| | |
07.05.2009 14:33 -
Re: Vzpěry pátých dveří / C5I/II break
|
660678
|
|
alx
|
Město: Hostovlice, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 204k (150kW) Tourer | Počet příspěvků: 1278 |
|
|
Tak jsem absolvoval stejnou cestu jako Zulu a uz mam otevirani, resp. vzpery zpatky a opravene. Je to nebe a dudy, ted jen jak dlouho to vydrzi
Vsem, kdo maji podobne problemy mohu jen doporucit.
Pan Gorcak umi ( www.gorcak.cz )
Tak jsem absolvoval stejnou cestu jako Zulu a uz mam otevirani, resp. vzpery zpatky a opravene. Je to nebe a dudy, ted jen jak dlouho to vydrzi :)
Vsem, kdo maji podobne problemy mohu jen doporucit.
Pan Gorcak umi :palec ( www.gorcak.cz )
|
|
28.05.2009 07:06 -
|
661086
|
|
ergol
|
Město: Trnava, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi Exlusive Break | Počet příspěvků: 17 |
|
|
Tak sa idem aj ja pochvalit. Vcera mi postou prisli opravene vzpery od p. Gorčáka, tak som ich hned vecer \"musel\" namontovat. Dal som si dofuknut aj vzpery skla. No, poviem vam, je to fakt ako sa hovori \"nebe a dudy\"!!. Pan Gorčák je fachman!! A ja si teraz uzivam pod otvorenymi piatymi dverami!
Tak sa idem aj ja pochvalit:-). Vcera mi postou prisli opravene vzpery od p. Gorčáka, tak som ich hned vecer \"musel\" namontovat. Dal som si dofuknut aj vzpery skla. No, poviem vam, je to fakt ako sa hovori \"nebe a dudy\"!!:-d. Pan Gorčák je fachman!! A ja si teraz uzivam pod otvorenymi piatymi dverami!:-d
|
|
11.06.2009 11:14 -
|
661369
|
|
kask
|
|
|
ZÁSADNÍ INFORMACE!!!! Od této chvíle pan Gorčák přijímá i kompletní vzpěry včetně pruin!!! Stačí vyhodit z auta a poslat. Zpět přijdou opět skompletované. Poplatek za dvojí demontá a montá bude suma cca 200,-. Navíc při demontái panem Gorčákem nehrozí riziko pokození pístnice, nebo těla pístu, k čemu prý při domácích demontáích dochází. Take pokud se jetě najde někdo s nedofouklými vzpěrami, hurá do toho.
ZÁSADNÍ INFORMACE!!!! Od této chvíle pan Gorčák přijímá i kompletní vzpěry včetně pruin!!! Stačí vyhodit z auta a poslat. Zpět přijdou opět skompletované. Poplatek za dvojí demontá a montá bude suma cca 200,-. Navíc při demontái panem Gorčákem nehrozí riziko pokození pístnice, nebo těla pístu, k čemu prý při domácích demontáích dochází. Take pokud se jetě najde někdo s nedofouklými vzpěrami, hurá do toho. :palec
|
|
11.06.2009 11:19 -
|
661370
|
|
kask
|
|
|
A sorry těm, co to museli rozebírat.
A sorry těm, co to museli rozebírat.
