| | |
26.04.2012 13:21 -
Re: Zaseklé zadní dveře - nejdou otevřít
|
2472091
|
|
Jirka
|
Město: Český Krumlov, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive Break | Počet příspěvků: 111 |
|
|
V pondělí oba zámky vyměněny, je to paráda kdy nemusím otvírat dveře zevnitř.
V pondělí oba zámky vyměněny, je to paráda kdy nemusím otvírat dveře zevnitř.:-d:-))))
|
|
03.07.2012 21:02 -
|
2489900
|
|
Mamlas
|
|
|
Tak po nejakem case mi opet nejdou otevrit dvere tentokrat u spolujezdce. Ani zevnitr ani z venku. Vtipny je, ze pokud se chce clovek dostat k zamku, tak musi sundat tapecirunk coz je u prednich dveri, ktere nelze otevrit, asi nemozne. Takze nezbyva nez zkouset odemykat a zamykat a doufat, ze se umoudri.
Tak po nejakem case mi opet nejdou otevrit dvere tentokrat u spolujezdce. :-)))) Ani zevnitr ani z venku. Vtipny je, ze pokud se chce clovek dostat k zamku, tak musi sundat tapecirunk coz je u prednich dveri, ktere nelze otevrit, asi nemozne. Takze nezbyva nez zkouset odemykat a zamykat a doufat, ze se umoudri. :palec
|
|
03.07.2012 21:04 -
|
2489904
|
|
jumep
|
|
|
pozor, predne dvere mozu mat problem prave s tym ze je teplo a tiahla su moc natiahnute a nezaberu ...
uz som to zazil ...
pozor, predne dvere mozu mat problem prave s tym ze je teplo a tiahla su moc natiahnute a nezaberu ...
uz som to zazil ...
|
|
03.07.2012 21:12 -
|
2489907
|
|
Mamlas
|
|
|
jumep napsal(a): pozor, predne dvere mozu mat problem prave s tym ze je teplo a tiahla su moc natiahnute a nezaberu ...
uz som to zazil ...
Dneska rano bylo nejakych 18°C a stejne nic. Kdyz zamykam a odemykam, tak z tehle dveri neni slyset odemknuti. Kdyz jsem to zkousel porad dokola, tak v nich jednou cvaklo a pak sli otevrit. Pak jsem zamknul a uz zase nejdou. Takze bych to videl na ten zamek. Akorat musim doufat, ze se laskave odemknou az bude nahradni zamek. Neni to uplne ono, kdyz pritelkyne musi lezt oknem nebo pres ridice.
Najk: Omlouvam se. Jine vlakno k tomu neni a navic jsem koukal, ze v tomhle vlakne jsou i ty predni dvere.
Dneska rano bylo nejakych 18°C a stejne nic. Kdyz zamykam a odemykam, tak z tehle dveri neni slyset odemknuti. Kdyz jsem to zkousel porad dokola, tak v nich jednou cvaklo a pak sli otevrit. Pak jsem zamknul a uz zase nejdou. Takze bych to videl na ten zamek. Akorat musim doufat, ze se laskave odemknou az bude nahradni zamek. Neni to uplne ono, kdyz pritelkyne musi lezt oknem nebo pres ridice. :-))
Najk: Omlouvam se. Jine vlakno k tomu neni a navic jsem koukal, ze v tomhle vlakne jsou i ty predni dvere.
|
|
04.07.2012 06:43 -
|
2489986
|
|
vilous
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1256 |
|
|
Jo to je typická bolest první generace. Měl jsem to hned po koupi. Jeden člen klubu mi měnil zámek za jiný pouitý, olíchal kabely a stále to bylo na kulové. Fakt pomůe a zcela nový zámek, mne stál tuím 3500.
U jsem se i lekl, e se to vrátilo i s novým zámkem, ale vypozoroval jsem, e nejblbějí co jde s mechanismem dělat je to, kdy se syn nejprve opře celou vahou o dveře a pak teprve bere za kličku.
Jo to je typická bolest první generace. Měl jsem to hned po koupi. Jeden člen klubu mi měnil zámek za jiný pouitý, olíchal kabely a stále to bylo na kulové. Fakt pomůe a zcela nový zámek, mne stál tuím 3500.
