| | |
06.04.2012 23:22 -
Re: Oprava presezeného sedáku sedadla
|
2466788
|
|
DrMarvin
|
|
|
a nevis jak mam nahradit tu matku co mi tam zapadla?:=)
a nevis jak mam nahradit tu matku co mi tam zapadla?:=)
|
|
06.04.2012 23:33 -
|
2466794
|
|
jumep
|
|
|
tie matky su tam bodovane pokial viem ... nikdy som nemal problem s tym zeby spadla
tie matky su tam bodovane pokial viem ... nikdy som nemal problem s tym zeby spadla
|
|
06.04.2012 23:39 -
|
2466795
|
|
DrMarvin
|
|
|
no ja mam tri normalne na pevno v podlaze a jedno z pohledu zezadu tak ta vlevo vpredu je tam pohybliva(mne se hybala do stran) a protocila se mi a spadla dolu...vubec nevim cim ji nahradim...na trech sroubech v sedacce lupe a hejbe se
no nejak to musim posefovat a dam vedet...kdyby mel nekdo nahodou smulu jako ja
no ja mam tri normalne na pevno v podlaze a jedno z pohledu zezadu tak ta vlevo vpredu je tam pohybliva(mne se hybala do stran) a protocila se mi a spadla dolu...vubec nevim cim ji nahradim...na trech sroubech v sedacce lupe a hejbe se:-(
no nejak to musim posefovat a dam vedet...kdyby mel nekdo nahodou smulu jako ja:D
|
|
06.04.2012 23:54 -
|
2466798
|
|
Luki_C5
|
Město: Holeov, Auto: C6 2.7 HDI Exclusive | Počet příspěvků: 971 |
|
|
Já kdy potřebuju rychle vyndat sedačku tak ji povoluji přes ty matky na 13 ku klíč. Kolejnice zustanou v karoserii. Je to rychlejí i komfortnějí. je jich sice 5 ale jsou dobře přístupné. na kadém rohu sedačky je jedna jen vzadu u tunelu dvě.
Já kdy potřebuju rychle vyndat sedačku tak ji povoluji přes ty matky na 13 ku klíč. Kolejnice zustanou v karoserii. Je to rychlejí i komfortnějí. je jich sice 5 ale jsou dobře přístupné. na kadém rohu sedačky je jedna jen vzadu u tunelu dvě.
|
|
06.04.2012 23:59 -
|
2466799
|
|
DrMarvin
|
|
|
no to bych se k té chybějicí matce moná mohl dostat lip.....a kdyz ji vyjedes z kolejnic tak ti nic nevypadne?jeko nejakej kulicky nebo tak?
u stary 405 kdyz jsem vyjel z kolejnic tak mi vypadli kulicky a takovy valecky po kterych to jezdilo a uz mi tam nesli dat zpatky a jezdilo to hodne spatne.....
no to bych se k té chybějicí matce moná mohl dostat lip.....a kdyz ji vyjedes z kolejnic tak ti nic nevypadne?jeko nejakej kulicky nebo tak?
u stary 405 kdyz jsem vyjel z kolejnic tak mi vypadli kulicky a takovy valecky po kterych to jezdilo a uz mi tam nesli dat zpatky a jezdilo to hodne spatne.....
|
|
07.04.2012 08:21 -
|
2466824
|
|
Luki_C5
|
Město: Holeov, Auto: C6 2.7 HDI Exclusive | Počet příspěvků: 971 |
|
|
ahoj já myslím e kolejnice rozebrat nejde. prostě jen oddelas sedak a potom i krasne kolejnice.ádné valecky ani kuličky se mi nikdy nevysipaly.
ahoj já myslím e kolejnice rozebrat nejde. prostě jen oddelas sedak a potom i krasne kolejnice.ádné valecky ani kuličky se mi nikdy nevysipaly.
|
|
09.04.2012 17:13 -
|
2468000
|
|
DrMarvin
|
|
|
Ahoj...jeste jedna technicka..ty srouby na tom sedaku jsou kde?nejak jsem je nenasel:=)
Dikes
Ahoj...jeste jedna technicka..ty srouby na tom sedaku jsou kde?nejak jsem je nenasel:=)
Dikes
|
|
13.12.2012 14:49 -
|
2530555
|
|
Petr72
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 850 |
|
|
Tak mě něco začalo za volantem tlačit z prava i leva do pr...e. Vyndal jsem sedadlo a ejhle : .link.