|
|
11.06.2009 18:27 -
|
661378
|
|
alx
|
Město: Hostovlice, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 204k (150kW) Tourer | Počet příspěvků: 1278 |
|
|
myslím e pan Gorčák je světec
myslím e pan Gorčák je světec :palec
|
|
11.06.2009 20:32 -
|
661387
|
|
jumep
|
|
|
myslim ze toto tema treba dat s tym pdf do navodov aj s odkazom na p. Gorcaka a p. Gorcakovi poslat nalepku C5 Club - nech si pod nu napise ze tu robime vzpery
myslim ze toto tema treba dat s tym pdf do navodov aj s odkazom na p. Gorcaka a p. Gorcakovi poslat nalepku C5 Club - nech si pod nu napise ze tu robime vzpery :D
|
|
11.06.2009 22:23 -
|
661393
|
|
tezkac
|
Město: Kladno, Auto: Citroën C5 I 2.0i 16v X Break | Počet příspěvků: 189 |
|
|
kask napsal(a): ZÁSADNÍ INFORMACE!!!! Od této chvíle pan Gorčák přijímá i kompletní vzpěry včetně pruin!!! Stačí vyhodit z auta a poslat. Zpět přijdou opět skompletované. Poplatek za dvojí demontá a montá bude suma cca 200,-. Navíc při demontái panem Gorčákem nehrozí riziko pokození pístnice, nebo těla pístu, k čemu prý při domácích demontáích dochází. Take pokud se jetě najde někdo s nedofouklými vzpěrami, hurá do toho.
moná se ptám hloupě, ale jak se ty vzpěry vyndavají? a kdy jsou yvndané, dá se s autem normálně jezdit?
ZÁSADNÍ INFORMACE!!!! Od této chvíle pan Gorčák přijímá i kompletní vzpěry včetně pruin!!! Stačí vyhodit z auta a poslat. Zpět přijdou opět skompletované. Poplatek za dvojí demontá a montá bude suma cca 200,-. Navíc při demontái panem Gorčákem nehrozí riziko pokození pístnice, nebo těla pístu, k čemu prý při domácích demontáích dochází. Take pokud se jetě najde někdo s nedofouklými vzpěrami, hurá do toho. :palec
moná se ptám hloupě, ale jak se ty vzpěry vyndavají? a kdy jsou yvndané, dá se s autem normálně jezdit?
|
|
11.06.2009 22:25 -
|
661396
|
|
jumep
|
|
|
myslim ze staci citat: .link.
a panty tam zosavaju, akurat uz ti nic nedrzi otvorene dvere
myslim ze staci citat: http://bagruj.cz/iwio7r7kzhs2/vzp%C4%9Bry.pdf.html
a panty tam zosavaju, akurat uz ti nic nedrzi otvorene dvere
|
|
11.06.2009 22:25 -
|
661397
|
|
kask
|
|
|
Pan Gorčák jezdí Felicií. Kdy dají vzpěry z C5 tolik práce, ani bych se nedivil, kdyby tu klubovou nálepku poslal poplivanou zpátky.
Pan Gorčák jezdí Felicií. Kdy dají vzpěry z C5 tolik práce, ani bych se nedivil, kdyby tu klubovou nálepku poslal poplivanou zpátky. :-d
|
|
11.06.2009 22:31 -
|
661398
|
|
kask
|
|
|
ad tezkac: ...moná se ptám hloupě, ale jak se ty vzpěry vyndavají? a kdy jsou yvndané, dá se s autem normálně jezdit?
Jedná se o vzpěry 5. dveří, . Jediné omezení po demontái spočívá v nuceném posilování při zvedání celé váhy zadních dveří při kadém otevření, dokud se tlumiče po opravě nevrátí zpět.
ad tezkac: ...moná se ptám hloupě, ale jak se ty vzpěry vyndavají? a kdy jsou yvndané, dá se s autem normálně jezdit?
Jedná se o vzpěry 5. dveří, ;-) . Jediné omezení po demontái spočívá v nuceném posilování při zvedání celé váhy zadních dveří při kadém otevření, dokud se tlumiče po opravě nevrátí zpět. :-)
|
|
15.06.2009 22:12 -
|
661477
|
|
chico_bk
|
Město: Blansko, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive Break | Počet příspěvků: 24 |
|
|
Tak u si taky uívám krásnýho pocitu pod dveřma v horní poloze... Jeliko jsem poslal na repas o jeden tlumič navíc ( na experimetování poskytnul standa34 ), tak ho s jeho svolením nabizím případným zájemcům za reijní cenu + potovné. Nejedná se jen o tlumič, ale sloený komplet ( kdo to skládal, tak ví o čem to bylo... )!!! Kdo má zájem, tak a písne na SZ.
