| | |
22.07.2015 19:29 -
Re: Klimatizace nechladí
|
2843554
|
|
Rio11
|
Město: Domalice, Auto: Citroën C5 I 2.0i 16v X Break | Počet příspěvků: 578 |
|
|
Ten zvuk z motorového prostoru slyím hlavně při rozjídění tak kolem 2500 otáček, prostě kdy vytáčím při rozjezdu, kdy jedu ustálenou rychlostí není slyet zase nic. Jak jsem psal kdy vypnu klimu, tedy odpojím kompresor není slyet nic a motor neztrácí výkon.
Ten zvuk z motorového prostoru slyím hlavně při rozjídění tak kolem 2500 otáček, prostě kdy vytáčím při rozjezdu, kdy jedu ustálenou rychlostí není slyet zase nic. Jak jsem psal kdy vypnu klimu, tedy odpojím kompresor není slyet nic a motor neztrácí výkon.
|
|
22.07.2015 20:30 -
|
2843564
|
|
jumep
|
|
|
ten zvuk je normalny, robi to aj mne kompresor na C5, len 2.2 ma troska viac krutaku takze to tolko nepoznat
ostatne snad uz bolo dostatocne vysvetlene
ten zvuk je normalny, robi to aj mne kompresor na C5, len 2.2 ma troska viac krutaku takze to tolko nepoznat
|
|
22.07.2015 20:55 -
|
2843574
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
Bsi si ridi spinani klimatizace samo dle potreby a zatizeni motoru
Bsi si ridi spinani klimatizace samo dle potreby a zatizeni motoru
|
|
22.07.2015 22:08 -
|
2843608
|
|
Hanz 397
|
|
|
jumep napsal(a): ten zvuk je normalny, robi to aj mne kompresor na C5, len 2.2 ma troska viac krutaku takze to tolko nepoznat
Já teda nevím,ale nikdy jsem si ani na starý,ani na nový neviml,e by mi pískal kompresor... Pískat(nebo syčet) můe třeba expanzní ventil,kdy je málo náplně (nebo je vadný)...
Já teda nevím,ale nikdy jsem si ani na starý,ani na nový neviml,e by mi pískal kompresor... Pískat(nebo syčet) můe třeba expanzní ventil,kdy je málo náplně (nebo je vadný)...
|
|
22.07.2015 22:11 -
|
2843613
|
|
jumep
|
|
|
ono ja by som to nenazval piskanim, ale skor zavijanim pri zatazi
robi to co to auto mam (reps. je to isto iny zvuk ako bez zataze)
ono ja by som to nenazval piskanim, ale skor zavijanim pri zatazi
robi to co to auto mam (reps. je to isto iny zvuk ako bez zataze)
|
|
23.07.2015 01:00 -
|
2843643
|
|
jruze
|
|
|
Jenome vy dva poslední máte kompresor řízený ventilem v kompresoru a rio jen elektrospojkou a v jeho případě (asi obou) je v okruhu větí tlak vlivem teploty (u ria neřízený průtok chladiva nebo jen otáčkama) a to by mohlo vydávat ten zvuk - pokud by byl kompresor nějak vadný(volný třeba na loiskách- uteklo by chladivo) nebo přidřený tak by to také vzalo rychlej konec - buď řemen nebo kompresor by shořel.
Jenome vy dva poslední máte kompresor řízený ventilem v kompresoru a rio jen elektrospojkou a v jeho případě (asi obou) je v okruhu větí tlak vlivem teploty (u ria neřízený průtok chladiva nebo jen otáčkama) a to by mohlo vydávat ten zvuk - pokud by byl kompresor nějak vadný(volný třeba na loiskách- uteklo by chladivo) nebo přidřený tak by to také vzalo rychlej konec - buď řemen nebo kompresor by shořel.
|
|
23.07.2015 09:46 -
|
2843686
|
|
jumep
|
|
|
ja sa bavim o svojej starej c5 1, nie c6, cize k tomu o com sa vyjadruje rio
ja sa bavim o svojej starej c5 1, nie c6, cize k tomu o com sa vyjadruje rio
|
|
23.07.2015 11:55 -
|
2843711
|
|
DaliborN
|
Město: Nový Jičín, Auto: Citroën C5 I 2.0i 16v X Break | Počet příspěvků: 78 |
|
|
Mikra napsal(a): Kdy auto kupuje, dělá jistý servis bez rozmýlení. To jsou provozní kapaliny, pokud mono vechny a filtry. A kdy se chystá do Chorvatska s neznámým autem, tak klima by měla být zkontrolovaná taky. A jetě lepí by bylo, kdyby byla i vydezinfikovaná a vyměněný filtr.
Ve jsem provedl kromě té klimy. Včetně servisu a revize LPG.
Protoe jsem tak trochu s touhle investicí nyní nepočítal, tak se chci zeptat zkuenějích:
náplň 600,- , desinfekce 200,- , filtr 500,-
Má smysl doplnit a desinfikovat a filtr vyměnit a po dovolené? Nebo by se pak muselo zase desinfikovat?
Ve jsem provedl kromě té klimy. Včetně servisu a revize LPG.
Protoe jsem tak trochu s touhle investicí nyní nepočítal, tak se chci zeptat zkuenějích:
náplň 600,- , desinfekce 200,- , filtr 500,-
Má smysl doplnit a desinfikovat a filtr vyměnit a po dovolené? Nebo by se pak muselo zase desinfikovat?
|
|
23.07.2015 12:34 -
|
2843719
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Desinfekci prováděj s výměnou filtru. Před nebo po dovolené, to u se nepo....
