| | |
11.08.2008 15:29 -
Problém s ukazatelem - tachometr, otáčkoměr
|
169002
|
|
karlos.8
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 21 |
|
|
Nazdar citroenáci mám dalí problém poradte! Přestal mi fungovat tachometr a v servise mě zdělili e je to motůrek tachometru. Který se prodává jako celek celé přístrojové desky. Co stojí cca 15 000Kč. Nemáte někdo tento motůrek na prodej? nebo nevíte kde by se dal opravit a nebo sehnat? Za kadou radu moc děkuji!!!
karlos
Nazdar citroenáci mám dalí problém poradte! Přestal mi fungovat tachometr a v servise mě zdělili e je to motůrek tachometru. Který se prodává jako celek celé přístrojové desky. Co stojí cca 15 000Kč. Nemáte někdo tento motůrek na prodej? nebo nevíte kde by se dal opravit a nebo sehnat? Za kadou radu moc děkuji!!!
karlos
|
|
13.08.2008 20:29 -
Re: Problém s ukazatelem - tachometr, otáčkoměr
|
169003
|
|
Xixao
|
|
|
Ahoj
Měl jsem stejný problém a návod na to jak to opravit je i s fotkama tady....články a návody/uivatelské návody/oprava tachometru...
Nic sloitého drím palce.
Xixao
Ahoj
Měl jsem stejný problém a návod na to jak to opravit je i s fotkama tady....články a návody/uivatelské návody/oprava tachometru...
Nic sloitého drím palce.
Xixao
|
|
24.02.2009 08:05 -
|
387680
|
|
JeanLuck
|
Město: Havířov, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 15 |
|
|
Dobrý den, tak jsem se stal taky hrdým majitelem C5 II 1.6 Hdi a zjistil jsem malou závadu na tachometru, Jeho pohyb je bezprobémový, ádné cukání, zasekávání, jen ukazuje přesně o 10 km/h více. Tempomat při nastavení 50 Km/h jede přesně ale ukazatel rychlosti je na 40 Km/h nevíte prosím jak to napravit?
Kola mám předepsané velikosti.
Dík za případné rady.
Dobrý den, tak jsem se stal taky hrdým majitelem C5 II 1.6 Hdi a zjistil jsem malou závadu na tachometru, Jeho pohyb je bezprobémový, ádné cukání, zasekávání, jen ukazuje přesně o 10 km/h více. Tempomat při nastavení 50 Km/h jede přesně ale ukazatel rychlosti je na 40 Km/h nevíte prosím jak to napravit?
Dík za případné rady.
|
|
24.02.2009 09:10 -
|
387683
|
|
alx
|
Město: Hostovlice, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 204k (150kW) Tourer | Počet příspěvků: 1278 |
|
|
JeanLuck napsal(a): Dobrý den, tak jsem se stal taky hrdým majitelem C5 II 1.6 Hdi a zjistil jsem malou závadu na tachometru, Jeho pohyb je bezprobémový, ádné cukání, zasekávání, jen ukazuje přesně o 10 km/h více. Tempomat při nastavení 50 Km/h jede přesně ale ukazatel rychlosti je na 40 Km/h nevíte prosím jak to napravit?
Dík za případné rady.
Pokud je to stejne jako u C5 I, tak se da cely tachometr pomerne jednoduse vyndat, ted uz si ale z hlavy nepamatuju jak No a pote se da sejmout rucicka z motorku tachometru a proste ji pootocis. Je nasazena jenom na konusu, zadny zamek, tisicihran ci podobne, da se nastavit presne jak budes potrebovat.
Jinak ten navod na sundani tachometru jsem tu nekde videl, zkus mrknout do navodu, jestli tam neni nejaky uzivatelsky navod na sundani.
Pokud je to stejne jako u C5 I, tak se da cely tachometr pomerne jednoduse vyndat, ted uz si ale z hlavy nepamatuju jak :p No a pote se da sejmout rucicka z motorku tachometru a proste ji pootocis. Je nasazena jenom na konusu, zadny zamek, tisicihran ci podobne, da se nastavit presne jak budes potrebovat.