Tak u si taky uívám krásnýho pocitu pod dveřma v horní poloze... Jeliko jsem poslal na repas o jeden tlumič navíc ( na experimetování poskytnul standa34 ), tak ho s jeho svolením nabizím případným zájemcům za reijní cenu + potovné. Nejedná se jen o tlumič, ale sloený komplet ( kdo to skládal, tak ví o čem to bylo... )!!! Kdo má zájem, tak a písne na SZ.
|
|
16.06.2009 14:43 -
|
661482
|
|
Růa
|
Město: Horaďovice, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X Break | Počet příspěvků: 281 |
|
|
Tak mi po deseti dnech včera přily repasované pístky od pana Gorčáka. Nechal jsem natlakovat i ty na otevírání zadního okna, protoe to se také samo neotevíralo do krajní polohy. Celé to stálo necelou tisícovku (4x200,- Kč - za natlakování, 56,- Kč - moje potovné za cenný balík, 120,- Kč - dobírka).
Dnes jsem je namontoval a je to bombastik. Ty tlaky 400N u dveří a 250N u okna v pohodě stačí.
Vzpěry jsem rozebíral sám. Pouze u sundavání pruiny mi pomohl silnějí kolega, kdy jsem jednu stranu lehce upnul do svěráku a on mi pomohl trochu stáhnou pruinu, abych mohl samosvornýma kletěma, jako v návodu, chytit píst a vytočit ten kloubek. Potom mi zase podrel pruinu, já vycvak kletě a pruinu jsme pomalu pustili. Hlavně nastát proti pruině, kdyby náhodou vylítla! Konce na vnitřním pístu se musí vyndat, aby se píst nepokodil, tzn. nechytat ho adnýma zubatýma kletěma. Já jsem si ho chytil těsně pod tou \"bambulí\" stranovýma típačkama a jejich čelisti pevně sevřel do svěráku. Sice se tam vymáčkly dvě prohlubně, ale a k nim obal pístu nedosáhne, take nevadí. Zpětná montá u byla jednoduí. Kolega mi zase podrel pruinu, aby jsem mohl namontovat ten koncový kloubek a zbytek u jsem dodělal sám.
Pokud si na to netroufáte, tak je lepí přihodit nějakou pětku a nechat to rozebrat pana Gorčáka, který na to má asi i \"cajk\". Kdy jsem to posílal já, tak to chtěl jetě rozebrat.
Tak mi po deseti dnech včera přily repasované pístky od pana Gorčáka. Nechal jsem natlakovat i ty na otevírání zadního okna, protoe to se také samo neotevíralo do krajní polohy. Celé to stálo necelou tisícovku (4x200,- Kč - za natlakování, 56,- Kč - moje potovné za cenný balík, 120,- Kč - dobírka).
Dnes jsem je namontoval a je to bombastik.:-d Ty tlaky 400N u dveří a 250N u okna v pohodě stačí.
Vzpěry jsem rozebíral sám. Pouze u sundavání pruiny mi pomohl silnějí kolega, kdy jsem jednu stranu lehce upnul do svěráku a on mi pomohl trochu stáhnou pruinu, abych mohl samosvornýma kletěma, jako v návodu, chytit píst a vytočit ten kloubek. Potom mi zase podrel pruinu, já vycvak kletě a pruinu jsme pomalu pustili. Hlavně nastát proti pruině, kdyby náhodou vylítla! Konce na vnitřním pístu se musí vyndat, aby se píst nepokodil, tzn. nechytat ho adnýma zubatýma kletěma. Já jsem si ho chytil těsně pod tou \"bambulí\" stranovýma típačkama a jejich čelisti pevně sevřel do svěráku. Sice se tam vymáčkly dvě prohlubně, ale a k nim obal pístu nedosáhne, take nevadí. Zpětná montá u byla jednoduí. Kolega mi zase podrel pruinu, aby jsem mohl namontovat ten koncový kloubek a zbytek u jsem dodělal sám.
