| | |
07.08.2013 21:40 -
Re: Klimatizace nechladí
|
2605839
|
|
.45acp
|
|
|
Tak u mi začalo v těch vedrech připadat, e u to nějak miň chladí. Ventilátor topení stále běel skoro naplno. Podle účtenek od bývalého majitele byla poslední kontrola a plnění klimy před čtyřmi roky. Včera jsem za účelem kontroly, případně doplnění navtívil známého, který se zabývá opravou aut a letos si pořídil i mainu na klimatizace. Nejdřív byl problém najít kde se vůbec nachází plnící ventilky. Jeden se nám najít podařilo, ale druhý pomohl a přítel na telefonu (jruze). Po připojení to ukazovalo tlak kolem esti. Odsálo to 460 g chladiva a 4 g oleje. Tak to odsáté mnoství bylo asi u skoro na spodní hranici funkčnosti. Teď to u chladí o ponání líp, větrák po čase ubírá na intenzitě a je přece jen v autě chladněji.
Tak u mi začalo v těch vedrech připadat, e u to nějak miň chladí. Ventilátor topení stále běel skoro naplno. Podle účtenek od bývalého majitele byla poslední kontrola a plnění klimy před čtyřmi roky. Včera jsem za účelem kontroly, případně doplnění navtívil známého, který se zabývá opravou aut a letos si pořídil i mainu na klimatizace. Nejdřív byl problém najít kde se vůbec nachází plnící ventilky. Jeden se nám najít podařilo, ale druhý pomohl a přítel na telefonu (jruze). Po připojení to ukazovalo tlak kolem esti. Odsálo to 460 g chladiva a 4 g oleje. Tak to odsáté mnoství bylo asi u skoro na spodní hranici funkčnosti. Teď to u chladí o ponání líp, větrák po čase ubírá na intenzitě a je přece jen v autě chladněji.
|
|
08.08.2013 11:01 -
|
2605922
|
|
.45acp
|
|
|
Určitě o tom něco ví. Jak moc byl prokolen nevím. Ale ten přístroj jde nastavit podle modelu auta a samo to ukáe kolik čeho má být. C5 2,2 tam byla teda jen 2001-2004, tak novějí to asi nezná.
Určitě o tom něco ví. Jak moc byl prokolen nevím. Ale ten přístroj jde nastavit podle modelu auta a samo to ukáe kolik čeho má být. C5 2,2 tam byla teda jen 2001-2004, tak novějí to asi nezná.
|
|
08.08.2013 13:30 -
|
2606001
|
|
vseved
|
Město: Mratín, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) Tourer | Počet příspěvků: 636 |
|
|
C5 I 2.0 - 600g, C5I 2.2 - 650g.
C5 I 2.0 - 600g, C5I 2.2 - 650g.
|
|
05.04.2014 18:33 -
|
2684002
|
|
ontheroad
|
Město: Strání, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v X Break | Počet příspěvků: 1 |
|
|
Kolegové, máte někdo podobnou zkuenost jako já? Venkovní čidlo teploty píe nesmysly (standardně asi o 15 stupňů víc ne je venku),kompresor klimatizace je "on", přitom nezapne, tzn. nechladí. Jetě nedávno fungovala, pak mi dělali rozvody, od té doby nejede. Pokud znáte někoho v okolí Zlína, Uh. Hraditě, kdo se vyzná, dejte vědět...dík
Kolegové, máte někdo podobnou zkuenost jako já? Venkovní čidlo teploty píe nesmysly (standardně asi o 15 stupňů víc ne je venku),kompresor klimatizace je "on", přitom nezapne, tzn. nechladí. Jetě nedávno fungovala, pak mi dělali rozvody, od té doby nejede. Pokud znáte někoho v okolí Zlína, Uh. Hraditě, kdo se vyzná, dejte vědět...dík
|
|
05.04.2014 20:27 -
|
2684053
|
|
jumep
|
|
|
o cidle teploty tu toho je dost (je dost bezny problem)
a pri rozvodoch ti mohli vypustit klimu, uz som o takom pripade pocul, skus nechat skontrolovat a naplnit
o cidle teploty tu toho je dost (je dost bezny problem)
a pri rozvodoch ti mohli vypustit klimu, uz som o takom pripade pocul, skus nechat skontrolovat a naplnit
|
|
29.05.2014 15:43 -
|
2700432
|
|
Adeon11
|
|
|
Zdravím majitežov C5tiek objavil sa mi takýto problém: v prípade, e prúdenie vzduchu je v polohe OFF, motor si na vožnobeh len tak pradie...v prípade, e zapnem klímu, alebo len roztočím ventilátor, aby fúkal vzduch do kabíny, motor na vožnobeh duní ako traktor a zvýia sa aj vibrácie...keď otočím na OFF, zasa ide tichie, vie mi niekto poradi?
