| | |
30.10.2013 15:25 -
Re: Čelní sklo / C5
|
2631134
|
|
63zdenda
|
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 2972 |
|
|
Proto jsem el do neznačkového,kde ve vyřídily za mě,a stálo mě to pouhou 500vku za spoluúčast,kdybych el do pojiovnou smluvního servisu,stálo by mě to 3 a 5tisíc navíc,tomu se asi říká dělba peněz.
Proto jsem el do neznačkového,kde ve vyřídily za mě,a stálo mě to pouhou 500vku za spoluúčast,kdybych el do pojiovnou smluvního servisu,stálo by mě to 3 a 5tisíc navíc,tomu se asi říká dělba peněz.;-)
|
|
30.10.2013 20:36 -
|
2631193
|
|
robo
|
Město: Piestany, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) | Počet příspěvků: 1083 |
|
|
vidim ze kopec ludi ma sklo menene, co sa pri tom zvykne poskodit?
na C4 mi dali pilkingtona, a neposkodili vobec nic co by som si vsimol, hoci som to pozeral , asi je lepsie pri tom nebyt
vidim ze kopec ludi ma sklo menene, co sa pri tom zvykne poskodit?
na C4 mi dali pilkingtona, a neposkodili vobec nic co by som si vsimol, hoci som to pozeral , asi je lepsie pri tom nebyt :-))
|
|
30.10.2013 20:53 -
|
2631199
|
|
Hanz 397
|
|
|
U jsem to tady i psal a musím dát Darje za pravdu-kdy sklo,tak jedině origo-Pilkington sice vypadá atermicky,ale nefunguje-měl jsem ho na autě chvíli a lo pryč,za origo a teď výměnu řeím jen origem... Sice mě(pojiovnu) stojí výměna 17 a bez spoluúčasti,ale je mi to úplně buřt,protoe od toho si pojistku platim. Oni mi peníze taky neetří,tak proč bych jim je měl etřit já,e jo...
U jsem to tady i psal a musím dát Darje za pravdu-kdy sklo,tak jedině origo-Pilkington sice vypadá atermicky,ale nefunguje-měl jsem ho na autě chvíli a lo pryč,za origo a teď výměnu řeím jen origem... Sice mě(pojiovnu) stojí výměna 17 a bez spoluúčasti,ale je mi to úplně buřt,protoe od toho si pojistku platim. Oni mi peníze taky neetří,tak proč bych jim je měl etřit já,e jo...
|
|
30.10.2013 20:57 -
|
2631200
|
|
63zdenda
|
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 2972 |
|
|
Pár sem si jich u nechal měnit,nikdy my nic nepokodily a nebyl jsem u toho,bo je to na dlouho,okno vyměněné za chvíly,ale po nalepení se s autem nesmí pár hodin hejbat,to se my tam nechtělo nikdy čekat,tak proběhly nákupy,oběd a vylo to akurát.No,já mam kodu do 10ti tisíc,proto Pilkington,ale neshledal jsem,e by bylo nějaké patné.
Pár sem si jich u nechal měnit,nikdy my nic nepokodily a nebyl jsem u toho,bo je to na dlouho,okno vyměněné za chvíly,ale po nalepení se s autem nesmí pár hodin hejbat,to se my tam nechtělo nikdy čekat,tak proběhly nákupy,oběd a vylo to akurát.;-)No,já mam kodu do 10ti tisíc,proto Pilkington,ale neshledal jsem,e by bylo nějaké patné.
|
|
31.10.2013 06:30 -
|
2631296
|
|
gull
|
|
|
robo napsal(a): vidim ze kopec ludi ma sklo menene, co sa pri tom zvykne poskodit?
na C4 mi dali pilkingtona, a neposkodili vobec nic co by som si vsimol, hoci som to pozeral , asi je lepsie pri tom nebyt
No já jsem nějaký čas po výměně zjistil e mám pokrábanou kapotu od stěrače, ale nakonec jsem zjistil, podle starích fotek e to nezpůsobili v autosklu...nicméně je dobré je prokolit ohledně servisní polohy stěračů, a pak mi asi promáčkli sítko na repráku na palubce.
No já jsem nějaký čas po výměně zjistil e mám pokrábanou kapotu od stěrače, ale nakonec jsem zjistil, podle starích fotek e to nezpůsobili v autosklu...nicméně je dobré je prokolit ohledně servisní polohy stěračů, a pak mi asi promáčkli sítko na repráku na palubce.
|
|
08.04.2014 14:05 -
|
2685309
|
|
Devilian
|
|
|
Je mozne, ze celne sklo poskriabem plastovou skrabkou na lad? Alebo metlickou na zametanie snehu z okna? Mam na celnom skle skrabance, ale len par ich ide po ceste stieracov, ostatne su zhora nadol (skrabka, umela, znacka lidl) a opacne otocene (zametanie snehu, metlicka, opat znacka lidl). Myslite, ze by sa to dalo nejako vylestit? Alebo to pojde uz len kladivom?
