| | |
13.06.2017 21:33 -
Re: Klimatizace nechladí
|
3074380
|
|
DOUFAK
|
|
|
Měl jsem loni u plynového pedálu nějakou louičku,ani nevím od čeho a kde se tam a odkud vzala.Můe to mít nějakou souvislost s klimou? Na podzim pak přestala jít.Je tam někde vedle plyn.pedálu něco od klimy,co by mohlo téct,nebo kondenzovat? myslím,e ne.Ve mám originál - 14 let...
Měl jsem loni u plynového pedálu nějakou louičku,ani nevím od čeho a kde se tam a odkud vzala.Můe to mít nějakou souvislost s klimou? Na podzim pak přestala jít.Je tam někde vedle plyn.pedálu něco od klimy,co by mohlo téct,nebo kondenzovat? myslím,e ne.Ve mám originál - 14 let...
|
|
14.06.2017 07:36 -
|
3074478
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
opakujici se odpoved: zajed do servisu,sam stejne bez vybaveni na nic neprijdes
opakujici se odpoved: zajed do servisu,sam stejne bez vybaveni na nic neprijdes:palec
|
|
27.06.2017 09:18 -
|
3078543
|
|
gtv8
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 I 3.0i 24v Exclusive | Počet příspěvků: 73 |
|
|
Tak i já se svou zkueností přidám troku do mlýna. Auto chladí, ale jak je venku nad 30°C, je to takový slabí. U řidiče studený a spolujezdce nic moc. Kdy jsem to chtěl vychladit na místě tak po pul hodině se vyvalil z větráku stranej smrad ze spaleniny. Vypl jsem to. Druhej den se klima dost neochotně rozjela a spaleninu jsem vypozoroval od pohonu kompresoru, jako by řemen prokluzoval na řemenici a nemohl ho utáhnout. Tak jsem u pekuloval nad zadřeným kompresorem.... Domluvil jsem doplnění klimy. Take odsáto 130g . Doplněno na 670. Auto najednou chladí jak prase obě strany a kompresor zatím v pohodě. Z toho vyplývá jak u spolujezdce to začne málo chladit, jedna ze závad je málo chladiva, tak jak u popsali jiní, já potvrzuju.
Tak i já se svou zkueností přidám troku do mlýna. Auto chladí, ale jak je venku nad 30°C, je to takový slabí. U řidiče studený a spolujezdce nic moc. Kdy jsem to chtěl vychladit na místě tak po pul hodině se vyvalil z větráku stranej smrad ze spaleniny. Vypl jsem to. Druhej den se klima dost neochotně rozjela a spaleninu jsem vypozoroval od pohonu kompresoru, jako by řemen prokluzoval na řemenici a nemohl ho utáhnout. Tak jsem u pekuloval nad zadřeným kompresorem....:-( Domluvil jsem doplnění klimy. Take odsáto 130g:-)) . Doplněno na 670. Auto najednou :-) chladí jak prase obě strany a kompresor zatím v pohodě. Z toho vyplývá jak u spolujezdce to začne málo chladit, jedna ze závad je málo chladiva, tak jak u popsali jiní, já potvrzuju.
|
|
27.06.2017 16:31 -
|
3078605
|
|
valec
|
Město: Nitra, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive | Počet příspěvků: 53 |
|
|
neviete niekto nahodou kolko gr sa ma dat do mojho auta 2,2hdi c5 1 ci ma nahodou neklame ten co mi to plni lebo sa mi zda ze az tal moc to nechladi
neviete niekto nahodou kolko gr sa ma dat do mojho auta 2,2hdi c5 1 ci ma nahodou neklame ten co mi to plni lebo sa mi zda ze az tal moc to nechladi
|
|
08.07.2017 22:59 -
|
3080521
|
|
Caris
|
Město: Milovice, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 138k (100kW) Tourer | Počet příspěvků: 76 |
|
|
Prohledavam toto vlakno a nemuzu najit, nebo jsem prehled, nazor, dotaz ci odpoved. Mam asi opacny problem. Klimatizace me chladi kdyz je chladno, jak je vedro vypina se. Pravdepodobne po prehrati a asi z duvodu vysokeho tlaku. Ihned po zapnuti je trubka horka. Pred rokem me klimatizaci naplnili. Je mozne, ze media dali vic a proto se vypina?
