| | |
08.08.2017 23:28 -
Re: Pylový - kabinový filtr
|
3087827
|
|
Jarduk
|
Město: Dobřany, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive | Počet příspěvků: 166 |
|
|
Já tohle kadoročně praktikuju namísto jógy! Člověk si musí sklopit opěrky, posadit se na spolujezdcovo sedačku, lehnout si a pak se ohnout v kříi tak, aby hlava byla u pedálů a nohy čuměly od spolujezdce z auta ven!
Pokadý mi aspoň zapadají vechny obratle tam, kam patří.
Já tohle kadoročně praktikuju namísto jógy! Člověk si musí sklopit opěrky, posadit se na spolujezdcovo sedačku, lehnout si a pak se ohnout v kříi tak, aby hlava byla u pedálů a nohy čuměly od spolujezdce z auta ven! :-))))
Pokadý mi aspoň zapadají vechny obratle tam, kam patří.
|
|
08.08.2017 23:30 -
|
3087828
|
|
jumep
|
|
|
ja neviem co tu riesite ... skuste si taky ford, fiat, volvo
facelift je uplne v pohode
ja neviem co tu riesite ... skuste si taky ford, fiat, volvo
facelift je uplne v pohode
|
|
09.08.2017 11:08 -
|
3087852
|
|
Mahony
|
Město: Praha-Lhotka, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 373 |
|
|
No měnil sem ho několikrát a nevim co je na tom tak hroznýho?Ale e bych se tam natahoval od spolujezdce to mě nenapadlo zkusit, vdycky se tam tak nějak nakroutim od řidiče půlkou těla venku z auta
No měnil sem ho několikrát a nevim co je na tom tak hroznýho?Ale e bych se tam natahoval od spolujezdce to mě nenapadlo zkusit, vdycky se tam tak nějak nakroutim od řidiče půlkou těla venku z auta :-d
|
|
09.08.2017 16:35 -
|
3087875
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Bordeláři s tím mají problém, protoe to dělají jednou za ivot auta. Já to dělám kadý rok a tak mi to jde jen po hmatu. Nemusím na to vidět. A to tam mám i roubek.
Bordeláři s tím mají problém, protoe to dělají jednou za ivot auta. Já to dělám kadý rok a tak mi to jde jen po hmatu. Nemusím na to vidět. A to tam mám i roubek. :-p
:-))))
|
|
09.08.2017 23:36 -
|
3087947
|
|
jruze
|
|
|
Já si v klidu kleknu (na polistiren) a v pohodě vyměním (tedy pokud v autě nesedí za volantem manelka = mohla by si to patně vyloit) - roubek tam bývá z výroby a pokud je ulomený zajitění jinak je zbytečný jak jeden tak oba.
Já si v klidu kleknu (na polistiren) a v pohodě vyměním (tedy pokud v autě nesedí za volantem manelka = mohla by si to patně vyloit) - roubek tam bývá z výroby a pokud je ulomený zajitění jinak je zbytečný jak jeden tak oba.;-)
|
|
17.10.2017 14:58 -
|
3102270
|
|
LukoLVG
|
Město: , Auto: | Počet příspěvků: 227 |
|
|
Podla mna vymena je uzasne lahka, mam to zmaknute za 2-3minutky... Hlavne treba dat pozor aby skrutky nespadly niekde kde by nemuseli... Chladnu hlavu na to a pojde to, ak nemate 120kg a velke prsty zmakne to kazdy rychlo. Otec to ma v Renaulte Espace dokonale vyriesene, otvorite kapotu a vyberiete z takeho ako keby komina. Zalezitost 10sekund Ani Alfa166 to nemala tazke a dlhe... dve skrutky pred sklom. Octavia, toto je porod, dole stierace och dzizis maria...
Ale napadla ma jedna vec. Ked uz bude stary filter vonku co hovorite na sposob cistenia klimy: ten sprej do auta na cistenie klimatizacii. Pustit cez otvor od filtra. Nastavit klimu na bomby a nehat posobit 10-15minut?? Robili ste to niekto alebo ako vy cistite klimu? Samozrejme raz rocne aj oznom cistim ale tak chcem aj takto.
