| | |
08.06.2012 22:09 -
Re: Čelní sklo / C5
|
2483031
|
|
zico
|
|
|
bud rad. poistovne sa snazia aktualne robit obstrukcie pri uplatnovanie skod na celnych sklach z PZP vinnikov. je ale pravda, ze hlavne v pripade sietovych autoskiel, kde je poistnych podvodov najviac.
:::> nasledovat bude snaha o zmenu legislativy - tak, aby bol kamen do celneho skla exaktne vyluceny z povinneho poistenia.
bud rad. poistovne sa snazia aktualne robit obstrukcie pri uplatnovanie skod na celnych sklach z PZP vinnikov. je ale pravda, ze hlavne v pripade sietovych autoskiel, kde je poistnych podvodov najviac.
:::> nasledovat bude snaha o zmenu legislativy - tak, aby bol kamen do celneho skla exaktne vyluceny z povinneho poistenia.
|
|
19.06.2012 17:59 -
|
2485444
|
|
peat
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 9 |
|
|
čelní sklo nakonec vyměněno u Citroen Bartůněk a teď jen počkat na proplacení od pojiovny Cena nakonec 10,5k. Na citroen.cz jsem nael informaci, e do konce června poskytují slevu na náhradní díly na starí auta zkusil jsem se zeptat a sleva 25 % byla na světě.
čelní sklo nakonec vyměněno u Citroen Bartůněk a teď jen počkat na proplacení od pojiovny Cena nakonec 10,5k. Na citroen.cz jsem nael informaci, e do konce června poskytují slevu na náhradní díly na starí auta zkusil jsem se zeptat a sleva 25 % byla na světě.
|
|
11.07.2012 20:10 -
|
2491379
|
|
DaveLbc
|
Město: Liberec, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX | Počet příspěvků: 422 |
|
|
Tak mám zase o starost postaráno. Dostal jsem sprchu kamínků. Jak ted hodně prelo je to vude. A to jsem jel dost daleko a stejně prd platný
Tak mám zase o starost postaráno. Dostal jsem sprchu kamínků. Jak ted hodně prelo je to vude. A to jsem jel dost daleko a stejně prd platný :-((((
Přílohy: 2012-07-11 19.52.04.jpg ( 193039b ) - docela se rozlejzá 2012-07-11 19.52.11.jpg ( 206656b ) - a hned dvě |
|
11.07.2012 23:45 -
|
2491490
|
|
Darja
|
|
|
s druhokou se člověk vejde pohodlně do pojistné částky 10tis. S originálem beze slevy je to cca 9000Kč sklo +2500 práce... take buď připojistit na 15 a neřeit a nebo uhádat slevu na skle.
Vůbec nechápu lidi, co sklo nemaj připojitěný.. hlavně na D1 to je jak kdy vás někdo bombarduje... a já sejmula tudle ptáka... zobákem (nebo spí tím zbytkem zobáku) mi sedřel sklo... radost fakt
s druhokou se člověk vejde pohodlně do pojistné částky 10tis. S originálem beze slevy je to cca 9000Kč sklo +2500 práce... take buď připojistit na 15 a neřeit a nebo uhádat slevu na skle.
Vůbec nechápu lidi, co sklo nemaj připojitěný.. hlavně na D1 to je jak kdy vás někdo bombarduje... a já sejmula tudle ptáka... zobákem (nebo spí tím zbytkem zobáku) mi sedřel sklo... radost fakt :-(
|
|
12.07.2012 00:01 -
|
2491498
|
|
TomasT
|
Město: Praha 15, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1470 |
|
|
Asi mám těstí, mě se to za jízdy jetě nestalo.
Akorát kdysi na Corolle na zaparkovaném autě přistál kus cihly = výměna čelního skla za vlastní $.
A u Xantie mě po 4 letech od koupě na STK upozornili, e by to u přítě nemuseli pustit - ďoubanec před spolujezdcem byl u od koupě - výměna na připojitění u ČP.
Teď mám připojitění za 10k protoe 15k nenabízeli. A sklo u asi původní nemám, v rohu je napsáno Pilkington.
Asi mám těstí, mě se to za jízdy jetě nestalo.
Akorát kdysi na Corolle na zaparkovaném autě přistál kus cihly = výměna čelního skla za vlastní $.
A u Xantie mě po 4 letech od koupě na STK upozornili, e by to u přítě nemuseli pustit - ďoubanec před spolujezdcem byl u od koupě - výměna na připojitění u ČP.
