| | |
21.05.2010 20:19 -
Netěsnost klimatizace
|
2345889
|
|
lubin
|
Město: Středočeský kraj, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 72 |
|
|
Ahoj,nevíte někdo kde je nejčastěji netěsnost klimatizace?Auto nebylo nikdy bourané,ale po nějaké době mi vdy uteče tlak.
Děkuju
Ahoj,nevíte někdo kde je nejčastěji netěsnost klimatizace?Auto nebylo nikdy bourané,ale po nějaké době mi vdy uteče tlak.:-(
Děkuju
|
|
21.05.2010 20:29 -
Re: Netěsnost klimatizace
|
2345893
|
|
jumep
|
|
|
ventilky a spoje
a chladic
ventilky a spoje :)
a chladic
|
|
21.05.2010 20:35 -
|
2345895
|
|
lubin
|
Město: Středočeský kraj, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 72 |
|
|
jumep napsal(a): ventilky a spoje a chladic Můe mi prosím poradit,kam mám zajet ,kde mě neokubou?
ventilky a spoje :) a chladic Můe mi prosím poradit,kam mám zajet ,kde mě neokubou?
|
|
21.05.2010 20:36 -
|
2345896
|
|
jumep
|
|
|
heh, na slovensku mam svoj odskusany servis na toto ... inak netusim ... musi niekto iny
heh, na slovensku mam svoj odskusany servis na toto ... inak netusim ... musi niekto iny
|
|
21.05.2010 20:40 -
|
2345899
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
kondenzator - viditelna mastnota najdes i sam ale neni to tak jednoduche
spoje - staci treba jarova voda a hledat bublinky
ventilky - nejjednodussi ,stejne jako spoje
vyparnik - ten uz se hleda blbe,palubovka dolu
vysousec - viditelna mastnota
kompresor - ve spojich,kolem hridele
trubky,hadice....
kondenzator - viditelna mastnota najdes i sam ale neni to tak jednoduche
spoje - staci treba jarova voda a hledat bublinky
ventilky - nejjednodussi ,stejne jako spoje
vyparnik - ten uz se hleda blbe,palubovka dolu
vysousec - viditelna mastnota
kompresor - ve spojich,kolem hridele
trubky,hadice....
|
|
21.05.2010 20:48 -
|
2345905
|
|
lubin
|
|
|
autodiag napsal(a): kondenzator - viditelna mastnota najdes i sam ale neni to tak jednoduche spoje - staci treba jarova voda a hledat bublinky ventilky - nejjednodussi ,stejne jako spoje vyparnik - ten uz se hleda blbe,palubovka dolu vysousec - viditelna mastnota Co chladič?U Octávky to bylo skoro pokadé a právě tam na fóru mi řekli,e to je buď to a nebo to?!
kondenzator - viditelna mastnota najdes i sam ale neni to tak jednoduche spoje - staci treba jarova voda a hledat bublinky ventilky - nejjednodussi ,stejne jako spoje vyparnik - ten uz se hleda blbe,palubovka dolu vysousec - viditelna mastnota Co chladič?U Octávky to bylo skoro pokadé a právě tam na fóru mi řekli,e to je buď to a nebo to?!
|
|
21.05.2010 20:50 -
|
2345906
|
|
jumep
|
|
|
zbehni za robertom do holetina, ma masinu a vie to najst, aspon to hovoril
zbehni za robertom do holetina, ma masinu a vie to najst, aspon to hovoril :)
|
|
21.05.2010 20:53 -
|
2345908
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
lubin napsal(a): autodiag napsal(a): kondenzator - viditelna mastnota najdes i sam ale neni to tak jednoduche spoje - staci treba jarova voda a hledat bublinky ventilky - nejjednodussi ,stejne jako spoje vyparnik - ten uz se hleda blbe,palubovka dolu vysousec - viditelna mastnota Co chladič?U Octávky to bylo skoro pokadé a právě tam na fóru mi řekli,e to je buď to a nebo to?!