Podla mna vymena je uzasne lahka, mam to zmaknute za 2-3minutky... Hlavne treba dat pozor aby skrutky nespadly niekde kde by nemuseli... :) Chladnu hlavu na to a pojde to, ak nemate 120kg a velke prsty zmakne to kazdy rychlo. Otec to ma v Renaulte Espace dokonale vyriesene, otvorite kapotu a vyberiete z takeho ako keby komina. Zalezitost 10sekund :D Ani Alfa166 to nemala tazke a dlhe... dve skrutky pred sklom. Octavia, toto je porod, dole stierace och dzizis maria...
Ale napadla ma jedna vec. Ked uz bude stary filter vonku co hovorite na sposob cistenia klimy: ten sprej do auta na cistenie klimatizacii. Pustit cez otvor od filtra. Nastavit klimu na bomby a nehat posobit 10-15minut?? Robili ste to niekto alebo ako vy cistite klimu? Samozrejme raz rocne aj oznom cistim ale tak chcem aj takto.
|
|
17.10.2017 21:48 -
|
3102323
|
|
DOUFAK
|
|
|
No já mám těch 120 kg a nafuním se jako prase u toho,ale není to nic straného. Tu demont.mont.od spolujezdce,tak to slyím prvně a ted tady a to jsem tak 13 filtrů za léta na tom vyměnil..120kg...
No já mám těch 120 kg a nafuním se jako prase u toho,ale není to nic straného. Tu demont.mont.od spolujezdce,tak to slyím prvně a ted tady a to jsem tak 13 filtrů za léta na tom vyměnil..120kg...:-d
|
|
18.10.2017 06:10 -
|
3102351
|
|
konqui
|
Město: Kousek od opavy, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 213 |
|
|
K čitění klimy - takové ty soudky který se dá dovnitř ke spolujezdci, narazí se a "zdrhá se" jsou zhola k ničemu. Čistím to tak, e vyndám kabinový filtr, zavřu deklík bez filtru, dám ventilátory naplno a stříkám cca 500ml desinfekční pěnu do sání u stěračů/kapoty.
Pak jen namontuju filtr zpět a hotovo.
K čitění klimy - takové ty soudky který se dá dovnitř ke spolujezdci, narazí se a "zdrhá se" jsou zhola k ničemu. Čistím to tak, e vyndám kabinový filtr, zavřu deklík bez filtru, dám ventilátory naplno a stříkám cca 500ml desinfekční pěnu do sání u stěračů/kapoty.
|
|
18.10.2017 08:41 -
|
3102359
|
|
LukoLVG
|
|
|
konqui napsal(a): K čitění klimy - takové ty soudky který se dá dovnitř ke spolujezdci, narazí se a "zdrhá se" jsou zhola k ničemu. Čistím to tak, e vyndám kabinový filtr, zavřu deklík bez filtru, dám ventilátory naplno a stříkám cca 500ml desinfekční pěnu do sání u stěračů/kapoty.
Vid fotka, kde je to sanie? Lebo je tam trosku viac dierociek... Este ma napadlo kde je nasavanie vnutorneho obehu v aute? Pretoze najvacsi bordel/smrad sa robi na radiatore. A ked das vnutorny obeh ide to cez neho stale dookola. Takto tvojim sposobom to fukas dnu ale vychadza to stale von.
Vid fotka, kde je to sanie? Lebo je tam trosku viac dierociek... Este ma napadlo kde je nasavanie vnutorneho obehu v aute? Pretoze najvacsi bordel/smrad sa robi na radiatore. A ked das vnutorny obeh ide to cez neho stale dookola. Takto tvojim sposobom to fukas dnu ale vychadza to stale von.
