| | |
10.07.2011 21:28 -
Re: Klimatizace nechladí
|
2401258
|
|
jumep
|
|
|
je to tam napisane, upraveny motorcek za 100 eur sa da kupit
je to tam napisane, upraveny motorcek za 100 eur sa da kupit
|
|
13.07.2011 19:18 -
|
2401515
|
|
Jervi
|
Město: Kojetín, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 138k (100kW) Tourer | Počet příspěvků: 3 |
|
|
Taky to nemusí být ádná věda . Já měl poprvé střelený chladič od kamínku a podruhé prasklou hadici . Asi bych el do Citroenu
Taky to nemusí být ádná věda . Já měl poprvé střelený chladič od kamínku a podruhé prasklou hadici . Asi bych el do Citroenu
|
|
08.08.2011 20:37 -
|
2405644
|
|
ozzy57
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v X | Počet příspěvků: 66 |
|
|
Zdravím,mám tento problém s klimou na 1,6 hdi.Praskl drák kompresoru ,při tom jak se uvolnil samozřejmě praskla horní trubka u kompresoru .Po výměně trubky a naplnění klima sice fungovala,ale při určitých otáčkách 2000-2400ot. vibrovala a ten zvuk se velice nepříjemně přenáel do kabiny.Stáhl jsem trubky vedoucí v rámu páskou ,riziková místa podloil mechovkou a byl klid.
3 dny,potom ta stejná trubka praskla ve spoji hned u kompresoru.V servise mě řekli,e to mohlo být tím ,e jsem trubky stáhl k sobě páskou,samozřejmě bez násílí. Nehledě k tomu ,e na trubce je část gumová hadice,která by případné vibrace utlumila. Trubku reklamovali ,e prý se to občas stává,e ve spoji praskne. Po opravě a naplnění trubka dělala takovej randál,e to bylo slyet i venku ,lidi se otáčeli ,co to jede,zase při ot.2000-2400 zhruba+-.zítra jsem měl jet do servisu ale ouha najednou klid bez drnčení ,otevřel jsem motor a trubka je opět v pr.... na tom stejném místě.Tentokrát bez jakéhokoliv mého zásahu.Náplň opět vytekla. Mechanik trubku zítra objedná,ve středu přijde a jedem znovu.
Nemá někdo radu ,nebo podobnou zkuenost co s tím? Prosím o radu přítí týden jedu Chorvatsko .Dík
Zdravím,mám tento problém s klimou na 1,6 hdi.Praskl drák kompresoru ,při tom jak se uvolnil samozřejmě praskla horní trubka u kompresoru .Po výměně trubky a naplnění klima sice fungovala,ale při určitých otáčkách 2000-2400ot. vibrovala a ten zvuk se velice nepříjemně přenáel do kabiny.Stáhl jsem trubky vedoucí v rámu páskou ,riziková místa podloil mechovkou a byl klid.
3 dny,potom ta stejná trubka praskla ve spoji hned u kompresoru.V servise mě řekli,e to mohlo být tím ,e jsem trubky stáhl k sobě páskou,samozřejmě bez násílí. Nehledě k tomu ,e na trubce je část gumová hadice,která by případné vibrace utlumila. Trubku reklamovali ,e prý se to občas stává,e ve spoji praskne. Po opravě a naplnění trubka dělala takovej randál,e to bylo slyet i venku ,lidi se otáčeli ,co to jede,zase při ot.2000-2400 zhruba+-.zítra jsem měl jet do servisu ale ouha najednou klid bez drnčení ,otevřel jsem motor a trubka je opět v pr.... na tom stejném místě.Tentokrát bez jakéhokoliv mého zásahu.Náplň opět vytekla. Mechanik trubku zítra objedná,ve středu přijde a jedem znovu.
Nemá někdo radu ,nebo podobnou zkuenost co s tím? Prosím o radu přítí týden jedu Chorvatsko .Dík:nevim
|
|
08.08.2011 21:58 -
|
2405711
|
|
jruze
|
|
|
ozzy57 napsal(a): Zdravím,mám tento problém s klimou na 1,6 hdi.Praskl drák kompresoru ,při tom jak se uvolnil samozřejmě praskla horní trubka u kompresoru .Po výměně trubky a naplnění klima sice fungovala,ale při určitých otáčkách 2000-2400ot. vibrovala a ten zvuk se velice nepříjemně přenáel do kabiny.Stáhl jsem trubky vedoucí v rámu páskou ,riziková místa podloil mechovkou a byl klid.