chladic = kondenzator (medium se nechladi,ale skapalnuje)
system klimatizace chladic nema
na hledani netesnosti ti zadny stroj nepomuze,bohuzel
okruh se plni kontrastni latkou a podle ni se hleda unik (kontrastni latka pod UV svetlem fosforeskuje)
samo se neplni mediem ale jen se "natlakuje" vzduchem
chladic = kondenzator (medium se nechladi,ale skapalnuje)
system klimatizace chladic nema
na hledani netesnosti ti zadny stroj nepomuze,bohuzel
okruh se plni kontrastni latkou a podle ni se hleda unik (kontrastni latka pod UV svetlem fosforeskuje)
samo se neplni mediem ale jen se "natlakuje" vzduchem
|
|
09.06.2010 09:54 -
|
2347659
|
|
timik2001
|
Město: Ostrava, Auto: Citroën C5 I 1.8 16v X | Počet příspěvků: 93 |
|
|
Ahoj, jak jste dopadli v tom Kolíně? Já jen e mě to taky čeká, klima po zimě nechladí, kompresor cvakne, klimu jsem plnil loni v srpnu, ale asi mám v systému netěsnost, kterou bych velice rád vyřeil, ne ji zase naplním Diky
Ahoj, jak jste dopadli v tom Kolíně? Já jen e mě to taky čeká, klima po zimě nechladí, kompresor cvakne, klimu jsem plnil loni v srpnu, ale asi mám v systému netěsnost, kterou bych velice rád vyřeil, ne ji zase naplním :-(((( Diky :palec
|
|
10.06.2010 02:41 -
|
2347720
|
|
Jeffrey
|
|
|
No, u nastává řeit médium i u mě a tak se modlím, aby to utíkalo jen přes ventilek, aby to třebas nebyl kompresor nebo chladič. Dám vědět jak to dopadlo a kdytak hodím i do C.C.C.A.
No, u nastává řeit médium i u mě a tak se modlím, aby to utíkalo jen přes ventilek, aby to třebas nebyl kompresor nebo chladič.:-( Dám vědět jak to dopadlo a kdytak hodím i do C.C.C.A.;-)
|
|
10.06.2010 07:01 -
|
2347729
|
|
tomc
|
|
|
já u loni na jaře mněnil chladič,,Valeo"a cena byla kolem 3,5tkč co není tak hrozné.letos mám kontrolu zasebou a media ubylo nepatrně co je potěující.
já u loni na jaře mněnil chladič,,Valeo"a cena byla kolem 3,5tkč co není tak hrozné.letos mám kontrolu zasebou a media ubylo nepatrně co je potěující.
|
|
12.08.2010 12:43 -
|
2352686
|
|
timik2001
|
Město: Ostrava, Auto: Citroën C5 I 1.8 16v X | Počet příspěvků: 93 |
|
|
Přidávám svou zkuenost, klimu jsem nechal naplnit mediem obarvenym na zeleno a hle, mám celou hadici zelenou..Nevím, zda je prasklá trubka klimy, nebo zda to uniká skrz ventilek..Viz foto..Jinak klima uz moc nechladi, časově to mám tak 5týdnu od naplnění. Doufam, ze mi to nejak vyresi pán co mi ji plnil, vypadal docela duveryhodne. Jestě dotaz, ten svar co tam je videt, ten tam patří nebo se u přede mnou v tom někdo "odborně" hrabal?? Diky a ahoj
Přidávám svou zkuenost, klimu jsem nechal naplnit mediem obarvenym na zeleno a hle, mám celou hadici zelenou..Nevím, zda je prasklá trubka klimy, nebo zda to uniká skrz ventilek..Viz foto..Jinak klima uz moc nechladi, časově to mám tak 5týdnu od naplnění. Doufam, ze mi to nejak vyresi pán co mi ji plnil, vypadal docela duveryhodne. Jestě dotaz, ten svar co tam je videt, ten tam patří nebo se u přede mnou v tom někdo "odborně" hrabal?? Diky a ahoj
Přílohy: 10.jpg ( 564930b ) - 08.jpg ( 608579b ) - 04.jpg ( 485834b ) - 01.jpg ( 605956b ) - 06.jpg ( 578463b ) - |
|
12.08.2010 13:51 -
|
2352733
|
|
jumep
|
|
|
timik2001 napsal(a): Přidávám svou zkuenost, klimu jsem nechal naplnit mediem obarvenym na zeleno a hle, mám celou hadici zelenou..Nevím, zda je prasklá trubka klimy, nebo zda to uniká skrz ventilek..Viz foto..Jinak klima uz moc nechladi, časově to mám tak 5týdnu od naplnění. Doufam, ze mi to nejak vyresi pán co mi ji plnil, vypadal docela duveryhodne. Jestě dotaz, ten svar co tam je videt, ten tam patří nebo se u přede mnou v tom někdo "odborně" hrabal?? Diky a ahoj
ten zvar tam myslim origo neni, ale vypada to skor na ventil, ked je to hentak moc treba sa na to pozret skor, inak ak je prazdna klima je podla mna vzdy dobre vymenit ventil
ten zvar tam myslim origo neni, ale vypada to skor na ventil, ked je to hentak moc treba sa na to pozret skor, inak ak je prazdna klima je podla mna vzdy dobre vymenit ventil
|
|
24.03.2011 21:02 -
|
2380218
|
|
tezkac
|
Město: Kladno, Auto: Citroën C5 I 2.0i 16v X Break | Počet příspěvků: 189 |
|
|
ahoj, tak mi odla trubka mezi kondenzátorem a expanzkou
nová druhovýroba 1890,- Kč plus 600,- práce a 1000,- doplnění... to je radost
ahoj, tak mi odla trubka mezi kondenzátorem a expanzkou :-(
nová druhovýroba 1890,- Kč plus 600,- práce a 1000,- doplnění... to je radost
|
|
24.03.2011 22:25 -
|
2380253
|
|
jruze
|
|
|
Mám za 1/2 (pokud je to stejné) zjistitelné z vin.
