| | |
03.03.2012 21:53 -
Re: Klimatizace nechladí
|
2455793
|
|
JirkaŘ
|
|
|
To je nějaká "blbost" ne? Pokud vím, tak by se měla spínat spíe od +4°C, ne? Zkus zajet jinam.
To je nějaká "blbost" ne? Pokud vím, tak by se měla spínat spíe od +4°C, ne? Zkus zajet jinam.
|
|
03.03.2012 22:32 -
|
2455796
|
|
najk
|
Město: Děčín, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1537 |
|
|
to je fakt blbost, sám to při zimě nezjistí, ale automatem ano, tlakovka, odsátí změření, naplnění, - olej a médium, myslím tím origo automat na klimoku
to je fakt blbost, sám to při zimě nezjistí, ale automatem ano, tlakovka, odsátí změření, naplnění, - olej a médium, myslím tím origo automat na klimoku ;-)
|
|
04.03.2012 00:31 -
|
2455812
|
|
jumep
|
|
|
natlakovat a skontrolovat to mozes, s tym absolutne nic nepokazis
pri C5 1 a C5 2 plati ze nad 5 stupnov bezi kompresor vzdy, u X7 neviem, nechce sa mi to teraz studovat, moze to byt obdobne, je tam ovladaci ventil v kompresore (ma ho aj c5 2) ktory reguluje ucinnost, ale nikdy nezaviera na 100%
takze ked chod pripadne do ineho servisu kde ta neodmietnu a masinou otestuju
ps. v dielni maju isto aspon +15 stupnov a mozu vsetko v pohode otestovat
natlakovat a skontrolovat to mozes, s tym absolutne nic nepokazis
pri C5 1 a C5 2 plati ze nad 5 stupnov bezi kompresor vzdy, u X7 neviem, nechce sa mi to teraz studovat, moze to byt obdobne, je tam ovladaci ventil v kompresore (ma ho aj c5 2) ktory reguluje ucinnost, ale nikdy nezaviera na 100%
takze ked chod pripadne do ineho servisu kde ta neodmietnu a masinou otestuju
ps. v dielni maju isto aspon +15 stupnov a mozu vsetko v pohode otestovat
|
|
04.03.2012 01:03 -
|
2455818
|
|
Hanz 397
|
|
|
Pokadý a na kadym autě,co jsem kdy viděl a mělo klimu...,tak kdy zapne odmlování čelního okna,tak sepne kompresor(pokud teda nemá pevnou řemenici a proměnnou účinnost,tam pozná prd),a je třeba mínus milion. Spustí=náplň nemá pod kritickou hranicí pro sputění. A jetě je jedna rychlá,ale dost blbá monost,jak zjistit,jestli má náplň. Ale tímhle způsobem si jí můe i vypustit,kdy se ti to nepovede,take si to rozmysli,ne do toho půjde... Sundá tu čepičku na jedné plnící přípojce a opatrně ukne do ventilku tenkým,tupým třeba roubovákem. Ale takhle stejně jen zjistí,jestli tam něco je,nebo je soustava prázdná... A nebo jetě existuje jedna,na klubu dost omýlaná monost-zajet někam,kde tomu rozumí...
Pokadý a na kadym autě,co jsem kdy viděl a mělo klimu...,tak kdy zapne odmlování čelního okna,tak sepne kompresor(pokud teda nemá pevnou řemenici a proměnnou účinnost,tam pozná prd),a je třeba mínus milion. Spustí=náplň nemá pod kritickou hranicí pro sputění. A jetě je jedna rychlá,ale dost blbá monost,jak zjistit,jestli má náplň. Ale tímhle způsobem si jí můe i vypustit,kdy se ti to nepovede,take si to rozmysli,ne do toho půjde... Sundá tu čepičku na jedné plnící přípojce a opatrně ukne do ventilku tenkým,tupým třeba roubovákem. Ale takhle stejně jen zjistí,jestli tam něco je,nebo je soustava prázdná... A nebo jetě existuje jedna,na klubu dost omýlaná monost-zajet někam,kde tomu rozumí...
|
|
04.03.2012 14:56 -
|
2455965
|
|
Ladman
|
Město: České Budějovice, Auto: Citroën C5 III 2.0i 16V 143k (103kW) Tourer Exclusive | Počet příspěvků: 489 |
|
|
Díky vem za info.