Jinak ten navod na sundani tachometru jsem tu nekde videl, zkus mrknout do navodu, jestli tam neni nejaky uzivatelsky navod na sundani.
|
|
24.02.2009 09:23 -
|
387684
|
|
JeanLuck
|
|
|
alx napsal(a): Pokud je to stejne jako u C5 I, tak se da cely tachometr pomerne jednoduse vyndat, ted uz si ale z hlavy nepamatuju jak No a pote se da sejmout rucicka z motorku tachometru a proste ji pootocis. Je nasazena jenom na konusu, zadny zamek, tisicihran ci podobne, da se nastavit presne jak budes potrebovat.
ahoj, to jsem si nael u předem jak vyndat palubku, ale jak poznám jak moc ji pootočit, dělat to pokus omyl je troku zvlátní metoda na zjiování rychlosti.
Právě proto zde píu jestli se to nějak dá kalibrovat bez mechanického zásahu
ahoj, to jsem si nael u předem jak vyndat palubku, ale jak poznám jak moc ji pootočit, dělat to pokus omyl je troku zvlátní metoda na zjiování rychlosti.
Právě proto zde píu jestli se to nějak dá kalibrovat bez mechanického zásahu :(
|
|
24.02.2009 09:29 -
|
387685
|
|
alx
|
Město: Hostovlice, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 204k (150kW) Tourer | Počet příspěvků: 1278 |
|
|
JeanLuck napsal(a): ahoj, to jsem si nael u předem jak vyndat palubku, ale jak poznám jak moc ji pootočit, dělat to pokus omyl je troku zvlátní metoda na zjiování rychlosti.
Právě proto zde píu jestli se to nějak dá kalibrovat bez mechanického zásahu
tak v tomto ti neporadim.
Osobne jsem to delal prave metodou, jak ty rikas, pokus omyl.
Jezdil jsem cca tyden s odmontovanym tachometrem (pristrojovou deskou) s GPS po boku a jakmile jsem mohl jet 50 jel jsem dle GPS presne 50, kouknul jsem o kolik kam posunout, zastavil jsem a provedl zmeny. Pote zase dokud to nesedelo.
Kalibroval sjem to ve vice rychlostech samozrejme, 50, 70, 130 a myslim ze jsm zkousel i 30.
Pokud budes mit cas, da se to asi nakalibrovat za odpoledne, proste si na to vyclenit cas a zajet nekam kde muzes udrzovat stabilni rychlost.
tak v tomto ti neporadim.
Jezdil jsem cca tyden s odmontovanym tachometrem (pristrojovou deskou) s GPS po boku a jakmile jsem mohl jet 50 jel jsem dle GPS presne 50, kouknul jsem o kolik kam posunout, zastavil jsem a provedl zmeny. Pote zase dokud to nesedelo.
Kalibroval sjem to ve vice rychlostech samozrejme, 50, 70, 130 a myslim ze jsm zkousel i 30.
Pokud budes mit cas, da se to asi nakalibrovat za odpoledne, proste si na to vyclenit cas a zajet nekam kde muzes udrzovat stabilni rychlost. :)
|
|
24.02.2009 10:09 -
|
387686
|
|
JeanLuck
|
|
|
alx napsal(a): tak v tomto ti neporadim.
Pokud budes mit cas, da se to asi nakalibrovat za odpoledne, proste si na to vyclenit cas a zajet nekam kde muzes udrzovat stabilni rychlost.
jetě se pro jistotu stavím do servisu, jestli neznají nějakou jinou metodu, a pokud ne tak mi nic jiného nezbyde ne pokus omyl. Ale i tak děkuji za radu. Kdyby jetě něco i blbost napadla někoho tak to tu napite, vec se počítá zatím HOJ
jetě se pro jistotu stavím do servisu, jestli neznají nějakou jinou metodu, a pokud ne tak mi nic jiného nezbyde ne pokus omyl. Ale i tak děkuji za radu. Kdyby jetě něco i blbost napadla někoho tak to tu napite, vec se počítá ;) zatím HOJ:palec
|
|
24.02.2009 14:41 -
|
387699
|
|
lemone
|
Město: Písečná, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X Break | Počet příspěvků: 38 |
|
|
JeanLuck napsal(a): jetě se pro jistotu stavím do servisu, jestli neznají nějakou jinou metodu, a pokud ne tak mi nic jiného nezbyde ne pokus omyl. Ale i tak děkuji za radu. Kdyby jetě něco i blbost napadla někoho tak to tu napite, vec se počítá zatím HOJ
Čau, tak nedávdo jsem se tímto problémem taky zabýval. Nemusí se bát není to ádná tragédie. Já jsem musel vyměnit motorek. Musí být jen hodně opatrný, aby jsi něco neulomil. Jinak postup kalibrace, jak výe píe ALX. Jiná monost asi není.