Mám za 1/2 (pokud je to stejné) zjistitelné z vin.;-)
|
|
24.03.2011 23:01 -
|
2380258
|
|
jruze
|
|
|
Mám za 1/2 (pokud je to stejné) zjistitelné z vin. jen nevím co je expanzka? výmněník je to co je v kabině,kondenzátor je jakoby chladič a potom je kompresor,to ve je spojeno trubkami.
Mám za 1/2 (pokud je to stejné) zjistitelné z vin.;-) jen nevím co je expanzka? výmněník je to co je v kabině,kondenzátor je jakoby chladič a potom je kompresor,to ve je spojeno trubkami.:nevim
|
|
19.09.2012 21:33 -
|
2506358
|
|
sgt
|
Město: Skalité, Auto: Citroen Grand C4 SpaceTourer 2.0 BlueHDi 160 EAT8 SHINE | Počet příspěvků: 718 |
|
|
Jumep: kde nájdem nálepku výrobcu? Mám vymemený chladič v rámci záruky a rád by som teda vedel za čo to vymenili, keďe vraví e prvovýroba je made in poland.
Inak ja uvaujem cez zimu zakrytova prednú spodnú mrieku, aby mi sožná voda neprskala rovno na chladič. Bol som doteraz v tom, e chladič rozorala sož a nie kontakt so elezom/driakom sahary. Ak je to fakt saharou, potom by bolo asi najlepie saharu odizolova nejakou gumou/plastom od chladiča...
Jumep: kde nájdem nálepku výrobcu? Mám vymemený chladič v rámci záruky a rád by som teda vedel za čo to vymenili, keďe vraví e prvovýroba je made in poland.
Inak ja uvaujem cez zimu zakrytova prednú spodnú mrieku, aby mi sožná voda neprskala rovno na chladič. Bol som doteraz v tom, e chladič rozorala sož a nie kontakt so elezom/driakom sahary. Ak je to fakt saharou, potom by bolo asi najlepie saharu odizolova nejakou gumou/plastom od chladiča...
|
|
19.09.2012 21:50 -
|
2506368
|
|
jumep
|
|
|
nalepka je niekde na kraji toho, vsetky faceliftove su tak, kupis valeo je made in poland, vyberes povodny je valeo made in poland (5 som ich tu mal)
ono to same o sebe nerobi s tym vyzieranim, problem je az prach a pripadne chlpy a podobne co sa tam za tym chyti (chumace z topolov napr.) a tie robia spojnicu medzi kovom sahary a chladicom klimatizacie, preto iste auta vydrzia dlho v pohode a ine odidu za chvilu, zalezi kde sa jazdi a ake podmienky su na vznik danej elektrolizi
ked to berem z pohladu zadnych brzdicov, mal som tu auto z 2002 dotiahnute z fr a boli na tom original kotuce a netknute brzdice a neboli zozrate ....
nalepka je niekde na kraji toho, vsetky faceliftove su tak, kupis valeo je made in poland, vyberes povodny je valeo made in poland (5 som ich tu mal)
ono to same o sebe nerobi s tym vyzieranim, problem je az prach a pripadne chlpy a podobne co sa tam za tym chyti (chumace z topolov napr.) a tie robia spojnicu medzi kovom sahary a chladicom klimatizacie, preto iste auta vydrzia dlho v pohode a ine odidu za chvilu, zalezi kde sa jazdi a ake podmienky su na vznik danej elektrolizi
ked to berem z pohladu zadnych brzdicov, mal som tu auto z 2002 dotiahnute z fr a boli na tom original kotuce a netknute brzdice a neboli zozrate ....
|
|
| |
|
|