Je mozne, ze celne sklo poskriabem plastovou skrabkou na lad? Alebo metlickou na zametanie snehu z okna? Mam na celnom skle skrabance, ale len par ich ide po ceste stieracov, ostatne su zhora nadol (skrabka, umela, znacka lidl) a opacne otocene (zametanie snehu, metlicka, opat znacka lidl). Myslite, ze by sa to dalo nejako vylestit? Alebo to pojde uz len kladivom?
|
|
08.04.2014 14:40 -
|
2685319
|
|
RimmerCZ
|
Město: Hlučín, Auto: Mercedes E 400d | Počet příspěvků: 611 |
|
|
Je to mozne. Na C3 jsem menil sklo, dal jsem nejake uplne nejlevnejsi za 2.5, v jednom miste je dokonce krive a obycejna tvrda plastova skrabka na nem za jednu zimu nechala regulerne vlasove skrabance. Na original skle, ktere bude zrejme kvalitou uplne nekde jinde podobne skrabance nevidim.
Je to mozne. Na C3 jsem menil sklo, dal jsem nejake uplne nejlevnejsi za 2.5, v jednom miste je dokonce krive a obycejna tvrda plastova skrabka na nem za jednu zimu nechala regulerne vlasove skrabance. Na original skle, ktere bude zrejme kvalitou uplne nekde jinde podobne skrabance nevidim.
|
|
08.04.2014 20:33 -
|
2685646
|
|
luta
|
|
|
taky se mi zdálo dokrabané, pak jsem to pořádně umyl a krábance pak nebyly tolik vidět ono je problém e s tím ledem se krabe i prach a bordel a ten to třeba pokrabe
taky se mi zdálo dokrabané, pak jsem to pořádně umyl a krábance pak nebyly tolik vidět :-d ono je problém e s tím ledem se krabe i prach a bordel a ten to třeba pokrabe
|
|
08.04.2014 20:58 -
|
2685659
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Některý plasty jsou plněný drobnýma kovovýma částečkama a nebo i jemným keramickým prachem/pískem. Taková laciná krabka na led z takovýho plastu by dokázala sklo pokrábat. Osobně mám zkuenost se krabkou s mosazným plátkem jako ostřím. Spolehlivě krábe, nepokodí sklo, nerozbije se o led. Ale ta nebyla z laciných. Na C5 jsem krabku pouil snad jen jednou, kdy mi naprelo a namrzlo 3cm na předním skle. Jinak pouívám směs do ostřkovačů z LIDLu do -60°C, kterou vozím v rozpraovači a dolévám si ji z 5L kanystru. To dokáe námrazu rozpustit během půl minuty a pak u jen stačí stěrače a ostřik tím samým sajrajtem.
Některý plasty jsou plněný drobnýma kovovýma částečkama a nebo i jemným keramickým prachem/pískem. Taková laciná krabka na led z takovýho plastu by dokázala sklo pokrábat. Osobně mám zkuenost se krabkou s mosazným plátkem jako ostřím. Spolehlivě krábe, nepokodí sklo, nerozbije se o led. Ale ta nebyla z laciných. Na C5 jsem krabku pouil snad jen jednou, kdy mi naprelo a namrzlo 3cm na předním skle. Jinak pouívám směs do ostřkovačů z LIDLu do -60°C, kterou vozím v rozpraovači a dolévám si ji z 5L kanystru. To dokáe námrazu rozpustit během půl minuty a pak u jen stačí stěrače a ostřik tím samým sajrajtem.
|
|
08.04.2014 21:21 -
|
2685665
|
|
63zdenda
|
|
|
Přesně tu mosaznou pouívám ji několik let a ve také bez problémů,ze začátku jsem mněl strach e to pokrábu ale opak byl vdy pravdou,za sebe mohu doporučit.
Přesně tu mosaznou pouívám ji několik let a ve také bez problémů,ze začátku jsem mněl strach e to pokrábu ale opak byl vdy pravdou,za sebe mohu doporučit.;-)
|
|
08.04.2014 22:23 -
|
2685721
|
|
luta
|
|
|
nebo krabka ve spreji. na boční okna ostřikovač nestačí
nebo krabka ve spreji. na boční okna ostřikovač nestačí :)
|
|
09.04.2014 09:53 -
|
2685845
|
|
jruze
|
|
|
Nelepí krabka je deset minut nastartované auto a ofuk okna a rozmrázování.