Přílohy: citroen-c5_engine_8.jpg ( 252350b ) - |
|
18.10.2017 09:36 -
|
3102392
|
|
konqui
|
Město: Kousek od opavy, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 213 |
|
|
Moná by nebylo na kodu ten dekl sundat, viz obrázek. 1 by snad mělo být sání
Moná by nebylo na kodu ten dekl sundat, viz obrázek. 1 by snad mělo být sání :-)
Přílohy: b1bp28cd.gif ( 57271b ) - |
|
18.10.2017 09:40 -
|
3102395
|
|
jumep
|
|
|
ked sa to strieka do toho otvoru tak to ide na ventilator a bere to vsetok bordel co bol na ceste po filter a zarve to do jednotky, podla mna moc nie je dobra cesta (tych klimatizacii som mal otvorenych dost)
lepsie je fakt len nastriekat to do samotneho priestoru na filter
a uplne najlepsie je rozobrat klimu a vybrat vymenik a ten vycistit zvlast
v kazdom pripade kvalitny uhlikovy filter meneny pravidelne by mal stacit aby sa klima nemusela cistit vobec, vacsinou je problem prave to ze nieco sa okolo toho filtra dostane na vymenik, pripadne riedky filter prepusti pel a inu zivnu podu pre bakterie
ked sa to strieka do toho otvoru tak to ide na ventilator a bere to vsetok bordel co bol na ceste po filter a zarve to do jednotky, podla mna moc nie je dobra cesta (tych klimatizacii som mal otvorenych dost)
v kazdom pripade kvalitny uhlikovy filter meneny pravidelne by mal stacit aby sa klima nemusela cistit vobec, vacsinou je problem prave to ze nieco sa okolo toho filtra dostane na vymenik, pripadne riedky filter prepusti pel a inu zivnu podu pre bakterie
|
|
18.10.2017 12:24 -
|
3102416
|
|
LukoLVG
|
|
|
jumep napsal(a): ked sa to strieka do toho otvoru tak to ide na ventilator a bere to vsetok bordel co bol na ceste po filter a zarve to do jednotky, podla mna moc nie je dobra cesta (tych klimatizacii som mal otvorenych dost)
Vies co, pravidelne kazdy rok cistim ozonom (aspon 30-40min) a doplnam klimu. Pelovy filter pouzivam vyhradne uhlikovy MANN. Filter menim s olejom, cize kazdych 10 000km co je pri rocnom najazde 33 000km - 3x do roka. Klimu vypinam stale skor aby sa vysusil vyparnik a aj tak zasmrdi raz za cas... Tak preto chcem skusit este dezinfekcny sprej nastriekat do otvoru po filtri alebo kde je v kabine nasavanie pre vnutorny obeh tak tam...
Vies co, pravidelne kazdy rok cistim ozonom (aspon 30-40min) a doplnam klimu. Pelovy filter pouzivam vyhradne uhlikovy MANN. Filter menim s olejom, cize kazdych 10 000km co je pri rocnom najazde 33 000km - 3x do roka. Klimu vypinam stale skor aby sa vysusil vyparnik a aj tak zasmrdi raz za cas... Tak preto chcem skusit este dezinfekcny sprej nastriekat do otvoru po filtri alebo kde je v kabine nasavanie pre vnutorny obeh tak tam...
|
|
18.10.2017 12:31 -
|
3102417
|
|
jumep
|
|
|
urcite ist len k filtru, vnutorny okruh ide rovnako ako zvonku a znova len zanesie vsetko na chladic
kazdopadne ak to raz smrdi, tak uz to asi bez rozobratia nepojde, lebo v samotnom vymeniku je skratka ulozene listie a podobne co sa dostalo za filter
urcite ist len k filtru, vnutorny okruh ide rovnako ako zvonku a znova len zanesie vsetko na chladic
kazdopadne ak to raz smrdi, tak uz to asi bez rozobratia nepojde, lebo v samotnom vymeniku je skratka ulozene listie a podobne co sa dostalo za filter
|
|
18.10.2017 21:13 -
|
3102501
|
|
eisy811
|
Město: , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 809 |
|
|
Sam tomu nechapem, ale moje auto je stare 5 rokov, klimu mam na automate, nevypinam, nechavam to na nu. Vzhladom, ze sa dost pohybujem v teplejsej krajine, klima je vyuzivana asi tak 250 dni v roku, najazdim dost, a priznavam, ze naposledy som menil ten kabinovy filter po roku a bol fakt v strasnom stave, no klima mi v aute nesmrdi.
A aj keby zacala, tak z vlastnej skusenosti na predchadzajucich autach uz nikdy nepouzijem daku penu, ci pripravok na dezinfekciu.
