| | |
12.07.2016 23:09 -
Re: Problém s ukazatelem - tachometr, otáčkoměr
|
2972708
|
|
libors
|
|
|
Také mi začal na C5 I facelift (nebo C5 II, kadý to označuje jinak...) "lhát" tachometr, opraveno formou přehození motorků mezi tachometrem a otáčkoměrem, poté na otáčkoměru jsem opravil ulomenou osičku na převodovce krokového motorku pomocí drátu 1.4mm ocelového nerezu, který jsem vlepil Kanagomem a během schnutí opatrně vystředil - nyní chodí oba měřáky. Chtělo to trochu hraní, ale je to lepí, ne si v autorizáku kupovat novou přístrojovou desku za mooooc kaček
Také mi začal na C5 I facelift (nebo C5 II, kadý to označuje jinak...) "lhát" tachometr, opraveno formou přehození motorků mezi tachometrem a otáčkoměrem, poté na otáčkoměru jsem opravil ulomenou osičku na převodovce krokového motorku pomocí drátu 1.4mm ocelového nerezu, který jsem vlepil Kanagomem a během schnutí opatrně vystředil - nyní chodí oba měřáky. Chtělo to trochu hraní, ale je to lepí, ne si v autorizáku kupovat novou přístrojovou desku za mooooc kaček :-)
|
|
25.10.2016 07:18 -
nefunkční otáčkoměr
|
3005901
|
|
grenhorns
|
Město: Prostějov, Auto: Citroën C5 I 2.0HPi Exclusive | Počet příspěvků: 3 |
|
|
Dobrý den.Kdo mi poradí? Nefunguje mi otáčkoměr na c5 HPI/2002 Ručička jen slabě poskakuje. Kde najdu nějaké čidlo.Díky za pomoc.
Dobrý den.Kdo mi poradí? Nefunguje mi otáčkoměr na c5 HPI/2002 Ručička jen slabě poskakuje. Kde najdu nějaké čidlo.Díky za pomoc.
|
|
25.10.2016 07:30 -
Re: nefunkční otáčkoměr
|
3005902
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
cidlo najdes na klice/setrvaku ale tam chybu nehledej ta je ve stitu pristroju (budiku)
cidlo najdes na klice/setrvaku ale tam chybu nehledej ta je ve stitu pristroju (budiku)
|
|
25.10.2016 07:36 -
Re: nefunkční otáčkoměr
|
3005904
|
|
grenhorns
|
Město: Prostějov, Auto: Citroën C5 I 2.0HPi Exclusive | Počet příspěvků: 3 |
|
|
Díky za radu. To znamená asi vyměnit budík
Díky za radu. To znamená asi vyměnit budík:nevim
|
|
25.10.2016 09:19 -
|
3005910
|
|
jumep
|
|
|
opravit rovnako ako sa opravuju tachometre
na 90% bude v motorceku ulomena osicka
opravit rovnako ako sa opravuju tachometre
na 90% bude v motorceku ulomena osicka
|
|
08.11.2016 21:40 -
|
3010041
|
|
Poffa
|
Město: Spiská Belá, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 282 |
|
|
Dakujem za pekný návod ako opravi ulomenú osku podarilo sa opravi, akurát presné nastavenie ručičký na tachu som rieil pri uspaní auta asi tri krát a potom bola na mieste rozdiel podla gps 2km samozrejme v rozobratom stave
Dakujem za pekný návod ako opravi ulomenú osku podarilo sa opravi,:-) akurát presné nastavenie ručičký na tachu som rieil pri uspaní auta asi tri krát a potom bola na mieste rozdiel podla gps 2km samozrejme v rozobratom stave :-)
|
|
19.11.2016 18:29 -
|
3013844
|
|
frenkiecz
|
Město: Hostinné, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X | Počet příspěvků: 3 |
|
|
Točkymetr opraven- děkuji za fotonávod. Super.