Prohledavam toto vlakno a nemuzu najit, nebo jsem prehled, nazor, dotaz ci odpoved. Mam asi opacny problem. Klimatizace me chladi kdyz je chladno, jak je vedro vypina se. Pravdepodobne po prehrati a asi z duvodu vysokeho tlaku. Ihned po zapnuti je trubka horka. Pred rokem me klimatizaci naplnili. Je mozne, ze media dali vic a proto se vypina?
|
|
27.07.2017 19:02 -
|
3085315
|
|
vlkr
|
Město: Dub nad Moravou, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 204 |
|
|
Dobrý večer,
konečně vím odkud mi uniká chladivo z klimatizace. Díra je v přírubě té lutě zakroukované trubky na fotce. Tedy na místě kde se napojuje na výparník. Z těch dvou co tam jsou je to ta tenčí. Neví někdo z kolegů kolik stojí, zda se dá sehnat jinde ne v Citroënu a jak náročná je výměna?
Díky
vlkr
Dobrý večer,
konečně vím odkud mi uniká chladivo z klimatizace. Díra je v přírubě té lutě zakroukované trubky na fotce. Tedy na místě kde se napojuje na výparník. Z těch dvou co tam jsou je to ta tenčí. Neví někdo z kolegů kolik stojí, zda se dá sehnat jinde ne v Citroënu a jak náročná je výměna?
Díky
vlkr
Přílohy: Trubka Klima 01a.jpg ( 416741b ) - |
|
27.07.2017 19:19 -
|
3085323
|
|
jumep
|
|
|
tam su gumicky, skus ich vymenit
tam su gumicky, skus ich vymenit
|
|
27.07.2017 19:48 -
|
3085327
|
|
vlkr
|
Město: Dub nad Moravou, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 204 |
|
|
Měnil jsem po zimě, i s výparníkem. Je to 100% ta příruba téhle trubky...
Měnil jsem po zimě, i s výparníkem. Je to 100% ta příruba téhle trubky...
|
|
27.07.2017 20:27 -
|
3085335
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
no jinde ,ve tve reci levneji, bych je asi moc nekupoval kvuli kvalite jlinuku ze keterho jsou ty levnejsi vyrobene..nevic si myslim ze nebudou jinde nez v citroenu
pokud ti to unikla ve spoji tak si myslim stejne jako Jumep ze to unika ve spoji
sou dve moznosti
1. ta pribuba je zkorodovana tak ze to pousti ven
2.pravdepodobnejsi ze jsi to poradne neocistil (mechanicky neodstanil nanosy a oxidaci) a nenemazal,nebo jsi mohl dat i spatnej O krouzek ktery se ti mohl i strihnout pri montazi
no jinde ,ve tve reci levneji, bych je asi moc nekupoval kvuli kvalite jlinuku ze keterho jsou ty levnejsi vyrobene..nevic si myslim ze nebudou jinde nez v citroenu
pokud ti to unikla ve spoji tak si myslim stejne jako Jumep ze to unika ve spoji
sou dve moznosti
1. ta pribuba je zkorodovana tak ze to pousti ven
2.pravdepodobnejsi ze jsi to poradne neocistil (mechanicky neodstanil nanosy a oxidaci) a nenemazal,nebo jsi mohl dat i spatnej O krouzek ktery se ti mohl i strihnout pri montazi
|
|
27.07.2017 22:07 -
|
3085394
|
|
vlkr
|
|
|
1. JE SPRAVNE! Je zkorodovana. Otazka zůstává dělá to jenom Citroën nebo je i druhovýroba? A jak náročná je výměna?
1. JE SPRAVNE! Je zkorodovana. Otazka zůstává dělá to jenom Citroën nebo je i druhovýroba? A jak náročná je výměna?
|
|
27.07.2017 22:10 -
|
3085395
|
|
jumep
|
|
|
pri tvojom motore to ide aj bez demontaze motora
okrem citroenu este mozes vrakovisko skusit
pri tvojom motore to ide aj bez demontaze motora
okrem citroenu este mozes vrakovisko skusit
|
|
27.07.2017 22:25 -
|
3085397
|
|
vlkr
|
|
|
Díky.
Výměna se provádí ze spoda?
Díky.
Výměna se provádí ze spoda?
|
|
28.08.2017 11:03 -
|
3091856
|
|
sgt
|
Město: Skalité, Auto: Citroen Grand C4 SpaceTourer 2.0 BlueHDi 160 EAT8 SHINE | Počet příspěvků: 718 |
|
|
potreboval by som trocha usmernit. Prestala mi pocas jazdy ist klima, nezopne kompresor.
Podla diag nie je asi problem s klimou (ziadne chyby v denniku) + príloha.