Čau, tak nedávdo jsem se tímto problémem taky zabýval. Nemusí se bát není to ádná tragédie. Já jsem musel vyměnit motorek. Musí být jen hodně opatrný, aby jsi něco neulomil. Jinak postup kalibrace, jak výe píe ALX. Jiná monost asi není.
|
|
24.02.2009 20:42 -
|
387709
|
|
Martinek
|
Město: Karviná, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive | Počet příspěvků: 1 |
|
|
AHOJ. Pokud do toho vjede diagnostikou , tak v akčních členech by měli vyjet ručičky na ty puntíky co jsou na tachometru a kdy ne tak je musí nastavit. Stejně si ale myslím e přesnějí to je s GPS.
AHOJ. Pokud do toho vjede diagnostikou , tak v akčních členech by měli vyjet ručičky na ty puntíky co jsou na tachometru a kdy ne tak je musí nastavit. Stejně si ale myslím e přesnějí to je s GPS.
|
|
24.02.2009 21:00 -
|
387712
|
|
jumep
|
|
|
ja som tiez nakalibroval podla gps, isiel som vecer, na rovinke medzi dedinami som nastavil tempomatom pomocou gps 60km / h a natocil rucicku spravne, tiez som to robil po oprave motorceka
ja som tiez nakalibroval podla gps, isiel som vecer, na rovinke medzi dedinami som nastavil tempomatom pomocou gps 60km / h a natocil rucicku spravne, tiez som to robil po oprave motorceka
|
|
05.06.2009 20:58 -
|
661262
|
|
Mamlas
|
|
|
Zdravim,
mne tachometr ukazuje o 10 km/h vic nez ve skutecnosti a i v klidu rucicka zustane na cisle 10. Tak ji chci zkusit posunout na nulu.
Potreboval bych poradit jak sundat tu rucicku rychlomeru? Jestli za ni vzit rukou a poradne zabrat nebo nejaky nastroj?
Bojim se abych nenechal nejaky otisk na stupnici nebo ji nejak neposkarabal.
Diky
Zdravim,
mne tachometr ukazuje o 10 km/h vic nez ve skutecnosti a i v klidu rucicka zustane na cisle 10. Tak ji chci zkusit posunout na nulu.
Potreboval bych poradit jak sundat tu rucicku rychlomeru? Jestli za ni vzit rukou a poradne zabrat nebo nejaky nastroj?
Bojim se abych nenechal nejaky otisk na stupnici nebo ji nejak neposkarabal.
Diky
|
|
05.06.2009 21:03 -
|
661263
|
|
jumep
|
|
|
ta rucicka skoro nedrzi, ide to uplne lahucko ...
idealne zobrat gps a nastavit - tempomat -dlha rovina a dotocit ako ma byt
idealne radsej na 50km ju mat presne ...
ta rucicka skoro nedrzi, ide to uplne lahucko ...
idealne zobrat gps a nastavit - tempomat -dlha rovina a dotocit ako ma byt
idealne radsej na 50km ju mat presne ...
|
|
13.08.2009 12:40 -
|
874378
|
|
Fato
|
Město: Bratislava, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX | Počet příspěvků: 25 |
|
|
Môj otec má C5 2002 a stalo sa e z ničoho nič mu ostala ručička tachometra na nule. Keď sa na chvížku odpojí batéria tak to pomôe ale stane sa to znova. Čím by to mohlo by?
