| | |
07.07.2015 08:57 -
Re: Klimatizace nechladí
|
2838184
|
|
sgt
|
Město: Skalité, Auto: Citroen Grand C4 SpaceTourer 2.0 BlueHDi 160 EAT8 SHINE | Počet příspěvků: 718 |
|
|
C5 II 2.0 HDi - pár rýchlych otázok:
1. môe trvalá závada "Sonda vlhkosti interiéru vozu" odstavi klimatizáciu? (Ukazuje 32768%)
2. alebo klíma nefunguje kvôli nízkemu tlaku? (viď foto)
C5 II 2.0 HDi - pár rýchlych otázok:
1. môe trvalá závada "Sonda vlhkosti interiéru vozu" odstavi klimatizáciu? (Ukazuje 32768%)
2. alebo klíma nefunguje kvôli nízkemu tlaku? (viď foto)
Přílohy: WP_20150706_009.jpg ( 397988b ) - WP_20150706_010.jpg ( 371718b ) - |
|
07.07.2015 17:33 -
|
2838299
|
|
jumep
|
|
|
vlhkomer nefunguje vo vela autach, ten isto klimu neodstavi
odstavi ju malo chladiva alebo som uz mal aj zlu BSM , alebo prehriaty motor a ine veci
kazdopadne, podla fotiek je to prazdne a najskor bude zly chladic
vlhkomer nefunguje vo vela autach, ten isto klimu neodstavi
odstavi ju malo chladiva alebo som uz mal aj zlu BSM , alebo prehriaty motor a ine veci
kazdopadne, podla fotiek je to prazdne a najskor bude zly chladic
|
|
14.07.2015 07:10 -
|
2840631
|
|
roman998
|
Město: Ostrava, Auto: Lancia Phedra 2.0 16v 100kw benzín | Počet příspěvků: 41 |
|
|
Take konečná zpráva zní- u obou aut se vyměnil kompresor a jedou děkuji vem za rady zase jsem chytřejí
Take konečná zpráva zní- u obou aut se vyměnil kompresor a jedou :-)))):-)))) děkuji vem za rady zase jsem chytřejí
|
|
14.07.2015 12:09 -
|
2840735
|
|
eisy811
|
Město: , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 809 |
|
|
Ahojte. Tak, zas dalsi problem. Klima nechladi, obe strany. Dam na LO, AC svieti, v interieri pocut sycanie (ak AC vypnem, alebo prudko pridam na plyne, tak sycanie prestane), kompresor bezi, vystupna trubka z kompresora sa rozpali, zrovna tak aj chladic, no v nutri to nie a nie klimovat. Ked nastavim vysoku teplotu, tak zacne kurit, avsak ak ju stiahnem, tak fuka len vzduch o teplote aka je vonku, Vcera este klima funkcna...
Dik za rady...
Ahojte. Tak, zas dalsi problem. Klima nechladi, obe strany. Dam na LO, AC svieti, v interieri pocut sycanie (ak AC vypnem, alebo prudko pridam na plyne, tak sycanie prestane), kompresor bezi, vystupna trubka z kompresora sa rozpali, zrovna tak aj chladic, no v nutri to nie a nie klimovat. Ked nastavim vysoku teplotu, tak zacne kurit, avsak ak ju stiahnem, tak fuka len vzduch o teplote aka je vonku, Vcera este klima funkcna...
Dik za rady... :palec
|
|
14.07.2015 12:26 -
|
2840740
|
|
Luki_C5
|
Město: Holeov, Auto: C6 2.7 HDI Exclusive | Počet příspěvků: 971 |
|
|
Pokud sepne kompresor tak tam tlak bude, zalezi kolik, uz 2x se mi staalo ze byl vadny ten spinac na klimakomresoru.
Toto by chtelo diagnostiku, zjistit tlak v okruhu a jaka teplota ti jde za vyparnikem. To syceni je ale podezrele. Prijde mi to na klapky ale ze by odesly obe je malo pravdepodobne a to by nemixovaly na teply vzduch. Takze spise hledej ten tlak v okruhu. A myslim si pokud mas horke trubky a chladic tak tak bude malo a nebo vuvec tlaku.
Pokud sepne kompresor tak tam tlak bude, zalezi kolik, uz 2x se mi staalo ze byl vadny ten spinac na klimakomresoru.
