| | |
21.08.2009 20:52 -
Re: Problém s ukazatelem - tachometr, otáčkoměr
|
1104801
|
|
jumep
|
|
|
ten navod tu stale je - v clanky & navody / uzivatelske navody, keby sme hladali najdeme .link. a nespamujeme forum
na tomto obrazku vidno ulomenu hriadelku, ja som ju u seba nahradil medenym drotikom a tiez fungujem .link.
ten navod tu stale je - v clanky & navody / uzivatelske navody, keby sme hladali najdeme http://www.c5club.cz/articles/technical_data.html&ci=17142575 a nespamujeme forum
na tomto obrazku vidno ulomenu hriadelku, ja som ju u seba nahradil medenym drotikom a tiez fungujem http://www.c5club.cz/files/tacho/P1130620.JPG
|
|
21.08.2009 22:13 -
|
1104808
|
|
Ales
|
Město: Prachatice, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive Break | Počet příspěvků: 26 |
|
|
Fakt sorry, ten návod se mi v tom seznamu neobjevil. Ale asi budu mít problém s prohlíečem. Píe mi to neustále dole lutej trojúhelník s vykřičníkem a "Na stránce se vyskytla chyba".
Hřídelku jsem udělal z vrtáku, kterým jsem tu dírku vrtal, protoe jsem rychle nemohl najít nic co by mělo průměr 1.4mm.
Fakt sorry, ten návod se mi v tom seznamu neobjevil. Ale asi budu mít problém s prohlíečem. Píe mi to neustále dole lutej trojúhelník s vykřičníkem a "Na stránce se vyskytla chyba".
Hřídelku jsem udělal z vrtáku, kterým jsem tu dírku vrtal, protoe jsem rychle nemohl najít nic co by mělo průměr 1.4mm.
|
|
21.08.2009 22:17 -
|
1104810
|
|
jumep
|
|
|
nainstaluj si mozillu a bude to fungovat normalne, pouzivanim exploreru sa vystavujes ohrozeniu .... a nefunkcnosti stranok
nainstaluj si mozillu a bude to fungovat normalne, pouzivanim exploreru sa vystavujes ohrozeniu .... a nefunkcnosti stranok :)
|
|
23.08.2009 11:21 -
|
1104879
|
|
igok
|
Město: Pezinok, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) | Počet příspěvků: 517 |
|
|
dakujem kolegom z klubu za navod na opravu tachometra postupoval som podla postupu, len na tu osku som pouzil vrtak 1,3 mm lebo som doma iny nenasiel Menej zrucnym odporucam pouzit stojanovu vrtacku, koli dodrzaniu kolmosti. Ja som sa to pokusil navrtat rucnou vrtackou a tak sa mi zviezol vrtak az mi doslo z toho zle Nastastie som zavrtal tak mimo ze mi ostala druha sanca na navrtanie osecky Tuto sancu som uz nepremarnil a pomaly a v klude som dierku navrtal Osecku som zaistil proti vypadnutiu kapkou sekundaku zvonka.
Tachometer funguje perfektne. Presnost som si overil pomocou systemu zdvihania podvozku. Nastavil som max vysku a pohol som sa . Pri 10 km/h som dostal prvu hlasku a pri 40km/h dalsiu hlasku o neatorizovanom pouziti vysky podvozku. A este som si to overil tym ze som si tempomatom nastavil rychlost 40, nechal ustalit a potom som skusil zdvihnut podvozok. Ked som bol presne na 40 auto sa zdvihlo, ked som len raz pridal tempomatu, tak som dostal hlasku a auto kleslo. Takze si myslim ze uz nepotrebujem ziadnu kontrolu presnosti merania.
