| | |
08.10.2010 13:23 -
Re: cisteni klimatizace
|
2358020
|
|
Darja
|
|
|
já pouívám climpur od Valea, půlku polu do přední části topení (viz návod), druhou naperu do boxu (kdy se vyndavá pylák).
vechno bezproblémů u několik let.
já pouívám climpur od Valea, půlku polu do přední části topení (viz návod), druhou naperu do boxu (kdy se vyndavá pylák).
vechno bezproblémů u několik let.
|
|
16.04.2013 12:21 -
|
2567494
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Narazil jsem na zajímavou nabídku na Jablonecku.
.link.
Narazil jsem na zajímavou nabídku na Jablonecku.
http://www.slevomat.cz/sleva/103349-cisteni-a-plneni-klimatizace?utm_medium=email&utm_source=newsletter_tag&utm_campaign=newsletter_tag_2013_04_16&hash=1b6be133aef770ab
|
|
16.04.2013 16:49 -
|
2567571
|
|
zico
|
|
|
no za tie peniaze je to zaujimave .. ale dezinfekcia ozonom to zrejme nebude, to by nebolo realne
no za tie peniaze je to zaujimave :-o .. ale dezinfekcia ozonom to zrejme nebude, to by nebolo realne :nevim
|
|
17.04.2013 16:20 -
|
2568238
|
|
vseved
|
Město: Mratín, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) Tourer | Počet příspěvků: 636 |
|
|
Včera v Radotíně: Desinfekce, vyčitění, odsátí, vakuování 40min. doplnění. Cena 990,--.
Včera v Radotíně: Desinfekce, vyčitění, odsátí, vakuování 40min. doplnění. Cena 990,--.
|
|
29.04.2016 13:24 -
|
2947064
|
|
crussader
|
Město: Galanta, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 229 |
|
|
Zdarec,
chystam sa preventivne prefukat klimu sprejom Sheron klimasprej. Postup bude ze vymontujem stary pelovy filter, spustim klimu podla navodu na spreji a po docisteni nasadim novy pelovy filter
Mate skusenosti so sprejom sheron? dat si na nieco pozor ci je to v pohode robota?
Zdarec,
chystam sa preventivne prefukat klimu sprejom Sheron klimasprej. Postup bude ze vymontujem stary pelovy filter, spustim klimu podla navodu na spreji a po docisteni nasadim novy pelovy filter :)
Mate skusenosti so sprejom sheron? dat si na nieco pozor ci je to v pohode robota?
|
|
29.04.2016 19:43 -
|
2947166
|
|
crussader
|
Město: Galanta, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 229 |
|
|
taak cafte
ne penu som nepouzil, len sprej aerosol, slp to dobre, ale to umiestnenie filtra.... hroza
taak cafte
ne penu som nepouzil, len sprej aerosol, slp to dobre, ale to umiestnenie filtra.... hroza
Přílohy: IMG_20160429_172141.jpg ( 1609146b ) - toto som vybral z auta IMG_20160429_174243.jpg ( 1916217b ) - a dalsi :) |
|
30.04.2016 01:01 -
|
2947310
|
|
eisy811
|
Město: , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 809 |
|
|
Myslim, ze akakolvek sracka (pena, roztok) co po vyschnuti zanechava nejaky povlak, casom len zhorsi situaciu a pripravuje dokonalu zivnu podu pre bakterie a usadzovanie prachu vo ventilacii.
Az by som mal cistit klimu nejakou tou pekne zabalenou (predrazenou) blbostou, tak to radsej kupin ajatin za drobne (1 l za cca 2), co je bez zapachu a farby a nastriekam ho tam, alebo chloramin, co si nariedim a taktiez super dezinfikuje, alebooo alkoholovy dezinfekcny prostriedok (napr. Desprej za cca 4) co taktiez nezanechava stopy.
Myslim, ze akakolvek sracka (pena, roztok) co po vyschnuti zanechava nejaky povlak, casom len zhorsi situaciu a pripravuje dokonalu zivnu podu pre bakterie a usadzovanie prachu vo ventilacii.