Pro srandu jsem zkusil zavolat k Domanskýmu co stojí ten poltář s potahem.
17290,- kč Holt si vydělá čalouník.
Tak mě něco začalo za volantem tlačit z prava i leva do pr...e. Vyndal jsem sedadlo a ejhle : http://www.c5club.cz/profiles/Petr72.html?kod=32&ids=Petr72&gal=76010267#pc
Pro srandu jsem zkusil zavolat k Domanskýmu co stojí ten poltář s potahem.
17290,- kč :-(((( Holt si vydělá čalouník.
|
|
13.12.2012 18:52 -
|
2530600
|
|
najk
|
Město: Děčín, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1537 |
|
|
hmm to nejsi první ani poslední, u řidiče je to jednoduchí - není v sedáku ádné čidlo, jinak L sedák je stejný jako pravý, ja dostal od Jumepa P a čalouník mi sundal látku a přelepil, pačkoval jako paček, protoe ta hmota je na látku vylitá né lepená. Někde je tady návod na vypěnění - nedoporučuji - akorát bordel - ta pěna není měkká a drolí se.
hmm to nejsi první ani poslední, u řidiče je to jednoduchí - není v sedáku ádné čidlo, jinak L sedák je stejný jako pravý, ja dostal od Jumepa P a čalouník mi sundal látku a přelepil, pačkoval jako paček, protoe ta hmota je na látku vylitá né lepená. Někde je tady návod na vypěnění - nedoporučuji - akorát bordel - ta pěna není měkká a drolí se. ;-)
|
|
13.12.2012 19:03 -
|
2530601
|
|
Darja
|
|
|
Ono záleí taky, jakou pěnu tam člověk nadrbe. Pěn je několik typů, od tvrdosti, pórovitosti a roztanosti.
Kupovat sedák (který spojený s potahem, proto se nedá dodělat vyhřívání sicen) nemá smysl.
Dají se koupit přímo čalounické pěny a dá se z nich řezat, co je potřeba dovyplnit.
zlatý sedačky z latexu v BX, ten byl nesmrtelnej...
Ono záleí taky, jakou pěnu tam člověk nadrbe. Pěn je několik typů, od tvrdosti, pórovitosti a roztanosti.
Kupovat sedák (který spojený s potahem, proto se nedá dodělat vyhřívání sicen) nemá smysl.
Dají se koupit přímo čalounické pěny a dá se z nich řezat, co je potřeba dovyplnit.
zlatý sedačky z latexu v BX, ten byl nesmrtelnej...
|
|
17.12.2012 10:33 -
|
2531249
|
|
Petr72
|
|
|
Tak jsem se do tohu nakonec pustil sám , páč jsem to potřeboval udělat přes víkend. Na radu čalouníka jsem ten molitan slepil (byl jen prasklý né vydrolený) .Kvůli zpevnění jsem jetě celý sedák podlepil renou látkou a mezi sedák a pruiny dal jetě kus jekoru. Čalouník mi na to doporučil kaučukové lepidlo ROBINOL CE (obuvnická guma) s tím se lepí PUR pěny ,textil atd.. Dodroval jsem návod a drí to výborně. Tak snad to vydrí dlouho předlouho.
Jinak na mé staré Felicii ,která toho má za sebou neskonale víc ne má C5, jsou sedačky bezvadné. Za sedačky ty Francouze pochválit nemůu.
.link.
Tak jsem se do tohu nakonec pustil sám , páč jsem to potřeboval udělat přes víkend. Na radu čalouníka jsem ten molitan slepil (byl jen prasklý né vydrolený) .Kvůli zpevnění jsem jetě celý sedák podlepil renou látkou a mezi sedák a pruiny dal jetě kus jekoru. Čalouník mi na to doporučil kaučukové lepidlo ROBINOL CE (obuvnická guma) s tím se lepí PUR pěny ,textil atd.. Dodroval jsem návod a drí to výborně.:palec Tak snad to vydrí dlouho předlouho.
