| | |
11.05.2010 17:19 -
Klimatizace nechladí
|
2344556
|
|
maniac
|
Město: Vejprnice, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 138k (100kW) Tourer | Počet příspěvků: 23 |
|
|
Ahoj, nevim, jestli to muze mit souvislost, ale po poslednim cisteni klimy a vymene pyloveho filtru v autorizovanem servise jsem pri dnesnim teplicku zjistil, ze mi klimatizace nechladi.
Prosim o radu, jak postupovat pri zjisteni chyby, jestli zvolit na opravu autorizovany servis nebo zda-li staci nejaky normalni servis klimatizaci.
Vsechny klapky reaguji na regulaci teploty, proste jen nejstudenejsi vzduch, ktery dostanu je teplota okoli.
Snazil jsem se najit nejakou pojistku, ale podle navodu co mam je jen jedna, ktera ma neco spolecneho s klimou a je spolecna i pro pristroje palubni desky. Klimatizace jiz letos fungovala.
Diky za rady. Auto je C5 I 2.0 HDI.
Ahoj, nevim, jestli to muze mit souvislost, ale po poslednim cisteni klimy a vymene pyloveho filtru v autorizovanem servise jsem pri dnesnim teplicku zjistil, ze mi klimatizace nechladi.
Prosim o radu, jak postupovat pri zjisteni chyby, jestli zvolit na opravu autorizovany servis nebo zda-li staci nejaky normalni servis klimatizaci.
Vsechny klapky reaguji na regulaci teploty, proste jen nejstudenejsi vzduch, ktery dostanu je teplota okoli.
Snazil jsem se najit nejakou pojistku, ale podle navodu co mam je jen jedna, ktera ma neco spolecneho s klimou a je spolecna i pro pristroje palubni desky. Klimatizace jiz letos fungovala.
Diky za rady. Auto je C5 I 2.0 HDI.
|
|
11.05.2010 17:21 -
Re: Klimatizace nechladí
|
2344557
|
|
jumep
|
|
|
a) diagnostika by nieco povedala
b) myslim ze nebudes mat dostatocny tlak v systeme a nepusti sa ti kompresor, takze zajdi do servisu kde maju masinu na klimu a nechaj si skontrolovat tesnost / doplnit system
a) diagnostika by nieco povedala
b) myslim ze nebudes mat dostatocny tlak v systeme a nepusti sa ti kompresor, takze zajdi do servisu kde maju masinu na klimu a nechaj si skontrolovat tesnost / doplnit system
|
|
11.05.2010 17:26 -
|
2344558
|
|
maniac
|
Město: Vejprnice, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 138k (100kW) Tourer | Počet příspěvků: 23 |
|
|
Na diagnostiku jsi koukal v noci na srazu ze soboty na nedeli, jen nevim jestli i na tohle
Kazdopadne diky za radu.
Na diagnostiku jsi koukal v noci na srazu ze soboty na nedeli, jen nevim jestli i na tohle :)
Kazdopadne diky za radu.
|
|
21.05.2010 22:07 -
|
2345923
|
|
Pawell
|
Město: U Pelhřimova :), Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 97 |
|
|
Ahoj, mam podobný problém,nastavím teplotu a dostanu se pouze na teplotu venkovního okolí a dnes tu bylo 30 stupňů. Mam auto od podzima, take jsem klima jetě nezkouel. Ani nevím, jak se zapíná, ale hádám e kdy mam zapnuté tlačítko AUTO a nastevenou teplotu na 16,tak by to mělo lapat. Nevíte někdo co s tím?? dík.
Ahoj, mam podobný problém,nastavím teplotu a dostanu se pouze na teplotu venkovního okolí a dnes tu bylo 30 stupňů. Mam auto od podzima, take jsem klima jetě nezkouel. Ani nevím, jak se zapíná, ale hádám e kdy mam zapnuté tlačítko AUTO a nastevenou teplotu na 16,tak by to mělo lapat. Nevíte někdo co s tím?? dík. :nevim
|
|
21.05.2010 22:09 -
|
2345924
|
|
jumep
|
|
|
prazdna klima ?
chod do servisu kde robia klimatizacie, daj si to skontrolovat a doplnit
prazdna klima ?