Az by som mal cistit klimu nejakou tou pekne zabalenou (predrazenou) blbostou, tak to radsej kupin ajatin za drobne (1 l za cca 2), co je bez zapachu a farby a nastriekam ho tam, alebo chloramin, co si nariedim a taktiez super dezinfikuje, alebooo alkoholovy dezinfekcny prostriedok (napr. Desprej za cca 4) co taktiez nezanechava stopy.
|
|
30.04.2016 19:46 -
|
2947498
|
|
crussader
|
|
|
ja som pouzil sheron klimasprej, 150ml stoji 4 nieje to nic drahe. je to ako dymovnica, zavries to do auta a ono to cirkuluje zduchom cez cwlu klimu. je zapnuta na max a na vnutorny okruh. takto to nechas 15 minut a potom dokladne vyvetras auto. da sa na youtube najst video navod. nezanechalo to ziadne stopy nikde v aute, len vonu taku citrusovu. za mna je to ok,
ja som pouzil sheron klimasprej, 150ml stoji 4 nieje to nic drahe. je to ako dymovnica, zavries to do auta a ono to cirkuluje zduchom cez cwlu klimu. je zapnuta na max a na vnutorny okruh. takto to nechas 15 minut a potom dokladne vyvetras auto. da sa na youtube najst video navod. nezanechalo to ziadne stopy nikde v aute, len vonu taku citrusovu. za mna je to ok,
|
|
30.04.2016 21:44 -
|
2947530
|
|
robo
|
Město: Piestany, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) | Počet příspěvků: 1083 |
|
|
Tie dymovnice sú nanič dal som to do c4 a zajebabralo mi to strechu. Po dlhej dobe sa tam objavil fžak ako to tam striekalo. 2 týdne navonane a potom opä smrad. Ja mám s tými penami dobre skúsenosti ale podstatne je vypenit ten radiátor. Na c3 to robím tak e vytiahnem tu odpadovú trúbku odvodu kondenzátu a tadiaž to vypenim. Na c5 som to ete nerobil. Vypínam pred dojazdom. A kúpil som mann ten peciálny antibakteriálne filter. Ten je po celej zime bez problemu. Podža mna asi naj aký som mal. Poctivý hrubý
Tie dymovnice sú nanič dal som to do c4 a zajebabralo mi to strechu. Po dlhej dobe sa tam objavil fžak ako to tam striekalo. 2 týdne navonane a potom opä smrad. Ja mám s tými penami dobre skúsenosti ale podstatne je vypenit ten radiátor. Na c3 to robím tak e vytiahnem tu odpadovú trúbku odvodu kondenzátu a tadiaž to vypenim. Na c5 som to ete nerobil. Vypínam pred dojazdom. A kúpil som mann ten peciálny antibakteriálne filter. Ten je po celej zime bez problemu. Podža mna asi naj aký som mal. Poctivý hrubý
|
|
30.04.2016 22:09 -
|
2947555
|
|
jumep
|
|
|
podstatne je menit pravidelne filter a tym sa najlepsie predide problemom s tym ze to zacne pachnut
podstatne je menit pravidelne filter a tym sa najlepsie predide problemom s tym ze to zacne pachnut
|
|
05.08.2016 18:04 -
|
2978970
|
|
Qwik
|
Město: Opava, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 104 |
|
|
Zdravím, ví někdo kde je sání vzduchu při zapnutí vnitřní recirkulace u C5 II? Budu čistit klimu a chci vyčistit vechny cesty klimy..
Zdravím, ví někdo kde je sání vzduchu při zapnutí vnitřní recirkulace u C5 II? Budu čistit klimu a chci vyčistit vechny cesty klimy..
|
|
05.08.2016 19:29 -
|
2979004
|
|
BlueSeven
|
Město: Černovice, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive | Počet příspěvků: 613 |
|
|
A proč to nedá zvenku do sání, kdy nastaví vechny výdechy?
