| | |
27.04.2016 20:56 -
Re: Pylový - kabinový filtr
|
2946586
|
|
crussader
|
Město: Galanta, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 229 |
|
|
dam neskor vediet ake filtre prisli, zajtra alebo v piatok mi to dorucia. cena bola dobra, tak som zvedavy.
dam neskor vediet ake filtre prisli, zajtra alebo v piatok mi to dorucia. cena bola dobra, tak som zvedavy.
|
|
28.04.2016 15:54 -
|
2946723
|
|
crussader
|
Město: Galanta, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 229 |
|
|
Tak a balicek dorazil
Filtre su made in France (olej, nafta) a Slovenia (vzduch, kabina)
Tak a balicek dorazil
Filtre su made in France (olej, nafta) a Slovenia (vzduch, kabina)
Přílohy: IMG_20160428_150642.jpg ( 836819b ) - Balicek |
|
09.05.2016 15:07 -
|
2949832
|
|
Johny
|
Město: Bratislava, Auto: Citroën C5 III (X7) 1.6 HDi 16V 110k (80kW) Tourer | Počet příspěvků: 32 |
|
|
Ahojte, mam C5 1.6 HDI 82kW 2011, a neviem kde je filter kabinovy, ako ho mam vybrat a akym smerom mam dat novy? Ak napisete budem vdacny
Ahojte, mam C5 1.6 HDI 82kW 2011, a neviem kde je filter kabinovy, ako ho mam vybrat a akym smerom mam dat novy? Ak napisete budem vdacny
|
|
09.05.2016 15:19 -
|
2949833
|
|
crussader
|
|
|
vedla plynoveho pedalu je plast pripevneny jednou skrutkou, das ho dole, potom som dal dole odlozenie nad pedalmi aby bol lepsi priustup. Vpravo najdes krytku filtra, je to lebn nacvaknute, teda aspon u mna neboli skrutky.
smer porzi ked budes vyberat stary je na nom sipka, ale malo by to byt v smere od motora do vnutra auta. Robil som to prvy krat a za 10 minut bolo vymenene, no je to hnusne umiestnene, lezal som na chrbate na podlahe tvarou k volantu. Kto menil vie ako to myslim
pozri video, je to na staru c5 ale miesto je rovnake, aj styl montaze .link.
vedla plynoveho pedalu je plast pripevneny jednou skrutkou, das ho dole, potom som dal dole odlozenie nad pedalmi aby bol lepsi priustup. Vpravo najdes krytku filtra, je to lebn nacvaknute, teda aspon u mna neboli skrutky.
smer porzi ked budes vyberat stary je na nom sipka, ale malo by to byt v smere od motora do vnutra auta. Robil som to prvy krat a za 10 minut bolo vymenene, no je to hnusne umiestnene, lezal som na chrbate na podlahe tvarou k volantu. Kto menil vie ako to myslim :)
pozri video, je to na staru c5 ale miesto je rovnake, aj styl montaze :D https://www.youtube.com/watch?v=62X-G-CLFT0
|
|
22.05.2016 20:12 -
|
2953474
|
|
robo
|
Město: Piestany, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) | Počet příspěvků: 1083 |
|
|
no po 3 rokoch som sa odhodlal aj ja. strasne.
z fabriky tam bol MANN CUK2742 [Behr, Visteon ]
no a isiel tam ten super filter MANN FP2742 [ Filtr s aktivnim uhlim s polyfenolem ]
Frecious plus.
to su ale magori, pristup k telesu easy, ale vrazit to tam na sidlisku dneska v tom teple
ked som ho tam lamal, pot mi stekal vsade
no po 3 rokoch som sa odhodlal aj ja. strasne.
z fabriky tam bol MANN CUK2742 [Behr, Visteon ]
no a isiel tam ten super filter MANN FP2742 [ Filtr s aktivnim uhlim s polyfenolem ]
Frecious plus.
to su ale magori, pristup k telesu easy, ale vrazit to tam na sidlisku dneska v tom teple
ked som ho tam lamal, pot mi stekal vsade
|
|
22.05.2016 20:21 -
|
2953482
|
|
jumep
|
|
|
mal si sa zastavit
mam to uz v rukach - ten kabel si nenarval dovnutra?
mal si sa zastavit :)
mam to uz v rukach - ten kabel si nenarval dovnutra? :)
|
|
22.05.2016 20:40 -
|
2953495
|
|
jumep
|
|
|
tam ide tak blbo kabel popred ten dekel a vacsinou sa chyti do filtra ked ho chces natlacit dnu - nedostanes to tam, nic ti nekazim, ak to tam mas, vsetko je ok
tam ide tak blbo kabel popred ten dekel a vacsinou sa chyti do filtra ked ho chces natlacit dnu - nedostanes to tam, nic ti nekazim, ak to tam mas, vsetko je ok :)
|
|
22.05.2016 20:48 -
|
2953501
|
|
robo
|
Město: Piestany, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) | Počet příspěvků: 1083 |
|
|
jumep napsal(a): tam ide tak blbo kabel popred ten dekel a vacsinou sa chyti do filtra ked ho chces natlacit dnu - nedostanes to tam, nic ti nekazim, ak to tam mas, vsetko je ok
no aj vytiahnut ten origo neslo bez zlamania. ale zas aj ked sa lame, v konecnom efekte sa mu nic nestalo.
postup bol asi taky - treba chytit horny okraj najskor, potom zarovnat dolny okraj a tlacit pomaly dovnutra. filter je tesny ohladom na rozmery boxu.
no kabel tam nebude, lebo ta plastova krytka tam pekne zapasovala.
ale zistil som ze ja tam nemam tu ziarovku na osvetlenie pedalov, tak o problem menej.