Pokud si na to netroufáte, tak je lepí přihodit nějakou pětku a nechat to rozebrat pana Gorčáka, který na to má asi i \"cajk\". Kdy jsem to posílal já, tak to chtěl jetě rozebrat.
|
|
22.09.2009 22:14 -
|
1106243
|
|
Jirka
|
Město: Český Krumlov, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive Break | Počet příspěvků: 111 |
|
|
Včera se mi doly opravené vzpěry od p.Gorčáka, hned jsem namontoval a paráda, jak se to zvihá, jsem od jara, kdy jsem auto koupil, jetě nezail. mohu jen pochválit. Jinak vymontovat z auta - hrůza.
Včera se mi doly opravené vzpěry od p.Gorčáka, hned jsem namontoval a paráda, jak se to zvihá, jsem od jara, kdy jsem auto koupil, jetě nezail. mohu jen pochválit. Jinak vymontovat z auta - hrůza.
|
|
19.11.2009 09:32 -
|
1428194
|
|
maóek
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X Break | Počet příspěvků: 38 |
|
|
Takté jsem si nechal dofouknout vzpěry. Panu Gorčákovi jsem je odeslal i s pruinou, vráceno asi po 10dnech. Ve vpohodě, jen je to drbačka. A bacha na pinavý ruce na stropním polstrování
Mne to stálo 620,- (balík cestou tam jsem dopravil zadarmo, zpět dobírka, take asi 2×200,- dofouknutí + 100,- pruiny + 120,-dobírka)
Takté jsem si nechal dofouknout vzpěry. Panu Gorčákovi jsem je odeslal i s pruinou, vráceno asi po 10dnech. Ve vpohodě, jen je to drbačka. A bacha na pinavý ruce na stropním polstrování :-(
Mne to stálo 620,- (balík cestou tam jsem dopravil zadarmo, zpět dobírka, take asi 2×200,- dofouknutí + 100,- pruiny + 120,-dobírka)
|
|
29.11.2009 15:39 -
|
1428680
|
|
demi10
|
Město: Praha 22, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v X Break | Počet příspěvků: 5 |
|
|
Takto jsem se ptal na forumu Citroeny.cz a diky Darje jsem zde nael odpověd´- přesto jetě jednou prosím o radu.
Dobrý den,
chtěl bych se zeptat zda u někdo dokázal vymyslet opravu pátých dveří.Pořád mi padají a jak si na ně sedne moucha jsou dole. Originály jsou celkem za cca 7600,- a to jim rozhodně nedám.Na vrakoviti mi rovnou řekli,e to bude pořád stejný a místo aby udělali keft,rozmluvili mi to.Snad u se někde objeví druhovýroba a nebude mi líto manelky kdy vyndavá kočárek a dveře ji tlučou do hlavy.
Děkuji vem za odpovědi a pomoc.Pro info problém mám se vzpěrami u C5 Combi 1.6 HDI 2006.Dalí problém je v tom,e i kdy se nael zbůsob jak to opravit,namám kde a s kým vyndat ty vzpěry a poslat do Ostravy.Prostě nejsem manuálně zručný,nemám nářadí,bydlím v bytovce a kamarádů kteří mají zkuenost s Citronkama nemám ádného.Budu muset někoho poprosit a koupit mu basičku plzničky za pomoc s vyndáním a posláním do Ostravy.Nevíte o někom,prosím?
Takto jsem se ptal na forumu Citroeny.cz a diky Darje jsem zde nael odpověd´- přesto jetě jednou prosím o radu.
Dobrý den,
chtěl bych se zeptat zda u někdo dokázal vymyslet opravu pátých dveří.Pořád mi padají a jak si na ně sedne moucha jsou dole. Originály jsou celkem za cca 7600,- a to jim rozhodně nedám.Na vrakoviti mi rovnou řekli,e to bude pořád stejný a místo aby udělali keft,rozmluvili mi to.Snad u se někde objeví druhovýroba a nebude mi líto manelky kdy vyndavá kočárek a dveře ji tlučou do hlavy.
