| | |
25.06.2013 23:28 -
Re: Klimatizace nechladí
|
2592823
|
|
jumep
|
|
|
tak na toto je info rapid kde sa hovori o 2ch veciach:
Únik chladiva z důvodu pokození zasazeného spoje potrubí chladiva mezi kompresorem a kondenzátorem
a
1. ORIGINÁLNY
Vnitřní únik presostatu.
ak to je teda zasa prazdne
a podtlak odhali len brutalny problem ...
tak na toto je info rapid kde sa hovori o 2ch veciach:
Únik chladiva z důvodu pokození zasazeného spoje potrubí chladiva mezi kompresorem a kondenzátorem
a
1. ORIGINÁLNY
Vnitřní únik presostatu.
ak to je teda zasa prazdne
a podtlak odhali len brutalny problem ...
|
|
25.06.2013 23:46 -
|
2592850
|
|
jumep
|
|
|
Vnitřní únik presostatu. - kludne moze byt zly
Vnitřní únik presostatu. - kludne moze byt zly
|
|
28.06.2013 22:02 -
|
2594047
|
|
carlos8
|
Město: Liboovice, Auto: Citroën C5 I 2.0i 16v X | Počet příspěvků: 33 |
|
|
pánové nevíte kde sehnat nové trubky od klimatizace tu jednu není problém ale tu druhou a nebo kdo by mi jí udělal dík
pánové nevíte kde sehnat nové trubky od klimatizace tu jednu není problém ale tu druhou a nebo kdo by mi jí udělal dík
|
|
28.06.2013 23:16 -
|
2594105
|
|
Jimmivon
|
Město: Blíkovice, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 124 |
|
|
Ahoj
Praskla mi trubka ve spoji u rozvodu - ta tlustějí. Samozřejmě chladivo ve vteřině pryč...
Praskla pruinka v tom spoji, která drí tu "trumpetu" zajitěnou.
Nevite nekdo jaky prumer a kde sehnat tu lockovací pruzinku?
Předem díky za náměty.
Jimmi
Ahoj
Praskla mi trubka ve spoji u rozvodu - ta tlustějí. Samozřejmě chladivo ve vteřině pryč...
Praskla pruinka v tom spoji, která drí tu "trumpetu" zajitěnou.
Nevite nekdo jaky prumer a kde sehnat tu lockovací pruzinku?
Předem díky za náměty.
Jimmi
|
|
29.06.2013 00:10 -
|
2594116
|
|
Danny35
|
Město: Karlovy Vary, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 9 |
|
|
Ahoj vem.
Před rokem mi přestala fungovat klima, chybělo chladivo. Nechal jsem ji naplnit a zkontrolovat, únik zjitěn nebyl a ve se zdálo být v pořádku, celé loňské léto to makalo, pouze jednou při hodně vysoké venkovní teplotě přestala chladit, ale asi po hodině se opět rozběhla. Asi před 14. dny jsem zjistil, e opět neběí. Byla bez chladícího média. Dnes jsem nechal odsát a naplnit 650 g média. Únik opět nezjitěn detektor nic nezaznamenal, neměl jsem, ale dole nárazník. Po naplnění a putěné klimě ukazoval tlakoměr tlak na vysokotlakém okruhu cca 15 bar a nízkotlaký okruh necelé 2 bary, při venkovní teplotě 18 C, z větráků foukal vzduch 4.5 C. Automat na plnění pak vyhodnotil, e můe zamrzat expanzní ventil. Nevím, jaké tlaky by měly při putěné klimě být, zda je to v pořádku, údajně na vysokotlaku to bývá kolem 12 barů, tlak by vak neměl být konstantní a měl by kolísat. Uvaoval jsem také, zda někde na okruhu není, nějaký pojistný ventil, kterým by mohlo při vysokém tlaku médium uniknout a dál, zda by vysoký tlak nemohl být zapříčiněn vlhkostí v okruhu, která by tam namrzala. Auto je 6 let staré a vysoueč se asi neměnil. Uvaoval jsem o tom vyměnit vysoueč a v případě, e to nepomůe expanzní ventil no a jetě vyřeit kudy mohlo chladivo uniknout. Díky za Vae názory.
Ahoj vem.