Nemá někdo radu ,nebo podobnou zkuenost co s tím? Prosím o radu přítí týden jedu Chorvatsko .Dík
Nenapadá mne nic jiného ne e je chyba v kompresoru. Zřejmě i k vůli tomu prasknul ten drák,nebo se ohnula osa kompresoru,nebo něco s elektromagnetickou spojkou.Jak se chová řemen(jak kdy není seplá-je seplá klima? - běí bez vybrací?
Nenapadá mne nic jiného ne e je chyba v kompresoru. Zřejmě i k vůli tomu prasknul ten drák,nebo se ohnula osa kompresoru,nebo něco s elektromagnetickou spojkou.Jak se chová řemen(jak kdy není seplá-je seplá klima? - běí bez vybrací? :nevim
|
|
08.08.2011 22:41 -
|
2405764
|
|
jumep
|
|
|
podla mna ta postihlo toto (priloha + pomocka)
podla mna ta postihlo toto (priloha + pomocka)
Přílohy: Ztráta funkce chlazení klimatizace.pdf ( 45992b ) - 16_utahovacie_momenty.pdf ( 1652848b ) - |
|
08.08.2011 22:55 -
|
2405775
|
|
ozzy57
|
|
|
Je to docela dobře moné,protoe ten drák na kompresor se rozlomil a mechanik tam dal jen tu horní část ,rouby zalepil a prohlásil ,e to udrí. Ono to sice drí a rouby se nepovolují ale drák neni celý tak kompresor má větí vibrace ,tím pádem praskají trubky,logický.Kolik asi stojí nový drák,náhodou neví,ale je to asi fuk,koupit se musí jinak to neskončí .Děkuju za radu .
Je to docela dobře moné,protoe ten drák na kompresor se rozlomil a mechanik tam dal jen tu horní část ,rouby zalepil a prohlásil ,e to udrí. Ono to sice drí a rouby se nepovolují ale drák neni celý tak kompresor má větí vibrace ,tím pádem praskají trubky,logický.Kolik asi stojí nový drák,náhodou neví,ale je to asi fuk,koupit se musí jinak to neskončí .Děkuju za radu .:palec
|
|
08.08.2011 22:57 -
|
2405777
|
|
jumep
|
|
|
6453NS DRZIAK KOMPRESO 35,26 EUR 42,31 EUR
6453NS DRZIAK KOMPRESO 35,26 EUR 42,31 EUR
|
|
11.08.2011 18:50 -
|
2406521
|
|
ozzy57
|
|
|
Take oprava provedená,nový drák i s prací cca 1500,-kč, trubka klimatizace a naplnění v rámci reklamace zdarma.Klima chladí ,ádná trubka nedrnčí,prostě ve je jak má být.
Děkuju tímto za uitečné rady a návod . Hlavně Jumepovi. El.spojka je v pohodě a řemen běí klidně bez vibrací.
Jetě jednou dík
Take oprava provedená,nový drák i s prací cca 1500,-kč, trubka klimatizace a naplnění v rámci reklamace zdarma.Klima chladí ,ádná trubka nedrnčí,prostě ve je jak má být.
Děkuju tímto za uitečné rady a návod . Hlavně Jumepovi. El.spojka je v pohodě a řemen běí klidně bez vibrací.
Jetě jednou dík:palec
|
|
13.08.2011 10:53 -
|
2406852
|
|
ozzy57
|
|
|
Původní opravu dělal mechanik ve své dílně doma a myslel si,e to půlka dráku udrí. Neudrela ale u je to snad v pohodě přítí týden to vyzkouím do Chorvatska,tak uvidím.
Původní opravu dělal mechanik ve své dílně doma a myslel si,e to půlka dráku udrí. Neudrela ale u je to snad v pohodě přítí týden to vyzkouím do Chorvatska,tak uvidím. :-d
|
|
06.09.2011 13:13 -
|
2412131
|
|
perry
|
Město: Praha 5, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 10 |
|
|
Ahoj, minulý týden po cestě do Itálie přestala jít klima (lepí dobu si opravdu vybrat nemohla ), dnes jsem byl v servisu, dost nemile mne překvapili. Prý zadřený kompresor klimy. Je prý třeba vyměnit kompresor a filtry. Kompresor za 17 tis., filtry za 4 tis. + samozřejmě práce. Mohl by mi někdo odborně znalý poradit, zda je to reálná cena? Zda nejde kompresor třeba zrepasovat? Má někdo s někým zkuenost, kde by to mohli opravit za rozumnou cenu?
