| | |
04.06.2019 08:21 -
Re: Klimatizace nechladí
|
3224748
|
|
macman
|
Město: Kochánky, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 138k (100kW) Tourer | Počet příspěvků: 104 |
|
|
Jene kdy dám test sepnutí kompresoru klimatizace, tak ádný cvaknutí se nekoná a na konektoru se 12V objeví... Test ventilátorů ventilátory neroztočil, ale nějak si pamatuju e u některých aut není při vypnutím motoru aktivní napájení pro ventilátory.. Jdu se na to mrknout, ne bude venku vedro...
Jene kdy dám test sepnutí kompresoru klimatizace, tak ádný cvaknutí se nekoná a na konektoru se 12V objeví... Test ventilátorů ventilátory neroztočil, ale nějak si pamatuju e u některých aut není při vypnutím motoru aktivní napájení pro ventilátory.. Jdu se na to mrknout, ne bude venku vedro...
|
|
04.06.2019 09:38 -
|
3224767
|
|
sgt
|
Město: Skalité, Auto: Citroen Grand C4 SpaceTourer 2.0 BlueHDi 160 EAT8 SHINE | Počet příspěvků: 718 |
|
|
Ak si nameral na konektore 12V, je moné e je cievka v háji - mal som to isté. Dá sa to otestova aj bez demontáe kompresora - keď zapne klímu skús sa nejakou kovovou tyčkou priblíi ku spojke kompresora (nemala by sa toči ak nie je zopnutá) a ak je cievka OK tak ti ju bude priahova.
Ak to bude ono, najlepie je to rozobra a zmera, lebo tých cievok je veža druhov/rozmerov a naslepo objednáva je lotéria.
Ak si nameral na konektore 12V, je moné e je cievka v háji - mal som to isté. Dá sa to otestova aj bez demontáe kompresora - keď zapne klímu skús sa nejakou kovovou tyčkou priblíi ku spojke kompresora (nemala by sa toči ak nie je zopnutá) a ak je cievka OK tak ti ju bude priahova.
Ak to bude ono, najlepie je to rozobra a zmera, lebo tých cievok je veža druhov/rozmerov a naslepo objednáva je lotéria.
|
|
04.06.2019 10:15 -
|
3224768
|
|
eisy811
|
Město: , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 809 |
|
|
Existuje ziarovkova skusacka a aj multimetre s ohmetrom. Nemusi byt v haji len samotna cievka. Kedysi davno som cievku (na ine auto) objednaval niekde z Ostravy, tam tych typov mali na mraky.
Ale naozaj pochybujem, ze by klimu zopinalo, pokial su tam zavady na sahare. Mam v haji teplotne cidlo nasavaneho vzduchu (asi) a klimu mi to vyradilo z cinnosti.
Existuje ziarovkova skusacka a aj multimetre s ohmetrom. Nemusi byt v haji len samotna cievka. Kedysi davno som cievku (na ine auto) objednaval niekde z Ostravy, tam tych typov mali na mraky.
Ale naozaj pochybujem, ze by klimu zopinalo, pokial su tam zavady na sahare. Mam v haji teplotne cidlo nasavaneho vzduchu (asi) a klimu mi to vyradilo z cinnosti.
|
|
04.06.2019 10:47 -
|
3224770
|
|
macman
|
Město: Kochánky, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 138k (100kW) Tourer | Počet příspěvků: 104 |
|
|
Výborně, vyzkouím.. Jinak tlak klimatizace jsem nael, kupodivu v řídící jednotce motoru.. Je tam 1bar, take je prázdná...
Výborně, vyzkouím.. Jinak tlak klimatizace jsem nael, kupodivu v řídící jednotce motoru.. Je tam 1bar, take je prázdná...
|
|
04.06.2019 10:54 -
|
3224772
|
|
eisy811
|
Město: , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 809 |
|
|
No, ak sa nemylim, tak ak je kompresor v klude a tlaky su zrovnane, tak by tam mohol byt tlak 7 Bar (zalezi tiez asi aj na teplote).
