| | |
07.05.2013 21:13 -
Re: Čelní sklo / C5
|
2576978
|
|
Hanz 397
|
|
|
jruze napsal(a): To není patné - jen mne zarazilo po třech hodinách jízda a a potom dozrání a tmel - vdy je nebo by mělo být origo lepidlo na autoskla(nafotím)
Kdybys čekal,ne ti lepidlo úplně vyzraje(netvrdne!!),tak s tím autem nejezdí tak 14 dní... My pouíváme origo lepidlo a tam je čas bezpečného odjezdu 1 hodina... a asi to maji vyzkouený(samozřejmě se nepředpokládá,e hned pojede Dakar)...
Jinak zrání lepidla není podmíněný teplem(jak si hodně lidí myslí),ale vzdunou vlhkostí. Jedinej důvod,proč je lepí nedávat čerstvě zalepený auto na mráz je to,e promrzlej vzduch je prostě suchej
Kdybys čekal,ne ti lepidlo úplně vyzraje(netvrdne!!),tak s tím autem nejezdí tak 14 dní... My pouíváme origo lepidlo a tam je čas bezpečného odjezdu 1 hodina... a asi to maji vyzkouený(samozřejmě se nepředpokládá,e hned pojede Dakar)...
Jinak zrání lepidla není podmíněný teplem(jak si hodně lidí myslí),ale vzdunou vlhkostí. Jedinej důvod,proč je lepí nedávat čerstvě zalepený auto na mráz je to,e promrzlej vzduch je prostě suchej ;-)
|
|
07.05.2013 21:33 -
|
2576991
|
|
63zdenda
|
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 2972 |
|
|
V pátek,a budu dávat auto na výměnu skla,tak se na toto zeptám,ale zní to logicky
V pátek,a budu dávat auto na výměnu skla,tak se na toto zeptám,ale zní to logicky
|
|
08.05.2013 06:51 -
|
2577057
|
|
vilous
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1256 |
|
|
Ty předpisy nejsou nadarmo.Měl jsem vectru a měnil pokrábané sklo. V prosinci jsem jim to ráno dal a odpoledne vyzvednul, u stála venku. Přítí dny la prasklina od spodku a rostla tak 5 cm za den. Samozřejmě vyměnili zadara a nechali to déle v dílně.
Ty předpisy nejsou nadarmo.Měl jsem vectru a měnil pokrábané sklo. V prosinci jsem jim to ráno dal a odpoledne vyzvednul, u stála venku. Přítí dny la prasklina od spodku a rostla tak 5 cm za den. Samozřejmě vyměnili zadara a nechali to déle v dílně.
|
|
08.05.2013 20:07 -
|
2577183
|
|
Hanz 397
|
|
|
jruze napsal(a): Citroen má tuím v manuálu 12 hodin (bez pohybu a v konstantní teplotě) a na rovném podkladě- co je dílna- jejich originál mám doma včetně těch sarapatiček kolem-nekoukal jsem co píou a stejně bych to nerozlutil.Ta teplota je kvůli pnutí né jako urychlovač i kdy teplo tomu také pomáhá.
Věř mi,tomu lepidlu je úplně jedno,jestli je v chladu,nebo v teple-nic jinýho,ne vzduná vlhkost mu nepomůe vyzrát. Pnutí bych se taky tolik nebál. Důleitý je,aby to při lepení mělo stejnou (nejlíp "pokojovou") teplotu. Pak,kdy to chladne/ohřívá se spolu,tak se to smruje/roztahuje taky spolu.Stejně,jako kdy je to u dávno nalepený. Jediný,co tomu vadí je opravdu jen pohyb,dokud to není prozrálý do bezpečný hloubky.
Nedělejte z lepení oken vědu. Nějakej pátek u to dělám,pár u jsem jich nalepil a jetě se mi nikdy ádný nevrátilo s reklamací...
Věř mi,tomu lepidlu je úplně jedno,jestli je v chladu,nebo v teple-nic jinýho,ne vzduná vlhkost mu nepomůe vyzrát. Pnutí bych se taky tolik nebál. Důleitý je,aby to při lepení mělo stejnou (nejlíp "pokojovou") teplotu. Pak,kdy to chladne/ohřívá se spolu,tak se to smruje/roztahuje taky spolu.Stejně,jako kdy je to u dávno nalepený. Jediný,co tomu vadí je opravdu jen pohyb,dokud to není prozrálý do bezpečný hloubky.