Toto by chtelo diagnostiku, zjistit tlak v okruhu a jaka teplota ti jde za vyparnikem. To syceni je ale podezrele. Prijde mi to na klapky ale ze by odesly obe je malo pravdepodobne a to by nemixovaly na teply vzduch. Takze spise hledej ten tlak v okruhu. A myslim si pokud mas horke trubky a chladic tak tak bude malo a nebo vuvec tlaku.
|
|
14.07.2015 17:36 -
|
2840883
|
|
eisy811
|
Město: , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 809 |
|
|
Takze k veci. Zial, pri kupe som si nevsimol problem, klima bola funkcna a kedze na predchadzajucich autach som s klimou nemal ziaden problem, tak nejaka podrobnejsia rozborka isla bokom. Problem je hadica vysokeho tlaku, hned za kompresorom. Zevraj to tam rado praska, tak to predchadzajuci majitel (servis) poriesil dost svojsky, kedze trubku od kompresora zavarili, avsak hadicu na tu trubku len natiahli a zaistili nejakou slusnejsou sponou. Ta tlak chvilu drzala a potom koniec. Oprava je v podstate "jednoducha". Vybrat cele vedenie von a nalisovat to. Lenze ked som na to pozeral, tak to vedenie je cele az k vyparniku a podla mna ho dostat von bude nieco ako dostat jezka z klietky. Ma niekto skusenost ako na to, popripade co je dobre demontovat aby sa dalo vytiahnul? Alebo na nejakom mieste to rozrezat, dat zalisovat a potom zvarit???
Takze k veci. Zial, pri kupe som si nevsimol problem, klima bola funkcna a kedze na predchadzajucich autach som s klimou nemal ziaden problem, tak nejaka podrobnejsia rozborka isla bokom. Problem je hadica vysokeho tlaku, hned za kompresorom. Zevraj to tam rado praska, tak to predchadzajuci majitel (servis) poriesil dost svojsky, kedze trubku od kompresora zavarili, avsak hadicu na tu trubku len natiahli a zaistili nejakou slusnejsou sponou. Ta tlak chvilu drzala a potom koniec. Oprava je v podstate "jednoducha". Vybrat cele vedenie von a nalisovat to. Lenze ked som na to pozeral, tak to vedenie je cele az k vyparniku a podla mna ho dostat von bude nieco ako dostat jezka z klietky. Ma niekto skusenost ako na to, popripade co je dobre demontovat aby sa dalo vytiahnul? Alebo na nejakom mieste to rozrezat, dat zalisovat a potom zvarit???
|
|
14.07.2015 18:57 -
|
2840934
|
|
jruze
|
|
|
eisy811 napsal(a): Takze k veci. Zial, pri kupe som si nevsimol problem, klima bola funkcna a kedze na predchadzajucich autach som s klimou nemal ziaden problem, tak nejaka podrobnejsia rozborka isla bokom. Problem je hadica vysokeho tlaku, hned za kompresorom. Zevraj to tam rado praska, tak to predchadzajuci majitel (servis) poriesil dost svojsky, kedze trubku od kompresora zavarili, avsak hadicu na tu trubku len natiahli a zaistili nejakou slusnejsou sponou. Ta tlak chvilu drzala a potom koniec. Oprava je v podstate "jednoducha". Vybrat cele vedenie von a nalisovat to. Lenze ked som na to pozeral, tak to vedenie je cele az k vyparniku a podla mna ho dostat von bude nieco ako dostat jezka z klietky. Ma niekto skusenost ako na to, popripade co je dobre demontovat aby sa dalo vytiahnul? Alebo na nejakom mieste to rozrezat, dat zalisovat a potom zvarit???
Kterou hadici má KO ? tu silnějí od kompresoru ? - ta je dělená !!!
Kterou hadici má KO ? tu silnějí od kompresoru ? - ta je dělená !!!
|
|
14.07.2015 19:23 -
|
2840942
|
|
eisy811
|
|
|
Ano, tu silnejsiu, ale ja som na nej nenasiel nikde, ze by bola delena, teda, mozno ano, na jedmom mieste, je AL trubka od kompresora, potom hadica, potom ta banka a kusok za nou je nejaky spoj, avsak neviem, ci je rozoberatelny, sa mi zda, ze je to zafalcovane uz od vyroby a sluzi to len na mozne pootocenie. Je to vidno, ked sa zhodi podblatnik. Akoze, skusal som mierne za to tahat, no len sa to pretacalo. Ak to je zafalcovane, tak neviem kde by mali dake pripravky, na rozpojenie a opatovne zafalcovanie a tiez, ci by to material vydrzal. Alebo je tam este daky spoj??? Nepasuje tam hadica-vedenie z niecoho ineho? Ono, aj keby sa mi to podarilo vybrat, bez komplikacii, tak by som to dal hned zalisovat a naplnit. Lenze ma suri cas, zajtra vecer musim do FR, uz som mal ist dnes...
