| | |
20.10.2008 12:56 -
Vzpěry pátých dveří / C5I/II break
|
168557
|
|
Hud1ai2
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive | Počet příspěvků: 60 |
|
|
Mel bych dotaz. Nejak mi bohuzel nechtej drzet dvere u kufru, kdyz je otevru. Pomalu zacinaji samy padat a mackaji me dovnitr. Musim je vlastne vetsinou drzet, coz je znacne nepohodlny. Neni moznost nekde nejakym zpusobem "utuzit" ty pruziny, ktery ty dvere drzi? Mam jedno rameno, ktery je reseny podobnym zpusobem a tam se ta tuhost da stelovat sroubem uvnitr pruziny. Neexistuje tu neco podobnyho nebo musim vymenit komplet ty pera za novy? Diky.
Mel bych dotaz. Nejak mi bohuzel nechtej drzet dvere u kufru, kdyz je otevru. Pomalu zacinaji samy padat a mackaji me dovnitr. Musim je vlastne vetsinou drzet, coz je znacne nepohodlny. Neni moznost nekde nejakym zpusobem "utuzit" ty pruziny, ktery ty dvere drzi? Mam jedno rameno, ktery je reseny podobnym zpusobem a tam se ta tuhost da stelovat sroubem uvnitr pruziny. Neexistuje tu neco podobnyho nebo musim vymenit komplet ty pera za novy? Diky.
|
|
20.10.2008 14:36 -
Re: Vzpěry pátých dveří / C5I/II break
|
168558
|
|
Luky29
|
Město: Vsetín, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi SX Break | Počet příspěvků: 9 |
|
|
Tak to máme stejný problém. Jetě jsem se neodhodlal k řeení, ale jsem zvědav na rady.
Tak to máme stejný problém. Jetě jsem se neodhodlal k řeení, ale jsem zvědav na rady.
|
|
20.10.2008 16:41 -
|
168559
|
|
igok
|
Město: Pezinok, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) | Počet příspěvků: 517 |
|
|
To je problem vsetkych aut ktore maju tieto piestiky. Ked su starsie tak tam unikne tlak a uz nedrzia. Resp. v lete drzia a v zime padaju (ak idete dlhsiu trasu tak sa ohreju od teploty v aute a drzia Na to su len dve riesenia. Pekne ohoblovana na mieru zarezana drevena latka alebo vymenit tie piestiky
To je problem vsetkych aut ktore maju tieto piestiky. Ked su starsie tak tam unikne tlak a uz nedrzia. Resp. v lete drzia a v zime padaju (ak idete dlhsiu trasu tak sa ohreju od teploty v aute a drzia :-) Na to su len dve riesenia. Pekne ohoblovana na mieru zarezana drevena latka alebo vymenit tie piestiky :-)
|
|
22.10.2008 07:43 -
|
168560
|
|
Růa
|
Město: Horaďovice, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X Break | Počet příspěvků: 281 |
|
|
Ta laka je dost dobrá, hlavně kdy u supermarketu člověk zamachruje s troufám si říct pěknou C5 a potom si podepře zadní dveře vyřezávanou sukovicí
Jinak, jak se ochladí, tak mi to také padá (zatím, díky Bohu, jenom ty páté dveře a někdy pomůe, kdy dveře ručně natlačím do krajní horní polohy, potom drí otevřené.
Četl jsem, e někdo zkouel i připonovat pruiny na pístech. To by mohlo také pomoci a jak bude čas, tak to chci také zkusit.
Drahá výměna pístů bude a jako poslední monost.
Ta laka je dost dobrá, hlavně kdy u supermarketu člověk zamachruje s troufám si říct pěknou C5 a potom si podepře zadní dveře vyřezávanou sukovicí :-))))
Jinak, jak se ochladí, tak mi to také padá (zatím, díky Bohu, jenom ty páté dveře :-)) a někdy pomůe, kdy dveře ručně natlačím do krajní horní polohy, potom drí otevřené.
