| | |
04.01.2018 11:19 -
Re: Čelní sklo / C5
|
3122355
|
|
nVi
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.7 V6 HDi 208k (150kW) | Počet příspěvků: 111 |
|
|
Já tam dal 3M oboustranku a epoxidem přidělal nazpět ten ustřelený čep.
A v Citroenu koupil pro jistotu 10 příchytek kdyby to vzdala i druhá strana
Nicméně nový příchytky jsou edý a starý(původní) jsou lutý.viz foto.
I tak se divím e se takový leg nerozpadlo dřív.
Ale u pár dní stím jezdím a drí to líp ne původní
Já tam dal 3M oboustranku a epoxidem přidělal nazpět ten ustřelený čep.
A v Citroenu koupil pro jistotu 10 příchytek kdyby to vzdala i druhá strana :D
Nicméně nový příchytky jsou edý a starý(původní) jsou lutý.viz foto.
I tak se divím e se takový leg nerozpadlo dřív.
Ale u pár dní stím jezdím a drí to líp ne původní :)
Přílohy: 811025.PNG ( 254783b ) - |
|
24.01.2018 09:26 -
Hluk motoru po výměně čelního skla
|
3126706
|
|
kubasv
|
Město: Praha 3, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 18 |
|
|
Ahoj, ruplo mi původní čelní sklo C5 II a po výměně v běné opravně (ne origo Citroen) se v kabině výrazně zvýil hluk od motoru. Nevíte někdo co s tím? Dík
Ahoj, ruplo mi původní čelní sklo C5 II a po výměně v běné opravně (ne origo Citroen) se v kabině výrazně zvýil hluk od motoru. :-( Nevíte někdo co s tím? Dík
|
|
24.01.2018 09:40 -
Re: Hluk motoru po výměně čelního skla
|
3126711
|
|
gtv8
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 I 3.0i 24v Exclusive | Počet příspěvků: 73 |
|
|
Je cely prilepeny ? Sice blbej dotaz..... Pokud jsi mel normalni sklo a nalepili ti ekvivalentni nahradu, tak hluk do kabiny nema kudy. Leda, ze ti rachoti nejakej plast kolem....... Nebo ti mozna vymenili i motor, za nejakou vyjetinu ..........
Je cely prilepeny ? Sice blbej dotaz..... Pokud jsi mel normalni sklo a nalepili ti ekvivalentni nahradu, tak hluk do kabiny nema kudy. Leda, ze ti rachoti nejakej plast kolem....... Nebo ti mozna vymenili i motor, za nejakou vyjetinu ..........
|
|
24.01.2018 09:50 -
|
3126712
|
|
kubasv
|
Město: Praha 3, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 18 |
|
|
To by byli machři, za 3 hodiny a abych to vizuálně vůbec nepoznal.
Jojo, sklo se zdá dobře přilepený, nikde neprofukuje. Je to jako by tam při té výměně zapomněli dát nějakou izolaci, nebo tak...
:-d To by byli machři, za 3 hodiny a abych to vizuálně vůbec nepoznal. :-d
Jojo, sklo se zdá dobře přilepený, nikde neprofukuje. Je to jako by tam při té výměně zapomněli dát nějakou izolaci, nebo tak...
|
|
24.01.2018 09:56 -
|
3126720
|
|
jumep
|
|
|
tam izolacia ziadna nie je
podla mna ti tam dali lacne okno
no ved napis co ti tam dali
tam izolacia ziadna nie je
podla mna ti tam dali lacne okno
no ved napis co ti tam dali
|
|
24.01.2018 10:10 -
|
3126726
|
|
kubasv
|
|
|
Guardian 43R - 00305
Guardian 43R - 00305
|
|
24.01.2018 11:07 -
|
3126729
|
|
bluemotion
|
Město: Ronov p.R., Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 286 |
|
|
Já teď měnil čelní sklo a vyloeně se mě ptal jaké tam chci a ve výběru bylo akustické, tak jsem se ptal co to znamená a říkal e je odolnějí proti průrazu a do kabiny jde min hluku... Tak jsem si ho tam dal... Jestli jsi předtím neměl akustické a teď obyčejné..?
Já teď měnil čelní sklo a vyloeně se mě ptal jaké tam chci a ve výběru bylo akustické, tak jsem se ptal co to znamená a říkal e je odolnějí proti průrazu a do kabiny jde min hluku... Tak jsem si ho tam dal... Jestli jsi předtím neměl akustické a teď obyčejné..?
|
|
24.01.2018 11:53 -
|
3126762
|
|
kubasv
|
|
|
Aha... to je klidně moný... jene jak to teď zpětně poznám? Podle VIN je díl označený 8116KA.