Před rokem mi přestala fungovat klima, chybělo chladivo. Nechal jsem ji naplnit a zkontrolovat, únik zjitěn nebyl a ve se zdálo být v pořádku, celé loňské léto to makalo, pouze jednou při hodně vysoké venkovní teplotě přestala chladit, ale asi po hodině se opět rozběhla. Asi před 14. dny jsem zjistil, e opět neběí. Byla bez chladícího média. Dnes jsem nechal odsát a naplnit 650 g média. Únik opět nezjitěn detektor nic nezaznamenal, neměl jsem, ale dole nárazník. Po naplnění a putěné klimě ukazoval tlakoměr tlak na vysokotlakém okruhu cca 15 bar a nízkotlaký okruh necelé 2 bary, při venkovní teplotě 18 C, z větráků foukal vzduch 4.5 C. Automat na plnění pak vyhodnotil, e můe zamrzat expanzní ventil. Nevím, jaké tlaky by měly při putěné klimě být, zda je to v pořádku, údajně na vysokotlaku to bývá kolem 12 barů, tlak by vak neměl být konstantní a měl by kolísat. Uvaoval jsem také, zda někde na okruhu není, nějaký pojistný ventil, kterým by mohlo při vysokém tlaku médium uniknout a dál, zda by vysoký tlak nemohl být zapříčiněn vlhkostí v okruhu, která by tam namrzala. Auto je 6 let staré a vysoueč se asi neměnil. Uvaoval jsem o tom vyměnit vysoueč a v případě, e to nepomůe expanzní ventil no a jetě vyřeit kudy mohlo chladivo uniknout. Díky za Vae názory.
|
|
29.06.2013 02:59 -
|
2594118
|
|
jruze
|
|
|
Danny35 napsal(a): Ahoj vem.
Nedělám klimy,ale při klidovém stavu mi diag ukazuje u aut v rozmezí 3 a 6 a při sputěné tuím 9. a 12.
Co vím tak je tam spínač který nedovolí běh kompresoru (sepnutí) při nízkém tlaku a vysokém tlaku zrovna tak při přehřátém motoru vypne kompresor.To e ti v určitých podmínkách přestalo fungovat na čas klima bylo zapříčiněno tímto : vysoký tlak , nízký tlak v okruhu , vysoká teplota motoru.ádný přepoutěcí ventil na únik chladiva při vysokém tlaku tam není o tuto ochranu se stará dvoučinný spínač (je na kondenzátoru) - pokud se dostane mimo toleranci vypne kompresor(ochrana proti pokození)
Nedělám klimy,ale při klidovém stavu mi diag ukazuje u aut v rozmezí 3 a 6 a při sputěné tuím 9. a 12.
Co vím tak je tam spínač který nedovolí běh kompresoru (sepnutí) při nízkém tlaku a vysokém tlaku zrovna tak při přehřátém motoru vypne kompresor.To e ti v určitých podmínkách přestalo fungovat na čas klima bylo zapříčiněno tímto : vysoký tlak , nízký tlak v okruhu , vysoká teplota motoru.ádný přepoutěcí ventil na únik chladiva při vysokém tlaku tam není o tuto ochranu se stará dvoučinný spínač (je na kondenzátoru) - pokud se dostane mimo toleranci vypne kompresor(ochrana proti pokození);-)
|
|
29.06.2013 10:27 -
|
2594149
|
|
jumep
|
|
|
a to ze to mas prazdne - dokola omielane, nechaj to testovat tlakom, ale ak to unika hentak pomaly aj tak to nenajdes a najskor to moze byt trubka alebo chladic - tlak tu prasklinu otvara, podtlak zatvara
a to ze to mas prazdne - dokola omielane, nechaj to testovat tlakom, ale ak to unika hentak pomaly aj tak to nenajdes a najskor to moze byt trubka alebo chladic - tlak tu prasklinu otvara, podtlak zatvara
|
|
29.06.2013 14:21 -
|
2594176
|
|
PATaMAT
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 1300 |
|
|
Nejlepí zkouka na únik z klimatizace je zkouka "vodíkem" . Je to dusík s 5% vodíku , se to natlakuje a "očuchá" jak plyn pípákem ... dokáe to najít i ty nejmení netěsnosti.
Nejlepí zkouka na únik z klimatizace je zkouka "vodíkem" . Je to dusík s 5% vodíku , se to natlakuje a "očuchá" jak plyn pípákem ... dokáe to najít i ty nejmení netěsnosti.
|
|
29.06.2013 14:45 -
|
2594194
|
|
63zdenda
|
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 2972 |
|
|
Mě to v jednom servise naplnily nějakým obarveným plynem ,v místě úniku se to krásně obarvilo do fialova,ukázalo to sebemení únik,také to jinym způsobem nemohly najít,je to zhruba 12let zpátky,tak je to snad známý způsob a plyn.