Nelepí krabka je deset minut nastartované auto a ofuk okna a rozmrázování.;-)
|
|
09.04.2014 16:48 -
|
2685923
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
OK, ale pod 2cm nejdu.
OK, ale pod 2cm nejdu. :-))))
|
|
09.04.2014 17:50 -
|
2685930
|
|
marton
|
|
|
v takom pripade je to skor tak, ze "vysekame auto z ladovej kryhy"
v takom pripade je to skor tak, ze "vysekame auto z ladovej kryhy" :)
|
|
13.04.2014 09:56 -
|
2686829
|
|
Brzda
|
|
|
jruze napsal(a): Nelepí krabka je deset minut nastartované auto a ofuk okna a rozmrázování.
No, co se ale nedoporučuje, protoe studenej motor tím dostává na prdel.....
K tématu - před 3 týdny jsem měnil čelní sklo (Autosklo Slezská, z pojistky, cena s prací necelých 14000). Po pár dnech prelo a zjistil jsem, e nefunguje čidlo detě. Kdy jsem zjistil, e stojí skoro 5000, zajel jsem to tam reklamovat a k mému překvapení reklamaci uznali, čidlo objednali a zdarma vyměnili, take spokojenost....
No, co se ale nedoporučuje, protoe studenej motor tím dostává na prdel..... :-(
K tématu - před 3 týdny jsem měnil čelní sklo (Autosklo Slezská, z pojistky, cena s prací necelých 14000). Po pár dnech prelo a zjistil jsem, e nefunguje čidlo detě. Kdy jsem zjistil, e stojí skoro 5000, zajel jsem to tam reklamovat a k mému překvapení reklamaci uznali, čidlo objednali a zdarma vyměnili, take spokojenost.... :-)
|
|
13.04.2014 11:18 -
|
2686848
|
|
vilous
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1256 |
|
|
Studené auto naopak dostává na prdel okamitým rozjezdem, přestoe to ekologové doporučují, aby nesmrdělo na místě. Je fakt, e se zejména diesel zahřívá na fleku pomalu, ale prospívá mu to. Kadopádně minimálně turbo bude rádo, kdy před rozjezdem olej několikrát proel motorem. A kdy jsou mrazy silnějí, tak pár minut na fleku je naopak velmi dobře - míním turbodiesely.
Studené auto naopak dostává na prdel okamitým rozjezdem, přestoe to ekologové doporučují, aby nesmrdělo na místě. Je fakt, e se zejména diesel zahřívá na fleku pomalu, ale prospívá mu to. Kadopádně minimálně turbo bude rádo, kdy před rozjezdem olej několikrát proel motorem. A kdy jsou mrazy silnějí, tak pár minut na fleku je naopak velmi dobře - míním turbodiesely.
|
|
18.04.2014 12:50 -
|
2688138
|
|
BlueSeven
|
Město: Černovice, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive | Počet příspěvků: 613 |
|
|
Tak dnes po výměně skla, píu to proto, e je jedna věc zajímavá. Nové sklo má logo Citroen, viz příloha. Vlastně vekeré popisky jsou stejné Myslel jsem, e se dávají v druhoce skla bez loga, tak asi ne
Tak dnes po výměně skla, píu to proto, e je jedna věc zajímavá. Nové sklo má logo Citroen, viz příloha. Vlastně vekeré popisky jsou stejné :nevim Myslel jsem, e se dávají v druhoce skla bez loga, tak asi ne ;-)
Přílohy: Sklo_praskle1.jpg ( 77027b ) - Sklo_praskle2.jpg ( 140570b ) - Sklo_nove.jpg ( 67263b ) - |
|
09.02.2015 08:56 -
|
2784244
|
|
polpot
|
Město: J. hradec, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX | Počet příspěvků: 33 |
|
|
měnili mi čelní sklo ve smluvním servisu pojiovny, původní bylo sekurit, dali tam pilkington, tvrdili, e je to stejné, mně se zdá, e je moc světlé, e není stmavovací, dá se to zjistit? čísla na pilkingtonu:
43R-001587
AS1-M1854
DOT-628
děkuji
měnili mi čelní sklo ve smluvním servisu pojiovny, původní bylo sekurit, dali tam pilkington, tvrdili, e je to stejné, mně se zdá, e je moc světlé, e není stmavovací, dá se to zjistit? čísla na pilkingtonu:
43R-001587
AS1-M1854
DOT-628
děkuji
|
|
09.02.2015 13:53 -
|
2784332
|
|