| | |
17.04.2010 09:11 -
Čelní sklo / C5
|
2342533
|
|
Zanzdm
|
Město: Nové Zámky, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X | Počet příspěvků: 11 |
|
|
Keďe o týdeň budem musie ís na STK s mojou C5, chcel som si necha opravi čelné sklo, chytil som kameň a mám na ňom prasklinu s asi 5 mm priemerom. V jednej opravovni skiel v NZ mi povedali, e solárne sklá neopravujú, iba vymieňajú. Máte niekto skúsenos s opravou, naozaj nenájdem firmu, ktorá by mi to opravila ? Nechcem meni celé sklo, tá prasklina mi vôbec nevadí vo výhžade, je úplne mimo na spolujazdcovej strane, len mám obavu či prejde STK.
Keďe o týdeň budem musie ís na STK s mojou C5, chcel som si necha opravi čelné sklo, chytil som kameň a mám na ňom prasklinu s asi 5 mm priemerom. V jednej opravovni skiel v NZ mi povedali, e solárne sklá neopravujú, iba vymieňajú. Máte niekto skúsenos s opravou, naozaj nenájdem firmu, ktorá by mi to opravila ? Nechcem meni celé sklo, tá prasklina mi vôbec nevadí vo výhžade, je úplne mimo na spolujazdcovej strane, len mám obavu či prejde STK.
|
|
17.04.2010 10:11 -
Re: Čelní sklo / C5
|
2342534
|
|
tief
|
|
|
Co ja vim tak atermicke skla se bohuzel nedaji opravovat ...
Co ja vim tak atermicke skla se bohuzel nedaji opravovat ...
|
|
17.04.2010 11:35 -
|
2342537
|
|
Myák
|
Město: Tinov, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 174 |
|
|
No mě to na STK prolo. Asi záleí na tom kdo a jak moc to bude prohlíet. Kdy tě vyhodí, tak to stejně bude muset vyměnit.
No mě to na STK prolo. Asi záleí na tom kdo a jak moc to bude prohlíet. Kdy tě vyhodí, tak to stejně bude muset vyměnit.
|
|
17.04.2010 11:40 -
|
2342538
|
|
Petr72
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 850 |
|
|
Jel bych na STK s lehce zapiněným sklem a hotovo. Jsou to taky jenom lidi a nemají oči vude.
Jel bych na STK s lehce zapiněným sklem a hotovo. Jsou to taky jenom lidi a nemají oči vude.:palec
|
|
17.04.2010 11:46 -
|
2342539
|
|
Rafmartin
|
Město: Zálesie, Auto: Citroen C3 HDi | Počet příspěvků: 209 |
|
|
Zanzdm napsal(a): Keďe o týdeň budem musie ís na STK s mojou C5, chcel som si necha opravi čelné sklo, chytil som kameň a mám na ňom prasklinu s asi 5 mm priemerom. V jednej opravovni skiel v NZ mi povedali, e solárne sklá neopravujú, iba vymieňajú. Máte niekto skúsenos s opravou, naozaj nenájdem firmu, ktorá by mi to opravila ? Nechcem meni celé sklo, tá prasklina mi vôbec nevadí vo výhžade, je úplne mimo na spolujazdcovej strane, len mám obavu či prejde STK.
Ahoj. Ked sme mali auto nove (origo atermicke sklo), to bolo ale v januari 2002, tak nam tiez vletel kamienok a urobil maly krater. Isli sme sem .link. Pekne to zaplnili a osetrili, vobec to nebolo vidiet. Na dalsi rok nam vletel bazant do skla, takze vymena bola tak ci tak. Kazdopadne, ked budes menit sklo, daj to niekomu, kto sa v tom vyzna. Raz otec nechal menit sklo v Citroen Harmonia, v Ziari nad Hronom. Ti curaci dali tesniacu gumu naopak. V podstate vsetko fungovalo ako ma, ale pri rychlostiach nad 90 km/h to pistalo a hukalo, neviem ako to popisat. Prajem vela stastia
Ahoj. Ked sme mali auto nove (origo atermicke sklo), to bolo ale v januari 2002, tak nam tiez vletel kamienok a urobil maly krater. Isli sme sem http://www.autosklonitra.sk/ Pekne to zaplnili a osetrili, vobec to nebolo vidiet. Na dalsi rok nam vletel bazant do skla, takze vymena bola tak ci tak. Kazdopadne, ked budes menit sklo, daj to niekomu, kto sa v tom vyzna. Raz otec nechal menit sklo v Citroen Harmonia, v Ziari nad Hronom. Ti curaci dali tesniacu gumu naopak. V podstate vsetko fungovalo ako ma, ale pri rychlostiach nad 90 km/h to pistalo a hukalo, neviem ako to popisat. Prajem vela stastia
|
|
17.04.2010 12:23 -
|
2342541
|
|
tief
|
|
|
prosim do ccca ...
prosim do ccca ...
