| | |
11.07.2016 09:06 -
Re: Klimatizace nechladí
|
2972060
|
|
shempal
|
Město: Prievidza, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V Exclusive | Počet příspěvků: 15 |
|
|
jruze kablíky som kontroloval ako prvé a hlavne konektory či nie sú zaoxidované a nakoniec som naiel na motore zaseknutý uhlík ale u to nepomohlo tá elektronika asi ila niekam inak ten motor sa dá pekne rozobra aj zloi ale s elektronikou nespravím nič tá je zaliata.
jruze kablíky som kontroloval ako prvé a hlavne konektory či nie sú zaoxidované a nakoniec som naiel na motore zaseknutý uhlík ale u to nepomohlo tá elektronika asi ila niekam inak ten motor sa dá pekne rozobra aj zloi ale s elektronikou nespravím nič tá je zaliata.
|
|
15.07.2016 17:45 -
|
2973392
|
|
Kulda
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 II 2.0i 16v SX Break | Počet příspěvků: 209 |
|
|
jruze napsal(a): Dovede to uniknout i přes kompresor(ale nepravděpodobné - i kdy proto se má klima spoutět během roku i v zimním období aby se protočilo těsnění) - ten vysoueč funguje jako filtr,ale při sputění klimy běí sahara? - pokud ano a roste tlak tak je KO ventil a nebo vlhkost v okruhu klimy.
Zdar mistři,
tak mám vyměněný regulační ventil na kompresoru, termo ventil, jak Jarda psal a posílal obrázek, proměřený čidla, který se dali a..... nic! Prostě to furt chvilku chladí a pak hned hřeje a tak dokola. Borci v servisu u neví co s tím. Chladivo je nadávkovaný. Ale trubky klimy za chladičem mají ve finále skoro 100 stupňů. Mno, asi mi zbývá prubnout výměnu chladiče. Prý je dost zoxidovaný. A kdy toto taky nic, tak kompresor..... . Jo a sahara beí na nií rychlost, kdy se klima hřeje tak taky pořád na nií a a se zahřeje motor, tak se přepne na vyí otáčky. Neměla by se zapnout na vyí i kdy se zahřeje ta klima? Zatím 10.000,- a bez výsledku.
Zdar mistři,
tak mám vyměněný regulační ventil na kompresoru, termo ventil, jak Jarda psal a posílal obrázek, proměřený čidla, který se dali a..... nic! Prostě to furt chvilku chladí a pak hned hřeje a tak dokola. Borci v servisu u neví co s tím. Chladivo je nadávkovaný. Ale trubky klimy za chladičem mají ve finále skoro 100 stupňů. Mno, asi mi zbývá prubnout výměnu chladiče. Prý je dost zoxidovaný. A kdy toto taky nic, tak kompresor..... . Jo a sahara beí na nií rychlost, kdy se klima hřeje tak taky pořád na nií a a se zahřeje motor, tak se přepne na vyí otáčky. Neměla by se zapnout na vyí i kdy se zahřeje ta klima? Zatím 10.000,- a bez výsledku. :-((((
|
|
21.07.2016 08:22 -
|
2974334
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
Kulda napsal(a): Zdar mistři,
tak mám vyměněný regulační ventil na kompresoru, termo ventil, jak Jarda psal a posílal obrázek, proměřený čidla, který se dali a..... nic! Prostě to furt chvilku chladí a pak hned hřeje a tak dokola. Borci v servisu u neví co s tím. Chladivo je nadávkovaný. Ale trubky klimy za chladičem mají ve finále skoro 100 stupňů. Mno, asi mi zbývá prubnout výměnu chladiče. Prý je dost zoxidovaný. A kdy toto taky nic, tak kompresor..... . Jo a sahara beí na nií rychlost, kdy se klima hřeje tak taky pořád na nií a a se zahřeje motor, tak se přepne na vyí otáčky. Neměla by se zapnout na vyí i kdy se zahřeje ta klima? Zatím 10.000,- a bez výsledku.