Mě to v jednom servise naplnily nějakým obarveným plynem ,v místě úniku se to krásně obarvilo do fialova,ukázalo to sebemení únik,také to jinym způsobem nemohly najít,je to zhruba 12let zpátky,tak je to snad známý způsob a plyn.
|
|
29.06.2013 21:37 -
|
2594349
|
|
Danny35
|
Město: Karlovy Vary, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 9 |
|
|
Dík za příspěvky. Tlak zatím drí, před tím to vydrelo skoro rok. Na nětesnost to testovali po natlakovaní pípakem, kterej má umět poznat únik chladícího média. Nevím, ale jak je pípák citlivej a co to dokáe zachytit. Nechám to jetě jednou zkontrolovat a uvidím.
Dík za příspěvky. Tlak zatím drí, před tím to vydrelo skoro rok. Na nětesnost to testovali po natlakovaní pípakem, kterej má umět poznat únik chladícího média. Nevím, ale jak je pípák citlivej a co to dokáe zachytit. Nechám to jetě jednou zkontrolovat a uvidím.
|
|
30.06.2013 13:49 -
|
2594589
|
|
Morgan011
|
Město: Vajkovce, Auto: Citroën C5 III (X7) 1.6 HDi 16V 110k (80kW) | Počet příspěvků: 22 |
|
|
Zdravím vetkých.
Pri opätovnej kontrole sa zistil slabý únik cez prípoj trubiek na kompresor. Take začínam hžada tesniace krúky z hnedo-ruovej gumy. Máte nejaké tipy?
Zdravím vetkých.
Pri opätovnej kontrole sa zistil slabý únik cez prípoj trubiek na kompresor. Take začínam hžada tesniace krúky z hnedo-ruovej gumy. Máte nejaké tipy?:nevim
|
|
10.07.2013 17:41 -
|
2598065
|
|
jarda 68
|
|
|
mám dotaz jak dlouho zhruba vydrí médium při běném letním pouívání a kdy nejede kompresor tak nejede ani sahara nebo sahara by měla jet i bez kompresoru dík za info
mám dotaz jak dlouho zhruba vydrí médium při běném letním pouívání a kdy nejede kompresor tak nejede ani sahara nebo sahara by měla jet i bez kompresoru dík za info
|
|
10.07.2013 18:15 -
|
2598072
|
|
jarda 68
|
|
|
ale tak zhruba kdy nikde neutíká třeba 3roky mě před týdnem jetě chladila ale je mi divné e sahara se netočí vůbec
ale tak zhruba kdy nikde neutíká třeba 3roky mě před týdnem jetě chladila ale je mi divné e sahara se netočí vůbec
|
|
10.07.2013 18:21 -
|
2598074
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Já mám chladivo 5 let a stále chladí. To e se přestala točit sahara můe být právě tím, e chladivo zmizelo a nesepne se kompresor. Kvůli jeho ochraně bez chladiva neběí. A chladivo můe utéct rychle, u C5 obvykle proraným chladičem/kondenzátorem. Pořád drí a pořád drí a najednou je pryč.
Já mám chladivo 5 let a stále chladí. To e se přestala točit sahara můe být právě tím, e chladivo zmizelo a nesepne se kompresor. Kvůli jeho ochraně bez chladiva neběí. A chladivo můe utéct rychle, u C5 obvykle proraným chladičem/kondenzátorem. Pořád drí a pořád drí a najednou je pryč.
|
|
14.07.2013 18:49 -
|
2598911
|
|
jarda 68
|
|
|
tak byl jsem na diagnostice a je vadné čidlo chladící kapaliny proto se ptám zda je moné aby kvůli tomuto čidlu nefungovala klima.Kompresor se točí i se středem ale nechladí a nebo je to souhra náhod a uteklo médium dík za info
tak byl jsem na diagnostice a je vadné čidlo chladící kapaliny proto se ptám zda je moné aby kvůli tomuto čidlu nefungovala klima.Kompresor se točí i se středem ale nechladí a nebo je to souhra náhod a uteklo médium dík za info
|
|
| |
|
|