| | |
20.05.2015 23:53 -
Re: Klimatizace nechladí
|
2823817
|
|
navisl
|
|
|
jumep napsal(a): ma ist naraznik dole (da sa to aj bez toho)
odpojit trubky z neho, vycvaknut vodny chladic a oddialit ho zo svojho miesta, vytiahnut stary klimovy a namontovat novy, nic zvlastne
Povedlo se, se sundáním nárazníku, musel jsem ho sunat, utíkala mi kapalina do ostřikovačů, patně seděla těsnící guma. Rovnou jsem vyměnil vzduchový filtr. Práce asi tak 3 hodiny. Je to jen tak, tak na vytaení a zasunutí zpátky. V jednu chvíli bych býval potřeboval jetě jednu ruku. Nedovedu si představit dělat to bez sundaného nárazníku, hlavně kvůli odpojení spodní trubky a výměně těsnících gumiček. Dělal jsem to poprvé na C5. Dík za nápovědu, vodítko.
Povedlo se, se sundáním nárazníku, musel jsem ho sunat, utíkala mi kapalina do ostřikovačů, patně seděla těsnící guma. Rovnou jsem vyměnil vzduchový filtr. Práce asi tak 3 hodiny. Je to jen tak, tak na vytaení a zasunutí zpátky. V jednu chvíli bych býval potřeboval jetě jednu ruku. Nedovedu si představit dělat to bez sundaného nárazníku, hlavně kvůli odpojení spodní trubky a výměně těsnících gumiček. Dělal jsem to poprvé na C5. Dík za nápovědu, vodítko.
|
|
11.06.2015 15:13 -
|
2830228
|
|
valec
|
Město: Nitra, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive | Počet příspěvků: 53 |
|
|
neviete kolko ma ist gr naplne do klimi zda sa mi ze slabo chladi
neviete kolko ma ist gr naplne do klimi zda sa mi ze slabo chladi
|
|
11.06.2015 16:35 -
|
2830239
|
|
Renegade01
|
Město: Nitra, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive | Počet příspěvků: 135 |
|
|
To e slabo chladí nemusí by len preto e je málo chladiva.V Nitre je viacero majstrov čo robia diagnostiku na klímu a keď napoja auto na mainu tak podža modelu vedia presne kožko je náplň.A vrámci servisu je dobré aj tak náplň raz ročne prehna cez servisnú mainu ....
To e slabo chladí nemusí by len preto e je málo chladiva.V Nitre je viacero majstrov čo robia diagnostiku na klímu a keď napoja auto na mainu tak podža modelu vedia presne kožko je náplň.A vrámci servisu je dobré aj tak náplň raz ročne prehna cez servisnú mainu ....
|
|
11.06.2015 19:27 -
|
2830276
|
|
jarda 68
|
|
|
mám takovej dotaz včera jsem vyměnil chladič,teď jsem jel naplnit na automat bosch a maina natlačila 215g a víc ani hovno tak znova odsál, vakum a podruhé natlačila 315 a zase víc nic tak jsme to tak nechali ale říkal e tam je velký tlak nevíte někdo čím to můe být asi rok a půl to bylo uplně bez chladiče ale ucpané, a pak jsme to zusili ale chladí ale nejde mi do hlavy proč tam nejde víc chladiva a zadal tam c5 a ukázalo to 625g dík
mám takovej dotaz včera jsem vyměnil chladič,teď jsem jel naplnit na automat bosch a maina natlačila 215g a víc ani hovno tak znova odsál, vakum a podruhé natlačila 315 a zase víc nic tak jsme to tak nechali ale říkal e tam je velký tlak nevíte někdo čím to můe být asi rok a půl to bylo uplně bez chladiče ale ucpané, a pak jsme to zusili ale chladí ale nejde mi do hlavy proč tam nejde víc chladiva a zadal tam c5 a ukázalo to 625g dík
|
|
11.06.2015 20:25 -
|
2830301
|
|
valec
|
|
|
preto sa pytam mne manik podla jeho tabuliek co mal ktej masine dal 525gr takze ma oklamal ?