U jsem se i lekl, e se to vrátilo i s novým zámkem, ale vypozoroval jsem, e nejblbějí co jde s mechanismem dělat je to, kdy se syn nejprve opře celou vahou o dveře a pak teprve bere za kličku.
|
|
03.04.2016 10:11 -
|
2935964
|
|
brixtr
|
Město: Milovice, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X | Počet příspěvků: 191 |
|
|
tak přeji vem dobré ráno.. mám c5 I a předpokládám e to má superlock
u před časem( v zimě se mi občas nedařilo odemknout PP dveře ani ze vnitř.. jakmile se auto vytopilo tak to větinou lo.. jene dneska ráno se mi vůbec neotevřely a kdy jsem to ruzně zkouel tak sem slyel jakoby takové vrzání v těch dvěřích. podařilo se někomu sundat ten tapec z předních dveří?
tak přeji vem dobré ráno.. mám c5 I a předpokládám e to má superlock
u před časem( v zimě se mi občas nedařilo odemknout PP dveře ani ze vnitř.. jakmile se auto vytopilo tak to větinou lo.. jene dneska ráno se mi vůbec neotevřely a kdy jsem to ruzně zkouel tak sem slyel jakoby takové vrzání v těch dvěřích. podařilo se někomu sundat ten tapec z předních dveří?
|
|
03.04.2016 11:25 -
|
2936001
|
|
brixtr
|
Město: Milovice, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X | Počet příspěvků: 191 |
|
|
no zkusit to muu ale četl sem něco o vytaení táhel kdy se to nahřeje
no zkusit to muu ale četl sem něco o vytaení táhel kdy se to nahřeje
|
|
03.04.2016 12:36 -
|
2936022
|
|
Tridac
|
Město: , Auto: | Počet příspěvků: 183 |
|
|
Pokud je zámek dveří zamrzlý a nejde otevřít, doporučuji jediné, počkat a se otevře a půjde otevřít. Kadé dalí pokusy vdy něco pokazí a zničí. Nikdy neotvírat násilně, nikdy neřeit cokoliv pokusy táhel, a dalích blbin. To je k ničemu a vdy se něco pokazí.
V létě či na jaře doporučuji lázeň zámků, kterou dělám teprve asi 40 let u vech aut, které jsem měl. Vezme se grafitová vazelína, černá, jistě znáte, dá se do kastlůlku a na ploténku a se rozehřeje a je tekutá, do ní se ponoří celý mechanizmus zámku a uvede se skoro do varu, párkát se s tím phybuje aby se to dostalo vude a pak jetě horké se to pověsi na odkapání. Vazelína má grafit, který jednak pronikne vude, ale mae pořád.
Pak je ji jn otázka, e nateče voda do dveří a zamrznou táhla, to je potom problém kdy se pouije síla, je hotovo.
Pokud je zámek dveří zamrzlý a nejde otevřít, doporučuji jediné, počkat a se otevře a půjde otevřít. Kadé dalí pokusy vdy něco pokazí a zničí. Nikdy neotvírat násilně, nikdy neřeit cokoliv pokusy táhel, a dalích blbin. To je k ničemu a vdy se něco pokazí.
V létě či na jaře doporučuji lázeň zámků, kterou dělám teprve asi 40 let u vech aut, které jsem měl. Vezme se grafitová vazelína, černá, jistě znáte, dá se do kastlůlku a na ploténku a se rozehřeje a je tekutá, do ní se ponoří celý mechanizmus zámku a uvede se skoro do varu, párkát se s tím phybuje aby se to dostalo vude a pak jetě horké se to pověsi na odkapání. Vazelína má grafit, který jednak pronikne vude, ale mae pořád.
