| | |
25.05.2017 06:56 -
Re: Klimatizace nechladí
|
3068738
|
|
bachman
|
Město: Němčice, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive | Počet příspěvků: 40 |
|
|
Zdravím, chlapi. Asi před měsícem mi dělali v servisu rozvody. Vzhledem k tomu, e jsem po ujetí 10 km tahal pravý přední podběh i s nárazníkem po zemi jsem do servisu zamířil znovu, kde se mi hluboce omluvili a zavolali asi 18 letého chlapce, který rozvody měnil k podání vysvětlení. No zapoměl prostě připevnit podběh k blatníku a vítr ve 130 km/h ve dokonal. Teď jsem ale zjistil, e nechhladí klimatizace, která bezpečně poslední 4 roky fungovala. Dotaz zní, musí se klimatizace vypustit a demontovat, při výměně rozvodů? Je moné, e mechanik v servisu něco udělal patně (čidla atd) vzhledem k výe uvedené skutečnosti s podběhem? Díky za kadou radu
Zdravím, chlapi. Asi před měsícem mi dělali v servisu rozvody. Vzhledem k tomu, e jsem po ujetí 10 km tahal pravý přední podběh i s nárazníkem po zemi jsem do servisu zamířil znovu, kde se mi hluboce omluvili a zavolali asi 18 letého chlapce, který rozvody měnil k podání vysvětlení. No zapoměl prostě připevnit podběh k blatníku a vítr ve 130 km/h ve dokonal. Teď jsem ale zjistil, e nechhladí klimatizace, která bezpečně poslední 4 roky fungovala. Dotaz zní, musí se klimatizace vypustit a demontovat, při výměně rozvodů? Je moné, e mechanik v servisu něco udělal patně (čidla atd) vzhledem k výe uvedené skutečnosti s podběhem? Díky za kadou radu
|
|
25.05.2017 09:01 -
|
3068772
|
|
jumep
|
|
|
nie, klima sa vypustat nemusi
To ze fungovala 4 roky este neznamena ze nemohol v zime prasknut chladic. Ci dobre fungovala pred rozvodmi je ta spravna otazka
nie, klima sa vypustat nemusi
To ze fungovala 4 roky este neznamena ze nemohol v zime prasknut chladic. Ci dobre fungovala pred rozvodmi je ta spravna otazka
|
|
25.05.2017 09:01 -
|
3068773
|
|
jruze
|
|
|
bachman napsal(a): Zdravím, chlapi. Asi před měsícem mi dělali v servisu rozvody. Vzhledem k tomu, e jsem po ujetí 10 km tahal pravý přední podběh i s nárazníkem po zemi jsem do servisu zamířil znovu, kde se mi hluboce omluvili a zavolali asi 18 letého chlapce, který rozvody měnil k podání vysvětlení. No zapoměl prostě připevnit podběh k blatníku a vítr ve 130 km/h ve dokonal. Teď jsem ale zjistil, e nechhladí klimatizace, která bezpečně poslední 4 roky fungovala. Dotaz zní, musí se klimatizace vypustit a demontovat, při výměně rozvodů? Je moné, e mechanik v servisu něco udělal patně (čidla atd) vzhledem k výe uvedené skutečnosti s podběhem? Díky za kadou radu
Nemusí se s klimou nic,ale pod nosníkem vedou trubky od klimi a mohl s nimi zahýbat a nebo je pokodit(nebo za motorem) - asi bych zajel někam a nechal zkontrolovat a naplnit klimu zjistit případný únik (jestli a kde) a potom zkusil reklamovat pokození vedení klimy - pokud bude pokození viditelné a ,,čerstvé"(v místě řemenice a nebo za motorem) moná můe být ance na úspěch , můe to být shoda náhod - u nízký tlak v okruhu klimy
Nemusí se s klimou nic,ale pod nosníkem vedou trubky od klimi a mohl s nimi zahýbat a nebo je pokodit(nebo za motorem) - asi bych zajel někam a nechal zkontrolovat a naplnit klimu zjistit případný únik (jestli a kde) a potom zkusil reklamovat pokození vedení klimy - pokud bude pokození viditelné a ,,čerstvé"(v místě řemenice a nebo za motorem) moná můe být ance na úspěch , můe to být shoda náhod - u nízký tlak v okruhu klimy :nevim
|
|
25.05.2017 11:53 -
|
3068967
|
|
bachman
|
Město: Němčice, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive | Počet příspěvků: 40 |
|
|
No právě, e fungovala před tou výměnou rozvodů. Prakticky jsem jezdil jen s klimatizací a vypínal ji vdy jen 10 minut před dojezdem (na vysuení), jak mi někdo poradil. Včera jsem byl na naplnění a chlaďař mi říkal, e je totálně prázdná. Naplnil na 720 a dnes ráno zase vechno fuč. Je mi jasné, e je někde díra, jen mne napadlo, jestli ji museli v dílně demontovat a třeba patnou montáí nezpůsobili únik. Díky za rady omrknu to a případně budu reklamovat.