Díky vem za info.
|
|
05.03.2012 14:03 -
|
2456237
|
|
brumla
|
Město: Blansko, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Break | Počet příspěvků: 44 |
|
|
Zdrvím, řeil tady někdo u oravu mechan.klimi? Nejde mi spustit....
Zdrvím, řeil tady někdo u oravu mechan.klimi? Nejde mi spustit....
|
|
05.03.2012 14:09 -
|
2456238
|
|
flyteSVK
|
|
|
Pokial nejde spustit, treba pozret ci je dostatocny tlak v systeme. Je mozne, ze praskla niektora hadica, chladic, trubka, a cele napln vyfucala. Inak nieco je tu: .link.
Pokial nejde spustit, treba pozret ci je dostatocny tlak v systeme. Je mozne, ze praskla niektora hadica, chladic, trubka, a cele napln vyfucala. Inak nieco je tu: http://www.c5club.cz/diskuze/ostatni-technicka-diskuze/2344556-klimatizace-nechladi/
|
|
05.03.2012 14:29 -
|
2456241
|
|
brumla
|
|
|
jde o to, ventilátor ve voze jede, náplň je po kontrole a v pořádku. Tak odkud se dá začít?
jde o to, ventilátor ve voze jede, náplň je po kontrole a v pořádku. Tak odkud se dá začít?
|
|
05.03.2012 15:23 -
|
2456244
|
|
jruze
|
|
|
Tlakovej spínač,elektromagnet na kompresoru,vedení (svorky),spínač na panelu klimatizace,pojistky,ventilátor sahara a jeho ovládání (nevím jak je to u mech.klimy-předpokládám e odpory jsou shodné s digi)
Tlakovej spínač,elektromagnet na kompresoru,vedení (svorky),spínač na panelu klimatizace,pojistky,ventilátor sahara a jeho ovládání (nevím jak je to u mech.klimy-předpokládám e odpory jsou shodné s digi):nevim
|
|
05.03.2012 20:12 -
|
2456293
|
|
brumla
|
|
|
Tak jinak, je tady někdo ke komu bych mohl přijed a mrknout na to? Nebo kdo se mi na to mrkne???
Dík, je spoustu věcí které si myslím e zvládnu, ale je to někde zakopanej pes. Je to podle mě v měření , ale co kdy nevim kam kde co a hodnoty....
Jeden pán mi dnes napsal, : V 2.2 mechan.klima, e je to socka, ale mám ji,a jetě k tomu mi nejde,víte jak se cítím??? i soused se mi směje, ......a to je opravdu co mě trápí.
Tak jinak, je tady někdo ke komu bych mohl přijed a mrknout na to? Nebo kdo se mi na to mrkne???
Dík, je spoustu věcí které si myslím e zvládnu, ale je to někde zakopanej pes. Je to podle mě v měření , ale co kdy nevim kam kde co a hodnoty....
Jeden pán mi dnes napsal, : V 2.2 mechan.klima, e je to socka, ale mám ji:-)))):-)))):-)))),a jetě k tomu mi nejde:-(,víte jak se cítím???:-)) i soused se mi směje, ......a to je opravdu co mě trápí.
|
|
05.03.2012 20:14 -
|
2456294
|
|
jumep
|
|
|
ano, pisal som to zato ze som si myslel ze 2.2 s mechanickou klimou sa nerobili
ano, pisal som to zato ze som si myslel ze 2.2 s mechanickou klimou sa nerobili
|
|
05.03.2012 21:06 -
|
2456304
|
|
brumla
|
|
|
jumep napsal(a): ano, pisal som to zato ze som si myslel ze 2.2 s mechanickou klimou sa nerobili
Tak si pak napíem? Jde o to jak bych se dlouho zdrel nebo jak ....abych tě nezdroval a měl jsi na mě čas...
Tak si pak napíem? Jde o to jak bych se dlouho zdrel nebo jak ....abych tě nezdroval a měl jsi na mě čas...
|
|
06.03.2012 22:14 -
|
2456612
|
|
Ladman
|
Město: České Budějovice, Auto: Citroën C5 III 2.0i 16V 143k (103kW) Tourer Exclusive | Počet příspěvků: 489 |
|
|
Tak médium doplněno raději i s barvivem, v systému prý nebylo nic, klima zatím lape OK.