preto sa pytam mne manik podla jeho tabuliek co mal ktej masine dal 525gr takze ma oklamal ?
|
|
12.06.2015 07:57 -
|
2830462
|
|
maty
|
Město: Pardubice, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi SX Break | Počet příspěvků: 60 |
|
|
Někdy se to přicpe ve vysoueči, který nemá rád, kdy se nechá dlouho na vzduné vlhkosti a poté se roztáhne a ucpe průchod.
Někdy se to přicpe ve vysoueči, který nemá rád, kdy se nechá dlouho na vzduné vlhkosti a poté se roztáhne a ucpe průchod.
|
|
12.06.2015 21:40 -
|
2830611
|
|
jarda 68
|
|
|
ale jak krátký test těsnosti kdy to dělá automat maina bosch přece to dělá ve automaticky a netěsnost byla bez závad tk tomu nerozumím
ale jak krátký test těsnosti kdy to dělá automat maina bosch přece to dělá ve automaticky a netěsnost byla bez závad tk tomu nerozumím
|
|
12.06.2015 23:44 -
|
2830644
|
|
valec
|
|
|
15 min trval test som pozeral stale na to
15 min trval test som pozeral stale na to
|
|
13.06.2015 01:55 -
|
2830649
|
|
jruze
|
|
|
valec napsal(a): 15 min trval test som pozeral stale na to
No to bylo Ok , ale problém je e test podtlakem nemusí ukázat únik - pracovní tlak klimy je +- od 6.do 18. a zřejmě to uteče pod tlakem - alespoň dát barvivo třeba něco ukáe toto - já mám na jednom biturbu teď to samé - mě sice podtlaková zkouka ukázala netěsnost - dali jsme barvivo a únik ve spoji trubka-kompresor - dal jsem novou(koupenou na vin) - přila jiná ne tam byla - po ,,úpravě" jsem jí tam dostal - dva dny a je to prázdné - jetě jsem neřeil,ale zřejmě tam nějaký ikula dal kompresor z RHR (podle zkoumání je tam kompresor RHR) - take po neděli proběhne druhý pokus a správná trubka - pokud to při vybracích a úpravách neodneslo něco jiného (samo tu co potřebuji je ta nejdraí 2200,- ) nebo tam na..ru starí z RHR a
No to bylo Ok , ale problém je e test podtlakem nemusí ukázat únik - pracovní tlak klimy je +- od 6.do 18. a zřejmě to uteče pod tlakem :nevim - alespoň dát barvivo třeba něco ukáe toto;-) - já mám na jednom biturbu teď to samé - mě sice podtlaková zkouka ukázala netěsnost - dali jsme barvivo a únik ve spoji trubka-kompresor - dal jsem novou(koupenou na vin) - přila jiná ne tam byla - po ,,úpravě" jsem jí tam dostal - dva dny a je to prázdné - jetě jsem neřeil,ale zřejmě tam nějaký ikula dal kompresor z RHR (podle zkoumání je tam kompresor RHR) - take po neděli proběhne druhý pokus a správná trubka - pokud to při vybracích a úpravách neodneslo něco jiného:nevim (samo tu co potřebuji je ta nejdraí:-(((( 2200,- ) nebo tam na..ru starí z RHR a :-o
|
|
13.06.2015 07:28 -
|
2830658
|
|
jarda 68
|
|
|
ne celé to trvalo půl hodiny test těsnosti,vakuování atd. aorát poprvé tam vlezlo jen 2.15 a znovava ten půlhodinový proces a po druhé u tam lo 3.25 tak není to teda tím vysouečem protoe chladí u třetí den to si myslím e u by uteklo dík
ne celé to trvalo půl hodiny test těsnosti,vakuování atd. aorát poprvé tam vlezlo jen 2.15 a znovava ten půlhodinový proces a po druhé u tam lo 3.25 tak není to teda tím vysouečem protoe chladí u třetí den to si myslím e u by uteklo dík
|
|
13.06.2015 14:07 -
|
2830695
|
|
63zdenda
|
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 2972 |
|
|
Stím testem podtlakem souhlas, kdysi dávno mi vyměnili chladič klimatizace a spoustu dalích věci a stále to někde utíkalo, pak tam dali barvivo pod tlakem a hned se ukázal únik z těsnění mezi trubkou a kompresorem, tenkrát se u nás sehnat nedalo, jeli pro něj do Německa, byl to placatý hliník a uvnitř bylo nalisované gumové těsnění.
