| | |
26.07.2011 19:58 -
Re: Ostrikovac predniho a zadniho skla
|
2403252
|
|
Lubo74
|
Město: Neznaov 48, Auto: Citroën C5 III (X7) 3.0i V6 215k Tourer | Počet příspěvků: 78 |
|
|
Zdravím
Před 2 měsíci jsem měnil čerpadýlko odstřikovaču. Závada u při koupi na kterou jsem byl upozorněn. Klasika, odstřikovače stříkali jen na přední okno a při sputění na zadní okno stříkal předek. 380Kč za čerpadýlko jsem neřeil opravou ale výměnou. Po dvou měsících stejná závada ale obráceně, odstřikovalo jenom zadní okno. Zase zadřené čerpadýlko. Pokouel jsem se ho rozebrat ale je slepené. Tak e jsem koupil nové. Tentokrát jsem ale odmontoval i nádrku a nedivím se e se znovu zadřelo.Tam snad někdo hodil lopatku písku. Doporučuji při výměně jako prevenci vyčistit i nádrku.
Zdravím
Před 2 měsíci jsem měnil čerpadýlko odstřikovaču. Závada u při koupi na kterou jsem byl upozorněn. Klasika, odstřikovače stříkali jen na přední okno a při sputění na zadní okno stříkal předek. 380Kč za čerpadýlko jsem neřeil opravou ale výměnou. Po dvou měsících stejná závada ale obráceně, odstřikovalo jenom zadní okno. Zase zadřené čerpadýlko. Pokouel jsem se ho rozebrat ale je slepené:-(. Tak e jsem koupil nové. Tentokrát jsem ale odmontoval i nádrku a nedivím se e se znovu zadřelo.Tam snad někdo hodil lopatku písku. Doporučuji při výměně jako prevenci vyčistit i nádrku.
|
|
26.07.2011 21:48 -
|
2403297
|
|
jruze
|
|
|
Není slepené(nebo bi nemělo být - je to tam jen nacvaklé a někdy to drí jak ... A stačí zrnko písku a přestane chodit to oupátko.Pohraj si s tím a bude mít do rezervy
Není slepené(nebo bi nemělo být - je to tam jen nacvaklé a někdy to drí jak ... A stačí zrnko písku a přestane chodit to oupátko.Pohraj si s tím a bude mít do rezervy ;-)
|
|
06.08.2011 17:21 -
Re: Nefunkční pravá páčka - stěrače, ostřikovače, počítač
|
2404843
|
|
brucoun
|
Město: Litvínov, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X Break | Počet příspěvků: 3 |
|
|
tě buch,potřeboval bych poradit nejde mi ostřikovat přední sklo a zadní de neví někdo kde je chyba dík
tě buch,potřeboval bych poradit nejde mi ostřikovat přední sklo a zadní de neví někdo kde je chyba dík
|
|
06.08.2011 17:53 -
|
2404851
|
|
zhrado
|
Město: Zh, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX | Počet příspěvků: 767 |
|
|
Ak ani nevrčí motorček tak buď poistka v motorovej poistkovej alebo zlý motorček.
Ak ani nevrčí motorček tak buď poistka v motorovej poistkovej alebo zlý motorček.
|
|
06.08.2011 19:51 -
|
2404866
|
|
brucoun
|
|
|
to jo vyměnit motorek ale nejdou ani stěrače s ostřikovačem a normálně dou
to jo vyměnit motorek ale nejdou ani stěrače s ostřikovačem a normálně dou
|
|
07.08.2011 01:03 -
|
2404915
|
|
jumep
|
|
|
ak este nebol meneny, odporucam vymenit, povacsine si vsetci pochvalovali ze to omnoho lepsie aj strieka ako predtym
ak este nebol meneny, odporucam vymenit, povacsine si vsetci pochvalovali ze to omnoho lepsie aj strieka ako predtym
|
|
07.08.2011 06:50 -
|
2404920
|
|
brucoun
|
|
|
jruze napsal(a): Abych mněl jasno - zadní de znamená e jde? Pokud ano znamenalo by to e nechodí jen to oupě (váleček,který přepoutí buď dopředu,nebo dozadu) Pokud stříká na jeno z oken není to motorek jako takovej (on se točí jednou do leva a podruhý do prava) - je zaseklej ten váleček - jde rozebrat a vyčistit.
