| | |
23.08.2008 17:20 -
Ovládání (funkce) klimatizace/topeni
|
168254
|
|
alx
|
Město: Hostovlice, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 204k (150kW) Tourer | Počet příspěvků: 1278 |
|
|
presunuti diskuze
popis funkce: .link.
presunuti diskuze
popis funkce: http://www.c5club.cz/diskuze/vseobecna-ne-technicka-diskuze-o-c5/168254-ovladani-(funkce)-klimatizace-topeni/13/#3112217
|
|
23.08.2008 17:20 -
Re: Ovládání (funkce) klimatizace/topeni
|
168255
|
|
horal
|
Město: Valaské Meziříčí, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 24 |
|
|
No, moje otázka sice navazuje na probírané téma okrajově, ale nechtěl jsem zakládat nové vlákno. Mám C5 krátce a rád si počtu, jak se správně ovládá klima (2-zón., C5/II). Jde mi o to, jak jde zajistit, aby po ochlazování posledních cca 10 min. před odstavením auta proudil vnitřním potrubím (rozvody vzduchu) u jen teplý vzuch z venku. Pokud toti mám zapnutý ventilátor, aby to nechladilo, ale "foukalo", musím nastavit vysokou ádanou teplotu na displeji a tak vlastně vytápím auto jako v zimě. Prostě jde jen vzít vzduch z venku a bez topení, nebo chlazení klim. agregátem hnát s pomocí ventilátoru do kabiny auta ?
No, moje otázka sice navazuje na probírané téma okrajově, ale nechtěl jsem zakládat nové vlákno. Mám C5 krátce a rád si počtu, jak se správně ovládá klima (2-zón., C5/II). Jde mi o to, jak jde zajistit, aby po ochlazování posledních cca 10 min. před odstavením auta proudil vnitřním potrubím (rozvody vzduchu) u jen teplý vzuch z venku. Pokud toti mám zapnutý ventilátor, aby to nechladilo, ale "foukalo", musím nastavit vysokou ádanou teplotu na displeji a tak vlastně vytápím auto jako v zimě. Prostě jde jen vzít vzduch z venku a bez topení, nebo chlazení klim. agregátem hnát s pomocí ventilátoru do kabiny auta ?
|
|
23.08.2008 17:36 -
|
168256
|
|
tief
|
|
|
Nevim jestli presne rozumim co chces ale ked zapnes na klime rezim ECO ( v prvych C5 sa proste stlacila * aby prestala svietit, v novsich sa stlacilo tlacitko ECO aby zacalo svietit a v C5 vybavenych RT3 a vyssie to netusim ).
To vypne kompresor a normalne to saje vzduch z vonku. Ak je vonku studensi vzduch nez mas nastavene na klime tak ho C5 prihreje ak nie je tak ho C5 necha byt ...
Nevim jestli presne rozumim co chces ale ked zapnes na klime rezim ECO ( v prvych C5 sa proste stlacila * aby prestala svietit, v novsich sa stlacilo tlacitko ECO aby zacalo svietit a v C5 vybavenych RT3 a vyssie to netusim :-) ).
To vypne kompresor a normalne to saje vzduch z vonku. Ak je vonku studensi vzduch nez mas nastavene na klime tak ho C5 prihreje ak nie je tak ho C5 necha byt ...
|
|
23.08.2008 21:10 -
|
168257
|
|
horal
|
Město: Valaské Meziříčí, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 24 |
|
|
Dík administrátorovi za započetí nového tématu - bude to určitě přehlednějí
Jo, jo...to by bylo príma, pokud bych tam měl tlačítko : * - čili ovládání motoru kompresoru chladicího agregátu. Jene - pokud tomu rozumím, u aut. klimy, kterou mám já, jen nastaví teplotu a spínání kompresoru je pochopitelně automatické podle toho, zda je třeba chladit, nebo topit (po slovensky kúri). O sepnutí kompresoru tak nemám ádnou info. Take já to dělám tak, e regulátorem otáček ventilátoru nastavím nulové otáčky a na displeji pal. PC se ukáe : OFF (klima off). Tím pádem ale u nemohu pouít venkovní vzduch pro vnitřek a mohu tak akorát otevřít okno. Pokud píu ptákoviny, rád si to nechám osvětlit. U Xantie s man. klimatizací to bylo primitivní - a taky to stačilo. Take díky za ochotu.