Teď mám připojitění za 10k protoe 15k nenabízeli. A sklo u asi původní nemám, v rohu je napsáno Pilkington.
|
|
12.07.2012 17:14 -
|
2491626
|
|
DaveLbc
|
|
|
Tak mi to okno vyměnili ,ale nevím jestli nemám mít zabarvené trochu do zelena. Zdá se mi,e přes něj vidím nějak moc světle . Bud se mi to zdá a nebo tam mám zase něco jiného. Nevíte někdo?
Tak mi to okno vyměnili ,ale nevím jestli nemám mít zabarvené trochu do zelena. Zdá se mi,e přes něj vidím nějak moc světle :nevim. Bud se mi to zdá a nebo tam mám zase něco jiného. Nevíte někdo?
|
|
12.07.2012 18:45 -
|
2491644
|
|
DaveLbc
|
|
|
Je tam číslo 2727ACCMV6T NEVÍM JESTLI TO JE ONO JINÉ TAM NENÍ
Je tam číslo 2727ACCMV6T NEVÍM JESTLI TO JE ONO JINÉ TAM NENÍ
|
|
12.07.2012 21:42 -
|
2491694
|
|
TomasT
|
Město: Praha 15, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1470 |
|
|
2727ACCMV6T dle googlu: čelní čiré se senzorem pro C5 II.
Cena dle výrobce od cca 5900,-
2727ACCMV6T dle googlu: čelní čiré se senzorem pro C5 II.
Cena dle výrobce od cca 5900,-
|
|
12.07.2012 22:25 -
|
2491717
|
|
Darja
|
|
|
no a podle VIN zjistí, co tam má origo mít. Pokud ti tam dali čiré a ty má tónované, omlátila bych jim to ohlavu u nás nás zákazníci je*ou za mení pitomosti
no a podle VIN zjistí, co tam má origo mít. Pokud ti tam dali čiré a ty má tónované, omlátila bych jim to ohlavu:palec u nás nás zákazníci je*ou za mení pitomosti:-d
|
|
12.07.2012 22:33 -
|
2491721
|
|
zico
|
|
|
číre sklo som jakiv nevidel. to sa dá na C5 vobezz vyrobi ?
číre sklo som jakiv nevidel. to sa dá na C5 vobezz vyrobi ?
|
|
13.07.2012 08:54 -
|
2491746
|
|
DaveLbc
|
|
|
Tak podle VIN zjistím jenom e je to aterm jinak nic
Tak podle VIN zjistím jenom e je to aterm jinak nic:nevim
|
|
02.12.2012 11:25 -
|
2527177
|
|
Nesebr
|
|
|
Jen pro zajímavost citace příspěvku z Volvo clubu:
>>>
Protoe jsem v autosklech nějakej pátek dělal, je to jednoduché. Originální-první sklo na VOLVU je vdy označeno logem VOLVO a zemí, kde bylo vyrobeno.
Pod tím jsou tečky (jedna a čtyři-to je kvartál) a číslo-rok výroby např.5.
Take si stačí porovnat rok a měsíc výroby s rokem výroby skla(skel). Jako dalí se do VOLVA dávají jen originální skla schválená výrobcem, ale bez loga a těmi jsou SEKURIT a PILKINGTON. Ostatní jsou neoriginály.
Jeff
>>>>>
Viděl někdo továrnu na autoskla Citroen? Z toho vyplývá, e jsou v podstatě dva světoví výrobci skel, SECURIT a PILKINGTON a ti dělají skla pro automobilky s jejích logy a na volný trh je distribuce pod vlastní značkou.
Jen pro zajímavost citace příspěvku z Volvo clubu:
>>>
Protoe jsem v autosklech nějakej pátek dělal, je to jednoduché. Originální-první sklo na VOLVU je vdy označeno logem VOLVO a zemí, kde bylo vyrobeno.
Pod tím jsou tečky (jedna a čtyři-to je kvartál) a číslo-rok výroby např.5.
Take si stačí porovnat rok a měsíc výroby s rokem výroby skla(skel). Jako dalí se do VOLVA dávají jen originální skla schválená výrobcem, ale bez loga a těmi jsou SEKURIT a PILKINGTON. Ostatní jsou neoriginály.
Jeff
>>>>>
Viděl někdo továrnu na autoskla Citroen? Z toho vyplývá, e jsou v podstatě dva světoví výrobci skel, SECURIT a PILKINGTON a ti dělají skla pro automobilky s jejích logy a na volný trh je distribuce pod vlastní značkou.