tak to dnes skusim
Abych mněl jasno - zadní de znamená e jde? Pokud ano znamenalo by to e nechodí jen to oupě (váleček,který přepoutí buď dopředu,nebo dozadu) Pokud stříká na jeno z oken není to motorek jako takovej (on se točí jednou do leva a podruhý do prava) - je zaseklej ten váleček - jde rozebrat a vyčistit.
tak to dnes skusim
|
|
07.08.2011 12:30 -
|
2404957
|
|
JirkaŘ
|
|
|
Pozor ! Jetě jedna maličkost...(stala se u mě). To samé co u "brucouna", přední ostřikovač neel a zadní ano. Přesto se mi zdálo, e "cítím" vůni kapaliny. Příčina? Prasklá gumová hadička která je nasazena na plastovou spojku. Ta spojka je pod kapotou u pantu kapoty. Zvedáním/zavíráním kapoty se hadička v ohybu postupně unavila a praskla na spojce. Kapalina pak tekla jinde ne měla. Oprava ? Seříznutí hadičky o 1 cm (pokození pryč) a opět nasadit na plastovou spojku.
Pozor ! Jetě jedna maličkost...(stala se u mě). To samé co u "brucouna", přední ostřikovač neel a zadní ano. Přesto se mi zdálo, e "cítím" vůni kapaliny. Příčina? Prasklá gumová hadička která je nasazena na plastovou spojku. Ta spojka je pod kapotou u pantu kapoty. Zvedáním/zavíráním kapoty se hadička v ohybu postupně unavila a praskla na spojce. Kapalina pak tekla jinde ne měla. Oprava ? Seříznutí hadičky o 1 cm (pokození pryč) a opět nasadit na plastovou spojku.
|
|
26.04.2012 16:29 -
|
2472110
|
|
fanda C5
|
Město: Most, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X | Počet příspěvků: 77 |
|
|
alx napsal(a): jde to i opravit, staci se dostat k motorku, vyndat ho, vycistit soupatko a zase to jede
Zdravím vechny, taky jsem se zařadil k těm, co jim nelo ostřikování okna, předcházelo tomu nedostatečné ostříknutí a přelo to a k úplné nefunkčnosti.
Po zakoupení a výměně nového motorku, jsem starý rozebral a pokusil se jej opravit, oupátko bylo čisté, ale zjistil jsem, e časem a působením kapalin v ostřikovači, dolo k nabobtnání těsnících gumiček na obou stranách oupátka. Po mírném sníení, cca 0,5 mm na kadé straně, jsem po sloení motorek vyzkouel.Běhá stejně jako nový. Tak doporučuji vem, co si to opravují, a zjistí průchodnost u oupátka, můe to být jedna z příčin nefunkčnosti.
Zdravím vechny, taky jsem se zařadil k těm, co jim nelo ostřikování okna, předcházelo tomu nedostatečné ostříknutí a přelo to a k úplné nefunkčnosti.
Po zakoupení a výměně nového motorku, jsem starý rozebral a pokusil se jej opravit, oupátko bylo čisté, ale zjistil jsem, e časem a působením kapalin v ostřikovači, dolo k nabobtnání těsnících gumiček na obou stranách oupátka. Po mírném sníení, cca 0,5 mm na kadé straně, jsem po sloení motorek vyzkouel.Běhá stejně jako nový. Tak doporučuji vem, co si to opravují, a zjistí průchodnost u oupátka, můe to být jedna z příčin nefunkčnosti.;-)
|
|
26.04.2012 17:37 -
|
2472120
|
|
jruze
|
|
|
fanda C5 napsal(a): Zdravím vechny, taky jsem se zařadil k těm, co jim nelo ostřikování okna, předcházelo tomu nedostatečné ostříknutí a přelo to a k úplné nefunkčnosti.
Po zakoupení a výměně nového motorku, jsem starý rozebral a pokusil se jej opravit, oupátko bylo čisté, ale zjistil jsem, e časem a působením kapalin v ostřikovači, dolo k nabobtnání těsnících gumiček na obou stranách oupátka. Po mírném sníení, cca 0,5 mm na kadé straně, jsem po sloení motorek vyzkouel.Běhá stejně jako nový. Tak doporučuji vem, co si to opravují, a zjistí průchodnost u oupátka, můe to být jedna z příčin nefunkčnosti.