|
|
17.04.2010 14:18 -
|
2342543
|
|
Pavel C5
|
|
|
no problem v tedy ked ta prasklina je v zone stieraca,vsetko je otom aky clovek bude robit prehliadku,mne ked robili na sklo sa ani nekukol.Podstatne boli emisie svetla naprava brzdy, a rozmer pneumatyk,tiez mam prasklinu rovno pred sebou ale je to zanedbatelne,ked nahodou tam vleti este nevaky vecsi kamen tak uz to praskne uplne.klolega to vyriesil ze dal nalepku z vonku kde prelepil prasklinu z vonku,mal ju na pravej spodnej strane
no problem v tedy ked ta prasklina je v zone stieraca,vsetko je otom aky clovek bude robit prehliadku,mne ked robili na sklo sa ani nekukol.Podstatne boli emisie svetla naprava brzdy, a rozmer pneumatyk,tiez mam prasklinu rovno pred sebou ale je to zanedbatelne,ked nahodou tam vleti este nevaky vecsi kamen tak uz to praskne uplne.klolega to vyriesil ze dal nalepku z vonku kde prelepil prasklinu z vonku,mal ju na pravej spodnej strane:palec
|
|
17.04.2010 16:16 -
|
2342548
|
|
jumep
|
|
|
ja som si dal menit sklo, da sa to vybavit poistkou a potom pohoda
hlavne ho nemas aj odrate od stieracov a kief z umyvarok atd.
akurat je fakt ze dat to niekomu kto vie co s tym
ja som si dal menit sklo, da sa to vybavit poistkou a potom pohoda
hlavne ho nemas aj odrate od stieracov a kief z umyvarok atd.
akurat je fakt ze dat to niekomu kto vie co s tym
|
|
18.04.2010 10:12 -
|
2342663
|
|
máca
|
|
|
Já mám takté od kamínků ďubky, jedna je větí, ale není okolo pavouček,před 2 roky to prolo na STK.Nikdo se na okno nekoukal.Teď v srpnu mne čeká STK opět, tak jsem zvědavá, ale myslím, e to problém nebude.Přítel na Opelu má i s pavoučkem a teď v březnu proel v pohodě.Horí je, e mne ta výměna určo čeká, pérotoe od drobných kamínků teď po zimě je okno dost poničené.Není to vidět z venku, ale kdy svítí sluníčko, tak to znát je.Mám připojitění čel. skla, tak to udělám přes toto.
Já mám takté od kamínků ďubky, jedna je větí, ale není okolo pavouček,před 2 roky to prolo na STK.Nikdo se na okno nekoukal.Teď v srpnu mne čeká STK opět, tak jsem zvědavá, ale myslím, e to problém nebude.Přítel na Opelu má i s pavoučkem a teď v březnu proel v pohodě.Horí je, e mne ta výměna určo čeká, pérotoe od drobných kamínků teď po zimě je okno dost poničené.Není to vidět z venku, ale kdy svítí sluníčko, tak to znát je.Mám připojitění čel. skla, tak to udělám přes toto.
|
|
18.04.2010 10:36 -
|
2342673
|
|
Darja
|
|
|
Já jsem si uzavírala nové povinné ručení se sklem. Kadopádně také mám dírku ve skle, zatím neroste, ale upa to byla pořádná!
Já jsem si uzavírala nové povinné ručení se sklem. Kadopádně také mám dírku ve skle, zatím neroste, ale upa to byla pořádná!
|
|
18.04.2010 13:17 -
|
2342686
|
|
Zanzdm
|
Město: Nové Zámky, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X | Počet příspěvků: 11 |
|
|
Tak to risknem a nebudem s ním robi nič, na STK idem na budúci týdeň. Meni ho zatiaž nechcem, mono po ďalích dvoch rokoch alebo ak bude viac zničené.
Tak to risknem a nebudem s ním robi nič, na STK idem na budúci týdeň. Meni ho zatiaž nechcem, mono po ďalích dvoch rokoch alebo ak bude viac zničené.
|
|
18.04.2010 18:12 -
|
2342713
|
|
zico
|
|
|
citujem zo stránky renomovaného autoskla (majú pobočku aj u teba v NZ)
"Kedy je moné čelné sklo opravi?
Odpoveď:
V zásade platí, e ak sa pokodenie nachádza mimo zorného poža vodiča a je menie ako plocha jedno eurovej mince, je reálna anca, e čelné sklo sa nebude musie meni a bude moná jeho oprava."
Asi pred rokom som mal tie "ďobku" v skle a rieil som to v tomto autoskle. Mám tie determálne sklo a hoci mám kompletné poistenie, chcel som to da len opravi, aby mi zbytočne nemenili sklo. Samozrejme, e začali splieta niečo o tom, e sklá s UV fltrom nie je moné opravova, lebo toto a lebo hento .. ale keď som ich nachytal na vlastných bláboloch, dostali asertívny pokyn nezdrova a opravi
Zanzdm, odhadujem ti to na 30minút tvojho času a 50 (ak nemá havarijnú poistku). Cez poisovňu by si neplatil nič, opravu preplácajú
citujem zo stránky renomovaného autoskla (majú pobočku aj u teba v NZ)
"Kedy je moné čelné sklo opravi?