Pak je ji jn otázka, e nateče voda do dveří a zamrznou táhla, to je potom problém kdy se pouije síla, je hotovo.
|
|
03.04.2016 12:38 -
|
2936023
|
|
jumep
|
|
|
neviem ci je to pri tychto elektrickych / plastovych zamkoch to prave orechove
neviem ci je to pri tychto elektrickych / plastovych zamkoch to prave orechove
|
|
03.04.2016 12:47 -
|
2936024
|
|
DeFuckTo
|
Město: Kladno, Auto: Citroën C5 II 3.0i V6 24v 211k AM6 Exclusive Break | Počet příspěvků: 780 |
|
|
Tridac - To jako u kadýho auta rozebírá dveře, vyndá zámky, povaří a vrací?
Tridac - To jako u kadýho auta rozebírá dveře, vyndá zámky, povaří a vrací? :-o
|
|
03.04.2016 14:03 -
|
2936043
|
|
Tridac
|
|
|
DeFuckTo napsal(a): Tridac - To jako u kadýho auta rozebírá dveře, vyndá zámky, povaří a vrací?
Ano, ona je to otázka cca dvou hodin celé auto, ale grafit je napořád, deset let nemám s čímkoliv problém. Mimochodem to samé dělám s lanky a bowdeny na kolech, vude kde je rez a monost zrezivění a zamrznutí. Po mnoho let si utěřím problémy v zimě. Toto mne naučil jeden starý pán v roce 1977, kdy jsme vyndavali lanka plynu u nových kodovek 120 a celé se naplnily tekutou grafitkou a pak u nikdy lanko neprasklo. Ta práce mi za to vdy stojí.
Ano, ona je to otázka cca dvou hodin celé auto, ale grafit je napořád, deset let nemám s čímkoliv problém. Mimochodem to samé dělám s lanky a bowdeny na kolech, vude kde je rez a monost zrezivění a zamrznutí. Po mnoho let si utěřím problémy v zimě. Toto mne naučil jeden starý pán v roce 1977, kdy jsme vyndavali lanka plynu u nových kodovek 120 a celé se naplnily tekutou grafitkou a pak u nikdy lanko neprasklo. Ta práce mi za to vdy stojí.
|
|
03.04.2016 14:17 -
|
2936044
|
|
Tridac
|
|
|
jumep napsal(a): neviem ci je to pri tychto elektrickych / plastovych zamkoch to prave orechove
No u citroenu jsem to jetě nedělal, mám ho chviličku, budu asi letos, tak nevím ale kadopádně jsem se nesetkal s tím, e by bylo cokoliv elektrického přímo v zámku, ale elktrické pumpy jsou na táhlech, mimo zámky, take v mechanice zámku nic elektrického není a druhýá věc, samozřejmě plastové věci je mono sundavat, ale nikdy se nic nevaří nad zhruba 60-70 stupòů a to ádnému plastu nevadí. Plast se mění zhruba v 260-320 stupních a to nějak na sporáku asi neudělám.
Přesto jsem nael zámek, který má přímo na sobě elketrický systém zamykání, ale je to jako nástavec nad mechanikou, tudí to ničemu nevadí jej postavit do lázně. Je to stejné jako třeba to vyndat a prostříkat MD sprejem, který má v sobě molybden i grafit, ale nedostane se vude, ale i to je dobrým řeením.
Jinak snad jen doplním, e tato místa jsou to poslední co větinou zamrzne. Nejčastěji mechanizmus kliky, a pak mechaniky vnitřní kliky, táhla. Voda se tam dostane bez problému a pokud to zamrzne, není to vada zámku, ale vedení okolo.
No u citroenu jsem to jetě nedělal, mám ho chviličku, budu asi letos, tak nevím ale kadopádně jsem se nesetkal s tím, e by bylo cokoliv elektrického přímo v zámku, ale elktrické pumpy jsou na táhlech, mimo zámky, take v mechanice zámku nic elektrického není a druhýá věc, samozřejmě plastové věci je mono sundavat, ale nikdy se nic nevaří nad zhruba 60-70 stupòů a to ádnému plastu nevadí. Plast se mění zhruba v 260-320 stupních a to nějak na sporáku asi neudělám.
Přesto jsem nael zámek, který má přímo na sobě elketrický systém zamykání, ale je to jako nástavec nad mechanikou, tudí to ničemu nevadí jej postavit do lázně. Je to stejné jako třeba to vyndat a prostříkat MD sprejem, který má v sobě molybden i grafit, ale nedostane se vude, ale i to je dobrým řeením.