chod do servisu kde robia klimatizacie, daj si to skontrolovat a doplnit
|
|
24.05.2010 21:09 -
|
2346076
|
|
Pawell
|
Město: U Pelhřimova :), Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 97 |
|
|
jruze napsal(a): Na ten klimakompresor ji vidět-kdy je vyplá točí se jen řemenice a ten střed stojí-kdy zapne ,,auto"(ovládání klima) tak 1.je to slyet(cvakne to)2.je vidět e se točí i ten střed řemenice.(nejlépe ve dvou -jeden koukat a poslouchat -druhý zapínat)
Take, zkusil jsem podle tvých rad, ta věc dole, co vypadá jako alternátor ale neni, vedou k tomu trubky, se točí tak jak píe, ale po stisknutí tlačítka AUTO, nic necvaklo a střed té řemenice se neroztočil. Co z toho vyplívá? Jak to opravit? Blbý je, e jsem ve Francii a do Čech se vrátím a na podzim, tak to vypadá, e si tu to perné léto pěkně propotim
Take, zkusil jsem podle tvých rad, ta věc dole, co vypadá jako alternátor ale neni, vedou k tomu trubky, se točí tak jak píe, ale po stisknutí tlačítka AUTO, nic necvaklo a střed té řemenice se neroztočil. Co z toho vyplívá? Jak to opravit? Blbý je, e jsem ve Francii a do Čech se vrátím a na podzim, tak to vypadá, e si tu to perné léto pěkně propotim :-((((
|
|
24.05.2010 21:11 -
|
2346077
|
|
jumep
|
|
|
znamena to ze bud je cievka zla, ale skor bude prazdna napln ... daj skontrolovat tlak v klime ... teda napln a tesnost klimatizacie
znamena to ze bud je cievka zla, ale skor bude prazdna napln ... daj skontrolovat tlak v klime ... teda napln a tesnost klimatizacie
|
|
24.05.2010 21:43 -
|
2346084
|
|
pista
|
Město: Slepčany, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX | Počet příspěvků: 270 |
|
|
čaute.Mal som podobný problém a jak Jumep píe stačilo doplnit a teraz mrznem!
čaute.Mal som podobný problém a jak Jumep píe stačilo doplnit a teraz mrznem!:palec
|
|
25.05.2010 01:02 -
|
2346103
|
|
Jeffrey
|
|
|
pista napsal(a): čaute.Mal som podobný problém a jak Jumep píe stačilo doplnit a teraz mrznem!
Zůstává otázkou, proč byl okruh prázdný, resp. kde to ulo. Já plnil loni v létě a po půl roce opět empty, tudí soudím, e mi to pořádně nezkoukli, jestli médium neuchází. V nejblií době se chystám na opětovné doplnění.
Zůstává otázkou, proč byl okruh prázdný, resp. kde to ulo. Já plnil loni v létě a po půl roce opět empty, tudí soudím, e mi to pořádně nezkoukli, jestli médium neuchází.:-( V nejblií době se chystám na opětovné doplnění.;-)
|
|
12.06.2010 15:58 -
|
2347873
|
|
Liborsali
|
Město: Břeclav, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive Break | Počet příspěvků: 14 |
|
|
Taky jsem zjistil e mi klima nechladí, tak jsem se objednal na doplnění klimy. V servise mi bylo řečeno e náplně je plno a e problém bude někde v elektrice. Tak po vyzkouení pojistek mi to napíchli na počítač a ten zjistil vadné čidlo venkovní teploty. Ale na displeji navigace se mi venkovní teplota zobrazuje normálně. Můe mít čidlo venkovní teploty vliv na fungování, či spíe na nefungování klimy? Já myslel e klimatizace se řídí podle teploty uvnitř auta ne venku.......
Taky jsem zjistil e mi klima nechladí, tak jsem se objednal na doplnění klimy. V servise mi bylo řečeno e náplně je plno a e problém bude někde v elektrice. Tak po vyzkouení pojistek mi to napíchli na počítač a ten zjistil vadné čidlo venkovní teploty. Ale na displeji navigace se mi venkovní teplota zobrazuje normálně. Můe mít čidlo venkovní teploty vliv na fungování, či spíe na nefungování klimy? Já myslel e klimatizace se řídí podle teploty uvnitř auta ne venku.......
|
|
12.06.2010 16:37 -
|
2347875
|
|
jumep
|
|
|
vonkajsie cidlo je jedno z tych ktore ma velky vplyv na cinnost klimatizacie
vonkajsie cidlo je jedno z tych ktore ma velky vplyv na cinnost klimatizacie
|
|
13.06.2010 08:31 -
|
2347883
|
|
Seki
|
Město: Velké Meziříčí, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 138k (100kW) Tourer | Počet příspěvků: 58 |
|
|
Liborsali: Mám úplně stejný problém... Nějak sem nemohl pochopit, jak je moné, e čidlo dává na displej správnou info o teplotě a do klimy patnou, ale ve dvou servisech mě ujistili, e to moné je. Na jiném klubu sem nael návod na výrobu nového čidla (cca. 35,-Kč) - v týdnu se do toho pustím a dám Ti vědět, jak to dopadlo...