Díky za rady
Ahoj, minulý týden po cestě do Itálie přestala jít klima (lepí dobu si opravdu vybrat nemohla:-( ), dnes jsem byl v servisu, dost nemile mne překvapili. Prý zadřený kompresor klimy. Je prý třeba vyměnit kompresor a filtry. Kompresor za 17 tis., filtry za 4 tis. + samozřejmě práce. Mohl by mi někdo odborně znalý poradit, zda je to reálná cena? Zda nejde kompresor třeba zrepasovat? Má někdo s někým zkuenost, kde by to mohli opravit za rozumnou cenu? :nevim
Díky za rady:palec
|
|
06.09.2011 16:46 -
|
2412173
|
|
jumep
|
|
|
skus ci a ako sa otaca stred (oska) kompresoru
skus ci a ako sa otaca stred (oska) kompresoru
|
|
06.09.2011 19:06 -
|
2412189
|
|
Mamlas
|
|
|
Pouzity kompresor kolem 3tis, naplneni 1000,- plus nejaky filtry.
Pouzity kompresor kolem 3tis, naplneni 1000,- plus nejaky filtry.
|
|
14.01.2012 20:47 -
|
2440415
|
|
Boracon
|
Město: Praha 9, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X Break | Počet příspěvků: 97 |
|
|
Zdravím, tak jsem byl nedávno na doplnění klimatizace a maina mi řekla, e tam je někde netěsnost a tak sem hledal a hledal a nakonec nael viz obr 1. novej chladič 2200kč
Zdravím, tak jsem byl nedávno na doplnění klimatizace a maina mi řekla, e tam je někde netěsnost a tak sem hledal a hledal a nakonec nael viz obr 1. :-d novej chladič 2200kč ;-)
Přílohy: 14012012410.jpg ( 1140115b ) - 13012012400.jpg ( 987156b ) - |
|
14.01.2012 20:49 -
|
2440427
|
|
jumep
|
|
|
to si ho mal este krasny, oproti tomu co ma jeffrey
to si ho mal este krasny, oproti tomu co ma jeffrey
|
|
14.01.2012 20:50 -
|
2440431
|
|
Boracon
|
Město: Praha 9, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X Break | Počet příspěvků: 97 |
|
|
tak to musí být síla tenhle sem pak prstem propích skrz
tak to musí být síla :-d tenhle sem pak prstem propích skrz :-)
|
|
03.03.2012 21:06 -
|
2455780
|
|
Ladman
|
Město: České Budějovice, Auto: Citroën C5 III 2.0i 16V 143k (103kW) Tourer Exclusive | Počet příspěvků: 489 |
|
|
v letoních prvních "jarních" dnech jsem zjistil, e mi nechladí klimatizace. Chtěl jsem v servisu doplnit médium, ale řekli mi, e teď to nemá smysl. e se to stejně nezjistí, jestli je to absencí média, příp. poruchou některé z funkcí klimatizace, protoe klima je nastavená tak, e spoutí pouze kdy je venkovní teplota vyí ne 14 st. C. A to v posledních dnech tedy nebylo a a počkám a se víc oteplí. Moc se mi to nezdá, u jen kvůli funkci odmlení čelního skla, ta přece vyaduje funkčnost klimatizace i v mrazu.
v letoních prvních "jarních" dnech jsem zjistil, e mi nechladí klimatizace. Chtěl jsem v servisu doplnit médium, ale řekli mi, e teď to nemá smysl. e se to stejně nezjistí, jestli je to absencí média, příp. poruchou některé z funkcí klimatizace, protoe klima je nastavená tak, e spoutí pouze kdy je venkovní teplota vyí ne 14 st. C. A to v posledních dnech tedy nebylo a a počkám a se víc oteplí. Moc se mi to nezdá, u jen kvůli funkci odmlení čelního skla, ta přece vyaduje funkčnost klimatizace i v mrazu.
|
|
| |
|
|