Jinak na mé staré Felicii ,která toho má za sebou neskonale víc ne má C5, jsou sedačky bezvadné. Za sedačky ty Francouze pochválit nemůu.:-(
http://www.c5club.cz/profiles/Petr72.html?kod=32&ids=Petr72&gal=76010267#pc
|
|
04.03.2013 23:28 -
|
2553984
|
|
DrMarvin
|
|
|
oprava pěnou je na prd....pěna se drolí a je to na pytel.....nedrí....take repete a zkusim chemopren:=)
oprava pěnou je na prd....pěna se drolí a je to na pytel.....nedrí....take repete a zkusim chemopren:=)
|
|
07.03.2013 15:46 -
|
2554659
|
|
DrMarvin
|
|
|
Dneska jsem to slepil chemoprenem..uvidime jestli to bude drzet..ale myslim ze moc ne
Jestli to bude na kachnu urcite se ozvu.=)
Dneska jsem to slepil chemoprenem..uvidime jestli to bude drzet..ale myslim ze moc ne:D
Jestli to bude na kachnu urcite se ozvu.=)
|
|
17.04.2013 07:42 -
|
2568070
|
|
fanda C5
|
Město: Most, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X | Počet příspěvků: 77 |
|
|
Zdravím kamarádi C5kaři, tak mě taky potkala prosezená sedačka, tu výplň mám prasklou v sedáku i v horní části opěradla. Nechce se mi to opravovat pěnou, jak bylo ji popisováno, ale chci to svěřit odborníkům, máte někdo zkuenosti s opravou u autočalouníka??? Jedná se mi hlavně o dobu a cenu opravy.
Díky za postřehy a rady.
Zdravím kamarádi C5kaři, tak mě taky potkala prosezená sedačka, tu výplň mám prasklou v sedáku i v horní části opěradla.:-( Nechce se mi to opravovat pěnou, jak bylo ji popisováno, ale chci to svěřit odborníkům, máte někdo zkuenosti s opravou u autočalouníka??? Jedná se mi hlavně o dobu a cenu opravy.
Díky za postřehy a rady.:-)
|
|
17.04.2013 14:06 -
|
2568182
|
|
DrMarvin
|
|
|
fanda C5 napsal(a): Zdravím kamarádi C5kaři, tak mě taky potkala prosezená sedačka, tu výplň mám prasklou v sedáku i v horní části opěradla. Nechce se mi to opravovat pěnou, jak bylo ji popisováno, ale chci to svěřit odborníkům, máte někdo zkuenosti s opravou u autočalouníka??? Jedná se mi hlavně o dobu a cenu opravy.
Díky za postřehy a rady.
pokud vim tak to narve molitanem a zalepi.....penu bych opravdu nedoporucoval.....budes mit v miste kde mas penu tvrdou sedacku.....a pena opravdu moc nedrzi...a hlavne se droli a je z toho bordel jako hrom.....vzal jsem to chemoprenem extrem a vypada to ze to bude drtzet vic a hlavne z toho nebude bordel:=)
pokud vim tak to narve molitanem a zalepi.....penu bych opravdu nedoporucoval.....budes mit v miste kde mas penu tvrdou sedacku.....a pena opravdu moc nedrzi...a hlavne se droli a je z toho bordel jako hrom.....vzal jsem to chemoprenem extrem a vypada to ze to bude drtzet vic a hlavne z toho nebude bordel:=)
|
|
17.04.2013 14:17 -
|
2568194
|
|
najk
|
Město: Děčín, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1537 |
|
|
ja sehnal jiný sedák, nechal čalouníkovi strhnout látku a přelepit na zdravý sedák, nemám vyhřívání a řidičův sedák nemá ádné čidlo. Oba dva přední sedáky jsou stejné. Stálo mně to 800,- CZK
ja sehnal jiný sedák, nechal čalouníkovi strhnout látku a přelepit na zdravý sedák, nemám vyhřívání a řidičův sedák nemá ádné čidlo. Oba dva přední sedáky jsou stejné. Stálo mně to 800,- CZK
|
|
17.04.2013 15:06 -
|
2568212
|
|
Petr72
|
|
|
Řeilo se to také tady ! .link.
Řeilo se to také tady ! http://www.c5club.cz/diskuze/ostatni-technicka-diskuze/168828-oprava-presedeneho-sedaka/#.UW6eBsp1ZbE
|
|
17.04.2013 18:21 -
|
2568277
|
|
fanda C5
|
|
|
Tak po dnení návtěvě čalouníka mám jasno, cena cca 1500,-kč, bude to dělat celý den, pokozený kus opraví tak, e to doplní a slepí, bohuel prý máme smůlu v tom, e se to nedá vyrvat ve a nechat jen látku, nedokázal by udělat stejnou jako je spolujezdce, navíc je problém, e tam není na co nový materiál přidělat. Jinak jsem přiel včas, protoe nemám pokozený potah, kdyby byl pokozený, u by to nelo tak dobře a bylo by to vidět. Co se týká opěradla, cena bude asi stejná, pozná co se dá, a to rozebere. Přítí týden tam jedu, tak a budu vědět co a jak, případně bude nějaká fotka, určitě ji sem dodám. Jinak jsem viděl jím opravené sedačky na jiná auta a vypadají super, tak doufám, e má bude taky taková.