Točkymetr opraven- děkuji za fotonávod. Super.:palec
|
|
01.02.2017 10:31 -
|
3035082
|
|
VelTom
|
Město: Dubi, Auto: Citroën C5 I 1.8 16v Break | Počet příspěvků: 2 |
|
|
Zdravim citronaci. Chtel jsem provest opravu tachometru podle navodu, ale i presto, ze demontaz budiku zvladne i male dite, me se to proste nepovedlo Zasunul jsem zespodu, presne tam, kde jsou vystupky, dve karty az nadoraz (malem jsem je zlomil), ale budiky ne a ne povolit a nejde je ani nijak vysunout. Asi jsem uplnej negramot, ale mohl by mi tu nekdo poradit nejaky figl, jak presne na to. Moc dekuji
Zdravim citronaci. Chtel jsem provest opravu tachometru podle navodu, ale i presto, ze demontaz budiku zvladne i male dite, me se to proste nepovedlo:nevim Zasunul jsem zespodu, presne tam, kde jsou vystupky, dve karty az nadoraz (malem jsem je zlomil), ale budiky ne a ne povolit a nejde je ani nijak vysunout. Asi jsem uplnej negramot, ale mohl by mi tu nekdo poradit nejaky figl, jak presne na to. Moc dekuji
|
|
01.02.2017 22:43 -
|
3035248
|
|
ivanivan
|
|
|
Tam ádný fígl není. Musí to jít.
Tam ádný fígl není. Musí to jít.
|
|
01.02.2017 22:49 -
|
3035252
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
VelTom napsal(a): Zdravim citronaci. Chtel jsem provest opravu tachometru podle navodu, ale i presto, ze demontaz budiku zvladne i male dite, me se to proste nepovedlo Zasunul jsem zespodu, presne tam, kde jsou vystupky, dve karty az nadoraz (malem jsem je zlomil), ale budiky ne a ne povolit a nejde je ani nijak vysunout. Asi jsem uplnej negramot, ale mohl by mi tu nekdo poradit nejaky figl, jak presne na to. Moc dekuji
musis pri vkladani karty citit ze nadzvedavas aretacni zobacek..budik sam nevyskoci musis ho povytahnout,treba za tlacitko (ta cerna tycinka), spodni stranou
musis pri vkladani karty citit ze nadzvedavas aretacni zobacek..budik sam nevyskoci musis ho povytahnout,treba za tlacitko (ta cerna tycinka), spodni stranou
|
|
04.03.2017 15:26 -
|
3046382
|
|
Marsiano
|
Město: Sokolov, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 90 |
|
|
Ahoj, přestal mi fungovat tachometr, chtěl jsem to opravit dle návodu.
No a nejde mi zaboha sundat ručička tachometru.
Má někdo nějakou radu?
Přikládám foto, jestli to má takhle vypadat, přijde mi oproti otáčkoměru, kde jde ručička sundat, jako by tahle byla něčím zalepená.
Ahoj, přestal mi fungovat tachometr, chtěl jsem to opravit dle návodu.
No a nejde mi zaboha sundat ručička tachometru.
Má někdo nějakou radu?
Přikládám foto, jestli to má takhle vypadat, přijde mi oproti otáčkoměru, kde jde ručička sundat, jako by tahle byla něčím zalepená.
Přílohy: IMG_20170304_144703.jpg ( 4700419b ) - |
|
04.03.2017 17:39 -
|
3046426
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Ty jsi z tý ručičky sundal ten edivý střed? Moje vypadá takhle - .link. - a jde to stáhnout z hřídelky komplet i s tím edivým středem. Je to na hřídelce jen nasazený a hřídelka má na jedný straně ploku, aby se zabránilo protočení. Pokud ti to nejde stáhnout, tak to asi u nědo přilepil. Originál je nepřilepený a kdy to lepíme kvůli opravě, tak nějakým lepidlem (silikonem), aby to lo přítě zase stáhnout.