Ano, tu silnejsiu, ale ja som na nej nenasiel nikde, ze by bola delena, teda, mozno ano, na jedmom mieste, je AL trubka od kompresora, potom hadica, potom ta banka a kusok za nou je nejaky spoj, avsak neviem, ci je rozoberatelny, sa mi zda, ze je to zafalcovane uz od vyroby a sluzi to len na mozne pootocenie. Je to vidno, ked sa zhodi podblatnik. Akoze, skusal som mierne za to tahat, no len sa to pretacalo. Ak to je zafalcovane, tak neviem kde by mali dake pripravky, na rozpojenie a opatovne zafalcovanie a tiez, ci by to material vydrzal. Alebo je tam este daky spoj??? Nepasuje tam hadica-vedenie z niecoho ineho? Ono, aj keby sa mi to podarilo vybrat, bez komplikacii, tak by som to dal hned zalisovat a naplnit. Lenze ma suri cas, zajtra vecer musim do FR, uz som mal ist dnes...
|
|
14.07.2015 19:31 -
|
2840948
|
|
DeFuckTo
|
Město: Kladno, Auto: Citroën C5 II 3.0i V6 24v 211k AM6 Exclusive Break | Počet příspěvků: 780 |
|
|
eisy811 - tak to vem přes jumepa, má to cestou..
eisy811 - tak to vem přes jumepa, má to cestou.. ;-)
|
|
14.07.2015 19:47 -
|
2840953
|
|
Vojtech
|
Město: Slunečná, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 23 |
|
|
Ahoj tady se vloím do diskuze. Klima na C5 II mi nechladí a ani mi nesepne kompresor. Ale co tu čtu kompresor jakmile není tlak v systému klimatizace ani nesepne. A tady by to mělo jít zjistit přes Lexii je to tak? Jestli ano o víkendu to s kamarádem napíchnem a uvidíme čím nás to ohromí
Ahoj tady se vloím do diskuze. Klima na C5 II mi nechladí a ani mi nesepne kompresor. Ale co tu čtu kompresor jakmile není tlak v systému klimatizace ani nesepne. A tady by to mělo jít zjistit přes Lexii je to tak? Jestli ano o víkendu to s kamarádem napíchnem a uvidíme čím nás to ohromí :-))
|
|
14.07.2015 19:51 -
|
2840958
|
|
eisy811
|
|
|
Teraz je podstatne to vedenie dako demontovat, zalisovat a dat s5 + plnenie, co vyzera na cely den, mozno dva a ja uz viac moj odchod nemozem odkladat, zajtra vecer cestujem. Ak mi to utecie, tak to budem musiet dat vo FR naplnit znova, mam obavy o kompresor, aby to neodniesol, nakolko sa toci stale... A nie, chodim cez Valmez, OC, Brno, Pragl, Plzen .
Teraz je podstatne to vedenie dako demontovat, zalisovat a dat s5 + plnenie, co vyzera na cely den, mozno dva a ja uz viac moj odchod nemozem odkladat, zajtra vecer cestujem. Ak mi to utecie, tak to budem musiet dat vo FR naplnit znova, mam obavy o kompresor, aby to neodniesol, nakolko sa toci stale... A nie, chodim cez Valmez, OC, Brno, Pragl, Plzen :-d .
|
|
14.07.2015 19:53 -
|
2840962
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Kdy to uteče - nebude tlak - kompresor se vypne. Nezničí se. Toho se bát nemusí. Jen to nenechávej dlouho prázdný, protoe to vysychá a odejdou těsnění. Oprav to co nejdřív po Francii.
Kdy to uteče - nebude tlak - kompresor se vypne. Nezničí se. Toho se bát nemusí. Jen to nenechávej dlouho prázdný, protoe to vysychá a odejdou těsnění. Oprav to co nejdřív po Francii.
|
|
14.07.2015 19:57 -
|
2840964
|
|
eisy811
|
|
|
Kompresor bezi stale, len na nejaky minimalny vykon (asi 5%)... Aj ked je odpojeny. Taky je princip kompresorov ovladanych ventilom. Keby tam bola klasicka el.mag. spojka, tak je to o inom...
Kompresor bezi stale, len na nejaky minimalny vykon (asi 5%)... Aj ked je odpojeny. Taky je princip kompresorov ovladanych ventilom. Keby tam bola klasicka el.mag. spojka, tak je to o inom...
|
|
| |
|
|