| | |
25.05.2010 18:15 -
Palivové čerpadlo - nefunguje
|
2346150
|
|
kočka
|
Město: Hudlice, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X Break | Počet příspěvků: 16 |
|
|
Mám takový problém, někdy nemůu nastartovat auto z důvodu, e mi nesepne palivové čerpadlo v nádri, stane se mi to 1-2x do dne. Kdy zapnu klíček a čerpadlo vzadu sepne, je ve ok a nastartuji. Někdy vak po zapnutí klíčku, čerpadlo nesepne, a nenaskočí motor. Kdy nesepne čerpadlo, zkouím zapnout několikrát po sobě klíček a vdy se zatím povedlo za vícero pokusů nastartovat. Nedalo mi to a vymontoval jsem podávací čerpadlo z nádre, mělo po celém čerpadle takový plak, který jsem otřel hadrem, dole jsem vyfoukal vzduchem sítko (vypadl docela bordel), otřel jsem kontakty na plováku. Čerpadlo jsem namontoval zpátky a zatím při kadém otočení klíčku sepnulo. ALE NASTAL JINÝ PROBLÉM, PŘESTAL MI FUNGOVAT UKAZATEL HLADINY V NÁDRI. Ručička leí, kontrolka svítí, e není nafta, při tom je v nádri nafty dost. Take opět čerpadlo ven, připojil jsem ho na elektriku a zkouel jsem mechanicky hýbal s plovákem, ručička vepředu vůbec nereaguje. PROSÍM POMOCTE, ŘEIL TO NĚKDO!!!!!!!!!!!!!!
Mám takový problém, někdy nemůu nastartovat auto z důvodu, e mi nesepne palivové čerpadlo v nádri, stane se mi to 1-2x do dne. Kdy zapnu klíček a čerpadlo vzadu sepne, je ve ok a nastartuji. Někdy vak po zapnutí klíčku, čerpadlo nesepne, a nenaskočí motor. Kdy nesepne čerpadlo, zkouím zapnout několikrát po sobě klíček a vdy se zatím povedlo za vícero pokusů nastartovat. Nedalo mi to a vymontoval jsem podávací čerpadlo z nádre, mělo po celém čerpadle takový plak, který jsem otřel hadrem, dole jsem vyfoukal vzduchem sítko (vypadl docela bordel), otřel jsem kontakty na plováku. Čerpadlo jsem namontoval zpátky a zatím při kadém otočení klíčku sepnulo. ALE NASTAL JINÝ PROBLÉM, PŘESTAL MI FUNGOVAT UKAZATEL HLADINY V NÁDRI. Ručička leí, kontrolka svítí, e není nafta, při tom je v nádri nafty dost. Take opět čerpadlo ven, připojil jsem ho na elektriku a zkouel jsem mechanicky hýbal s plovákem, ručička vepředu vůbec nereaguje. PROSÍM POMOCTE, ŘEIL TO NĚKDO!!!!!!!!!!!!!! :-((((
|
|
25.05.2010 18:36 -
Re: Palivové čerpadlo - nefunguje
|
2346153
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
reagovat to hned nebude..je tam urcity interval kdy si sejme hodnoty (aby ti to nelitalo jak u 120 )
navic pokud se nepodari po otoceni klice BSI zjistit stav po dalsi dobu do vypnuti a zapnuti se uz o nej nestara
reagovat to hned nebude..je tam urcity interval kdy si sejme hodnoty (aby ti to nelitalo jak u 120 :) )
navic pokud se nepodari po otoceni klice BSI zjistit stav po dalsi dobu do vypnuti a zapnuti se uz o nej nestara
|
|
25.05.2010 21:14 -
|
2346191
|
|
kočka
|
|
|
Moc nerozumím tvé odpovědi, to znamená, e mám tedy nechat zapnutý klíček a čekat, ne se to načte. Byl jsem se s autem i projet a pořád svítí rezerva a ručička leela na nule. Do té doby ne jsem vyndal čerpadlo, vyfoukal a vyčistil, tak plaivoměr fungoval normálně. Co mi tedy radí?
