| | |
16.07.2015 08:46 -
Re: Problém s ukazatelem - tachometr, otáčkoměr
|
2841392
|
|
Vojtech
|
Město: Slunečná, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 23 |
|
|
Za to cos mi napsal koupim kompletní budíky a tam budu mít dva ty motorky. Take pohoda. Opravitelný u tento kus u není.
Za to cos mi napsal koupim kompletní budíky a tam budu mít dva ty motorky. Take pohoda. Opravitelný u tento kus u není.
|
|
16.07.2015 11:22 -
|
2841438
|
|
DaliborN
|
Město: Nový Jičín, Auto: Citroën C5 I 2.0i 16v X Break | Počet příspěvků: 78 |
|
|
Zdravím,
zkusím to napsat do tohoto vlákna, mělo by to souviset.
Dával jsem do servisu auto kvůli výměně oleje, tak mi přes diagnostiku resetovali servisní interval + nějaké dvě chyby (ale u mi nebyli schopni říct jaké, e to nebylo nic důleitého).
Dneska si jedu po městě a koukám, tachometr ukazuje 0 rychlost, i kdy jsem jel kolem padesátky (u to mám v oku), tak jsem tomu přilápl a ručička se začala pomalu zvedat. Jetě párkrát jsem takhle zastavil a rozjel jsem, navigace mi ukozovala 110 a na tachometru nebylo ani padesát. Pak jsem zase zastavil, opět nastartoval a ejhle, u se to zdálo v poho, jen s tím rozdílem, e já jel 30 a na tachometru 55.
Tip co se děje? Mohli v servisu něco posrat? Případně mohli se pokusit o přípravu na nějakou opravu, jakoe naschvál, abych měl problém, se kterým přijedu?
Podotýkám, e před servisem se nic takového nedělo.
Zdravím,
Dával jsem do servisu auto kvůli výměně oleje, tak mi přes diagnostiku resetovali servisní interval + nějaké dvě chyby (ale u mi nebyli schopni říct jaké, e to nebylo nic důleitého).
Dneska si jedu po městě a koukám, tachometr ukazuje 0 rychlost, i kdy jsem jel kolem padesátky (u to mám v oku), tak jsem tomu přilápl a ručička se začala pomalu zvedat. Jetě párkrát jsem takhle zastavil a rozjel jsem, navigace mi ukozovala 110 a na tachometru nebylo ani padesát. Pak jsem zase zastavil, opět nastartoval a ejhle, u se to zdálo v poho, jen s tím rozdílem, e já jel 30 a na tachometru 55.
Tip co se děje? Mohli v servisu něco posrat? Případně mohli se pokusit o přípravu na nějakou opravu, jakoe naschvál, abych měl problém, se kterým přijedu?
|
|
16.07.2015 11:54 -
|
2841443
|
|
jruze
|
|
|
DaliborN napsal(a): Zdravím,
Zřejmě náhoda - ručička ukazatele (na 90%)
Zřejmě náhoda - ručička ukazatele (na 90%)
|
|
16.07.2015 16:26 -
|
2841504
|
|
DaliborN
|
|
|
Chtěl bych věřit tomu, e náhoda, ale...
Nevím kde se připojuje diagnostika, nemohl tam třeba urvat nějaký drát? Příjde mi divné, e se to objevilo hned po návratu ze servisu. Teď auto u nějakou dobu stojí na parkoviti, a přestoe je vypnutý motor u dlouho, tak na tachometru je 40
A to za 10 dní mám jet autem do Chorvatska, teď abych se bál
Chtěl bych věřit tomu, e náhoda, ale...
Nevím kde se připojuje diagnostika, nemohl tam třeba urvat nějaký drát? Příjde mi divné, e se to objevilo hned po návratu ze servisu. Teď auto u nějakou dobu stojí na parkoviti, a přestoe je vypnutý motor u dlouho, tak na tachometru je 40 :-))
A to za 10 dní mám jet autem do Chorvatska, teď abych se bál :-(
|
|
16.07.2015 16:29 -
|
2841505
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Zajeď k Lukimu a on ti to opraví. Nejspí jen upadlá ručička tachometru.
Zajeď k Lukimu a on ti to opraví. Nejspí jen upadlá ručička tachometru.
|
|
16.07.2015 16:49 -
|
2841513
|
|
DaliborN
|
|
|
Luki C5?
Luki C5?
|
|
16.07.2015 16:55 -
|
2841520
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Jo. Zavolej mu a domluv se. Telefon má v profilu. Nebo si tady najdi návod a oprav si to sám. Záleí na tom, na co se cítí.