Odpoveď:
V zásade platí, e ak sa pokodenie nachádza mimo zorného poža vodiča a je menie ako plocha jedno eurovej mince, je reálna anca, e čelné sklo sa nebude musie meni a bude moná jeho oprava."
Asi pred rokom som mal tie "ďobku" v skle a rieil som to v tomto autoskle. Mám tie determálne sklo a hoci mám kompletné poistenie, chcel som to da len opravi, aby mi zbytočne nemenili sklo. Samozrejme, e začali splieta niečo o tom, e sklá s UV fltrom nie je moné opravova, lebo toto a lebo hento .. ale keď som ich nachytal na vlastných bláboloch, dostali asertívny pokyn nezdrova a opravi :-p
Zanzdm, odhadujem ti to na 30minút tvojho času a 50 (ak nemá havarijnú poistku). Cez poisovňu by si neplatil nič, opravu preplácajú :palec
|
|
18.04.2010 20:14 -
|
2342731
|
|
mára
|
Město: Most, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX | Počet příspěvků: 64 |
|
|
tak nevím, jestli je dobré pojitěné sklo opravovat. slyel jsem v této souvislosti o případu, kdy pojiovna odmítla zaplatit výměnu skla, které bylo předtím u jednou opravené... kadého věc.
tak nevím, jestli je dobré pojitěné sklo opravovat. slyel jsem v této souvislosti o případu, kdy pojiovna odmítla zaplatit výměnu skla, které bylo předtím u jednou opravené... kadého věc.
|
|
19.04.2010 11:50 -
|
2342801
|
|
zico
|
|
|
klídek, poisovňa asi skúala na zákazníka, čo si môe dovoli
Nie je s tým problém - aj na mojej C5, aj na manelkinej XA sme za posledný rok a pol: 1, opravovali sklo 2, menili sklo.
klídek, poisovňa asi skúala na zákazníka, čo si môe dovoli :-d
Nie je s tým problém - aj na mojej C5, aj na manelkinej XA sme za posledný rok a pol: 1, opravovali sklo 2, menili sklo.
|
|
09.01.2011 21:15 -
|
2369014
|
|
pista
|
Město: Slepčany, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX | Počet příspěvků: 270 |
|
|
chcel by som sa opýtat,kolko cca stojí výmena čelného skla a či nebude ovplyvnená činnost senzorov?vdaka
chcel by som sa opýtat,kolko cca stojí výmena čelného skla a či nebude ovplyvnená činnost senzorov?vdaka
|
|
10.01.2011 16:05 -
|
2369113
|
|
zico
|
|
|
v sieti, kde zvyknem posielat mojich klientov stoji determalne sklo okolo 490 EUR plus lepiaca sada a praca okolo 150 EUR.
Ti ludia robia len skla a dennodenne, takze riziko podzubania senzora je minimalne. Paradoxne drobne problemy s uchytenim senzora po vymene celneho skla som mal .. v autorizovanom servise Citroen
v sieti, kde zvyknem posielat mojich klientov stoji determalne sklo okolo 490 EUR plus lepiaca sada a praca okolo 150 EUR.
Ti ludia robia len skla a dennodenne, takze riziko podzubania senzora je minimalne. Paradoxne drobne problemy s uchytenim senzora po vymene celneho skla som mal .. v autorizovanom servise Citroen :nevim
|
|
10.01.2011 21:00 -
|
2369139
|
|
jumep
|
|
|
tak neviem, ale to sklo pokial viem v citroene nestalo tolko ked som zistoval, nejakych 12500SK (bolo este v dobach koruny) mi hovorili aj s vymenou
tak neviem, ale to sklo pokial viem v citroene nestalo tolko ked som zistoval, nejakych 12500SK (bolo este v dobach koruny) mi hovorili aj s vymenou
|
|
10.01.2011 21:00 -
|
2369140
|
|
pista
|
Město: Slepčany, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX | Počet příspěvků: 270 |
|
|
cauko,vdaka za odpoved.Dnes som bol v autoskle!Mám menieho pavúka pod stieračom vodiča.Prasklina znútra take neopravitelné!Je to v tom čiernom,vraj to je nejaká keramika!Zalepené z vonka fóliou,aby sa tam nedostala voda!Vydrí asi týden,dva,mesiac,rok,dva..........!Nové u nich medzi 300-400eur!
cauko,vdaka za odpoved.Dnes som bol v autoskle!Mám menieho pavúka pod stieračom vodiča.Prasklina znútra take neopravitelné!Je to v tom čiernom,vraj to je nejaká keramika!Zalepené z vonka fóliou,aby sa tam nedostala voda!Vydrí asi týden,dva,mesiac,rok,dva..........:nevim!Nové u nich medzi 300-400eur!
|
|
23.02.2011 18:33 -
|
2374858
|
|
Nesebr
|
|
|
Brzdim dnes pred krizovatkou , najednou se ozvalo lupnuti a prasklo mi predni sklo. Pekne 5 cm rovnobezne nad spodni hranou.
Brzdim dnes pred krizovatkou , najednou se ozvalo lupnuti a prasklo mi predni sklo. Pekne 5 cm rovnobezne nad spodni hranou.
|
|
| |
|
|