A proč to nedá zvenku do sání, kdy nastaví vechny výdechy? :nevim
|
|
05.08.2016 19:43 -
|
2979011
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
protoze ma pravdepodobne spray a ten se aplikuje v zavrenem aute a vnitrnim okruhu
protoze ma pravdepodobne spray a ten se aplikuje v zavrenem aute a vnitrnim okruhu :nevim
|
|
05.08.2016 20:02 -
|
2979031
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Čistím pěnou pravidelně kadý jaro s výměnou filtru. Vdy vystříkám celý sprej do prostoru, kde má být filtr. Musím to tam cpát asi čtyřikrát, protoe se to najednou nevejde. Do nedávna jsem byl přesvědčený, e kdy se pěna rozpadne, tak se promění v kapalinu a odteče i se pínou odtokem pod auto. Vdycky to tam kape a pod autem je pak loue. Tentokrát jsem si jetě po odtečení a celodením suení auta na slunci áhnul prstem do prostoru pro filtr. Bylo tam pěkně sucho, ale rozhodně ne čisto. Na výparníku jsem sice ádnou pínu prstem nenael, ale zato před ním, na dně tý komory pro filtr, tam bylo usuený bahno skoro v milimetrový vrstvě. Sice bylo asi vydezinfikovaný, ale určitě si takhle nepředstavuju vyčitěnou klimu. Pravda, nikde nic nesmrdí, ale jak dlouho bude trvat, ne se v tom bordelu usadí nový páchnoucí bakterie? A jak asi vypadá klima, která je čitěná jen ozónem, nebo nějakou dezinfekcí za zadní sedačkou, kdy při tom nedojde ani k částečnýmu spláchnutí prachu a nečistot?
Pro mě z toho vyplývá, e pokud nedostanu do klimaboxu nějakou wapku, nebo ji nerozeberu a nevyčistím důkladně ručně, tak mě i ten sebedokonalejí sprej jen dezinfikuje a navoní auto. Něco jako středověká hygiena. Navrch navonět a uvnitř humus.
Čistím pěnou pravidelně kadý jaro s výměnou filtru. Vdy vystříkám celý sprej do prostoru, kde má být filtr. Musím to tam cpát asi čtyřikrát, protoe se to najednou nevejde. Do nedávna jsem byl přesvědčený, e kdy se pěna rozpadne, tak se promění v kapalinu a odteče i se pínou odtokem pod auto. Vdycky to tam kape a pod autem je pak loue. Tentokrát jsem si jetě po odtečení a celodením suení auta na slunci áhnul prstem do prostoru pro filtr. Bylo tam pěkně sucho, ale rozhodně ne čisto. Na výparníku jsem sice ádnou pínu prstem nenael, ale zato před ním, na dně tý komory pro filtr, tam bylo usuený bahno skoro v milimetrový vrstvě. Sice bylo asi vydezinfikovaný, ale určitě si takhle nepředstavuju vyčitěnou klimu. Pravda, nikde nic nesmrdí, ale jak dlouho bude trvat, ne se v tom bordelu usadí nový páchnoucí bakterie? A jak asi vypadá klima, která je čitěná jen ozónem, nebo nějakou dezinfekcí za zadní sedačkou, kdy při tom nedojde ani k částečnýmu spláchnutí prachu a nečistot?