Jo. Zavolej mu a domluv se. Telefon má v profilu. Nebo si tady najdi návod a oprav si to sám. Záleí na tom, na co se cítí. ;-)
|
|
16.07.2015 19:44 -
|
2841568
|
|
Luki_C5
|
Město: Holeov, Auto: C6 2.7 HDI Exclusive | Počet příspěvků: 971 |
|
|
Asi podle vseho odesel motorek na tachometru co routi rucickou. Jen nevim proc ti na vymaz intervalu oleje hrabali pres diagnostiku. Ale jo, jestli ches tak se klidne stav. Jen volej predem, jsem ted dost v luftu.
Asi podle vseho odesel motorek na tachometru co routi rucickou. Jen nevim proc ti na vymaz intervalu oleje hrabali pres diagnostiku. Ale jo, jestli ches tak se klidne stav. Jen volej predem, jsem ted dost v luftu.
|
|
16.07.2015 20:22 -
|
2841610
|
|
DaliborN
|
|
|
Taky nevím, navíc mně zarazilo, kdy řekl "jo a měl jsi tam dvě chyby, jedna něco o spalování, to asi to, e jede na plyn a ne na benzín a druhou u si nepamatuju". Tak nevím no.
Díky za ochotu Luki, zkusím podle návodu co tu je rozebrat, jestli na to příjdu, kdyby to tím nebylo, zavolám ti.
Taky nevím, navíc mně zarazilo, kdy řekl "jo a měl jsi tam dvě chyby, jedna něco o spalování, to asi to, e jede na plyn a ne na benzín a druhou u si nepamatuju". Tak nevím no.
Díky za ochotu Luki, zkusím podle návodu co tu je rozebrat, jestli na to příjdu, kdyby to tím nebylo, zavolám ti.
|
|
16.07.2015 20:30 -
|
2841623
|
|
Mikra
|
|
|
Nemusí to být hned ulomená hřídelka. Můe být jen uvolněná ručička na hřídelce. Pak je to během pár minut opravený. Jen pozor na sekundový lepidla a ostatní dobroty, který pak nejdou rozdělat. Lepí je lepit ručičku třeba silikonem. Kdy je potom potřeba ji znova sundat, nebo přeseřídit polohu, jde to poměrně snadno zase stáhnout, přenastavit a znova zalepit. Kdy to přilepí na tvrdo, u s tím nikdy nehne.
Nemusí to být hned ulomená hřídelka. Můe být jen uvolněná ručička na hřídelce. Pak je to během pár minut opravený. Jen pozor na sekundový lepidla a ostatní dobroty, který pak nejdou rozdělat. Lepí je lepit ručičku třeba silikonem. Kdy je potom potřeba ji znova sundat, nebo přeseřídit polohu, jde to poměrně snadno zase stáhnout, přenastavit a znova zalepit. Kdy to přilepí na tvrdo, u s tím nikdy nehne.
|
|
16.07.2015 22:07 -
|
2841677
|
|
Mikra
|
|
|
Smrovačka je dobrá, ale musí být na co smrtit. Já měl na ručičce ten plast kolem hřídelky totálně prasklej po dýlce a skoro půlka ho chybělo. Musel jsem lepit. Pouil jsem lepidlo na novodur, co se válelo v garái u na půl ztuhlý. Take z toho byl takovej tmel. A ten jde poměrně snadno sloupnout, kdyby bylo potřeba. A dlouho to zasychá, take s tím jde hýbat jetě i druhý den.
Smrovačka je dobrá, ale musí být na co smrtit. Já měl na ručičce ten plast kolem hřídelky totálně prasklej po dýlce a skoro půlka ho chybělo. Musel jsem lepit. Pouil jsem lepidlo na novodur, co se válelo v garái u na půl ztuhlý. Take z toho byl takovej tmel. A ten jde poměrně snadno sloupnout, kdyby bylo potřeba. A dlouho to zasychá, take s tím jde hýbat jetě i druhý den. ;-)
|
|
16.07.2015 22:51 -
|
2841718
|
|
jumep
|
|
|
toto bude hriadelka .... ale to je uplne jedno
toto bude hriadelka .... ale to je uplne jedno
|
|
16.07.2015 22:52 -
|
2841719
|
|
63zdenda
|
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 2972 |
|
|
Mikra napsal(a): Smrovačka je dobrá, ale musí být na co smrtit. Já měl na ručičce ten plast kolem hřídelky totálně prasklej po dýlce a skoro půlka ho chybělo. Musel jsem lepit. Pouil jsem lepidlo na novodur, co se válelo v garái u na půl ztuhlý. Take z toho byl takovej tmel. A ten jde poměrně snadno sloupnout, kdyby bylo potřeba. A dlouho to zasychá, take s tím jde hýbat jetě i druhý den.