No, ak sa nemylim, tak ak je kompresor v klude a tlaky su zrovnane, tak by tam mohol byt tlak 7 Bar (zalezi tiez asi aj na teplote).
|
|
06.06.2019 05:28 -
|
3225044
|
|
waros
|
Město: Jihlava, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 10 |
|
|
Zdravím. Prosím potřeboval bych radu. Stává se mě u klimatizaci e při venkovních vysokých teplotách chvilku jde a chvilku nejde klimatizace. Kdy sepne tak větrák spustí na plné otáčky a chladí. A ani by vnitřní prostor byl ochlazen tak po chvilce zas vypne. Venkovní čidlo ukazuje správnou hodnotu. Máte s tím někdo zkuenost? Citroen C5 II
Zdravím. Prosím potřeboval bych radu. Stává se mě u klimatizaci e při venkovních vysokých teplotách chvilku jde a chvilku nejde klimatizace. Kdy sepne tak větrák spustí na plné otáčky a chladí. A ani by vnitřní prostor byl ochlazen tak po chvilce zas vypne. Venkovní čidlo ukazuje správnou hodnotu. Máte s tím někdo zkuenost? Citroen C5 II
|
|
06.06.2019 15:17 -
|
3225092
|
|
crussader
|
Město: Galanta, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 229 |
|
|
Ahojte,
ja sa tiez pridam s podobnym problemom. U mna ide vetrak na vyssie otacky a neviem ho vypnut. Ked uberam az na -- tie dve palicky mal by sa vypnut, ale mne stale fuka... Fuka a nechladi. je jedno ci zapnem A/C alebo vypnem...
Klimu mi preplnali minule leto, skor mi to pride ako neaka elektro chyba. Neake rada?
Ahojte,
ja sa tiez pridam s podobnym problemom. U mna ide vetrak na vyssie otacky a neviem ho vypnut. Ked uberam az na -- tie dve palicky mal by sa vypnut, ale mne stale fuka... Fuka a nechladi. :) je jedno ci zapnem A/C alebo vypnem...
Klimu mi preplnali minule leto, skor mi to pride ako neaka elektro chyba. Neake rada?
|
|
06.06.2019 15:59 -
|
3225107
|
|
eisy811
|
|
|
Aky vetrak?
O akych palickach pises?
Aky vetrak?
O akych palickach pises?
|
|
06.06.2019 16:19 -
|
3225110
|
|
waros
|
Město: Jihlava, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 10 |
|
|
jruze napsal(a): Moc média asi - diagnostika nebo na plničku.
zkusím to nechat prověřit ale myslím e tady asi cesta nebude. Jsem to nechával v loni plnit. Myslel jsem spíe jestli není nějaké vnitřní teplotní čidlo??
zkusím to nechat prověřit ale myslím e tady asi cesta nebude. Jsem to nechával v loni plnit. Myslel jsem spíe jestli není nějaké vnitřní teplotní čidlo??
|
|
06.06.2019 17:44 -
|
3225114
|
|
eisy811
|
|
|
Cidlo na vyparniku, aby nezamrzal kondenzatom. Ale toto vobec neviem, kde je umiestnene, ako overit, len z principu klimy o nom pisem. Mozno, snad od vypozorovania, ako ti odteka ten kondenzat?
Teda, ak ti to nevypina tlakove cidlo.
Cidlo na vyparniku, aby nezamrzal kondenzatom. Ale toto vobec neviem, kde je umiestnene, ako overit, len z principu klimy o nom pisem. Mozno, snad od vypozorovania, ako ti odteka ten kondenzat?
Teda, ak ti to nevypina tlakove cidlo.
|
|
06.06.2019 21:28 -
|
3225169
|
|
crussader
|
Město: Galanta, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 229 |
|
|
Tak akosi som to zle popisal. Skuste pozriet video: .link. a hlavne dajte si hlas.
A este jedna vec, ked Zaradim spiatocku zacne fukat silnejsie... Nechapem
Tak akosi som to zle popisal. Skuste pozriet video: https://photos.app.goo.gl/gDwzh5MGnBL5Qfxq5 a hlavne dajte si hlas.
