| | |
25.07.2012 20:36 -
Re: Klimatizace nechladí
|
2495234
|
|
DrMarvin
|
|
|
zitra to nafotim....ted nejsem doma-...vypada to uplne stejne akorat to je med.-)
zitra to nafotim....ted nejsem doma-...vypada to uplne stejne akorat to je med.-)
|
|
28.07.2012 09:12 -
|
2495657
|
|
Divous
|
|
|
Pokud je venku do cca 31 stupňů klima chladí bez problému, ale pokud jsou tepla větí, chladí chvíli po vyjetí a pak u ani uk. Jsem měsíc po doplnění chladiva. Díky za kadý nápad.
Pokud je venku do cca 31 stupňů klima chladí bez problému, ale pokud jsou tepla větí, chladí chvíli po vyjetí a pak u ani uk. Jsem měsíc po doplnění chladiva. Díky za kadý nápad.
|
|
28.07.2012 18:53 -
|
2495730
|
|
Divous
|
|
|
Pokud se mohu spolehnout na ukazatel teploty v přístrojovce, tak ručička stále stejně vodorovně od pořízení auta.
Pokud se mohu spolehnout na ukazatel teploty v přístrojovce, tak ručička stále stejně vodorovně od pořízení auta.
|
|
29.07.2012 01:06 -
|
2495769
|
|
jumep
|
|
|
tento pripad som riesil ked chalanovi namiesto normalneho naplnenia predpisaneho mnozstva natlacili viac ... ked sa oteplilo tak mi prestal kompresor fungovat
vies kolko chladiva ti tam dali?
tento pripad som riesil ked chalanovi namiesto normalneho naplnenia predpisaneho mnozstva natlacili viac ... ked sa oteplilo tak mi prestal kompresor fungovat
vies kolko chladiva ti tam dali?
|
|
29.07.2012 07:39 -
|
2495787
|
|
Divous
|
|
|
Kompresor sepne jen na pokyn ( soudím dle zakolísání otáček motoru) a ventilátor se také točí pomaleji i rychleji. A k mnoství chladiva: byl jsem u toho kdy to vysávali a plnili. Mnoství určil automat přesně dle typu auta. Jediný co se mi tenkrát nezdálo a nepřikládal jsem tomu váhu bylo, e ten automat chtěl nějakou teplotu. Venku bylo tak 27, ale on - mechanik zadal 20, nechtělo se mu asi mačkat tlačítka. Na výpise pak bylo 700gr chladiva. Rozsah je 695 - 710g dle toho automatu tedy.
Kompresor sepne jen na pokyn ( soudím dle zakolísání otáček motoru) a ventilátor se také točí pomaleji i rychleji. A k mnoství chladiva: byl jsem u toho kdy to vysávali a plnili. Mnoství určil automat přesně dle typu auta. Jediný co se mi tenkrát nezdálo a nepřikládal jsem tomu váhu bylo, e ten automat chtěl nějakou teplotu. Venku bylo tak 27, ale on - mechanik zadal 20, nechtělo se mu asi mačkat tlačítka. Na výpise pak bylo 700gr chladiva. Rozsah je 695 - 710g dle toho automatu tedy.
|
|
29.07.2012 10:31 -
|
2495808
|
|
jumep
|
|
|
.link.
chladiva max 650g
je tam tlakovy spinac, ked je tam prilis vysoky tlak tak rovnako ako ked je nizky to ochrana vypne, ked poklesne (je chladnejsie atd) tak to zasa nabehne
samzrejme moze byt este nejaka ina vec, ale asi by som sa priklonil k tomuto
http://www.c5club.cz/files/pdf/cs_cz_t2_2003.pdf
chladiva max 650g
je tam tlakovy spinac, ked je tam prilis vysoky tlak tak rovnako ako ked je nizky to ochrana vypne, ked poklesne (je chladnejsie atd) tak to zasa nabehne
samzrejme moze byt este nejaka ina vec, ale asi by som sa priklonil k tomuto
|
|
29.07.2012 11:50 -
|
2495827
|
|
Divous
|
|
|
Díky to by opravdu mohlo být tím (kdybych u toho nestál a nekoukal na ty hodnoty na displeji). No tak takhle počkám na léto 2013 do té doby by mělo samovolným únikem dojít k poklesu a já se pak ochladím i ve vedrech. Předpokládám, e nějaké upoutění od oka, je-li to vůbec moné nemá smysl. Díky za pomoc a uklidnění, e to není rozbitý. Pro dalí, co si nechají plnit klimatizaci mimo origo servis, je tedy důleité nespolehnout se na údaje zanesené do plniček klimy.