Četl jsem, e někdo zkouel i připonovat pruiny na pístech. To by mohlo také pomoci a jak bude čas, tak to chci také zkusit.
Drahá výměna pístů bude a jako poslední monost.
|
|
22.10.2008 08:43 -
|
168561
|
|
standa34
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX Break | Počet příspěvků: 107 |
|
|
Zdravím nepomůe podloit pruiny mám to osobně vyzkouené za 1 hrozná práce za 2 úspěch ádný a nervy v kýblu
Zdravím nepomůe podloit pruiny mám to osobně vyzkouené za 1 hrozná práce za 2 úspěch ádný a nervy v kýblu
|
|
22.10.2008 09:42 -
|
168562
|
|
tomc
|
|
|
vyměn pístnice otvíraní skla.delají je v nahradě tak ta cena není hrozná +- 600kč/kus.vzpěry dveří jsou zatím jen origo a cena převiuje hodnotu auta
vyměn pístnice otvíraní skla.delají je v nahradě tak ta cena není hrozná +- 600kč/kus.vzpěry dveří jsou zatím jen origo a cena převiuje hodnotu auta :-)
|
|
14.01.2009 22:26 -
|
386596
|
|
standa34
|
|
|
tak podloit pruiny u nefunguje
tak podloit pruiny u nefunguje:-))
|
|
16.01.2009 18:21 -
|
386647
|
|
Tom
|
|
|
Jsem rád, e otlučenou hlavu namám jen já.
Jsem rád, e otlučenou hlavu namám jen já.
|
|
18.01.2009 17:12 -
|
386663
|
|
gustav
|
|
|
Teď jsem objednával podobné z automaxhulin@seznam.cz sice na C5 liftback, ale cena 430 Kč/ks celkem jde. Zeptej se, třeba seene i levnějí.
Teď jsem objednával podobné z automaxhulin@seznam.cz sice na C5 liftback, ale cena 430 Kč/ks celkem jde. Zeptej se, třeba seene i levnějí.
|
|
19.01.2009 05:28 -
|
386664
|
|
tomc
|
|
|
neseene v nahradě se nedělají cena pod 3tkč
neseene :nevim v nahradě se nedělají:-(((( cena pod 3tkč
|
|
19.01.2009 14:42 -
|
386669
|
|
Růa
|
Město: Horaďovice, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X Break | Počet příspěvků: 281 |
|
|
Nevíte někdo jak se u breaku ty pístky vyndavají? Na dveřích to jde v pohodě, ale jak je to přichyceno ke kastli jsem nepřiel. Jestli se musí nějak vytrhnout nebo sundat tapecí ze střechy?
Nevíte někdo jak se u breaku ty pístky vyndavají? Na dveřích to jde v pohodě, ale jak je to přichyceno ke kastli jsem nepřiel. Jestli se musí nějak vytrhnout nebo sundat tapecí ze střechy?
|
|
19.01.2009 17:03 -
|
386671
|
|
tomc
|
|
|
musí odehnout stropnici.pistnice mají kuelový nabeh a jsou drené segerovkou přeji příjemnou zabavu
musí odehnout stropnici.pistnice mají kuelový nabeh a jsou drené segerovkou :-o přeji příjemnou zabavu :-d
|
|
20.01.2009 21:03 -
|
386691
|
|
chico_bk
|
Město: Blansko, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive Break | Počet příspěvků: 24 |
|
|
najde se nějakej obětavec, kterej pístnici ( dveří, ne okna... ) vydělá, nafotí a změří ( a okótuje )?? Mám kontakt na OEM maďarskýho výrobce, ale ten podle typu auta nic neseene, chce rozměry a sílu, kterou vzpěra má mít... Věřím, e by mu byla vděčna spousta z nás, co jim dveře tlučou u hypemarketu do hlavy ( kdy můu tak pouívám jen okno )....