Moc nerozumím tvé odpovědi, to znamená, e mám tedy nechat zapnutý klíček a čekat, ne se to načte. Byl jsem se s autem i projet a pořád svítí rezerva a ručička leela na nule. Do té doby ne jsem vyndal čerpadlo, vyfoukal a vyčistil, tak plaivoměr fungoval normálně. Co mi tedy radí?
|
|
25.05.2010 21:26 -
|
2346192
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
1.Snimac MUSI byt spojeny s kabelazi pred testem
2. snimac nema rychlo odezvu na budiku
pokud jsi snimac (keramickou cast) porusil tak ti nezbyde nic jineho nez novej a diagnostikou zkalibrovat (plnou /prazdnou nadrz)
1.Snimac MUSI byt spojeny s kabelazi pred testem
2. snimac nema rychlo odezvu na budiku
pokud jsi snimac (keramickou cast) porusil tak ti nezbyde nic jineho nez novej a diagnostikou zkalibrovat (plnou /prazdnou nadrz)
|
|
26.05.2010 09:46 -
|
2346222
|
|
autodiag
|
|
|
mozna se nacetla chyba a bude to stacit maznout pomoci diag..ono se necha podivat i v diag jak je natom plovak,jestli ho vidi....
mozna se nacetla chyba a bude to stacit maznout pomoci diag..ono se necha podivat i v diag jak je natom plovak,jestli ho vidi....
|
|
26.05.2010 21:02 -
|
2346272
|
|
kočka
|
|
|
Vem děkuji za rady, ráno kdy jsem přiel k autu, nastartoval, tak palivoměr ukazoval úplně normálně. Take OK. Je se vrátím k tomu, proč jsem ho vlastně vůbec vyndaval čerpadlo: a to je to, e po sepnutí klíčku mi někdy čerpadlo nesepne a nemůu nastartovat. Po vyčitění čerpadla mi to jetě neudělalo, ale obávám se, e není problém v čerpadle, ale v elektrice.
Vem děkuji za rady, ráno kdy jsem přiel k autu, nastartoval, tak palivoměr ukazoval úplně normálně. Take OK. Je se vrátím k tomu, proč jsem ho vlastně vůbec vyndaval čerpadlo: a to je to, e po sepnutí klíčku mi někdy čerpadlo nesepne a nemůu nastartovat. Po vyčitění čerpadla mi to jetě neudělalo, ale obávám se, e není problém v čerpadle, ale v elektrice.
|
|
23.12.2010 11:55 -
|
2366722
|
|
vseved
|
Město: Mratín, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) Tourer | Počet příspěvků: 636 |
|
|
Včera mi u 2,2 HDi po zapnutí klíčku nefungovalo podávací čerpadlo. Po změření - neel k němu ádný proud. Pojistka (30A v motorovém prostoru) v přádku. Podle el. schematu není zapojeno přes ádné relé. Poté po zapnutí fungovalo bez problému. od té doby občas spustí a po několikerém zapnutí klíčku. Konektory vyčitěny. Znáte někdo důvod?
Včera mi u 2,2 HDi po zapnutí klíčku nefungovalo podávací čerpadlo. Po změření - neel k němu ádný proud. Pojistka (30A v motorovém prostoru) v přádku. Podle el. schematu není zapojeno přes ádné relé. Poté po zapnutí fungovalo bez problému. od té doby občas spustí a po několikerém zapnutí klíčku. Konektory vyčitěny. Znáte někdo důvod?
|
|
23.12.2010 13:08 -
|
2366725
|
|
autodiag
|
|
|
pres rele to je, jen je soucasti BHI a to je ve schematu jako celek...rele ovlada jednotka motoru
pres rele to je, jen je soucasti BHI a to je ve schematu jako celek...rele ovlada jednotka motoru
|
|
23.12.2010 18:39 -
|
2366751
|
|
autodiag
|
|
|
to je tezko takhle rict pokud auto nevidim.....zkus to jeste poradne projit..mam pocit ze je jeste nekde konektor
Jumep by mohl vedet ja to to z hlavy nereknu
to je tezko takhle rict pokud auto nevidim.....zkus to jeste poradne projit..mam pocit ze je jeste nekde konektor
Jumep by mohl vedet ja to to z hlavy nereknu
|
|
23.12.2010 18:48 -
|
2366753
|
|
vseved
|
Město: Mratín, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) Tourer | Počet příspěvků: 636 |
|
|
Zatím funguje bez problémů. Jinak mám zatím čím jezdit, tak po 3.1.2011 (mám dovolenou) to ta chalupě znovu celé projdu, včetně kabeláe. Nelíbí se mi svazek vedoucí k čerpadlu. Jinak velmi děkuji.