No právě, e fungovala před tou výměnou rozvodů. Prakticky jsem jezdil jen s klimatizací a vypínal ji vdy jen 10 minut před dojezdem (na vysuení), jak mi někdo poradil. Včera jsem byl na naplnění a chlaďař mi říkal, e je totálně prázdná. Naplnil na 720 a dnes ráno zase vechno fuč. Je mi jasné, e je někde díra, jen mne napadlo, jestli ji museli v dílně demontovat a třeba patnou montáí nezpůsobili únik. Díky za rady omrknu to a případně budu reklamovat.
|
|
25.05.2017 12:16 -
|
3068981
|
|
bachman
|
|
|
jetě se zeptám "Jumep".
Prasklým chladičem myslí , prasklý výparník? Nebo skutečný chladič?
jetě se zeptám "Jumep".
Prasklým chladičem myslí , prasklý výparník? Nebo skutečný chladič?
|
|
29.05.2017 11:15 -
|
3070262
|
|
Mahony
|
Město: Praha-Lhotka, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 373 |
|
|
Tak před rokem sem nechal klimu naplnit chladila málo a syčeli tam hadi zbylo tam asi 120gr potom chladila OK.Letos u zase syčení a moc to nechladilo a tenhle víkend u ani nezapnul kompresor, take je to prázdný.Vzhledem k tomu e autu je přes 10 let a dělali se na tom jenom klapky, tak asi ten kondenzátor u bude na hadry.Dotaz má cenu to jetě plnit a hledat kde to utíká? Nebo mam ten kondenzátor rovnou vyměnit, naplnit a a pak to sledovat?
Tak před rokem sem nechal klimu naplnit chladila málo a syčeli tam hadi zbylo tam asi 120gr potom chladila OK.Letos u zase syčení a moc to nechladilo a tenhle víkend u ani nezapnul kompresor, take je to prázdný.Vzhledem k tomu e autu je přes 10 let a dělali se na tom jenom klapky, tak asi ten kondenzátor u bude na hadry.Dotaz má cenu to jetě plnit a hledat kde to utíká? Nebo mam ten kondenzátor rovnou vyměnit, naplnit a a pak to sledovat?
|
|
29.05.2017 21:12 -
|
3070529
|
|
Jarduk
|
Město: Dobřany, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive | Počet příspěvků: 166 |
|
|
Jak velkej únik jsou vlastně schopný odhalit? Já jen e jsem si to před 2 měsíci nechal zkontrolovat na únik, následně plnil a poslední týden mi u klima zas syčí a chladí hodně vlaně...
Jak velkej únik jsou vlastně schopný odhalit? Já jen e jsem si to před 2 měsíci nechal zkontrolovat na únik, následně plnil a poslední týden mi u klima zas syčí a chladí hodně vlaně...
|
|
29.05.2017 22:12 -
|
3070587
|
|
igok
|
Město: Pezinok, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) | Počet příspěvků: 517 |
|
|
Jarduk napsal(a): Jak velkej únik jsou vlastně schopný odhalit? Já jen e jsem si to před 2 měsíci nechal zkontrolovat na únik, následně plnil a poslední týden mi u klima zas syčí a chladí hodně vlaně...