To jsi měl těstí, e lepidlo bylo starý a ztuhlý, kdyby jsi pouil čerstvý lepidlo na novodur, tak lehce bys ho nesloupl, kdyby bylo potřeba, na učňáku nás učili, e lepidlo ten novodur naleptá a při zasychání spojí, hodněkrát jsem rozebíral spoj, musel jsem pilkou naříznout a buď nahřát, nebo plochým roubovákem rozlomit, raději bych pouil ten silikonový tmel ne toto, to lepidlo na novodur po jednom pouití a uzavření tuby po pár týdnech vdycky vyschne, je lepí ho rovnou zlikvidovat.
To jsi měl těstí, e lepidlo bylo starý a ztuhlý, kdyby jsi pouil čerstvý lepidlo na novodur, tak lehce bys ho nesloupl, kdyby bylo potřeba, na učňáku nás učili, e lepidlo ten novodur naleptá a při zasychání spojí, hodněkrát jsem rozebíral spoj, musel jsem pilkou naříznout a buď nahřát, nebo plochým roubovákem rozlomit, raději bych pouil ten silikonový tmel ne toto, to lepidlo na novodur po jednom pouití a uzavření tuby po pár týdnech vdycky vyschne, je lepí ho rovnou zlikvidovat. ;-)
|
|
16.07.2015 23:12 -
|
2841739
|
|
Mikra
|
|
|
No má pravdu, naleptá to, ale jen ten novodur. Myslím, e na plexi, nebo polykarbonát, nebo z čeho ta ručička je, se to nechytá. A na ocelovou hřídelku taky ne. Take to prostě jen vytmelilo chybějící plast a hotovo.
No má pravdu, naleptá to, ale jen ten novodur. Myslím, e na plexi, nebo polykarbonát, nebo z čeho ta ručička je, se to nechytá. A na ocelovou hřídelku taky ne. Take to prostě jen vytmelilo chybějící plast a hotovo. ;-)
|
|
16.07.2015 23:31 -
|
2841752
|
|
63zdenda
|
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 2972 |
|
|
No tak má pravdu, beru zpět, to lepidlo je opravdu pouze na novodur ( PVC ), mohlo by to tak fungovat.
No tak má pravdu, beru zpět, to lepidlo je opravdu pouze na novodur ( PVC ), mohlo by to tak fungovat. :-)
|
|
01.11.2015 14:25 -
|
2880529
|
|
Maxifik
|
Město: Trutnov 4, Auto: Toyota Verso 1,8 | Počet příspěvků: 746 |
|
|
Ahoj, prosím, máte někdo, i opravovaný, motorek pohonu ručičky tachometru? Já u na takový titěrnosti nevidím. Sice mám ve i tu ulomenou hřídelku, ale je to na mne moc titěrný. A prodáte jej? Nebo mi opravíte ten můj? klidně je přivezu na sraz. Díky vem.
Ahoj, prosím, máte někdo, i opravovaný, motorek pohonu ručičky tachometru? Já u na takový titěrnosti nevidím. Sice mám ve i tu ulomenou hřídelku, ale je to na mne moc titěrný. A prodáte jej? Nebo mi opravíte ten můj? klidně je přivezu na sraz. Díky vem.
|
|
01.11.2015 16:16 -
|
2880543
|
|
Luki_C5
|
Město: Holeov, Auto: C6 2.7 HDI Exclusive | Počet příspěvků: 971 |
|
|
Ahoj Jardo, muzu ti to vzit klidne na sraz a vymenit.
Ahoj Jardo, muzu ti to vzit klidne na sraz a vymenit.
|
|
01.11.2015 16:40 -
|
2880552
|
|
jumep
|
|
|
aj ja tu mam jeden kedtak
aj ja tu mam jeden kedtak
|
|
01.11.2015 18:57 -
|
2880756
|
|
Maxifik
|
Město: Trutnov 4, Auto: Toyota Verso 1,8 | Počet příspěvků: 746 |
|
|
Díky za nabídku, samo beru dle ceny . Mám přivést ten můj původní?
Díky za nabídku, samo beru dle ceny :-). Mám přivést ten můj původní?
|
|
| |
|
|