pokud se trubka/y hreje vetsinou je kompresor ok (co by jinak natlakovalo system),
spis mi to prijde ze se nedostane hladivo do trysky vyparniku nebo jsem videl i ucpanou kapilaru
muze to delat i vysousec...v podstate bez auta se tezko da zjistovat
pokud se trubka/y hreje vetsinou je kompresor ok (co by jinak natlakovalo system),
spis mi to prijde ze se nedostane hladivo do trysky vyparniku nebo jsem videl i ucpanou kapilaru
|
|
21.07.2016 13:05 -
|
2974368
|
|
jruze
|
|
|
To ale zjistí manici na klima maině(jaký je tlak na vysokotlaku a nízkotlaku) diag ukáe jen vysokotlak - jestli dosáhne velkého tlaku tak to spínač vypne = take podle mne tam vzroste tlak nad max hodnotu a proto vypne - plnička ukáe víc ne diag.Můe tam být moc oleje,KO tryska,zasranej vysoueč(nedavno jsem to tu řeil také a pomohlo několikrát odsát a znovu naplnit a potom to začalo chodit. Jestli přehřeje chladivo tuím přes 130 stupňů tak ho znehodnotí a je lepí ho vypustit do ovzduí(nesmí) jinak mu to odrovná i to co má v plničce.
To ale zjistí manici na klima maině(jaký je tlak na vysokotlaku a nízkotlaku) diag ukáe jen vysokotlak - jestli dosáhne velkého tlaku tak to spínač vypne = take podle mne tam vzroste tlak nad max hodnotu a proto vypne - plnička ukáe víc ne diag.Můe tam být moc oleje,KO tryska,zasranej vysoueč(nedavno jsem to tu řeil také a pomohlo několikrát odsát a znovu naplnit a potom to začalo chodit.:nevim Jestli přehřeje chladivo tuím přes 130 stupňů tak ho znehodnotí a je lepí ho vypustit do ovzduí(nesmí) jinak mu to odrovná i to co má v plničce.
|
|
21.07.2016 18:23 -
|
2974434
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
stara dobra vyveva s budiky na vysoko i nizko tlaku vyda za jakoukoliv predrazenou plnicku
stara dobra vyveva s budiky na vysoko i nizko tlaku vyda za jakoukoliv predrazenou plnicku
|
|
26.07.2016 16:41 -
|
2975489
|
|
Atin
|
Město: Osík, Auto: Citroën C5 II 2.0i 16v SX | Počet příspěvků: 43 |
|
|
Ahoj, kdo nebo co řídí nebo ovládá regulační ventil na kompresoru? Sahara jde, náplň je, spojka sepnutá a klima nic! Na konektoru není proud, kabel jsem prověřil k pojistkám v motoru je v pořádku! Kdy přivedu proud přímo na ventil klima jede! Nechci udělat větí kodu tak se ptám co a jak! Dík
Ahoj, kdo nebo co řídí nebo ovládá regulační ventil na kompresoru? Sahara jde, náplň je, spojka sepnutá a klima nic! Na konektoru není proud, kabel jsem prověřil k pojistkám v motoru je v pořádku! Kdy přivedu proud přímo na ventil klima jede! Nechci udělat větí kodu tak se ptám co a jak! Dík
|
|
26.07.2016 17:26 -
|
2975492
|
|
jumep
|
|
|
6 pin konektor na BSM
niekde som to tu uz pisal ktore piny z neho to su
6 pin konektor na BSM
niekde som to tu uz pisal ktore piny z neho to su
|
|
26.07.2016 17:31 -
|
2975493
|
|
Atin
|
Město: Osík, Auto: Citroën C5 II 2.0i 16v SX | Počet příspěvků: 43 |
|
|
Zkusím zkontrolovat dík.