najde se nějakej obětavec, kterej pístnici ( dveří, ne okna... ) vydělá, nafotí a změří ( a okótuje )?? Mám kontakt na OEM maďarskýho výrobce, ale ten podle typu auta nic neseene, chce rozměry a sílu, kterou vzpěra má mít... Věřím, e by mu byla vděčna spousta z nás, co jim dveře tlučou u hypemarketu do hlavy ( kdy můu tak pouívám jen okno )....
|
|
21.01.2009 05:39 -
|
386695
|
|
tomc
|
|
|
ty plynokapalinové vzpěry jsou hodne atipické a jetě mají svou vnějí pruzinu.na jaře budu kupovat jetě jedny vzpěry na okno a předělam knim pruiny ze dveří
ty plynokapalinové vzpěry jsou hodne atipické a jetě mají svou vnějí pruzinu.na jaře budu kupovat jetě jedny vzpěry na okno a předělam knim pruiny ze dveří :-o
|
|
21.01.2009 13:34 -
|
386702
|
|
standa34
|
|
|
Mám tady jedny patný jestli chce můu ti je poslat jako mustr
Mám tady jedny patný jestli chce můu ti je poslat jako mustr
|
|
21.01.2009 16:31 -
|
386709
|
|
tomc
|
|
|
dekuji za nabidku
dekuji za nabidku :-)
|
|
22.01.2009 15:27 -
|
386730
|
|
zulu23
|
Město: Praha Háje, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X Break | Počet příspěvků: 118 |
|
|
A se někdo dopátráte nějakýho "levnýho" řeení, nechte to vyvěsit na "nástěnku"! ...myslim, e tak +- 50 členů klubu se okamitě ozve
A se někdo dopátráte nějakýho "levnýho" řeení, nechte to vyvěsit na "nástěnku"! ...myslim, e tak +- 50 členů klubu se okamitě ozve :-)
|
|
28.01.2009 15:12 -
|
386822
|
|
Hud1ai2
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive | Počet příspěvků: 60 |
|
|
Tak na nějaký levnějí řeení budu taky čekat jako na smilování. Jetě přidam jeden tip Občas pomůe, kdy s těma dveřma jako chvíli pumpujete Ale občas mě fakt baví moje příjezdy na nějaký místo, které započne osobitým ohluujícím ohláením pískajících brzd a pak pokračuje padáním dveří kufru na hlavu a kdy pak dveře zavíram a udělá to skoro zvuk jako kdy kopnu do vrat. V tu chvíli větinou závidim přítelkyni s VW, kde ty zadní dveře drí a při zavírání je jen jemně stáhnu a ony se pak s takovým jemným klapnutím dovřou napoprvé.
Tak na nějaký levnějí řeení budu taky čekat jako na smilování. Jetě přidam jeden tip :) Občas pomůe, kdy s těma dveřma jako chvíli pumpujete :)) Ale občas mě fakt baví moje příjezdy na nějaký místo, které započne osobitým ohluujícím ohláením pískajících brzd a pak pokračuje padáním dveří kufru na hlavu a kdy pak dveře zavíram a udělá to skoro zvuk jako kdy kopnu do vrat. V tu chvíli větinou závidim přítelkyni s VW, kde ty zadní dveře drí a při zavírání je jen jemně stáhnu a ony se pak s takovým jemným klapnutím dovřou napoprvé.
|
|
01.02.2009 11:47 -
|
386898
|
|
roman
|
Město: Pardubice, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X Break | Počet příspěvků: 4 |
|
|
čauky mám úplně stejný problém a budu moc rád kdyby někdo nael přijatelný řeení. díky
čauky mám úplně stejný problém a budu moc rád kdyby někdo nael přijatelný řeení. díky
|
|
10.02.2009 20:48 -
|
387159
|
|
Myák
|
Město: Tinov, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 174 |
|
|
Trochu elegantnějí řeení ne pěknej klacek je zvýení zadní nápravy pomocí tlačítka v kufru, potom ty dveře drí. Aspoň mě to tak funguje.
Trochu elegantnějí řeení ne pěknej klacek je zvýení zadní nápravy pomocí tlačítka v kufru, potom ty dveře drí. Aspoň mě to tak funguje.
|
|
| |
|
|