No zastavim sa na buduce, ale s tym nasim SUVckom.....
no aj vytiahnut ten origo neslo bez zlamania. ale zas aj ked sa lame, v konecnom efekte sa mu nic nestalo.
postup bol asi taky - treba chytit horny okraj najskor, potom zarovnat dolny okraj a tlacit pomaly dovnutra. filter je tesny ohladom na rozmery boxu.
no kabel tam nebude, lebo ta plastova krytka tam pekne zapasovala.
ale zistil som ze ja tam nemam tu ziarovku na osvetlenie pedalov, tak o problem menej.
No zastavim sa na buduce, ale s tym nasim SUVckom.....
|
|
17.07.2016 17:33 -
|
2973637
|
|
Mafa
|
Město: Třebíč, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) Tourer | Počet příspěvků: 15 |
|
|
Ahoj.
Chtěl bych se zeptat, jestli máte u C5 (X7) na krajích filtru nasazené takové gumové těsnění? Kdy jsem se odhodlal, e si filtr vyměním sám, na starém filtru toto nasazovací těsnění na okrajích bylo, ale kdy jsem ho nasadil na nový filtr, nemohl jsem ho tam za boha dostat, take jsem ho tam nalámal bez těchto gumových těsnění. Doufám, e to nevadí. A jetě se chci zeptat, jak uděláte, kdy tam jde ten filtr tak blbě (natěsno), aby se uprostřed nezasekl a byl zasunutý pěkně a dozadu po celém prostoru toho boxu? Díky za odpovědi, byla to pakárna.
Ahoj.
Chtěl bych se zeptat, jestli máte u C5 (X7) na krajích filtru nasazené takové gumové těsnění? Kdy jsem se odhodlal, e si filtr vyměním sám, na starém filtru toto nasazovací těsnění na okrajích bylo, ale kdy jsem ho nasadil na nový filtr, nemohl jsem ho tam za boha dostat, take jsem ho tam nalámal bez těchto gumových těsnění. Doufám, e to nevadí. A jetě se chci zeptat, jak uděláte, kdy tam jde ten filtr tak blbě (natěsno), aby se uprostřed nezasekl a byl zasunutý pěkně a dozadu po celém prostoru toho boxu? Díky za odpovědi, byla to pakárna.
|
|
17.07.2016 20:20 -
|
2973681
|
|
jruze
|
|
|
Mafa napsal(a): Ahoj.
Nemá si kupovat sr... kup si purflux a ten tam půjde
Nemá si kupovat sr... kup si purflux a ten tam půjde;-)
|
|
17.07.2016 21:07 -
|
2973687
|
|
Mafa
|
Město: Třebíč, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) Tourer | Počet příspěvků: 15 |
|
|
Promiň, ale je to Purflux.
Promiň, ale je to Purflux.