Zkusím zkontrolovat dík.
|
|
27.07.2016 12:10 -
|
2975632
|
|
shempal
|
Město: Prievidza, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V Exclusive | Počet příspěvků: 15 |
|
|
je to len 5 pin na c5 II
je to len 5 pin na c5 II
|
|
02.08.2016 15:58 -
|
2977509
|
|
shempal
|
|
|
klíma hotová chladí ako má s novou saharou
klíma hotová chladí ako má s novou saharou
|
|
04.08.2016 10:25 -
|
2978316
|
|
Kulda
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 II 2.0i 16v SX Break | Počet příspěvků: 209 |
|
|
autodiag napsal(a): pokud se trubka/y hreje vetsinou je kompresor ok (co by jinak natlakovalo system),
Zdarec,
tak jsem volal borcovi od autoklimy a ten mě odkázal opět na někoho, kdo má origo diag, poněvač tlaky jsou v pořádku. Take, opět proměřit vechny čidla a jetě doporučil vyzkouet připojit novou řídící jednotku, jestli to není tím. Je to taky moný? Zitra tam jedu se domluvit, co a jak. Připadá mi, e v okolí Brna není nikdo, kdo by to s C5 uměl. Samej pokus - omyl, který mě stál 10 papírů a nic. Nevíte někdo o opravdovým machrovy na C5? Prostě to musí být opravený!!!
Zdarec,
tak jsem volal borcovi od autoklimy a ten mě odkázal opět na někoho, kdo má origo diag, poněvač tlaky jsou v pořádku. Take, opět proměřit vechny čidla a jetě doporučil vyzkouet připojit novou řídící jednotku, jestli to není tím. Je to taky moný? Zitra tam jedu se domluvit, co a jak. Připadá mi, e v okolí Brna není nikdo, kdo by to s C5 uměl. Samej pokus - omyl, který mě stál 10 papírů a nic. Nevíte někdo o opravdovým machrovy na C5? Prostě to musí být opravený!!!:nevim
|
|
04.08.2016 11:15 -
|
2978334
|
|
autodiag
|
|
|
to neni o C5..system klimatizace je z principu stejny vsude
pan od autoklimi ma taky asi vesteckou kouli kdyz po telefonu hned vi a v garazi ma automat kterej ani nevi jak funguje a na thle chybu zrovna nema manual...takovemu bych se vyhnul obloukem
najdi si v okoli nejakeho stareho zkuseneho chladare a ten ti urcite poradi...
a nebo to dovez ale na pockani by to urcite nebylo
to neni o C5..system klimatizace je z principu stejny vsude
pan od autoklimi ma taky asi vesteckou kouli kdyz po telefonu hned vi a v garazi ma automat kterej ani nevi jak funguje a na thle chybu zrovna nema manual...takovemu bych se vyhnul obloukem
najdi si v okoli nejakeho stareho zkuseneho chladare a ten ti urcite poradi...
a nebo to dovez ale na pockani by to urcite nebylo
|
|
15.08.2016 18:32 -
|
2983070
|
|
autodiag
|
|
|
vadny termostat
vadny termostat :palec
|
|
23.01.2017 19:10 -
|
3031190
|
|
Ivan.pr
|
Město: Jihlava, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 168 |
|
|
Nazdar chlapíci. Venku se u začíná oteplovat - je čas se začít starat o klimu - koncem léta u mi to moc nechladilo - naměřil jsem e to fouká tak cca 15°C. Mám proto pár dotazů: 1) Mám to nechat doplnit u teď a nebo v klidu počkat a se oteplí - abych se mohl přesvědčit e je to fakt funkční ? 2) Pokud je teď u asi téměř prázdná - jak je to s vysuováním vzduchu ? 3) Kdy to nechám doplnit a v létě - můe se stát e pak bude netěsná ?