A este jedna vec, ked Zaradim spiatocku zacne fukat silnejsie... Nechapem :-))))
|
|
06.06.2019 21:38 -
|
3225172
|
|
Bllizzard
|
Město: Kamenný Újezd, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 186 |
|
|
Po zařazení zpátečky by se mělo větrání přepnout na vnitřní okruh, aby to netahalo zplodiny do kabiny. To by mohlo být to silnějí foukání.
Po zařazení zpátečky by se mělo větrání přepnout na vnitřní okruh, aby to netahalo zplodiny do kabiny. To by mohlo být to silnějí foukání.
|
|
06.06.2019 21:50 -
|
3225177
|
|
eisy811
|
|
|
Tak to tam vyzera na daky fail, nepises ako si k tomu prisiel.
Vyzera to, ako by niekto natvrdo pripojil ventilator.
Tie zvuky, co sa ti tam menia, to sa prepinaju klapky.
A ked mas zapnutu cirkulaciu vzduchu na automatiku, vtedy mas na displeji to koliecko a v nom pismeno A,tak po zaradeni spiatocky, sa klapka prestavi a bezi len vnutorna cirkulacia vzduchu, zvonku nenasava vzduch.
Tak to tam vyzera na daky fail, nepises ako si k tomu prisiel.
Vyzera to, ako by niekto natvrdo pripojil ventilator.
Tie zvuky, co sa ti tam menia, to sa prepinaju klapky.
A ked mas zapnutu cirkulaciu vzduchu na automatiku, vtedy mas na displeji to koliecko a v nom pismeno A,tak po zaradeni spiatocky, sa klapka prestavi a bezi len vnutorna cirkulacia vzduchu, zvonku nenasava vzduch.
|
|
07.06.2019 07:15 -
|
3225201
|
|
crussader
|
|
|
Prisiel som k tomu len tak z nicoho nic. Proste som si vsimol ze to divne fuka. Klima bola doteraz bez problemov, i ked pred par mesiacmi fukala tak divne tak fuu ticho fuuu ticho, proste tak prerusovane.
Prisiel som k tomu len tak :) z nicoho nic. Proste som si vsimol ze to divne fuka. Klima bola doteraz bez problemov, i ked pred par mesiacmi fukala tak divne tak fuu ticho fuuu ticho, proste tak prerusovane.
|
|
07.06.2019 13:01 -
|
3225230
|
|
Carlík
|
Město: Prostějov, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 256 |
|
|
crussader napsal(a): Prisiel som k tomu len tak z nicoho nic. Proste som si vsimol ze to divne fuka. Klima bola doteraz bez problemov, i ked pred par mesiacmi fukala tak divne tak fuu ticho fuuu ticho, proste tak prerusovane.
Nemá proraené ovládání(regulaci) ventilátoru?
Nemá proraené ovládání(regulaci) ventilátoru?
|
|
08.06.2019 22:00 -
|
3225527
|
|
jumep
|
|
|
je tam v x7 regulator podobne ako v c5 1
obj c. 6441 S7
je v tom tranzistor a ten bude najskor prerazeny, nie je to tak casta chyba ako u c5 1, ale stava sa to aj tu
je tam v x7 regulator podobne ako v c5 1
obj c. 6441 S7
je v tom tranzistor a ten bude najskor prerazeny, nie je to tak casta chyba ako u c5 1, ale stava sa to aj tu
|
|
10.06.2019 09:38 -
|
3225853
|
|
eisy811
|
|
|
Myslim, ze rec je o regulatore s cislom 6441 S7.
Kde presne sa nachadza ti nepoviem, este som ho nemenil
Ale zda sa mi, ze ked som menil pelovy filter, tak som tam taky tenky, podlhovasty konektor videl, teda z tej strany, ako je filter.
Myslim, ze rec je o regulatore s cislom 6441 S7.
Kde presne sa nachadza ti nepoviem, este som ho nemenil :-d
Ale zda sa mi, ze ked som menil pelovy filter, tak som tam taky tenky, podlhovasty konektor videl, teda z tej strany, ako je filter.
|
|
| |
|
|