Jinak snad jen doplním, e tato místa jsou to poslední co větinou zamrzne. Nejčastěji mechanizmus kliky, a pak mechaniky vnitřní kliky, táhla. Voda se tam dostane bez problému a pokud to zamrzne, není to vada zámku, ale vedení okolo.
|
|
03.04.2016 15:28 -
|
2936051
|
|
jruze
|
|
|
Jene zámek začne zlobit proto e mechanizmus nedojde a nadoraza nezaskočí západka kterou přes táhlo otevírá - stačí zaschlá,ztuhlá vazejína (s nahromaděným prachem) a dějě se toto - u těchto zámků je potřeba staré mazivo dostat pryč aby mechanizmus chodil i do krajních poloh.Věřte mi (a Jumepovi) myslím e za dobu co oba děláme C5 s tím máme dost zkueností a myslím e se oba schodnem e nejepí je vyměnit a nebo vymejt nečistoty a promazat něčím řidkým(zkontolovat se to moc nedá(je to zapertlované,snýtované) ale vyzkouet stav se dá a odhadnout funkčnost také.(mně to na jednom autě začíná také - zvenku kdy je chladno a pomalu odevírán zvenku tak občas jde klika ,,naprázdno" pomue rychlí pohyb - to je první příznak).Prozatím stačílo prostříkat povolovákem (ze vech stran) do zimy to vydrí a napodzim to musím řeit.
Jene zámek začne zlobit proto e mechanizmus nedojde a nadoraza nezaskočí západka kterou přes táhlo otevírá - stačí zaschlá,ztuhlá vazejína (s nahromaděným prachem) a dějě se toto - u těchto zámků je potřeba staré mazivo dostat pryč aby mechanizmus chodil i do krajních poloh.Věřte mi (a Jumepovi) myslím e za dobu co oba děláme C5 s tím máme dost zkueností a myslím e se oba schodnem e nejepí je vyměnit a nebo vymejt nečistoty a promazat něčím řidkým(zkontolovat se to moc nedá(je to zapertlované,snýtované) ale vyzkouet stav se dá a odhadnout funkčnost také.(mně to na jednom autě začíná také - zvenku kdy je chladno a pomalu odevírán zvenku tak občas jde klika ,,naprázdno" pomue rychlí pohyb - to je první příznak).Prozatím stačílo prostříkat povolovákem (ze vech stran) do zimy to vydrí a napodzim to musím řeit.
|
|
03.04.2016 16:06 -
|
2936061
|
|
DeFuckTo
|
Město: Kladno, Auto: Citroën C5 II 3.0i V6 24v 211k AM6 Exclusive Break | Počet příspěvků: 780 |
|
|
Tridac - No já ti to neberu, ale to takhle můe dělat preventivně desítky věcí.. Máme doma rv. 2002 a zámek se na ní nedělal ani jeden a nic nenasvědčuje, e by se měl brzy dělat.. A a někdy jednou jeden zablbne, tak se to vyřeí, ale preventivně, kdy fungují na 100%, mi přijde docela zbytečný to dělat..
Tridac - No já ti to neberu, ale to takhle můe dělat preventivně desítky věcí.. Máme doma rv. 2002 a zámek se na ní nedělal ani jeden a nic nenasvědčuje, e by se měl brzy dělat.. A a někdy jednou jeden zablbne, tak se to vyřeí, ale preventivně, kdy fungují na 100%, mi přijde docela zbytečný to dělat.. ;)
|
|
03.04.2016 16:08 -
|
2936062
|
|
Tridac
|
|
|
Bezva, znalost mazacích prostředků je velmi očividná.
Sprej WD obsahuje Molybden, který uvolňuje staré tuky, čistí zanesené prostory a uvolòuje cestu pro mazací grafit .link. a následně se nastříká MD sprej pro odstranění vody a mazání .link. Take prostříknutím Molybdenem dochází k čitění zaneseného prostoru a grafitem dochází k jeho promazání. On grafit na kovových částech je stále nejvýkonějím mazadlem, které na kovu vydrí velmi dlouho.