No, a kto by stale nebol spokojny s takouto skuskou, nech si necha rychlost zmerat Policajtom. A ak ich ukeca, tak to mozno bude lacnejsie ako v servise
dakujem kolegom z klubu za navod na opravu tachometra :palec postupoval som podla postupu, len na tu osku som pouzil vrtak 1,3 mm lebo som doma iny nenasiel :) Menej zrucnym odporucam pouzit stojanovu vrtacku, koli dodrzaniu kolmosti. Ja som sa to pokusil navrtat rucnou vrtackou a tak sa mi zviezol vrtak az mi doslo z toho zle :-d Nastastie som zavrtal tak mimo ze mi ostala druha sanca na navrtanie osecky :-)) Tuto sancu som uz nepremarnil a pomaly a v klude som dierku navrtal :) Osecku som zaistil proti vypadnutiu kapkou sekundaku zvonka.
Tachometer funguje perfektne. Presnost som si overil pomocou systemu zdvihania podvozku. Nastavil som max vysku a pohol som sa . Pri 10 km/h som dostal prvu hlasku a pri 40km/h dalsiu hlasku o neatorizovanom pouziti vysky podvozku. A este som si to overil tym ze som si tempomatom nastavil rychlost 40, nechal ustalit a potom som skusil zdvihnut podvozok. Ked som bol presne na 40 auto sa zdvihlo, ked som len raz pridal tempomatu, tak som dostal hlasku a auto kleslo. Takze si myslim ze uz nepotrebujem ziadnu kontrolu presnosti merania.
No, a kto by stale nebol spokojny s takouto skuskou, nech si necha rychlost zmerat Policajtom. A ak ich ukeca, tak to mozno bude lacnejsie ako v servise :-)))):-d
|
|
23.08.2009 12:08 -
|
1104885
|
|
jumep
|
|
|
spravne by rucicka mala byt niekde kusocek pod 10km/h ked stojis
igok: ked by som siel zoberem book a mozme to testnut
spravne by rucicka mala byt niekde kusocek pod 10km/h ked stojis
igok: ked by som siel zoberem book a mozme to testnut :)
|
|
21.09.2009 18:42 -
|
1106158
|
|
vilous
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1256 |
|
|
Tak snad poslední akutní kiks po koupi. Tachometr začne při dosaení větí rychlosti ukazovat o 30-60 víc. Vdy poměrně konstantní rozdíl - při stání třeba 40, při 80 ukazuje 120... Při vypnutí motoru chvíli stojí na dané hodnotě (třeba 40) a kdy se po pár minutách vypne elektrický okruh, tak klesne na 0 - čili asi to není mechanická věc. Podle minulého majitele stačí na chvíli odpojit baterku a je měsíc klid. Nemáte někdo zkuenost jak přestat blbnout s baterkou?
Tak snad poslední akutní kiks po koupi. Tachometr začne při dosaení větí rychlosti ukazovat o 30-60 víc. Vdy poměrně konstantní rozdíl - při stání třeba 40, při 80 ukazuje 120... Při vypnutí motoru chvíli stojí na dané hodnotě (třeba 40) a kdy se po pár minutách vypne elektrický okruh, tak klesne na 0 - čili asi to není mechanická věc. Podle minulého majitele stačí na chvíli odpojit baterku a je měsíc klid. Nemáte někdo zkuenost jak přestat blbnout s baterkou?
|
|
21.09.2009 19:23 -
|
1106161
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
klasicka bolest c5...je potreba rozebrat a opravit/vymenit motorek
klasicka bolest c5...je potreba rozebrat a opravit/vymenit motorek
|
|
23.09.2009 20:59 -
|
1106373
|
|
vilous
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1256 |
|
|
Taky jsem to zelené kolečko dal na pomocno osu. Točí se to schopně, ale v autě ne. Jak má být nastaveno to pérko? O tom se v tom návodu moc nepíe.
Dá se ten motůrek někde sehnat samotný? Do Olomouce se mi z Prahy moc nechce.
Taky jsem to zelené kolečko dal na pomocno osu. Točí se to schopně, ale v autě ne. Jak má být nastaveno to pérko? O tom se v tom návodu moc nepíe.