Díky to by opravdu mohlo být tím (kdybych u toho nestál a nekoukal na ty hodnoty na displeji). No tak takhle počkám na léto 2013 do té doby by mělo samovolným únikem dojít k poklesu a já se pak ochladím i ve vedrech. Předpokládám, e nějaké upoutění od oka, je-li to vůbec moné nemá smysl. Díky za pomoc a uklidnění, e to není rozbitý:-d. Pro dalí, co si nechají plnit klimatizaci mimo origo servis, je tedy důleité nespolehnout se na údaje zanesené do plniček klimy.
|
|
29.07.2012 11:54 -
|
2495828
|
|
jumep
|
|
|
chalan si to onehda upustil sam ... len trocha odfukol a potom mu to chodi ...
chalan si to onehda upustil sam ... len trocha odfukol a potom mu to chodi ...
|
|
29.07.2012 12:39 -
|
2495833
|
|
Divous
|
|
|
A odfoukl kde? Ty dvě plnící trubky u kompresoru tak prý mají něco jako ventilky u pneumatik. Tak tam? Lehce/krátce zmačknout?
A odfoukl kde? Ty dvě plnící trubky u kompresoru tak prý mají něco jako ventilky u pneumatik. Tak tam? Lehce/krátce zmačknout?
|
|
29.07.2012 13:05 -
|
2495837
|
|
jumep
|
|
|
jo, presne to spravil ...
jo, presne to spravil ...
|
|
29.07.2012 14:04 -
|
2495841
|
|
Divous
|
|
|
Pokud se k tomu odhodlám dám vědět, ale spí se spolehnu, e tropy ji nebudou. A budu si pamatovat e 650 gramů stačí. K tomu jetě dodám, e mechanik hledal vude v motorovém prostoru a pak i jinde títek, který má udávat hodnoty plnění. Nenael a proto to nechal dle dat v zařízení na plnění. Jinak celé plnění uvedl slovy Á zase francouz s tím jsou vdycky problémy. Proto jsem si to pak celé hlídal ... a neuhlídal.
Pokud se k tomu odhodlám dám vědět, ale spí se spolehnu, e tropy ji nebudou. A budu si pamatovat e 650 gramů stačí. K tomu jetě dodám, e mechanik hledal vude v motorovém prostoru a pak i jinde títek, který má udávat hodnoty plnění. Nenael a proto to nechal dle dat v zařízení na plnění. Jinak celé plnění uvedl slovy Á zase francouz s tím jsou vdycky problémy. ;-) Proto jsem si to pak celé hlídal ... a neuhlídal.:-(
|
|
29.07.2012 16:05 -
|
2495884
|
|
jumep
|
|
|
tos, ked hentake nieco predo mnou zahlasi niekto kto neni znami .. idem prec ... lebo je to znak toho ze nevie co robi ...
tos, ked hentake nieco predo mnou zahlasi niekto kto neni znami .. idem prec ... lebo je to znak toho ze nevie co robi ...
|
|
06.09.2012 21:42 -
|
2503646
|
|
TOM007
|
Město: Plzeň, Auto: Citroën C5 III (X7) 3.0 V6 HDi | Počet příspěvků: 20 |
|
|
Měl bych jeden dotaz. Dá se vyměnit el. mag. cívka kompresoru klimatizace bez odsátí chladiva?
Měl bych jeden dotaz. Dá se vyměnit el. mag. cívka kompresoru klimatizace bez odsátí chladiva?
|
|
06.09.2012 21:45 -
|
2503649
|
|
jumep
|
|
|
ano, toto nie je problem pokial si pamatam
ano, toto nie je problem pokial si pamatam
|
|
06.09.2012 21:53 -
|
2503669
|
|
TOM007
|
Město: Plzeň, Auto: Citroën C5 III (X7) 3.0 V6 HDi | Počet příspěvků: 20 |
|
|
Nenael by se nějaký link s návodem? Nebo výkres rozebraného kompresoru?
V náhradních dílech jsem nael 2 druhy cívek, pro daný komresor. Dá se před rozebráním zjistit jaká cívka tam je? Rozdíl je 5mm v tlouce.
Nenael by se nějaký link s návodem? Nebo výkres rozebraného kompresoru?
V náhradních dílech jsem nael 2 druhy cívek, pro daný komresor. Dá se před rozebráním zjistit jaká cívka tam je? Rozdíl je 5mm v tlouce.
|
|
06.09.2012 21:54 -
|
2503673
|
|
jumep
|
|
|