Nazdar chlapíci. Venku se u začíná oteplovat - je čas se začít starat o klimu :-)) - koncem léta u mi to moc nechladilo - naměřil jsem e to fouká tak cca 15°C. Mám proto pár dotazů: 1) Mám to nechat doplnit u teď a nebo v klidu počkat a se oteplí - abych se mohl přesvědčit e je to fakt funkční ? 2) Pokud je teď u asi téměř prázdná - jak je to s vysuováním vzduchu ? 3) Kdy to nechám doplnit a v létě - můe se stát e pak bude netěsná ?
|
|
23.01.2017 21:44 -
|
3031253
|
|
jumep
|
|
|
ak ti to unika tak je logicky netesna
nejaky unik tam samozrejme bude, ale je pomerne zanedbatelny a ani po 5 rokoch by nemal relativne mat vplyv na chod klimatizacie
takze ak tam toho mas po roku malo, hladaj unik (moj typ je chladic)
ak ti to unika tak je logicky netesna
nejaky unik tam samozrejme bude, ale je pomerne zanedbatelny a ani po 5 rokoch by nemal relativne mat vplyv na chod klimatizacie
takze ak tam toho mas po roku malo, hladaj unik (moj typ je chladic)
|
|
23.01.2017 22:15 -
|
3031281
|
|
Plachim
|
Město: Slaný/Líský, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 37 |
|
|
1) funkčnost klimatizace pozná a tak nad +10 stupňů nad nulou take doplnení nechat klidně na jaro
2) pokud mrzne vysuuje vzduch mráz a ne klimatizace. Pod bodem mrazu je v ní tak nízký tlak, e se ani nespustí
3) přirozený únik z klimatizačního okruhu je cca 5 - 8 % za rok v závislosti na pouívání a dalích vlivech (například těsnění) take pokud nebyla jetě nikdy plněna tak to můe být způsobeno přirozeným únikem a doplnění to napraví.
ps: pro rejpaly co namítnou, e z ledničky to neutíká tak ani z auta to nemůe jen konstatuji, e gumové hadice v autě jsou porézní oproti kovovým trubkám v lednici. Tuto poréznost utěsňuje v autě olej vázaný na chladivo a kolující v okruhu. Pokud se klima dlouhodobě nepouívá (například dlouhé stání v autobazaru a podobně) olej z jejího povrchu steče a pak je únik procentuelné větí ne uváděných 5 - 8 % za rok
1) funkčnost klimatizace pozná a tak nad +10 stupňů nad nulou take doplnení nechat klidně na jaro
2) pokud mrzne vysuuje vzduch mráz a ne klimatizace. Pod bodem mrazu je v ní tak nízký tlak, e se ani nespustí
3) přirozený únik z klimatizačního okruhu je cca 5 - 8 % za rok v závislosti na pouívání a dalích vlivech (například těsnění) take pokud nebyla jetě nikdy plněna tak to můe být způsobeno přirozeným únikem a doplnění to napraví.
ps: pro rejpaly co namítnou, e z ledničky to neutíká tak ani z auta to nemůe jen konstatuji, e gumové hadice v autě jsou porézní oproti kovovým trubkám v lednici. Tuto poréznost utěsňuje v autě olej vázaný na chladivo a kolující v okruhu. Pokud se klima dlouhodobě nepouívá (například dlouhé stání v autobazaru a podobně) olej z jejího povrchu steče a pak je únik procentuelné větí ne uváděných 5 - 8 % za rok
|
|
23.01.2017 23:08 -
|
3031299
|
|
autodiag
|
|
|
plne souhlasim krome bodu 2
ve vetsine aut pokud nezapnes klimatizace mas okna do minuty zamlzene
plne souhlasim krome bodu 2
ve vetsine aut pokud nezapnes klimatizace mas okna do minuty zamlzene
|
|
23.01.2017 23:33 -
|
3031305
|
|
jruze
|
|
|
Automatická klima má funkci vysouení - tato funkce funguje i v mrazech a systém při ní přemíná na vnitřní okruh. Přirozený únik nás učili e je 10% jinak
Automatická klima má funkci vysouení - tato funkce funguje i v mrazech a systém při ní přemíná na vnitřní okruh. Přirozený únik nás učili e je 10% jinak :palec
|
|
| |
|
|