Ty jsi z tý ručičky sundal ten edivý střed? Moje vypadá takhle - http://www.c5club.cz/graphics/dynamic/1113001_15394463804cdda6a1de4e7.jpg - a jde to stáhnout z hřídelky komplet i s tím edivým středem. Je to na hřídelce jen nasazený a hřídelka má na jedný straně ploku, aby se zabránilo protočení. Pokud ti to nejde stáhnout, tak to asi u nědo přilepil. Originál je nepřilepený a kdy to lepíme kvůli opravě, tak nějakým lepidlem (silikonem), aby to lo přítě zase stáhnout.
|
|
04.03.2017 20:03 -
|
3046516
|
|
Marsiano
|
|
|
Ano já ho sundal, aby to lo vidět, e tam něco je, asi lepidlo. Jinak vím, e by to mělo jít sundat. Kdy jsem zabral ví silou, tak se mi dokonce podařilo ulomit zadek ručičky a stejně ručička nepustila. Tak na to kalu a seenu někde z nějakého vraku celé budíky. Proč se to vůbec lepí, to ta ručička jinak nedrí jak se jednou sundá?
Ano já ho sundal, aby to lo vidět, e tam něco je, asi lepidlo. Jinak vím, e by to mělo jít sundat. Kdy jsem zabral ví silou, tak se mi dokonce podařilo ulomit zadek ručičky a stejně ručička nepustila. Tak na to kalu a seenu někde z nějakého vraku celé budíky. Proč se to vůbec lepí, to ta ručička jinak nedrí jak se jednou sundá?
|
|
04.03.2017 20:15 -
|
3046519
|
|
jumep
|
|
|
miesto celych budikov odporucam motorcek a rucicku aby si si nerobil saradu s km
a rucicka - vie prasknut ten plast ako to je nasunute a potom spadne dole, preberalo sa to tu
miesto celych budikov odporucam motorcek a rucicku aby si si nerobil saradu s km
a rucicka - vie prasknut ten plast ako to je nasunute a potom spadne dole, preberalo sa to tu
|
|
04.03.2017 20:59 -
|
3046531
|
|
Marsiano
|
|
|
Tak e oni se změní kilometry kdy přehodím budíky, já myslel e jsou kilometry uloený někde v jednotce a budíky slouí jen k zobrazení. Jestli to tak není, tak to jsi mě nepotěil.
Tak e oni se změní kilometry kdy přehodím budíky, já myslel e jsou kilometry uloený někde v jednotce a budíky slouí jen k zobrazení. Jestli to tak není, tak to jsi mě nepotěil. :-(
|
|
04.03.2017 21:25 -
|
3046543
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Kilometry jsou uloený na dvou místech. A kdy přehodí kterýkoliv z nich, tak se do obou zapíe vdy ta vyí hodnota.
Tady se o tom píe - .link. - autodiag: 01.10.2009 19:13
Kilometry jsou uloený na dvou místech. A kdy přehodí kterýkoliv z nich, tak se do obou zapíe vdy ta vyí hodnota.
Tady se o tom píe - http://www.c5club.cz/diskuze/ostatni-technicka-diskuze/169002-problem-s-ukazatelem-tachometr-otackomer/2/#.WLsjrH3jX9k - autodiag: 01.10.2009 19:13
|
|
04.03.2017 22:03 -
|
3046547
|
|
autodiag
|
|
|
dle ECU jsou jeste ulozene i v ni ale ty nemaji vliv na zobrazovanou hodnotu
dle ECU jsou jeste ulozene i v ni ale ty nemaji vliv na zobrazovanou hodnotu
|
|
06.03.2017 10:19 -
|
3046909
|
|
Marsiano
|
|
|
Prepise se na tu vyí, tak je to ok. Stačí sehnat budíky z auta co ma min najeto, co nejspí nenude problem.
Prepise se na tu vyí, tak je to ok. Stačí sehnat budíky z auta co ma min najeto, co nejspí nenude problem.
|
|
06.03.2017 11:01 -
|
3046910
|
|
jumep
|
|
|
stale nevidim dovod menit budik
rucicku nasilu otoc do niektorej strany, tym sa ten plast ulomi a mozes motorcek vytiahnut a pripadne opravit a zohnat inu rucicku ak sa tato ulomi neopravitelne
stale nevidim dovod menit budik
rucicku nasilu otoc do niektorej strany, tym sa ten plast ulomi a mozes motorcek vytiahnut a pripadne opravit a zohnat inu rucicku ak sa tato ulomi neopravitelne
|
|
| |
|
|