Ale tu kontrolu tlaku, těsnosti a doplnění si udělej před dovčou.
Desinfekci prováděj s výměnou filtru. Před nebo po dovolené, to u se nepo....
Ale tu kontrolu tlaku, těsnosti a doplnění si udělej před dovčou.
|
|
23.07.2015 13:08 -
|
2843724
|
|
63zdenda
|
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 2972 |
|
|
Ten filtr můe bít hezky zaneenej, kdy pojede na doplnění a kontrolu, nech to udělat pro klid due komplet, bude mít celou dovču klid, je tam hezký teplo a klimoku tam určitě bude potřebovat.
Ten filtr můe bít hezky zaneenej, kdy pojede na doplnění a kontrolu, nech to udělat pro klid due komplet, bude mít celou dovču klid, je tam hezký teplo a klimoku tam určitě bude potřebovat. ;-)
|
|
03.08.2015 10:02 -
|
2847398
|
|
johnny.m
|
Město: Pardubice, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 498 |
|
|
Nemůe "hvízdat" ventilátor na sahaře? Na biturbu se mi to nestalo, ale na předchozím autě (ne Citroën) to dělalo. Větrák běel podle otáček motoru, i kdy neměl mechanické napojení na motor.
Nemůe "hvízdat" ventilátor na sahaře? Na biturbu se mi to nestalo, ale na předchozím autě (ne Citroën) to dělalo. Větrák běel podle otáček motoru, i kdy neměl mechanické napojení na motor.
|
|
05.08.2015 18:23 -
|
2848189
|
|
Midge
|
Město: Doksy, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 6 |
|
|
Ahoj. Mám problém s klimatizací. Kdy je velký vedro a popojídím po městě, tak někdy přestane chladit. Kdy auto vychladne tak klima funguje (i kdy se mi zdá e by mohla chladit více). Diagnostika neukazuje ádný problém, náplň je OK. Nemáte nějaký nápad kde by mohl být problém?
Ahoj. Mám problém s klimatizací. Kdy je velký vedro a popojídím po městě, tak někdy přestane chladit. Kdy auto vychladne tak klima funguje (i kdy se mi zdá e by mohla chladit více). Diagnostika neukazuje ádný problém, náplň je OK. Nemáte nějaký nápad kde by mohl být problém?
|
|
05.08.2015 19:18 -
|
2848195
|
|
citrus
|
Město: Trnava, Auto: Citroën C5 II 2.0i 16v SX | Počet příspěvků: 612 |
|
|
nepriehrieva sa ti?? Skontroluj či sa toči sahara, ak nie tak je to kvoli sahare
nepriehrieva sa ti?? Skontroluj či sa toči sahara, ak nie tak je to kvoli sahare ;-)
|
|
05.08.2015 20:10 -
|
2848211
|
|
Midge
|
|
|
Díky za radu. Prověřím to. Kdyby byl problém se saharou, tak by to ale měla ukázat diagnostika, ne?
Díky za radu. Prověřím to. Kdyby byl problém se saharou, tak by to ale měla ukázat diagnostika, ne?
|
|
05.08.2015 20:31 -
|
2848221
|
|
Midge
|
|
|
Tak jsem to běel zkontrolovat. Jestli koukám na správnej větrák tak je v pohodě a točí se. Klima krásně chladila. Za vedra je teplota motoru v normě. Jel jsem po Praze, ze začátku krásnej chládek. Při stání v koloně ale chlazení přestalo. Neviml jsem si jestli najednou, nebo postupně. Kdy jsem vyjel za Prahu, tak po pár kilometrech klima zase začala chladit. Tady mám ale pocit e postupně a ne jsem dojel domů tak stejně nejela na max.
Vyplývá mi z toho souvislost mezi teplotou motoru a účinností klimatizace. Jen netuím čím to je a jak to opravit.
Tak jsem to běel zkontrolovat. Jestli koukám na správnej větrák :-) tak je v pohodě a točí se. Klima krásně chladila. Za vedra je teplota motoru v normě. Jel jsem po Praze, ze začátku krásnej chládek. Při stání v koloně ale chlazení přestalo. Neviml jsem si jestli najednou, nebo postupně. Kdy jsem vyjel za Prahu, tak po pár kilometrech klima zase začala chladit. Tady mám ale pocit e postupně a ne jsem dojel domů tak stejně nejela na max.
Vyplývá mi z toho souvislost mezi teplotou motoru a účinností klimatizace. Jen netuím čím to je a jak to opravit.
|
|
05.08.2015 21:25 -
|
2848240
|
|
Midge
|
|
|
V servisu jsem to měl. Diagnostika nic. Náplně překontrolovaný. Taky si tam nevědí rady. Proto to zkouím tady, jestli někoho něco nenapadne...
V servisu jsem to měl. Diagnostika nic. Náplně překontrolovaný. Taky si tam nevědí rady. Proto to zkouím tady, jestli někoho něco nenapadne...
|
|
07.08.2015 17:10 -
|
2848747
|
|
Dan 1
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) Tourer | Počet příspěvků: 152 |
|
|
Dnes při jízdě se někde před řidičem ozval divný zvuk, přestala chladit klima a z výdechů jde zápach, jak kdyby se něco pálilo. Nevíte, čím to je ? S klimou jsem měl problémy u delí dobu
Dnes při jízdě se někde před řidičem ozval divný zvuk, přestala chladit klima a z výdechů jde zápach, jak kdyby se něco pálilo. Nevíte, čím to je ? S klimou jsem měl problémy u delí dobu
|
|
| |
|
|