Nedělejte z lepení oken vědu. Nějakej pátek u to dělám,pár u jsem jich nalepil a jetě se mi nikdy ádný nevrátilo s reklamací...
|
|
08.05.2013 23:11 -
|
2577406
|
|
jardas
|
|
|
u naich lepidel po pouíváme, dodávají urychlovač, ale i tak tři hodinky ne to můe jet... mno, e je to práce na 6 hodin, hrůza děs
u naich lepidel po pouíváme, dodávají urychlovač, ale i tak tři hodinky ne to můe jet... mno, e je to práce na 6 hodin, hrůza děs
Přílohy: IMAG0604.jpg ( 1178351b ) - a pak to takhle dopadá, kdy se na to spěchá a jetě si přivezou svoje lepidlo, no okno lo ven bez řezání |
|
08.05.2013 23:23 -
|
2577418
|
|
Hanz 397
|
|
|
jardas napsal(a): u naich lepidel po pouíváme, dodávají urychlovač, ale i tak tři hodinky ne to můe jet... mno, e je to práce na 6 hodin, hrůza děs
Tak to můe způsobit patně připravenej podklad(zaměněný aktivátory,patnej primer,nebo primer pod lepidlem,pod kterym nemá být...) . Taky jsem(ne po sobě ) předělával okno,kde jsem starý lepidlo neseřezával,ale prostě jen sundal rukou.
Kdy se dodrí předpis výrobce tak kdy napíe,e můe odjet po deseti minutách,tak to tak je
Tak to můe způsobit patně připravenej podklad(zaměněný aktivátory,patnej primer,nebo primer pod lepidlem,pod kterym nemá být...) . Taky jsem(ne po sobě :-) ) předělával okno,kde jsem starý lepidlo neseřezával,ale prostě jen sundal rukou.
Kdy se dodrí předpis výrobce tak kdy napíe,e můe odjet po deseti minutách,tak to tak je ;-)
|
|
08.05.2013 23:44 -
|
2577424
|
|
jardas
|
|
|
to je právě to, lepidlo na rámu drelo jako prase, jenom kluci buď udělali chybu někde na okně nebo nevim... No a pak nový lepidla co máme my, tak na nich vyloeně píou e bez primeru, odmastit a lup ho tam, čuměl jsem jak puk a jetě to musíme stihnout nanést a nalepit do 10 minut,jinak problém...
to je právě to, lepidlo na rámu drelo jako prase, jenom kluci buď udělali chybu někde na okně nebo nevim... No a pak nový lepidla co máme my, tak na nich vyloeně píou e bez primeru, odmastit a lup ho tam, čuměl jsem jak puk a jetě to musíme stihnout nanést a nalepit do 10 minut,jinak problém...
|
|
09.05.2013 06:34 -
|
2577456
|
|
artsvec
|
Město: Suice, Auto: Opel Insignia Country Tourer 1.6 16V - 200 koní | Počet příspěvků: 650 |
|
|
Ahoj, kdy budem měnit čelní sklo je nutné měnit i senzor na automatické rozsvěcení světel, kdy mám aktivované denní svícení ?
Díky Vaek
Ahoj, kdy budem měnit čelní sklo je nutné měnit i senzor na automatické rozsvěcení světel, kdy mám aktivované denní svícení ?
Díky Vaek
|
|
09.05.2013 12:13 -
|
2577559
|
|
jumep
|
|
|
svetelny senzor problem neni, skor moze byt problem s dazdovym senzorom
svetelny senzor problem neni, skor moze byt problem s dazdovym senzorom
|
|
09.05.2013 14:17 -
|
2577590
|
|
artsvec
|
Město: Suice, Auto: Opel Insignia Country Tourer 1.6 16V - 200 koní | Počet příspěvků: 650 |
|
|
Deový máme objednaný, na světelný jsme zapoměli, take se vlastně nic neděje. Kluci díky moc za info.
Vaek
Deový máme objednaný, na světelný jsme zapoměli, take se vlastně nic neděje. Kluci díky moc za info.