To jsem tu u psal - vyčistit(bývá tam třeba zrnko písku) a obrousit na válečku těsnící gumičky - nemusí se bát můe skoro do roviny.
To jsem tu u psal - vyčistit(bývá tam třeba zrnko písku) a obrousit na válečku těsnící gumičky - nemusí se bát můe skoro do roviny.;-)
|
|
26.04.2012 17:42 -
|
2472124
|
|
Maxifik
|
Město: Trutnov 4, Auto: Toyota Verso 1,8 | Počet příspěvků: 746 |
|
|
Potvrzuji, u mne zrnko písku (kdo ví odkud ) a gumičky OK.
Potvrzuji, u mne zrnko písku (kdo ví odkud :-) ) a gumičky OK.
|
|
29.10.2012 13:43 -
|
2516190
|
|
Boris1959
|
Město: Náchod, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive Break | Počet příspěvků: 31 |
|
|
Ahoj vem,mám problém a to v tom,e ostřikovače neostřikují ale motorek se točí/je to slyet/ pod autem nic neteče a kdy rozpojím hadičku na hraně kapoty tak taky nic neteče.Nemůe to být ani zamrzlé,protoe mě na to upozornoval u předchozí majitel.Auto mám asi 14 dní.Dík za případnou radu.
Ahoj vem,mám problém a to v tom,e ostřikovače neostřikují ale motorek se točí/je to slyet/ pod autem nic neteče a kdy rozpojím hadičku na hraně kapoty tak taky nic neteče.Nemůe to být ani zamrzlé,protoe mě na to upozornoval u předchozí majitel.Auto mám asi 14 dní.Dík za případnou radu.
|
|
29.10.2012 13:48 -
|
2516196
|
|
TomasT
|
Město: Praha 15, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1470 |
|
|
Někde ucpaná/zalomená/skříplá hadička?
Někde ucpaná/zalomená/skříplá hadička?
|
|
29.10.2012 14:20 -
|
2516209
|
|
DrMarvin
|
|
|
spatnej moturek?vypadla osicka?toci se naprazdno?odpoj hadicku primo u moturku a uvidis
prinejhorsim stoji 500.=)
spatnej moturek?vypadla osicka?toci se naprazdno?odpoj hadicku primo u moturku a uvidis:-)
prinejhorsim stoji 500.=)
|
|
29.10.2012 20:51 -
|
2516316
|
|
igok
|
Město: Pezinok, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) | Počet příspěvků: 517 |
|
|
TomasT napsal(a): Někde ucpaná/zalomená/skříplá hadička?
vybrat von motorcek ostrekovaca, rozobrat ten valecek, vycistit, namazat Indulonou a bude fungovat ked uz budes mat dolu naraznik, tak odmontuj nadrzku a poriadne ju vyplachni. Mne to blblo ked som asi pol roka jazdil bez viecka na nadrzke a asi sa mi tam dostal prach alebo piesok, ktory sa mi zasekol v tom valceku. Po oprave funguje uz hadam 3 roky, ak nie viac, bez zavad
vybrat von motorcek ostrekovaca, rozobrat ten valecek, vycistit, namazat Indulonou:palec a bude fungovat;-) ked uz budes mat dolu naraznik, tak odmontuj nadrzku a poriadne ju vyplachni. Mne to blblo ked som asi pol roka jazdil bez viecka na nadrzke a asi sa mi tam dostal prach alebo piesok, ktory sa mi zasekol v tom valceku. Po oprave funguje uz hadam 3 roky, ak nie viac, bez zavad:palec
|
|
29.10.2012 22:49 -
|
2516357
|
|
jumep
|
|
|
ako sme uz niekolko krat pisali, opravovat to nema vyznam lebo novy motorcek bude mat vyssi tlak a pri cene za ktoru ho kupis ....
ako nic proti oprave, ale tu to skutocne nema vyznam
ako sme uz niekolko krat pisali, opravovat to nema vyznam lebo novy motorcek bude mat vyssi tlak a pri cene za ktoru ho kupis ....
ako nic proti oprave, ale tu to skutocne nema vyznam
|
|
| |
|
|