Aha... to je klidně moný... jene jak to teď zpětně poznám? Podle VIN je díl označený 8116KA.
|
|
24.01.2018 22:09 -
|
3126896
|
|
pato88
|
Město: Oravská Jasenica, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) | Počet příspěvků: 71 |
|
|
BlueSeven napsal(a): Na skle by měl být symbol ucha, nevím, zda to tam mají i ty Guardian, co to je vůbec za značku?
Guardian patrí medzi značkových výrobcov podobne ako PILKINGTON, Saint Gobain SEKURIT, AGC automotive (splintex) ...
Na c5 I a II je sklo rovnaké, rozdiel je len pokial má daďový/svetelný senzor - rozdiel je v tvare senzora. Do prvovýroby sa dával Sekurit, sklo bolo determalne - má takú fialovú farbu (má v sebe peciálnu fóliu ktorá prepúa menej slnečného iarenia) - symbol teplomera a zároveň akustické (má v sebe peciálnu fóliu ktorá prepúa menej hluku) - symbol ucha. Následne sú aj lacnejie náhrady ktoré môu byt neakusticke ba dokonca aj obyčajne zelené. Vetko záleí na cene ...
Smolu mame na C5 III - tam sa u determalne sklo nerobilo, len obyčajne zelené ale akustické. Lacnejie náhrady akustické nemusia byt.
Guardian patrí medzi značkových výrobcov podobne ako PILKINGTON, Saint Gobain SEKURIT, AGC automotive (splintex) ...
Na c5 I a II je sklo rovnaké, rozdiel je len pokial má daďový/svetelný senzor - rozdiel je v tvare senzora. Do prvovýroby sa dával Sekurit, sklo bolo determalne - má takú fialovú farbu (má v sebe peciálnu fóliu ktorá prepúa menej slnečného iarenia) - symbol teplomera a zároveň akustické (má v sebe peciálnu fóliu ktorá prepúa menej hluku) - symbol ucha. Následne sú aj lacnejie náhrady ktoré môu byt neakusticke ba dokonca aj obyčajne zelené. Vetko záleí na cene ...
Smolu mame na C5 III - tam sa u determalne sklo nerobilo, len obyčajne zelené ale akustické. Lacnejie náhrady akustické nemusia byt.
|
|
25.01.2018 10:30 -
|
3126945
|
|
kubasv
|
|
|
@pato88 - Díky za info. Rozumím tomu teda tak, e z výroby tam bylo URČITĚ akustické? Já to sklo toti samozřejmě u nemám, nemůu se podívat na ten symbol ucha... Jde mi o to, abych to mohl servisu říct, e takhle teda ne.
@pato88 - Díky za info. Rozumím tomu teda tak, e z výroby tam bylo URČITĚ akustické? Já to sklo toti samozřejmě u nemám, nemůu se podívat na ten symbol ucha... Jde mi o to, abych to mohl servisu říct, e takhle teda ne. :-d
|
|
25.01.2018 14:12 -
|
3126967
|
|
cjeky
|
Město: Kladno, Auto: Citroën C5 II 3.0i 24v Exclusive | Počet příspěvků: 133 |
|
|
No neví jestli sklo bylo vůbec jetě původní. Nikdo neví, jestli u ho předchozí majitel nenechal náhodou měnit. A pokud neměl pojitění, tak mohl dát levnějí. Take to jaké tam bylo z výroby asi nemusí být pro servis skel směrodatné. Mohli si jen podívat jaké sklo tam je teď a objednat na výměnu podle toho. Pokud tedy nemá nějaký důkaz e před výměnou tam akustické okno bylo, tak teď to asi neuhádá. Moná by se dalo trochu odvodit podle ceny, ale nevím nevím
Podle VIN tam mám stejné obj.č. skla, ale jestli bje původní netuím. Mohu se podívat jestli je "akustické"
No neví jestli sklo bylo vůbec jetě původní. Nikdo neví, jestli u ho předchozí majitel nenechal náhodou měnit. A pokud neměl pojitění, tak mohl dát levnějí. Take to jaké tam bylo z výroby asi nemusí být pro servis skel směrodatné. Mohli si jen podívat jaké sklo tam je teď a objednat na výměnu podle toho. Pokud tedy nemá nějaký důkaz e před výměnou tam akustické okno bylo, tak teď to asi neuhádá. Moná by se dalo trochu odvodit podle ceny, ale nevím nevím
Podle VIN tam mám stejné obj.č. skla, ale jestli bje původní netuím. Mohu se podívat jestli je "akustické"
|
|
25.01.2018 18:17 -
|
3126993
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
pokud bylo sklo meneno na pojistovmu,je to nafocene..pokud nebylo mas pravdepocobne smulu
pokud bylo sklo meneno na pojistovmu,je to nafocene..pokud nebylo mas pravdepocobne smulu
|
|
25.01.2018 18:52 -
|
3126994
|
|
jumep
|
|
|
ak mas este napr lepene bocne okna, tak bolo celne isto akusticke
ak mas este napr lepene bocne okna, tak bolo celne isto akusticke
|
|
25.01.2018 20:35 -
|
3127009
|
|
BlueSeven
|
Město: Černovice, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive | Počet příspěvků: 613 |
|
|
kubasv napsal(a): @pato88 - Díky za info. Rozumím tomu teda tak, e z výroby tam bylo URČITĚ akustické? Já to sklo toti samozřejmě u nemám, nemůu se podívat na ten symbol ucha... Jde mi o to, abych to mohl servisu říct, e takhle teda ne.