Ak tam mas velky unik, tak by to mala zistit uz ta plniaca masina. Ale ak nic nezisti, tak sa pridava farbivo a po par dnoch prevadzky, najlepsie ak bolo cely cas sucho, treba s UV lampou skontrolovat kde to fuci. To farbivo bude v mieste uniku svietit. Ja osobne som vsak mal skusenost na zeninej C4, kde sme nevedeli najst kde to fuci. Tak som sa rozhodol ze vymenim kondenzator (ten chladic pred chladicom vody) lebo spoje boli v poriadku a vyparnik v pristrojovke sa mi nechcelo tahat von. A tiez logicky skor odide diel vystaveny pocasiu a kamienkom ako diel ktory si lezi ulozeny v kabine. Nakoniec sa ukazalo ze to bola dobra volba, kondenzator bol prezrany od soli rovno pod stredom vrtule sahary, takze to nebolo pri kontrole UV svetlom vidiet.
Ak tam mas velky unik, tak by to mala zistit uz ta plniaca masina. Ale ak nic nezisti, tak sa pridava farbivo a po par dnoch prevadzky, najlepsie ak bolo cely cas sucho, treba s UV lampou skontrolovat kde to fuci. To farbivo bude v mieste uniku svietit. Ja osobne som vsak mal skusenost na zeninej C4, kde sme nevedeli najst kde to fuci. Tak som sa rozhodol ze vymenim kondenzator (ten chladic pred chladicom vody) lebo spoje boli v poriadku a vyparnik v pristrojovke sa mi nechcelo tahat von. A tiez logicky skor odide diel vystaveny pocasiu a kamienkom ako diel ktory si lezi ulozeny v kabine. Nakoniec sa ukazalo ze to bola dobra volba, kondenzator bol prezrany od soli rovno pod stredom vrtule sahary, takze to nebolo pri kontrole UV svetlom vidiet.
|
|
29.05.2017 22:48 -
|
3070615
|
|
jumep
|
|
|
nema to vyznam plnit
daj dole saharu a hned uvidis ake to je, staci sa toho dotkut ...
nema to vyznam plnit
daj dole saharu a hned uvidis ake to je, staci sa toho dotkut ...
|
|
30.05.2017 07:37 -
|
3070662
|
|
bachman
|
|
|
Mně to plní známý za darmo, take v pohodě, ale kupodivu po naplnění to u týden drí. Prý mi to opravdu vypustili při měnění rozvodů. Neptejte se mne proč. Prostě jsem se jich zeptal a ono e jo, e kvůli přístupu k dílům.
Mně to plní známý za darmo, take v pohodě, ale kupodivu po naplnění to u týden drí. Prý mi to opravdu vypustili při měnění rozvodů. Neptejte se mne proč. Prostě jsem se jich zeptal a ono e jo, e kvůli přístupu k dílům. :-(
|
|
31.05.2017 15:06 -
|
3071002
|
|
Rafmartin
|
Město: Zálesie, Auto: Citroen C3 HDi | Počet příspěvků: 209 |
|
|
Ahoj. mam dotaz - bratranec ma auto v oprave kvoli vymene kompresora klimy. vraj treba vycistit vsetky vedenia. Bratranec ale auto nutne potrebuje, tak mu servis povedal, ze mu vratia auto tak, ze namontuju novy kompresor, ale ho nezapoja do systemu. Je take nieco vobec mozne??? podla mna sa s takym neda normalne jazdit - alebo sa mylim? a jedna sa o sluzobnu cestu na 1500 km...