Stím testem podtlakem souhlas, kdysi dávno mi vyměnili chladič klimatizace a spoustu dalích věci a stále to někde utíkalo, pak tam dali barvivo pod tlakem a hned se ukázal únik z těsnění mezi trubkou a kompresorem, tenkrát se u nás sehnat nedalo, jeli pro něj do Německa, byl to placatý hliník a uvnitř bylo nalisované gumové těsnění. ;-)
|
|
13.06.2015 19:50 -
|
2830737
|
|
jarda 68
|
|
|
pod tlakem s barvivem to také dal ale nikde není vidět únik a navíc za tři dny u by to uteklo,chladí to dobře ale na dalí poznatek co jsem doel i pod kamionem kdy zastavím tak z odparníku vyteče voda a předtím i z toho osobáku po zastavení to kapalo a teď nic i to je mi divné
pod tlakem s barvivem to také dal ale nikde není vidět únik a navíc za tři dny u by to uteklo,chladí to dobře ale na dalí poznatek co jsem doel i pod kamionem kdy zastavím tak z odparníku vyteče voda a předtím i z toho osobáku po zastavení to kapalo a teď nic i to je mi divné
|
|
14.06.2015 06:55 -
|
2830759
|
|
jarda 68
|
|
|
nekápne z toho ani kapka prosím z kterého místa to přesně má kapat, chci na to mrknout jestli to není někde ucpané za tu dobu co se to nepouívalo dík
nekápne z toho ani kapka prosím z kterého místa to přesně má kapat, chci na to mrknout jestli to není někde ucpané za tu dobu co se to nepouívalo dík
|
|
16.06.2015 21:25 -
|
2831833
|
|
jarda 68
|
|
|
opravdu nevíte nikdo proč z toho odparníku nekápne ni kapka vody, naplnené u je 6dní a pořád chladí nic neuteklo ale kdy zastavím tak ani kapka a to mi nejde do hlavy potřebuji vědět přesně místo odkud by to mělo odkapávat dík
opravdu nevíte nikdo proč z toho odparníku nekápne ni kapka vody, naplnené u je 6dní a pořád chladí nic neuteklo ale kdy zastavím tak ani kapka a to mi nejde do hlavy potřebuji vědět přesně místo odkud by to mělo odkapávat dík
|
|
16.06.2015 21:35 -
|
2831839
|
|
Luki_C5
|
Město: Holeov, Auto: C6 2.7 HDI Exclusive | Počet příspěvků: 971 |
|
|
Odkapava to pod spolujezdcovou sedackou z podplastu krytu podvozku. Napojene je to od spolujezdce na topeni, Sundat plast na strednim tunelu a je tam napojena cerna hadice na topeni. jestli to nahodou nemas vypadene z topeni a netece ti to pod koberce.
Odkapava to pod spolujezdcovou sedackou z podplastu krytu podvozku. Napojene je to od spolujezdce na topeni, Sundat plast na strednim tunelu a je tam napojena cerna hadice na topeni. jestli to nahodou nemas vypadene z topeni a netece ti to pod koberce.
|
|
| |
|
|