Vaek
|
|
10.05.2013 17:58 -
|
2578018
|
|
63zdenda
|
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 2972 |
|
|
Tak jsem po výměně čelního skla,cena reflexního skla s deovým a světelným senzorem 7 200,-kč,lepidlo 1 000,-kč.práce 1 300,kč,spoluúčast 500,-kč,celkově 10 000,-kč,kdy nemá airbek,2 hod. po nalepení můe jet,kdy má airbek,4 hod. po nalepení můe jet,je to jenom sychrovka,sklo security orginál,lepidlo té orginál
Tak jsem po výměně čelního skla,cena reflexního skla s deovým a světelným senzorem 7 200,-kč,lepidlo 1 000,-kč.práce 1 300,kč,spoluúčast 500,-kč,celkově 10 000,-kč,kdy nemá airbek,2 hod. po nalepení můe jet,kdy má airbek,4 hod. po nalepení můe jet,je to jenom sychrovka,sklo security orginál,lepidlo té orginál;-)
|
|
10.05.2013 20:00 -
|
2578059
|
|
Katan
|
Město: Olomouc, Auto: Citroën C5 I 3.0i 24v Exclusive | Počet příspěvků: 241 |
|
|
Můete mi někdo napsat, kde najdu v katalogu ND na .link. senzor dětě a světel. Díky
Můete mi někdo napsat, kde najdu v katalogu ND na http://service.citroen.com/socle/?start=true senzor dětě a světel. Díky
|
|
30.10.2013 09:55 -
|
2631016
|
|
Darja
|
|
|
Jak já to dělám, e se do 10tky vejdu s originálem, s prací i se spoluúčastí
Jak já to dělám, e se do 10tky vejdu s originálem, s prací i se spoluúčastí :nevim
|
|
30.10.2013 10:11 -
|
2631022
|
|
jumep
|
|
|
cena originalu len cisteho skla na C5 2 (asi rovnako C5 1) je 400E
pri extra dobrej zlave sa teda tam mozes vojst, ale to asi nie je pripad vacsiny ludi tu
cena originalu len cisteho skla na C5 2 (asi rovnako C5 1) je 400E
pri extra dobrej zlave sa teda tam mozes vojst, ale to asi nie je pripad vacsiny ludi tu
|
|
30.10.2013 15:16 -
|
2631128
|
|
Darja
|
|
|
jruze napsal(a): Já jsem schopen to pořídit ve značkovém díly+ práce za 10.(jednou sem to vyřizoval pro člena clubu,ale jeho pojiovna e musí do jejich smluvního - stálo to tuím 13.)nepochopil jsem.
Protoe jsou pojiovny mrchy. Vdy je dobré si zjistit, kdo je jejich smluvním partnerem. To jsou zásahy vyí moci, které my, jako drobní mravenečci neovlivníme. Hodně zákazníků je pak překvapeno, kdy nejsme smluvním partnerem pojiovny, co za problémy z toho někdy jsou...
Prověřovat... prověřovat a prověřovat....
Protoe jsou pojiovny mrchy. Vdy je dobré si zjistit, kdo je jejich smluvním partnerem. To jsou zásahy vyí moci, které my, jako drobní mravenečci neovlivníme. Hodně zákazníků je pak překvapeno, kdy nejsme smluvním partnerem pojiovny, co za problémy z toho někdy jsou...
Prověřovat... prověřovat a prověřovat....
|
|
30.10.2013 15:18 -
|
2631129
|
|
gull
|
|
|
Já mám připojitění na 25.000,- na vechna skla a nemusím řeit, sice mě to stojí 1500,- ročně, ale u jsem vyuil na čelní sklo, take zatím se to vyplácí. A nalepili mi tam pilkington, pt kdybych chtěl origo, tak bych musel déle čekat ne jim ho přivezou. Nicméně atermické je a zatím v pohodě.
Já mám připojitění na 25.000,- na vechna skla a nemusím řeit, sice mě to stojí 1500,- ročně, ale u jsem vyuil na čelní sklo, take zatím se to vyplácí. A nalepili mi tam pilkington, pt kdybych chtěl origo, tak bych musel déle čekat ne jim ho přivezou. Nicméně atermické je a zatím v pohodě.
|
|
| |
|
|