Ahoj. mam dotaz - bratranec ma auto v oprave kvoli vymene kompresora klimy. vraj treba vycistit vsetky vedenia. Bratranec ale auto nutne potrebuje, tak mu servis povedal, ze mu vratia auto tak, ze namontuju novy kompresor, ale ho nezapoja do systemu. Je take nieco vobec mozne??? podla mna sa s takym neda normalne jazdit - alebo sa mylim? a jedna sa o sluzobnu cestu na 1500 km...
|
|
31.05.2017 17:29 -
|
3071014
|
|
jumep
|
|
|
ked namontuju kompresor a nepripoja hadice a kable tak sa s tym da normalne ist
ked namontuju kompresor a nepripoja hadice a kable tak sa s tym da normalne ist
|
|
05.06.2017 11:31 -
|
3071913
|
|
Mahony
|
Město: Praha-Lhotka, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 373 |
|
|
Zdravim, tak sem to prohlíel a nael sem pod středem vrtule mastnej flek na kondenzátoru, trubky se zdaj být suchý čistý aspoň kam sem viděl a dohmatal se, take je asi únik jasnej.Ne se pustim do výměny tak se zeptám jak ho vypreparovat ven z auta? Musí se vypustit voda vyndat chladič motoru nebo se to dá nějak odsunout a vytáhout bez toho? A kudy se to vyndavá spodem nebo vrchem? Je potřeba sundavat nárazník?
Zdravim, tak sem to prohlíel a nael sem pod středem vrtule mastnej flek na kondenzátoru, trubky se zdaj být suchý čistý aspoň kam sem viděl a dohmatal se, take je asi únik jasnej.Ne se pustim do výměny tak se zeptám jak ho vypreparovat ven z auta? Musí se vypustit voda vyndat chladič motoru nebo se to dá nějak odsunout a vytáhout bez toho? A kudy se to vyndavá spodem nebo vrchem? Je potřeba sundavat nárazník?
|
|
12.06.2017 20:36 -
|
3073962
|
|
Mahony
|
|
|
Tak kondenzátor sem v sobotu vyměnil, mastný fleky měl dokonce na třech místech.Trochu to bylo jak tahat jeka z klece ale lo to.Dneska sem to nechal naplnit i s tim barvivem a zdá se e operace se zdařila pacient je zdráv Prosvěcoval to tam potom uv lampou a nic nenael tak snad to bude v cajku.Trochu mě překvapilo e tam nacpal 670gr neni to moc? myslel sem e tam patří 625 ale tak nael to v nějakejch tabulkách tak snad ví kolik.Teď je to mrazák jako blázen tak snad to vydrí
Tak kondenzátor sem v sobotu vyměnil, mastný fleky měl dokonce na třech místech.Trochu to bylo jak tahat jeka z klece ale lo to.Dneska sem to nechal naplnit i s tim barvivem a zdá se e operace se zdařila pacient je zdráv :-d Prosvěcoval to tam potom uv lampou a nic nenael tak snad to bude v cajku.Trochu mě překvapilo e tam nacpal 670gr neni to moc? myslel sem e tam patří 625 ale tak nael to v nějakejch tabulkách tak snad ví kolik.Teď je to mrazák jako blázen tak snad to vydrí :palec
|
|
12.06.2017 23:22 -
|
3074046
|
|
eisy811
|
Město: , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 809 |
|
|
Gramy neviem. Ale ked som bol plnit klimu, tak som bol u jedneho, co tvrdil, ze nepotrebuje vediet kolko gramov tam ma ist. Ze to pozna z budikov, z tlaku kolko dava kompresor a kolko je na vratke.
Co su velke (drahe) klimatizacie v nakupnych centrach atd, tam taktiez dopustaju klimu podla budikov, takze asi netrepal blbosti.
Gramy neviem. Ale ked som bol plnit klimu, tak som bol u jedneho, co tvrdil, ze nepotrebuje vediet kolko gramov tam ma ist. Ze to pozna z budikov, z tlaku kolko dava kompresor a kolko je na vratke.
Co su velke (drahe) klimatizacie v nakupnych centrach atd, tam taktiez dopustaju klimu podla budikov, takze asi netrepal blbosti.
|
|
| |
|
|