:palec
|
|
02.12.2012 11:37 -
|
2527189
|
|
jumep
|
|
|
nemusime chodit daleko, na original skle citroen, aj tom co mas teraz namontovane je napisane sekurit
nemusime chodit daleko, na original skle citroen, aj tom co mas teraz namontovane je napisane sekurit
|
|
01.02.2013 12:16 -
|
2543555
|
|
ebzorp
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 I 2.0i 16v X | Počet příspěvků: 14 |
|
|
Přátelé, byl jsem v autorizovaném servisu a ptal se na výměnu čelního skla na moje C5 (první verze). Vyjeli mi cenu z original Citroen stránek networkservice.citroen.com, ale nevěděli jestli to sklo bude Sekurit nebo Pilkington. Někde jsem slyel, e i sklo originál od Citroen můe být Pilkington. Já u jsem sklo jednou měnil a mám tam právě Pilkington, ale připadá mi divný a chtěl bych tam Sekurit, kdy to mám pojitěný. Můete někdo potvrdit, jestli Citroen dodává teď i Pilkington ve svých oficiálních dílech? Mám monost koupit Securit v Rakousku, ale je to zbytečně komplikovaný.
Přátelé, byl jsem v autorizovaném servisu a ptal se na výměnu čelního skla na moje C5 (první verze). Vyjeli mi cenu z original Citroen stránek networkservice.citroen.com, ale nevěděli jestli to sklo bude Sekurit nebo Pilkington. Někde jsem slyel, e i sklo originál od Citroen můe být Pilkington. Já u jsem sklo jednou měnil a mám tam právě Pilkington, ale připadá mi divný a chtěl bych tam Sekurit, kdy to mám pojitěný. Můete někdo potvrdit, jestli Citroen dodává teď i Pilkington ve svých oficiálních dílech? Mám monost koupit Securit v Rakousku, ale je to zbytečně komplikovaný.
|
|
01.02.2013 12:51 -
|
2543560
|
|
Poffa
|
Město: Spiská Belá, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 282 |
|
|
Ja som menil minulý rok v origo servise a dali mi tam Sekurit.
Ja som menil minulý rok v origo servise a dali mi tam Sekurit.
|
|
01.02.2013 15:38 -
|
2543590
|
|
jumep
|
|
|
myslim ze bude len sekurit, pokial to chces davat od citroenu, nemyslim ze im robi pilkington skla so znakom ked nazmluvany bol sekurit
myslim ze bude len sekurit, pokial to chces davat od citroenu, nemyslim ze im robi pilkington skla so znakom ked nazmluvany bol sekurit
|
|
01.02.2013 16:56 -
|
2543601
|
|
Tortugas
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 40 |
|
|
U me bylo taky nekdy menene celni okno, mam tam pilkington, bohuzel se vymena moc nepovedla, protoze cca od 140 km/h je slyset hluk, jako kdyby horem profukoval vitr, navic jsem koukal, ze tapec podel okna moc nesedi, tj. uplne nedoleha a je tam misty az 2 cm mezera, neprijde mi to jako normalni. Podle papiru se to delalo v Citroenu v Nemecku
U me bylo taky nekdy menene celni okno, mam tam pilkington, bohuzel se vymena moc nepovedla, protoze cca od 140 km/h je slyset hluk, jako kdyby horem profukoval vitr, navic jsem koukal, ze tapec podel okna moc nesedi, tj. uplne nedoleha a je tam misty az 2 cm mezera, neprijde mi to jako normalni. Podle papiru se to delalo v Citroenu v Nemecku:-(
|
|
01.02.2013 22:16 -
|
2543660
|
|
jruze
|
|
|
Tortugas napsal(a): U me bylo taky nekdy menene celni okno, mam tam pilkington, bohuzel se vymena moc nepovedla, protoze cca od 140 km/h je slyset hluk, jako kdyby horem profukoval vitr, navic jsem koukal, ze tapec podel okna moc nesedi, tj. uplne nedoleha a je tam misty az 2 cm mezera, neprijde mi to jako normalni. Podle papiru se to delalo v Citroenu v Nemecku
No u jsem viděl na čerstvě dovezeném z D pěkné zvěrstva a také údajně ze znač. (Moná mají turci razítka ) A origo Citroen stojí +-9000,- pokud stálo 6000,- je z Benexu nebo něco podobné. Nedavno jsem se ptal a s mími slevami jsem se dostal +- 9000,- s prací za skutečně origo,ale neověřeno páč to nemohlo jít přes pojistku - bylo ve smouvě jen u smluvních parterů.
No u jsem viděl na čerstvě dovezeném z D pěkné zvěrstva a také údajně ze znač. (Moná mají turci razítka:-)))) ) A origo Citroen stojí +-9000,- pokud stálo 6000,- je z Benexu nebo něco podobné. Nedavno jsem se ptal a s mími slevami jsem se dostal +- 9000,- s prací za skutečně origo,ale neověřeno páč to nemohlo jít přes pojistku - bylo ve smouvě jen u smluvních parterů.
|
|
| |
|
|