|
|
17.07.2016 22:46 -
|
2973704
|
|
vik_33
|
Město: Ústí nad Labem, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0i 16V 143k (103kW) Tourer | Počet příspěvků: 85 |
|
|
Pánové, vy kdo tu nadáváte jak jde patně vyměnit pylový filtr u C5 ... zkuste si ho vyměnit u Mondea a budete astní, e máte C5 a jak to tam luxusně vymysleli
( u mondea musí nejprve ven celý plynový pedál, který je mimochodem z plastu, nesmíte od něj odpojit konektor a teprve potom jste u "dvířek" se roubama ... a to nemluvím o "návodech" které tvrdí, e to jde z druhé strany - po vymontování schránky u spolujezdce, odpojení asi čtyřech konektorů a vyklopení pojistkové skříňky zjistíte, e přímo přes dvířka filtru vedou trubky klimatizace a tudí tudy cesta nevede )
Pánové, vy kdo tu nadáváte jak jde patně vyměnit pylový filtr u C5 ... zkuste si ho vyměnit u Mondea a budete astní, e máte C5 a jak to tam luxusně vymysleli :palec
( u mondea musí nejprve ven celý plynový pedál, který je mimochodem z plastu, nesmíte od něj odpojit konektor a teprve potom jste u "dvířek" se roubama ... a to nemluvím o "návodech" které tvrdí, e to jde z druhé strany - po vymontování schránky u spolujezdce, odpojení asi čtyřech konektorů a vyklopení pojistkové skříňky zjistíte, e přímo přes dvířka filtru vedou trubky klimatizace a tudí tudy cesta nevede )
|
|
18.07.2016 09:06 -
|
2973762
|
|
vik_33
|
Město: Ústí nad Labem, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0i 16V 143k (103kW) Tourer | Počet příspěvků: 85 |
|
|
Jo tak to fakt nevím ... upozorňovali na to v jednom návodu a protoe odpojení nebylo nezbytně nutné, tak jsem to vzal jako fakt a nedumal nad tím ( zapojený pedál jsem prostě přehodil přes brzdový a vrtal se dál )
Jo tak to fakt nevím ... upozorňovali na to v jednom návodu a protoe odpojení nebylo nezbytně nutné, tak jsem to vzal jako fakt a nedumal nad tím ( zapojený pedál jsem prostě přehodil přes brzdový a vrtal se dál )
|
|
24.09.2016 10:53 -
|
2996749
|
|
BlueSeven
|
Město: Černovice, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive | Počet příspěvků: 613 |
|
|
Tak dnes jsem se pustil do výměny filtru. Objednal jsem Corteco s aktivním uhlím (cena více ne příznivá za 280 Kč), u kdy přiel, zdál se mi poměrně těký a vlákna byla hodně hustá. Po zváení to bylo 260g. Vyndal jsem staré uhlíkové Valeo a to má jen 140g. Myslím, e ani origo Purflux nebude tak těký a hustý. Take ode dneka kupuji do kabiny jen Corteco
Tak dnes jsem se pustil do výměny filtru. Objednal jsem Corteco s aktivním uhlím (cena více ne příznivá za 280 Kč), u kdy přiel, zdál se mi poměrně těký a vlákna byla hodně hustá. Po zváení to bylo 260g. Vyndal jsem staré uhlíkové Valeo a to má jen 140g. Myslím, e ani origo Purflux nebude tak těký a hustý. Take ode dneka kupuji do kabiny jen Corteco ;-)
|
|
07.08.2017 12:01 -
|
3087504
|
|
eisy811
|
Město: , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 808 |
|
|
Osadenie filtra, sipky smerom od motora k zadku auta? Nerad by som to zas vyberal. Stary som vybral, no spadol mi, tak neviem ako bol osadeny
Dakujem.
Osadenie filtra, sipky smerom od motora k zadku auta? Nerad by som to zas vyberal. Stary som vybral, no spadol mi, tak neviem ako bol osadeny :nevim
Dakujem.
|
|
07.08.2017 14:07 -
|
3087538
|
|
jumep
|
|
|
ano sipky od motora do kabiny
ano sipky od motora do kabiny
|
|
08.08.2017 22:19 -
|
3087810
|
|
Ferro
|
Město: Ledenice, Auto: Citroën C5 II 2.0i 16v Exclusive | Počet příspěvků: 99 |
|
|
Tak jsem dnes vyměnil pylový filtr a aboroutům nemohu přijít na jméno.
Po přečtení celého vlákna, prostudování návodů a fotek jsem měl pocit, e to je brnkačka - ne jsem vlezl do auta a vyndal tapecír. Najednou vidím, e nevidím a kdy jsem kastlík konečně objevil, tak jsem zjistil, e k němu v podstatě nemohu a bez zrcátka a baterky stejně nic nevidím. Tak jsem hmatem zkouuel, neotevřel, el na net znovu prostudovat a zase zkusit. Dostala mne ta plastová záskočka na horní hraně víka kastlíku. Já myslel, e se musí nadzvednout, aby se uvolnila, ale jako na potvoru se musí stlačit dolů!!! koda, e to nikdo nevzpomenul, měl bych moná méně odřené klouby.
Koupil jsem MAYLE a el tam poměrně dobře. Jen na něm nejsou ádné ipky. Zřejmě proto, e uhlíková vrstva je asi nanáena máčením - obě strany stejně edivé.
Tak jsem dnes vyměnil pylový filtr a aboroutům nemohu přijít na jméno.
Po přečtení celého vlákna, prostudování návodů a fotek jsem měl pocit, e to je brnkačka - ne jsem vlezl do auta a vyndal tapecír. Najednou vidím, e nevidím a kdy jsem kastlík konečně objevil, tak jsem zjistil, e k němu v podstatě nemohu a bez zrcátka a baterky stejně nic nevidím. Tak jsem hmatem zkouuel, neotevřel, el na net znovu prostudovat a zase zkusit. Dostala mne ta plastová záskočka na horní hraně víka kastlíku. Já myslel, e se musí nadzvednout, aby se uvolnila, ale jako na potvoru se musí stlačit dolů!!! koda, e to nikdo nevzpomenul, měl bych moná méně odřené klouby.:-d
Koupil jsem MAYLE a el tam poměrně dobře. Jen na něm nejsou ádné ipky. Zřejmě proto, e uhlíková vrstva je asi nanáena máčením - obě strany stejně edivé.
|
|
| |
|
|