Zatím funguje bez problémů. Jinak mám zatím čím jezdit, tak po 3.1.2011 (mám dovolenou) to ta chalupě znovu celé projdu, včetně kabeláe. Nelíbí se mi svazek vedoucí k čerpadlu. Jinak velmi děkuji.
|
|
23.12.2010 20:04 -
|
2366764
|
|
jumep
|
|
|
pokial si pamatam ked niekto toto spominal hovoril o opalenych konektoroch na nadrzi, priamo na cerpadle
ak som to dobre pozeral tak ide to priamo z BSM na konektor do nadrze
pokial si pamatam ked niekto toto spominal hovoril o opalenych konektoroch na nadrzi, priamo na cerpadle
ak som to dobre pozeral tak ide to priamo z BSM na konektor do nadrze
|
|
02.08.2011 09:10 -
|
2404342
|
|
zkrat
|
Město: Kutna hora, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X | Počet příspěvků: 33 |
|
|
Tak dnes jsem nenastartoval. Pri zapnuti klicku neni slyset podavaci cerpadlo v nadrzi. meril jsem napeti na kontaktech a ukazovalo mi to cca 3,5 V ? nemelo by tam byt 12V ?
Tak dnes jsem nenastartoval. Pri zapnuti klicku neni slyset podavaci cerpadlo v nadrzi. meril jsem napeti na kontaktech a ukazovalo mi to cca 3,5 V ? nemelo by tam byt 12V ?
|
|
02.08.2011 12:52 -
|
2404371
|
|
jumep
|
|
|
na BSM byvava opaleny kontakt, ked odpojis kable uvidis to
na BSM byvava opaleny kontakt, ked odpojis kable uvidis to
|
|
02.08.2011 17:09 -
|
2404390
|
|
zkrat
|
Město: Kutna hora, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X | Počet příspěvků: 33 |
|
|
Tak jsem odpojil kabelove koncovky v motorovem prostoru ,prostrikal(zadna viditelna koroze) a vratil zpet. A zjistil jsem,ze kdyz zapnu klicek do druhe polohy,v ni by melo zapnout podavaci cerpadlo,tak u cerpadla namerim 12V na cca 5 sekund,pak to spadne na ty 3V. A cerpadlo stejne nic nedela.Vyndal jsem ho,pripojil na baterku a nic. Takze mne asi opustilo a budu schanet jine.
Tak jsem odpojil kabelove koncovky v motorovem prostoru ,prostrikal(zadna viditelna koroze) a vratil zpet. A zjistil jsem,ze kdyz zapnu klicek do druhe polohy,v ni by melo zapnout podavaci cerpadlo,tak u cerpadla namerim 12V na cca 5 sekund,pak to spadne na ty 3V. A cerpadlo stejne nic nedela.Vyndal jsem ho,pripojil na baterku a nic. Takze mne asi opustilo a budu schanet jine.
|
|
02.08.2011 17:12 -
|
2404391
|
|
jumep
|
|
|
jo, ono si to sleduje odber, asi ak ziaden nezaznamena tak prestane davat stavu
jo, ono si to sleduje odber, asi ak ziaden nezaznamena tak prestane davat stavu
|
|
02.08.2011 18:52 -
|
2404393
|
|
jruze
|
|
|
Zkus na něj poklepat-někdy to pomůe,ale to není řeení- stejně toto zopakuje a na nejmíň vhodném místě.Zkontroluj jestli nemá v naftovém filtru póny- potom bych doporučil vyčistit celou palivovou soustavu.
Zkus na něj poklepat-někdy to pomůe,ale to není řeení- stejně toto zopakuje a na nejmíň vhodném místě.Zkontroluj jestli nemá v naftovém filtru póny- potom bych doporučil vyčistit celou palivovou soustavu.
|
|
02.08.2011 19:57 -
|
2404395
|
|
zhrado
|
Město: Zh, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX | Počet příspěvků: 767 |
|
|
nech ti dakto bucha zospodu po nadrzi zatial co ty zapnes klucik, ak je off cerpadlo tak sa este rozbehne a pojde daky cas. ale men ho cim skor.
nech ti dakto bucha zospodu po nadrzi zatial co ty zapnes klucik, ak je off cerpadlo tak sa este rozbehne a pojde daky cas. ale men ho cim skor.
|
|
| |
|
|