Zdravím majitežov C5tiek :) objavil sa mi takýto problém: v prípade, e prúdenie vzduchu je v polohe OFF, motor si na vožnobeh len tak pradie...v prípade, e zapnem klímu, alebo len roztočím ventilátor, aby fúkal vzduch do kabíny, motor na vožnobeh duní ako traktor a zvýia sa aj vibrácie...keď otočím na OFF, zasa ide tichie, vie mi niekto poradi?:-((((
|
|
29.05.2014 18:54 -
|
2700467
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Kdy zapne klimu, nebo i jen samotný ventilátor topení, tak si motor malinko přidá otáčky. Moná to u tebe trefí zrovna do nějakých otáček, kde ti to začne rezonovat s něčím na kastli, nebo s nějakýma plastama. Zkus při tom dunivým zvuku malinko přidat plyn, jen tak abys cítil, e se to troilinku roztočilo. Stačí jen aby se nepatrně pohnula ručička na otáčkoměru. Jestli to dunění přestane, tak to bylo tou rezonancí. Pak by to mohly být třeba silenty motoru a nebo nějaká jiná drobnost.
Kdy zapne klimu, nebo i jen samotný ventilátor topení, tak si motor malinko přidá otáčky. Moná to u tebe trefí zrovna do nějakých otáček, kde ti to začne rezonovat s něčím na kastli, nebo s nějakýma plastama. Zkus při tom dunivým zvuku malinko přidat plyn, jen tak abys cítil, e se to troilinku roztočilo. Stačí jen aby se nepatrně pohnula ručička na otáčkoměru. Jestli to dunění přestane, tak to bylo tou rezonancí. Pak by to mohly být třeba silenty motoru a nebo nějaká jiná drobnost.
|
|
29.05.2014 21:47 -
|
2700520
|
|
stastko77
|
Město: Lingfield, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V | Počet příspěvků: 2 |
|
|
Dnes sme boli v servise na pravidelnej/planovanej prehliadke. Nasa c5ka ma 4,5 roka, my ju mame asi 1,5... vlani na jar (par mesiacov po kupe) sme zistili, ze nechladi klima, tak sme ju dali skontrolovat a naplnit, po 3 mesiacoch klima zase nesla, tak sme ju dali skontrolovat zase (v servise v UK), naplnili nam ju, vymenili tesnenia (v septembri) a prisla Zima... pred mesiacom teploty vystupili nad unosnu mieru, tak sme chceli auto vychladit a klima zase nesla... takze nam ju dnes skontrolovali tretikrat a znova naplnili (v ramci zaruky zadarmo), ale unik nezistili ziaden mame to sledovat... obavam sa, ze chvilu zase nepojde, pretoze vlastne nic neopravili, neviete niekto, co s tym? Kde by mohol byt problem?
Dnes sme boli v servise na pravidelnej/planovanej prehliadke. Nasa c5ka ma 4,5 roka, my ju mame asi 1,5... vlani na jar (par mesiacov po kupe) sme zistili, ze nechladi klima, tak sme ju dali skontrolovat a naplnit, po 3 mesiacoch klima zase nesla, tak sme ju dali skontrolovat zase (v servise v UK), naplnili nam ju, vymenili tesnenia (v septembri) a prisla Zima... pred mesiacom teploty vystupili nad unosnu mieru, tak sme chceli auto vychladit a klima zase nesla... takze nam ju dnes skontrolovali tretikrat a znova naplnili (v ramci zaruky zadarmo), ale unik nezistili ziaden :( mame to sledovat... obavam sa, ze chvilu zase nepojde, pretoze vlastne nic neopravili, neviete niekto, co s tym? Kde by mohol byt problem?