Tak médium doplněno raději i s barvivem, v systému prý nebylo nic, klima zatím lape OK.
|
|
07.03.2012 07:23 -
|
2456648
|
|
brumla
|
|
|
Tak jsem u o něco dál. Panel mi u jde. Jde mi sepnout a vnitřní okruh jede. Klima se na panelu sepne ,ale kompresor a ani sahara se nerozjede.
Tak jsem u o něco dál. Panel mi u jde. Jde mi sepnout a vnitřní okruh jede. Klima se na panelu sepne ,ale kompresor a ani sahara se nerozjede.
|
|
07.03.2012 21:00 -
|
2456797
|
|
brumla
|
|
|
Dnes jsem si nechal raději otestovat jetě doplnění. Tak mi nejde napájení k sepnutí kompresoru. Nevíte jsetli to nemá jetě někde nějakou pojistku po cestě?
Dnes jsem si nechal raději otestovat jetě doplnění. Tak mi nejde napájení k sepnutí kompresoru. Nevíte jsetli to nemá jetě někde nějakou pojistku po cestě?
|
|
07.03.2012 22:02 -
|
2456817
|
|
Hanz 397
|
|
|
brumla napsal(a): Dnes jsem si nechal raději otestovat jetě doplnění. Tak mi nejde napájení k sepnutí kompresoru. Nevíte jsetli to nemá jetě někde nějakou pojistku po cestě?
Pojistka nevím,to by ti řekli znalejí(bývá),ale chodí ti třeba sahara? Dost často prý bývá nefunkční,sám jsem to na svém řeil-nechodila mi vysoká rychlost,pojistky ok a bylo to docela sluně zaoxidované v té čínské polívce,co je schovaná v plastovém boxu za př.nárazníkem. Geniální umístění... No a kdy nelze spustit saharu,tak z bezpečnostních důvodů nefunguje ani klima.
Pojistka nevím,to by ti řekli znalejí(bývá),ale chodí ti třeba sahara? Dost často prý bývá nefunkční,sám jsem to na svém řeil-nechodila mi vysoká rychlost,pojistky ok a bylo to docela sluně zaoxidované v té čínské polívce,co je schovaná v plastovém boxu za př.nárazníkem. Geniální umístění... No a kdy nelze spustit saharu,tak z bezpečnostních důvodů nefunguje ani klima.
|
|
07.03.2012 22:26 -
|
2456821
|
|
Hanz 397
|
|
|
jruze napsal(a): Kdy nejdou větráky klima sepne a po chvilce rozepne(tlaková bezpečnostní pojistka),ale u té mechanické to můe být jinak(je tam kreslené jen relé a v něm můe být chyba)- nahoře na chladičovce a odpory tam kreslené nejsou.
Prostě to ti francouzi musej mít vechno jinak,ne zbytek Evropy... . U vech nefrancouzskejch aut,co jsem to řeil(BMW,VW,Ford,ale i Honda) a bylo to saharou (třeba E39 jako na běícím pásu),klima vůbec nic nedělala,dokud nela sahara
Prostě to ti francouzi musej mít vechno jinak,ne zbytek Evropy... :-). U vech nefrancouzskejch aut,co jsem to řeil(BMW,VW,Ford,ale i Honda) a bylo to saharou (třeba E39 jako na běícím pásu),klima vůbec nic nedělala,dokud nela sahara
|
|
07.03.2012 22:46 -
|
2456826
|
|
zhrado
|
Město: Zh, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX | Počet příspěvků: 767 |
|
|
na manuálnej klíme je to rovnako. Klíma sa pustí a ked po chvížke nezopnu sahary kompresor sa vypne. Spustenie je zavysle aj od toho či sú podmienky v bsi a rj motora ok.
na manuálnej klíme je to rovnako. Klíma sa pustí a ked po chvížke nezopnu sahary kompresor sa vypne. Spustenie je zavysle aj od toho či sú podmienky v bsi a rj motora ok.
|
|
| |
|
|