Liborsali: Mám úplně stejný problém... Nějak sem nemohl pochopit, jak je moné, e čidlo dává na displej správnou info o teplotě a do klimy patnou, ale ve dvou servisech mě ujistili, e to moné je. Na jiném klubu sem nael návod na výrobu nového čidla (cca. 35,-Kč) - v týdnu se do toho pustím a dám Ti vědět, jak to dopadlo...
|
|
29.06.2010 19:27 -
|
2349431
|
|
IvanM
|
Město: Kopidlno, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 15 |
|
|
Mám velký problém. Nechal jsem si doplnit klim. jene kdy stojím ,tak auto topí,kdy se rozjedu tak to začne chladit a čím jedu rychleji tak to více chladí.Předtím mi normálně fungovala.Jen jsem si ji nechal doplnit abych měl klid.Kdybych to věděl tak se na to vykalu.Prosím co stím je?Za 14 dní jedu na dovolenou ,já bych se stoho p----l.Dík za kadou radu .
Mám velký problém. Nechal jsem si doplnit klim. jene kdy stojím ,tak auto topí,kdy se rozjedu tak to začne chladit a čím jedu rychleji tak to více chladí.Předtím mi normálně fungovala.Jen jsem si ji nechal doplnit abych měl klid.Kdybych to věděl tak se na to vykalu.Prosím co stím je?Za 14 dní jedu na dovolenou ,já bych se stoho p----l.Dík za kadou radu .
|
|
29.06.2010 19:35 -
|
2349433
|
|
jumep
|
|
|
spojene s otackami motora, je otazka co a kolko tam toho dali
chod to reklamovat
v tomto dokumente .link.
od strany 326 v PDF mas popis co tam a kolko ma ist ....
spojene s otackami motora, je otazka co a kolko tam toho dali
chod to reklamovat
v tomto dokumente http://www.c5club.cz/files/navody/2005-C5_C8.pdf
od strany 326 v PDF mas popis co tam a kolko ma ist ....
|
|
29.06.2010 20:07 -
|
2349435
|
|
IvanM
|
Město: Kopidlno, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 15 |
|
|
Kdy stojím a zvýím otáčky a drím je tak to stejně topí,ale kdy se rozjedu a jedu 50 km tak to začne chladit.
Kdy stojím a zvýím otáčky a drím je tak to stejně topí,ale kdy se rozjedu a jedu 50 km tak to začne chladit.
|
|
29.06.2010 20:40 -
|
2349437
|
|
cit
|
|
|
je úplně normální,e autoklima chvíli topí,chvíli chladí.Je potřeba si uvědomit na kolik stupňů má nastavenou teplotu.Kdy v létě vyjede z garáe tak ti asi bude chvíli topit,ne se srovná teplota.To chce klid a pohodu
je úplně normální,e autoklima chvíli topí,chvíli chladí.Je potřeba si uvědomit na kolik stupňů má nastavenou teplotu.Kdy v létě vyjede z garáe tak ti asi bude chvíli topit,ne se srovná teplota.To chce klid a pohodu:-))))
|
|
29.06.2010 20:45 -
|
2349439
|
|
IvanM
|
|
|
To jo ,ale jel jsem 20 km ,tak to chladilo ,zastavil jsem a začalo to topit.Mám ji nastavenou na min.I kdy tam dám jakou koliv teplotu tak to je pořád stejný.Kdy zastavím tak prostě topí.Ne jsem ji dal doplnit tak to bylo v pohodě.
To jo ,ale jel jsem 20 km ,tak to chladilo ,zastavil jsem a začalo to topit.Mám ji nastavenou na min.I kdy tam dám jakou koliv teplotu tak to je pořád stejný.Kdy zastavím tak prostě topí.Ne jsem ji dal doplnit tak to bylo v pohodě.
|
|
| |
|
|