Môj otec má C5 2002 a stalo sa e z ničoho nič mu ostala ručička tachometra na nule. Keď sa na chvížku odpojí batéria tak to pomôe ale stane sa to znova. Čím by to mohlo by?
|
|
13.08.2009 20:37 -
|
874384
|
|
najk
|
Město: Děčín, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1537 |
|
|
zkusil si dát do vyhledavače (vpravo nahoře) slovo tachometr? Nenael si odpověď na svou otázku tam? Tak jediný blázen, kterého znám a který se nebojí rozebrat i ručičku tachometrů bydlí v Pieanech a místní mu říkají Jumep
zkusil si dát do vyhledavače (vpravo nahoře) slovo tachometr? Nenael si odpověď na svou otázku tam? Tak jediný blázen, kterého znám a který se nebojí rozebrat i ručičku tachometrů bydlí v Pieanech a místní mu říkají Jumep :palec :-)))) :-))))
|
|
13.08.2009 22:06 -
|
874388
|
|
jumep
|
|
|
nene, kludne to spravi aj autodiag a ten je o par 100 km blizsie.
ale je tu dokonca navod ako to opravit
90% ulomena osicka v motorceku
nene, kludne to spravi aj autodiag a ten je o par 100 km blizsie.
ale je tu dokonca navod ako to opravit
90% ulomena osicka v motorceku
|
|
14.08.2009 08:41 -
|
874396
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
ja menim bud cele obaly nebo motorky,osku neopravuju nema to moc smysl..ale klidne se ozvi
ja menim bud cele obaly nebo motorky,osku neopravuju nema to moc smysl..ale klidne se ozvi
|
|
21.08.2009 09:17 -
|
1104734
|
|
bobertos
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive Break | Počet příspěvků: 6 |
|
|
no jestli auto poridil nedavno, mohlo by to znamenat, ze byl stoceny tachometr.
rikali v servisu ze pri staceni se tam cosi podela a po case zakuka
no jestli auto poridil nedavno, mohlo by to znamenat, ze byl stoceny tachometr.
rikali v servisu ze pri staceni se tam cosi podela a po case zakuka
|
|
21.08.2009 10:12 -
|
1104735
|
|
SaraXM
|
Město: Troskotovice, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 130 |
|
|
no abych rekl pravdu nekteri to resi tak ze ten motorek prehodi s otackomeru ale nevim jak komu to vadi me osobne to hodne vadi kdyz na budikach neco nejde a resim kde nechat opravit nebo sehnat motorek na teplotu oleje protoze mi stale ukazuje max.
no abych rekl pravdu nekteri to resi tak ze ten motorek prehodi s otackomeru ale nevim jak komu to vadi me osobne to hodne vadi kdyz na budikach neco nejde a resim kde nechat opravit nebo sehnat motorek na teplotu oleje protoze mi stale ukazuje max.:-(
|
|
21.08.2009 12:51 -
|
1104743
|
|
jumep
|
|
|
ozvi sa diagovi, ma diely, minim jeden tachometer odo mna
ozvi sa diagovi, ma diely, minim jeden tachometer odo mna :)
|
|
21.08.2009 20:38 -
|
1104800
|
|
Ales
|
Město: Prachatice, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive Break | Počet příspěvků: 26 |
|
|
Na stránkách C5 klubu v uivatelských návodech byl výborný návod na opravu zlomený osičky motorku v tachometru. Před dvěma lety jsem to podle toho udělal a skvěle to od tý doby funguje. Byla to otázka chvíle. V servise mi řekli, e to "opraví" za 14 kKč výmenou přístrojovky - jak jinak?!?!
Smůla ale je, e jsem tam ten návod teď nenael. Napsal to "Xixao", tak mu zkus napsat SZ nebo se ozvi Tiefovi, ten tam ty návody dává.
Na stránkách C5 klubu v uivatelských návodech byl výborný návod na opravu zlomený osičky motorku v tachometru. Před dvěma lety jsem to podle toho udělal a skvěle to od tý doby funguje. Byla to otázka chvíle. V servise mi řekli, e to "opraví" za 14 kKč výmenou přístrojovky - jak jinak?!?!
Smůla ale je, e jsem tam ten návod teď nenael. Napsal to "Xixao", tak mu zkus napsat SZ nebo se ozvi Tiefovi, ten tam ty návody dává.
|
|
| |
|
|