Dá se ten motůrek někde sehnat samotný? Do Olomouce se mi z Prahy moc nechce.
|
|
01.10.2009 18:54 -
|
1106847
|
|
vilous
|
|
|
Vyměnil jsem celou palubku za jinou pouitou. Po pár km po výměně mi počítač km skočil ze 134 000 na 168 000. Na nic si nestěuji, souhlasím s tím, e auto je potřeba kupovat podle stavu, ne podle údajů prodejce. Jen mne zajímá technický princip, vdy ten displej jen ukazuje údaje uloené mimo palubku.
Vyměnil jsem celou palubku za jinou pouitou. Po pár km po výměně mi počítač km skočil ze 134 000 na 168 000. Na nic si nestěuji, souhlasím s tím, e auto je potřeba kupovat podle stavu, ne podle údajů prodejce. Jen mne zajímá technický princip, vdy ten displej jen ukazuje údaje uloené mimo palubku.
|
|
01.10.2009 19:13 -
|
1106848
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
stav KM je ulozeny v BSI a DASH
na DASH se vzdy zobrazi vyssi hodnota ze dvou tj BSI-DASH
stav KM je ulozeny v BSI a DASH
na DASH se vzdy zobrazi vyssi hodnota ze dvou tj BSI-DASH
|
|
02.10.2009 04:37 -
|
1106880
|
|
vilous
|
|
|
Díky zejména uivatelům Autodiag a Jumep za téměř okamité reakce na dotazy čerstvého majitele.
Jen tak cvičně - co je to DASH? Ne obtěuji dal jsem to do vyhledávače a nic mi to nenalo a to ani ten příspěvek o odstavec výe (??).
No a proč jedno tacho furt a druhé chvíli bralo jeden údaj a druhé po chvíli druhý údaj?
Motor, kastle, podvozek - nadení. Ale tu elektriku si měli Frantíci nechat radi někde udělat u Germánů nebo klidně i v Číně. Za dva týdny od koupě řeím čistě elektrické vychytávky, kde ta se zablokovanými zadními dveřmi je fakt boí.
Pracuji ve francouzské firmě a éfa mám Frnatíka. Jsou pojodáři, ale e by vymýleli ptákoviny - to jejich styl není.
Mimochodem ze 3 nově koupených C5 dvoulitr benzín ve firmě dva dojely k pumpě naproti autosalónu a tam zdechly. Chtělo to nějaký reset software.
Díky zejména uivatelům Autodiag a Jumep za téměř okamité reakce na dotazy čerstvého majitele.
Jen tak cvičně - co je to DASH? Ne obtěuji dal jsem to do vyhledávače a nic mi to nenalo a to ani ten příspěvek o odstavec výe (??).
No a proč jedno tacho furt a druhé chvíli bralo jeden údaj a druhé po chvíli druhý údaj?
Motor, kastle, podvozek - nadení. Ale tu elektriku si měli Frantíci nechat radi někde udělat u Germánů nebo klidně i v Číně. Za dva týdny od koupě řeím čistě elektrické vychytávky, kde ta se zablokovanými zadními dveřmi je fakt boí.
Pracuji ve francouzské firmě a éfa mám Frnatíka. Jsou pojodáři, ale e by vymýleli ptákoviny - to jejich styl není.
Mimochodem ze 3 nově koupených C5 dvoulitr benzín ve firmě dva dojely k pumpě naproti autosalónu a tam zdechly. Chtělo to nějaký reset software.
|
|
02.10.2009 07:35 -
|
1106882
|
|
autodiag
|
|
|
DASH=pristrojova deska,budik,tachometr
DASH=pristrojova deska,budik,tachometr
|
|
04.10.2009 16:38 -
|
1107015
|
|
vilous
|
|
|
Jo, já trochu nadsazuji. Třeba BMW bojuje fest se sloitostí a spolehlivostí elektriky. To Autodiag - chytil jsem se za hlavu 10 minut po odeslání mailu. Englicky musím někdy mluvit v práci, take daným jazykem vládnu. Jen jak to bylo napsané velkými písmeny, tak jsem to povaoval za zkratku.