Pouzival som to na predchadzajucich troch autach a vzdy to skoncilo problemom. Na poslednom aute som musel celu tu klimu (mrcha, nesla vybrat bez komplikacii) preplachovat vodou, odhadom tak cez 100 litrov aby som to svinstvo odtial dostal prec.
Sam tomu nechapem, ale moje auto je stare 5 rokov, klimu mam na automate, nevypinam, nechavam to na nu. Vzhladom, ze sa dost pohybujem v teplejsej krajine, klima je vyuzivana asi tak 250 dni v roku, najazdim dost, a priznavam, ze naposledy som menil ten kabinovy filter po roku a bol fakt v strasnom stave, no klima mi v aute nesmrdi.
A aj keby zacala, tak z vlastnej skusenosti na predchadzajucich autach uz nikdy nepouzijem daku penu, ci pripravok na dezinfekciu.
Pouzival som to na predchadzajucich troch autach a vzdy to skoncilo problemom. Na poslednom aute som musel celu tu klimu (mrcha, nesla vybrat bez komplikacii) preplachovat vodou, odhadom tak cez 100 litrov aby som to svinstvo odtial dostal prec.
|
|
19.10.2017 06:05 -
|
3102512
|
|
konqui
|
|
|
Nj, nesmí tam stříkat montání pěnu...
Nj, nesmí tam stříkat montání pěnu...
|
|
24.02.2019 21:02 -
|
3209107
|
|
Pavel123
|
Město: Beneov, Auto: Citroën C5 I 2.0i 16v X Break | Počet příspěvků: 61 |
|
|
Jsou rozměry pylového filtru pro C5 I a C5 II shodné? A pokud ano, tak jaké to jsou.V nabídce je mnoho filtrů s různými rozměry.Mimochodem který by jste doporučili?Určo s aktivním uhlím , ale který? Třeba tento? .link. je lámací a mohl by jít dobře montovat.Díky.
Jsou rozměry pylového filtru pro C5 I a C5 II shodné? A pokud ano, tak jaké to jsou.V nabídce je mnoho filtrů s různými rozměry.Mimochodem který by jste doporučili?Určo s aktivním uhlím , ale který? Třeba tento? https://www.carsshop.cz/nahradni-dily-na-auta/nahradni-dily-citroen/c5-i-break-de_-2001/2-0-16v-derfnf-derfnc-rerfnc-100kw-2001/filtr/kabinovy-filtr/ je lámací a mohl by jít dobře montovat.Díky.
|
|
24.02.2019 21:27 -
|
3209114
|
|
jumep
|
|
|
nie, nie su
C5 1 je filter s plastovym ramom
C5 2 je len filter za dvierkami
a X7 ma este iny rozmer
osobne davam purflux ahc73
nie, nie su
C5 1 je filter s plastovym ramom
C5 2 je len filter za dvierkami
a X7 ma este iny rozmer
osobne davam purflux ahc73
|
|
24.02.2019 23:04 -
|
3209138
|
|
eisy811
|
Město: , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 809 |
|
|
Ste mi to pripomenuli, zajtra menim, MANN-FILTER FP2742. Mal som ho aj minule a super, nepusti nic co je nad 0.0025 mm.
Ste mi to pripomenuli, zajtra menim, MANN-FILTER FP2742. Mal som ho aj minule a super, nepusti nic co je nad 0.0025 mm.
|
|
21.07.2020 19:35 -
|
3277716
|
|
sumi
|
Město: Přezletice, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 83 |
|
|
Tak jsem dnes poprvé měnil kabinovej filtr. e to půjde blbě jsem tuil, ale e nebudu potom moct z pod těch pedálů vylézt ven mě docela dostalo. Chechtal jsem se zaklesnutý při pomylení e budu mít na náhrobku "Zemřel zapleten do pedálů své milované C5"
Tak jsem dnes poprvé měnil kabinovej filtr. e to půjde blbě jsem tuil, ale e nebudu potom moct z pod těch pedálů vylézt ven mě docela dostalo. Chechtal jsem se zaklesnutý při pomylení e budu mít na náhrobku "Zemřel zapleten do pedálů své milované C5" ;-)
|
|
| |
|
|