Tak po dnení návtěvě čalouníka mám jasno, cena cca 1500,-kč, bude to dělat celý den, pokozený kus opraví tak, e to doplní a slepí, bohuel prý máme smůlu v tom, e se to nedá vyrvat ve a nechat jen látku, nedokázal by udělat stejnou jako je spolujezdce, navíc je problém, e tam není na co nový materiál přidělat. Jinak jsem přiel včas, protoe nemám pokozený potah, kdyby byl pokozený, u by to nelo tak dobře a bylo by to vidět. Co se týká opěradla, cena bude asi stejná, pozná co se dá, a to rozebere. Přítí týden tam jedu, tak a budu vědět co a jak, případně bude nějaká fotka, určitě ji sem dodám. Jinak jsem viděl jím opravené sedačky na jiná auta a vypadají super, tak doufám, e má bude taky taková.:-)
|
|
25.06.2013 17:39 -
|
2592517
|
|
fanda C5
|
|
|
fanda C5 napsal(a): Tak po dnení návtěvě čalouníka mám jasno, cena cca 1500,-kč, bude to dělat celý den, pokozený kus opraví tak, e to doplní a slepí, bohuel prý máme smůlu v tom, e se to nedá vyrvat ve a nechat jen látku, nedokázal by udělat stejnou jako je spolujezdce, navíc je problém, e tam není na co nový materiál přidělat. Jinak jsem přiel včas, protoe nemám pokozený potah, kdyby byl pokozený, u by to nelo tak dobře a bylo by to vidět. Co se týká opěradla, cena bude asi stejná, pozná co se dá, a to rozebere. Přítí týden tam jedu, tak a budu vědět co a jak, případně bude nějaká fotka, určitě ji sem dodám. Jinak jsem viděl jím opravené sedačky na jiná auta a vypadají super, tak doufám, e má bude taky taková.
Zdravím vechny, konečně jsem se dostal k opravě sedaček, kdy jsem to ve rozebral, tak jsem se s čalouníkem zhrozil. Jak je na C5 ve perfektní, nebo alespoň normální, tak přední sedačky jsou totální malér. Molitan rozpraskaný a vydrolený, leckde se musel vystřihnout a nahradit novým kusem. Po slepení jsem celý spodek sedáků podlepil pevnou tkaninou a na místo kam se opírají pruiny, byl nalepen kus koberce. V místě pruin, byl molitan protlačený a do hloubky několika centimetrů, proto to zpevnění plátnem a kobercem. Posed neskutečně lepí, obrovská změna k lepímu. Tak doufám e mě to u nikdy nečeká, to rozebírat. Kadopádně vem děkuji za postřehy a rady, pokusím se připojit i nějaké fotky.
Zdravím vechny, konečně jsem se dostal k opravě sedaček, kdy jsem to ve rozebral, tak jsem se s čalouníkem zhrozil. Jak je na C5 ve perfektní, nebo alespoň normální, tak přední sedačky jsou totální malér. Molitan rozpraskaný a vydrolený, leckde se musel vystřihnout a nahradit novým kusem. Po slepení jsem celý spodek sedáků podlepil pevnou tkaninou a na místo kam se opírají pruiny, byl nalepen kus koberce. V místě pruin, byl molitan protlačený a do hloubky několika centimetrů, proto to zpevnění plátnem a kobercem. Posed neskutečně lepí, obrovská změna k lepímu. Tak doufám e mě to u nikdy nečeká, to rozebírat.:palec Kadopádně vem děkuji za postřehy a rady, pokusím se připojit i nějaké fotky.
Přílohy: DSCF0057.JPG ( 823811b ) - Trhliny DSCF0058.JPG ( 916534b ) - Trhliny DSCF0067.JPG ( 625016b ) - Podlepení DSCF0073.JPG ( 582036b ) - Před montáí do auta |
|
| |
|
|