Jo, já trochu nadsazuji. Třeba BMW bojuje fest se sloitostí a spolehlivostí elektriky. To Autodiag - chytil jsem se za hlavu 10 minut po odeslání mailu. Englicky musím někdy mluvit v práci, take daným jazykem vládnu. Jen jak to bylo napsané velkými písmeny, tak jsem to povaoval za zkratku.
|
|
20.04.2010 22:53 -
|
2343103
|
|
richard
|
|
|
Zdravím Vás,
no ja mám tie mení problém s tachometrom. Tie mi ukazuje o 10 a 15 km/h menej. A to som ho u raz nastavoval podla externéno GPS a zase mi ručička padla a mám podozrenie e na tú istú hodnotu ako pred prvým posunutím.
Myslíte si e to bude problém s motorčekom?
Ďakujem za kadý tip.
Zdravím Vás,
no ja mám tie mení problém s tachometrom. Tie mi ukazuje o 10 a 15 km/h menej. A to som ho u raz nastavoval podla externéno GPS a zase mi ručička padla a mám podozrenie e na tú istú hodnotu ako pred prvým posunutím.
Myslíte si e to bude problém s motorčekom?
Ďakujem za kadý tip.
|
|
20.04.2010 23:05 -
|
2343104
|
|
jumep
|
|
|
zalep rucicku sekundovkou
zalep rucicku sekundovkou
|
|
20.04.2010 23:07 -
|
2343105
|
|
jumep
|
|
|
resp. ak si ju nastavoval, neotocil si aj hriadelku? potom sa mohol motorcek zaparkovat
resp. ak si ju nastavoval, neotocil si aj hriadelku? potom sa mohol motorcek zaparkovat
|
|
21.04.2010 00:54 -
|
2343122
|
|
richard
|
|
|
Neviem či som otočil hriadelkou, ale je to dos moné. Robil som to podža návodu ktorý som tu na fóre naiel (za čo by som chcel poďakova za príspevok). Demontoval som z budíkov plastový obal, spojil káble a vyrazil na vedlajiu cestu kde som si ručičku spôsobom posunutia nastavil na rýchlos podža GPS.
Alebo eby som ju mal s tej hriadelky vytiahnu a potom nastrknú na danú hodnotu tachometra?
Neviem či som otočil hriadelkou, ale je to dos moné. Robil som to podža návodu ktorý som tu na fóre naiel (za čo by som chcel poďakova za príspevok). Demontoval som z budíkov plastový obal, spojil káble a vyrazil na vedlajiu cestu kde som si ručičku spôsobom posunutia nastavil na rýchlos podža GPS.
Alebo eby som ju mal s tej hriadelky vytiahnu a potom nastrknú na danú hodnotu tachometra?:nevim
|
|
21.04.2010 07:18 -
|
2343125
|
|
zico
|
|
|
ludia, mne sa tento sposob nastavenie rucicky nezda velmi "exaktny" .. vsak na taketo nieco musia mat servisaci navod na kalibraciu predsa
ludia, mne sa tento sposob nastavenie rucicky nezda velmi "exaktny" .. vsak na taketo nieco musia mat servisaci navod na kalibraciu predsa :nevim
|
|
21.04.2010 08:54 -
|
2343132
|
|
tief
|
|
|
Ano, servisaci v pripade poruchy menia cely stit budikov ktory je tovarensky nakalibrovany Cenu vediet nechces
Ano, servisaci v pripade poruchy menia cely stit budikov ktory je tovarensky nakalibrovany :) Cenu vediet nechces :-D
|
|
| |
|
|