A mě vůbec neposlouchejte, já jsem se to učil v roce 1977 a tím pádem moc zkueností s problematikou automobilů nemám.
Bezva, znalost mazacích prostředků je velmi očividná.
Sprej WD obsahuje Molybden, který uvolňuje staré tuky, čistí zanesené prostory a uvolòuje cestu pro mazací grafit https://www.oleje.cz/p/wd-40-200-ml--19628 a následně se nastříká MD sprej pro odstranění vody a mazání http://www.prodejoleju.cz/cz/detail/md-sprej-special-300-ml-1/na-srouby/> Take prostříknutím Molybdenem dochází k čitění zaneseného prostoru a grafitem dochází k jeho promazání. On grafit na kovových částech je stále nejvýkonějím mazadlem, které na kovu vydrí velmi dlouho.
A mě vůbec neposlouchejte, já jsem se to učil v roce 1977 a tím pádem moc zkueností s problematikou automobilů nemám. :-)))) :-d :-d
|
|
03.04.2016 16:13 -
|
2936063
|
|
Tridac
|
|
|
DeFuckTo napsal(a): Tridac - No já ti to neberu, ale to takhle můe dělat preventivně desítky věcí.. Máme doma rv. 2002 a zámek se na ní nedělal ani jeden a nic nenasvědčuje, e by se měl brzy dělat.. A a někdy jednou jeden zablbne, tak se to vyřeí, ale preventivně, kdy fungují na 100%, mi přijde docela zbytečný to dělat..
Dneska je u automobilů velmi dobrá isolace dveří, ale přesto je otázka problému se zámkem či klikou, doporučím to udělat po první zimě kdy je s tím problém. Pokud jsou dobře umístěné zámky nebo chráněné a mazané, samozřejmě není potřeba to řeit, jde spíe o zpsob trvalé údrby v případě potřeby.
Take pokud není problém s otvíráním se zámkem, není potřeba to dělat.
Mám třeba 6 let starou Fiestu, kupoval jsem novou a druhý rok je problém se zadními dveřmi na jedné straně, kde je neikovně vyřeené okénko dvěří a voda stéká přímo nazámek a v zimě je problém to otevřít nebo zavřít. Zámek cvakne a zůstane otevřen. Take to musím vyndat a udělat. Ostatní nejsou potřeba a uvidím jak to bude sloitě uloené, případně udělám opět vechny.
A jen doplním, má pravdu, desítky věcí se dají preventivně dělat. Určitě to dělám u bowdenů třeba na kolech, brzdy, přehazovačky, bowdeny ovládání plynu ruční brzdy, tady je ta prevence hodně na místě. Kliky dokud fungují, není problém, kdy přestanou, ale zarezlý bowden je problém, který se moc řeit na místě nedá tím e to obejdu.
Dneska je u automobilů velmi dobrá isolace dveří, ale přesto je otázka problému se zámkem či klikou, doporučím to udělat po první zimě kdy je s tím problém. Pokud jsou dobře umístěné zámky nebo chráněné a mazané, samozřejmě není potřeba to řeit, jde spíe o zpsob trvalé údrby v případě potřeby.
Take pokud není problém s otvíráním se zámkem, není potřeba to dělat.
Mám třeba 6 let starou Fiestu, kupoval jsem novou a druhý rok je problém se zadními dveřmi na jedné straně, kde je neikovně vyřeené okénko dvěří a voda stéká přímo nazámek a v zimě je problém to otevřít nebo zavřít. Zámek cvakne a zůstane otevřen. Take to musím vyndat a udělat. Ostatní nejsou potřeba a uvidím jak to bude sloitě uloené, případně udělám opět vechny.
A jen doplním, má pravdu, desítky věcí se dají preventivně dělat. Určitě to dělám u bowdenů třeba na kolech, brzdy, přehazovačky, bowdeny ovládání plynu ruční brzdy, tady je ta prevence hodně na místě. Kliky dokud fungují, není problém, kdy přestanou, ale zarezlý bowden je problém, který se moc řeit na místě nedá tím e to obejdu.
|
|
| |
|
|