Pro mě z toho vyplývá, e pokud nedostanu do klimaboxu nějakou wapku, nebo ji nerozeberu a nevyčistím důkladně ručně, tak mě i ten sebedokonalejí sprej jen dezinfikuje a navoní auto. Něco jako středověká hygiena. Navrch navonět a uvnitř humus. :-(
|
|
05.08.2016 20:10 -
|
2979032
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
jojo to mas pravdu..C5 je jedno z mala pristupnych aut kde se dostanes k vyparniku
jinak jsi odkazany na spray ktery se nedava za zadni sedacku ale k nasosce vnitrniho okruhu
pena je super ale u spousty aut je to neresitelne protoze se za ventilator proste nedostanes a kdyz das penu pred nej tak zase znicis ventilator
s tim ozonem no comment ,v ramci reklamni akce mi to udelali ..no nevim v aute divne smrad a to tak asi vse
jojo to mas pravdu..C5 je jedno z mala pristupnych aut kde se dostanes k vyparniku
jinak jsi odkazany na spray ktery se nedava za zadni sedacku ale k nasosce vnitrniho okruhu
pena je super ale u spousty aut je to neresitelne protoze se za ventilator proste nedostanes a kdyz das penu pred nej tak zase znicis ventilator:(
s tim ozonem no comment ,v ramci reklamni akce mi to udelali ..no nevim v aute divne smrad a to tak asi vse :nevim
|
|
06.08.2016 05:50 -
|
2979172
|
|
BlueSeven
|
Město: Černovice, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive | Počet příspěvků: 613 |
|
|
Já to teda dělám jinak, zapnu klimu na max, zavřu auto a sprej stříkám z venku ručně. Filtrbox potom normálně čistím hadrem namočeným v lihu a je vdy zasr...j. Kupuji sprej Wurth, který mi vydrí na dva a tři prostřiky. Čistím 2x ročně, filtr měním jen jednou, kdy ho vyndavám, tak ho vysaju, stříknu tím sprejem a nechám na slunci. A v autě mi to nesmrdí
Já to teda dělám jinak, zapnu klimu na max, zavřu auto a sprej stříkám z venku ručně. Filtrbox potom normálně čistím hadrem namočeným v lihu a je vdy zasr...j. Kupuji sprej Wurth, který mi vydrí na dva a tři prostřiky. Čistím 2x ročně, filtr měním jen jednou, kdy ho vyndavám, tak ho vysaju, stříknu tím sprejem a nechám na slunci. A v autě mi to nesmrdí ;-)
|
|
06.08.2016 08:03 -
|
2979180
|
|
autodiag
|
|
|
je to taky reseni ale pulka se ti "zastavi" na ventilatoru a taky si spis zaneses i border do klimaboxu
ja to u C5 delam tak ze vyndam filtr a striknu to do jeho prostoru
smrad a plisne hlavne vznikaji na vyparniku a v jeho okoli
je to taky reseni ale pulka se ti "zastavi" na ventilatoru a taky si spis zaneses i border do klimaboxu
ja to u C5 delam tak ze vyndam filtr a striknu to do jeho prostoru
smrad a plisne hlavne vznikaji na vyparniku a v jeho okoli
|
|
06.08.2016 21:36 -
|
2979560
|
|
63zdenda
|
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 2972 |
|
|
Kluci hezky to děláte a jste ikovný.
Já mám auto víc jak 4 roky a jetě jsem na klimu nesáhl , kabinový filtr jsem vyměnil jenom jednou, vdycky jsem ho zapomněl koupit , zatím klima funguje bez problémů, moná mně jednou upozornila, kdy mi utrhla klapky , vdycky si to tu chci přečíst, jak se to dělá, co koupit, ale pořád není čas, budu se muset polepit, zatim my z toho ádný brouci nelezou, ani není cítit mrtvolný zápach , budu se muset polepit a něco s tím udělat, jsem odstraující případ a asi ztracená existence.
Kluci hezky to děláte a jste ikovný. :-)
Já mám auto víc jak 4 roky a jetě jsem na klimu nesáhl :-)), kabinový filtr jsem vyměnil jenom jednou, vdycky jsem ho zapomněl koupit :-)), zatím klima funguje bez problémů, moná mně jednou upozornila, kdy mi utrhla klapky :-d, vdycky si to tu chci přečíst, jak se to dělá, co koupit, ale pořád není čas, budu se muset polepit, zatim my z toho ádný brouci nelezou, ani není cítit mrtvolný zápach :-d, budu se muset polepit a něco s tím udělat, jsem odstraující případ a asi ztracená existence. :-))))
|
|
| |
|
|