Na service.citroen.com se dozví, co tam bylo z výroby, pokud nemá přístup, dej sem VIN, zbytek je na Tobě, co u servisu uhádá
Na service.citroen.com se dozví, co tam bylo z výroby, pokud nemá přístup, dej sem VIN, zbytek je na Tobě, co u servisu uhádá
Přílohy: sklo.jpg ( 62559b ) - |
|
27.01.2018 15:20 -
|
3127400
|
|
robo
|
Město: Piestany, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) | Počet příspěvků: 1083 |
|
|
zistil som ze mi poskiabali kasnu v tej medzere medzi sklom a strechou. najprv som si myslel ze to su len nejake zvysky primeru od stetca. neviem ci to mam ist reklamovat nech to zatru alebo si to mam so steteckom urobit sam, len farbu mi s radostou predaju, ale moja chyba to neni. nechapem jak sa mozu tak spravat.. kurnik, tak ked nieco poserem tak to opravim alebo priznam, to si ja cenim viac ako zatajovanie. fakt kazda cinnost sa da pokaslat a to ze tak opravuju firemne-leasingove auta a nikomu to nevadi, tak si myslia ze je to standard.
fakt co som tam dal iba posra.... stve ma to na 4rocnom aute, taketo spravanie. chapem ze to neni prijemna a cista robota, ale v c4 som nic take nemal . tak si clovek moze vybrat - neorigo sklo od fakt profikov alebo origo s problemami
hej je to prkotina, lenze na kopec autach ked zacne hentam hrdza tak to je konecna
zistil som ze mi poskiabali kasnu v tej medzere medzi sklom a strechou. najprv som si myslel ze to su len nejake zvysky primeru od stetca. neviem ci to mam ist reklamovat nech to zatru alebo si to mam so steteckom urobit sam, len farbu mi s radostou predaju, ale moja chyba to neni. nechapem jak sa mozu tak spravat.. kurnik, tak ked nieco poserem tak to opravim alebo priznam, to si ja cenim viac ako zatajovanie. fakt kazda cinnost sa da pokaslat a to ze tak opravuju firemne-leasingove auta a nikomu to nevadi, tak si myslia ze je to standard.
fakt co som tam dal iba posra...:-((((. stve ma to na 4rocnom aute, taketo spravanie. chapem ze to neni prijemna a cista robota, ale v c4 som nic take nemal . tak si clovek moze vybrat - neorigo sklo od fakt profikov alebo origo s problemami
hej je to prkotina, lenze na kopec autach ked zacne hentam hrdza tak to je konecna
|
|
07.02.2018 16:18 -
|
3129645
|
|
kubasv
|
|
|
BlueSeven napsal(a): Na service.citroen.com se dozví, co tam bylo z výroby, pokud nemá přístup, dej sem VIN, zbytek je na Tobě, co u servisu uhádá
Tam je právě jenom neurčité označení 8116 KA - Celek čelního skla. Ani oficiální dotaz na Citroen mi nepomohl, prý nevědí víc ne taky tohle (co nechápu). Nicméně se na to asi vykalu, nedá se nic dělat a přítě u budu chytřejí.
Tam je právě jenom neurčité označení 8116 KA - Celek čelního skla. Ani oficiální dotaz na Citroen mi nepomohl, prý nevědí víc ne taky tohle (co nechápu). Nicméně se na to asi vykalu, nedá se nic dělat a přítě u budu chytřejí.
|
|
| |
|
|