Otestoval som este ventilator:
- velka rychlost: ventilator sa pomaly rozbieha z 0 na max rychlost, vyzera na ovladanie PWM
- pomala rychlost: ventilator sa ani nepohne - je to normalne? (ak sa riadi PWM a ide vysoka rychlost )
Stale plati co u XA ze po zapnuti klimy sa MUSI rozbehnut ventilator na malu rychlost?
Ak je teda chyba v sahare/ovladani, co pozriet?
potreboval by som trocha usmernit. Prestala mi pocas jazdy ist klima, nezopne kompresor.
- velka rychlost: ventilator sa pomaly rozbieha z 0 na max rychlost, vyzera na ovladanie PWM
- pomala rychlost: ventilator sa ani nepohne - je to normalne? (ak sa riadi PWM a ide vysoka rychlost :nevim )
Stale plati co u XA ze po zapnuti klimy sa MUSI rozbehnut ventilator na malu rychlost?
Přílohy: klima.jpg ( 115342b ) - |
|
28.08.2017 12:19 -
|
3091870
|
|
jruze
|
|
|
sgt napsal(a): potreboval by som trocha usmernit. Prestala mi pocas jazdy ist klima, nezopne kompresor.
- pomala rychlost: ventilator sa ani nepohne - je to normalne? (ak sa riadi PWM a ide vysoka rychlost )
Ventilátor je asi OK jaký je tlak v okruhu klimatizace - to je asi důleité . Je dobré e máte vichni diagbox ale netuím proč.
Ventilátor je asi OK jaký je tlak v okruhu klimatizace - to je asi důleité . Je dobré e máte vichni diagbox ale netuím proč.
|
|
28.08.2017 15:02 -
|
3091935
|
|
sgt
|
Město: Skalité, Auto: Citroen Grand C4 SpaceTourer 2.0 BlueHDi 160 EAT8 SHINE | Počet příspěvků: 718 |
|
|
tlak v okruhu je 6 bar viď príloha. Nepísal som to, keďe "Bezpečnost nízky tlak = Neaktivován". Ak by bol nízky tlak, tak by bolo "Aktivován", alebo sa mýlim?
Teraz som si vimol, e po zapnutí tlačidla klímy sa aj rozbehne sahara na pomalú rýchlos, ale kompresor nič.
Inak klíma chladila ako divá, zapol som pri +30°C, potom cca 15min v kolóne a po pol hodine keď som sa vymotal z kolóny u iel teplý vzduch. Ako prvé som zastavil a pozrel kompresor a nebeal.
DOPLNENIE: naiel som jednu chybu v BSM (chyba ovládania spojky kompresory): viď príloha.
Na ltom konektore kompresora (tipujem ovládanie spojky) sú 4V/14V vo VYP/ZAP stave.
tlak v okruhu je 6 bar viď príloha. Nepísal som to, keďe "Bezpečnost nízky tlak = Neaktivován". Ak by bol nízky tlak, tak by bolo "Aktivován", alebo sa mýlim? :nevim
Teraz som si vimol, e po zapnutí tlačidla klímy sa aj rozbehne sahara na pomalú rýchlos, ale kompresor nič.
Inak klíma chladila ako divá, zapol som pri +30°C, potom cca 15min v kolóne a po pol hodine keď som sa vymotal z kolóny u iel teplý vzduch. Ako prvé som zastavil a pozrel kompresor a nebeal.
DOPLNENIE: naiel som jednu chybu v BSM (chyba ovládania spojky kompresory): viď príloha.
Na ltom konektore kompresora (tipujem ovládanie spojky) sú 4V/14V vo VYP/ZAP stave.
Přílohy: Klima-chyba.jpeg ( 276591b ) - Diagbox_BSI_klima.jpeg ( 327243b ) - |
|
28.08.2017 16:24 -
|
3091962
|
|
jumep
|
|
|
tak tam to mas, ak nezhorela cievka tak mozno len chyba v konektoroch
ide ti potocit kompresorom v pohode rukou?
tak tam to mas, ak nezhorela cievka tak mozno len chyba v konektoroch
ide ti potocit kompresorom v pohode rukou?
|
|
28.08.2017 16:50 -
|
3091963
|
|
sgt
|
|
|
Meral som aj na vodičoch za konektorom, stále 4/14 V
Ak ten kraj kompresora so srobami (vožnobezka), tak ide žahucko rukou toči.
Ak je to cievka je to vymenitežné alebo musím komplet kompresor?
Meral som aj na vodičoch za konektorom, stále 4/14 V
Ak ten kraj kompresora so srobami (vožnobezka), tak ide žahucko rukou toči.
Ak je to cievka je to vymenitežné alebo musím komplet kompresor?
|
|
28.08.2017 20:29 -
|
3092020
|
|
jumep
|
|
|