|
|
30.05.2014 09:44 -
|
2700573
|
|
Adeon11
|
|
|
Mikra má pravdu v tom, e na vožnobeh a ete tak k 1000 otáčkam to duní a hneď nad tým to prestane. Pred mesiacom mi jumep menil spojku s dvojhmotou, pri tej príleitosti som mu o tomto hovoril, tak skontroloval silenty motoru a e sú v pohode...len ma nenapadá, e aký plast alebo čo by tam mohlo spôsobova to dunenie...mimo kabíny toti motor znie normálne ako diesel teda aspoň mne
Mikra má pravdu v tom, e na vožnobeh a ete tak k 1000 otáčkam to duní a hneď nad tým to prestane. Pred mesiacom mi jumep menil spojku s dvojhmotou, pri tej príleitosti som mu o tomto hovoril, tak skontroloval silenty motoru a e sú v pohode...len ma nenapadá, e aký plast alebo čo by tam mohlo spôsobova to dunenie...mimo kabíny toti motor znie normálne ako diesel :-)))) teda aspoň mne:nevim
|
|
01.06.2014 21:00 -
|
2701341
|
|
Adeon11
|
|
|
no je pravda e na kryte motoru mi chýba jedna gumová patka, ale u som si vimol,e aj za jazdy, keď je zapnutý ventilátor resp. klíma viac hučí, rezonuje...po vypnutí ventilátoru ide motor tichučko - doslova ako iný motor neviem za kým skoči, bárs komu to nechcem da pozera, Jumep sa vráti a v júli...
no je pravda e na kryte motoru mi chýba jedna gumová patka, ale u som si vimol,e aj za jazdy, keď je zapnutý ventilátor resp. klíma viac hučí, rezonuje...po vypnutí ventilátoru ide motor tichučko - doslova ako iný motor :nevim neviem za kým skoči, bárs komu to nechcem da pozera, Jumep sa vráti a v júli...:-p
|
|
09.06.2014 00:05 -
|
2704211
|
|
XEgc
|
Město: České Budějovice, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 138k (100kW) Tourer | Počet příspěvků: 7 |
|
|
Zdravím,
mám dotaz, přestala mi chladit klima, při kontrole zjitěno e je uplně prázdná. Doplněno s reflexní látkou a do pár dnů byla klima zase prázdná. Diagnóza - netěsnost okolo hřídele kompresou. Servis říká e jedinou moností je výměna kompresoru.
Chci se zeptat jestli jste někdo neměl podobný problém a jestli jsou i jiné monosti ne výměna celého kompresoru za nový.
Zdravím,
mám dotaz, přestala mi chladit klima, při kontrole zjitěno e je uplně prázdná. Doplněno s reflexní látkou a do pár dnů byla klima zase prázdná. Diagnóza - netěsnost okolo hřídele kompresou. Servis říká e jedinou moností je výměna kompresoru.
Chci se zeptat jestli jste někdo neměl podobný problém a jestli jsou i jiné monosti ne výměna celého kompresoru za nový.
|
|
08.07.2014 22:19 -
|
2713934
|
|
jofo
|
Město: ilina, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X Break | Počet příspěvků: 11 |
|
|
Adeon. Vyzera to ye mas niec s vrtulou. Ak chyba vyvazovaci pliesok na vrtuli alebo je odlomene kusok z nej tak to robi hukot azsi clovek mysli ze je nieco s motorom.
Adeon. Vyzera to ye mas niec s vrtulou. Ak chyba vyvazovaci pliesok na vrtuli alebo je odlomene kusok z nej tak to robi hukot azsi clovek mysli ze je nieco s motorom.
|
|
10.07.2014 12:50 -
|
2714205
|
|
Roozena
|
Město: Pragl, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) | Počet příspěvků: 375 |
|
|
Moná lehce OT, ale - má-li někdo zkuenosti s LEXIí vs diagnostika klimy - nepovedlo se mi najít pole, kde se dá zjistit tlak a chladiva v systému... Jsem takovej vořeprut, nebo to tam nikde není?...
Moná lehce OT, ale - má-li někdo zkuenosti s LEXIí vs diagnostika klimy - nepovedlo se mi najít pole, kde se dá zjistit tlak a chladiva v systému... Jsem takovej vořeprut, nebo to tam nikde není?...
|
|
10.07.2014 13:36 -
|
2714212
|
|
vilous
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1256 |
|
|
Taky jsem valil voči, kdy jsem si loni koupil diagbox. Taky tlak v klimatizaci mohli dát do počítače ovládání ruční brzdy . Kdy u píu - ukazuje mi to 9 atm.
Taky jsem valil voči, kdy jsem si loni koupil diagbox. Taky tlak v klimatizaci mohli dát do počítače ovládání ruční brzdy :-)) . Kdy u píu - ukazuje mi to 9 atm.
|
|
| |
|
|