Děkuji vem za odpovědi a pomoc.Pro info problém mám se vzpěrami u C5 Combi 1.6 HDI 2006.Dalí problém je v tom,e i kdy se nael zbůsob jak to opravit,namám kde a s kým vyndat ty vzpěry a poslat do Ostravy.Prostě nejsem manuálně zručný,nemám nářadí,bydlím v bytovce a kamarádů kteří mají zkuenost s Citronkama nemám ádného.Budu muset někoho poprosit a koupit mu basičku plzničky za pomoc s vyndáním a posláním do Ostravy.Nevíte o někom,prosím? :nevim :-)
|
|
23.12.2009 10:56 -
|
1429722
|
|
Tomik
|
Město: Hrdejovice, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive Break | Počet příspěvků: 21 |
|
|
Zdravím vechny, tak mi konečně dola trpělivost s padajícíma pátýma dveřma. Originály těch vzpěr stojí milion nebo tak nějak, take jsem vechny čtyři vymontoval (sice pakárna, ale tak za půl hodiny byly venku) a poslal je k panu Gorčákovi, který mi je obratem poslal opravené zpět. Dnes jsem je tam dal zpátky a stal se ZÁZRAK!!! Dveře nejen, e nepadají, ale u tak z poloviny se samy otevírají!!! Jen doufám, e to tak chvíli vydrí. Pan Gorčáka bych chtěl pochválit za vstřícný a profesionální přístup, který je dnes spíe vyjímkou.
A doufám, e toho pitomce, který to uchycení pod střechou vymyslel u z Citroenu dávno vyhodili... Přeju vem krásné svátky a já si jdu teď jen tak otevírat a zavírat kufr u auta, protoe si tu nádheru nemůu uít. A vichni poklebáčci s předpotopníma favoritama, kterým se kufr pořád krásně otvírá mají utrum, chachá
Zdravím vechny, tak mi konečně dola trpělivost s padajícíma pátýma dveřma. Originály těch vzpěr stojí milion nebo tak nějak, take jsem vechny čtyři vymontoval (sice pakárna, ale tak za půl hodiny byly venku) a poslal je k panu Gorčákovi, který mi je obratem poslal opravené zpět. Dnes jsem je tam dal zpátky a stal se ZÁZRAK!!! Dveře nejen, e nepadají, ale u tak z poloviny se samy otevírají!!! Jen doufám, e to tak chvíli vydrí. Pan Gorčáka bych chtěl pochválit za vstřícný a profesionální přístup, který je dnes spíe vyjímkou.
A doufám, e toho pitomce, který to uchycení pod střechou vymyslel u z Citroenu dávno vyhodili... Přeju vem krásné svátky a já si jdu teď jen tak otevírat a zavírat kufr u auta, protoe si tu nádheru nemůu uít. A vichni poklebáčci s předpotopníma favoritama, kterým se kufr pořád krásně otvírá mají utrum, chachá :-d
|
|
02.01.2010 23:53 -
|
1430249
|
|
mára
|
Město: Most, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX | Počet příspěvků: 64 |
|
|
je tohle moné?: .link.
je tohle moné?: http://www.elitecat.cz/ArticleDetail.aspx?B=0&ActiveNr=KME+8115631&TypNr=23441&NodeId=503025
|
|
02.01.2010 23:57 -
|
1430250
|
|
JirkaŘ
|
|
|
Myslí vzpěry zadních dveří ? ( Je třeba se odkazem proklikat... nepustí to hned, najede to jen stránku elite e-cat)
Myslí vzpěry zadních dveří ? ( Je třeba se odkazem proklikat... nepustí to hned, najede to jen stránku elite e-cat)
|
|
| |
|
|