Dík administrátorovi za započetí nového tématu - bude to určitě přehlednějí
Jo, jo...to by bylo príma, pokud bych tam měl tlačítko : * - čili ovládání motoru kompresoru chladicího agregátu. Jene - pokud tomu rozumím, u aut. klimy, kterou mám já, jen nastaví teplotu a spínání kompresoru je pochopitelně automatické podle toho, zda je třeba chladit, nebo topit (po slovensky kúri). O sepnutí kompresoru tak nemám ádnou info. Take já to dělám tak, e regulátorem otáček ventilátoru nastavím nulové otáčky a na displeji pal. PC se ukáe : OFF (klima off). Tím pádem ale u nemohu pouít venkovní vzduch pro vnitřek a mohu tak akorát otevřít okno. Pokud píu ptákoviny, rád si to nechám osvětlit. U Xantie s man. klimatizací to bylo primitivní - a taky to stačilo. Take díky za ochotu.
|
|
23.08.2008 21:40 -
|
168258
|
|
Buchta
|
Město: Praha 3, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 445 |
|
|
no já mám v XA poloautomatickou klimu a taky mi jaksi nejde to co chce ty u automatický u C5 bo třá já u firemní Kokoktáfky se stejnou klimou i dy jen jednozónovou. No dát klimu do OFF je patný, zavře přívod vzduchu a si v pytli. Taky bych radi nezapínal klimu při venkovních 20°C a jen ten vzduch poutěl do kabiny, ale jaksi přichází teplejí. U to neřeím a prostě klimu zapnu......třeba někdo poradí ňákej fígl, lae.....u XA bych musel zruit AUTO na větráku a dát plnej kotel
no já mám v XA poloautomatickou klimu a taky mi jaksi nejde to co chce ty u automatický u C5 bo třá já u firemní Kokoktáfky se stejnou klimou i dy jen jednozónovou. No dát klimu do OFF je patný, zavře přívod vzduchu a si v pytli. Taky bych radi nezapínal klimu při venkovních 20°C a jen ten vzduch poutěl do kabiny, ale jaksi přichází teplejí. U to neřeím a prostě klimu zapnu......třeba někdo poradí ňákej fígl, lae.....u XA bych musel zruit AUTO na větráku a dát plnej kotel
|
|
23.08.2008 22:11 -
|
168259
|
|
igok
|
Město: Pezinok, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) | Počet příspěvků: 517 |
|
|
Klimu (chadenie nasavaneho vzduchu) odstavis tlacitkom ECO.
V tomto rezime automatika nezapina kompresor klimatizacie, tym sa ani neochladzuje vyparnik a do auta prudi neupraveny vzduch z vonku. Ak stlacis ECO uz za chody klimy, tak ti este chvilu pojde chladeny vzduch, az kym sa vyparnik neohreje. Fuguje to ako chladnicka, kym kompresor ide tak chladi, ked kompresor stoji tak teplota postupne stupa.
Klimu (chadenie nasavaneho vzduchu) odstavis tlacitkom ECO.
V tomto rezime automatika nezapina kompresor klimatizacie, tym sa ani neochladzuje vyparnik a do auta prudi neupraveny vzduch z vonku. Ak stlacis ECO uz za chody klimy, tak ti este chvilu pojde chladeny vzduch, az kym sa vyparnik neohreje. Fuguje to ako chladnicka, kym kompresor ide tak chladi, ked kompresor stoji tak teplota postupne stupa.
|
|
23.08.2008 22:31 -
|
168260
|
|
igok
|
Město: Pezinok, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) | Počet příspěvků: 517 |
|
|
pozeram na panel II C5tky a ECO tlacitko tam nevidim .link. asi sa eco mod aktivuje nejak inak ako v I C5. Ja ho tam mam, je prve vlavo od kolecka nastavenia teploty spolujazdca .link.
pozeram na panel II C5tky a ECO tlacitko tam nevidim :-( http://www.c5club.cz/graphics/dynamic/20458879_3.JPG asi sa eco mod aktivuje nejak inak ako v I C5. Ja ho tam mam, je prve vlavo od kolecka nastavenia teploty spolujazdca http://www.c5club.cz/graphics/dynamic/17042713_6.JPG
|
|
23.08.2008 22:47 -
|
168261
|
|
igok
|
|
|
tu v manuale na strane 76 a 77 pisu ako aktivovat a deaktivovtat kompresor .link.
tu v manuale na strane 76 a 77 pisu ako aktivovat a deaktivovtat kompresor http://www.c5club.cz/files/pdf/c5_2005_2.pdf
|
|
24.08.2008 10:07 -
|
168262
|
|
tief
|
|
|
horal: to ze je klima automaticka neznamena ze sa neda vypnout. U starsich C5 som pisal vypinanie pri automatickej dvojzonovej klime. V manuale co poslal igok je postup ako to vypnut niekde na strane 9 - musi sa cez menu v palubnom pocitaci. Zjavne ta novsia klima je kapanek komplikovanejsia
horal: to ze je klima automaticka neznamena ze sa neda vypnout. U starsich C5 som pisal vypinanie pri automatickej dvojzonovej klime. V manuale co poslal igok je postup ako to vypnut niekde na strane 9 - musi sa cez menu v palubnom pocitaci. Zjavne ta novsia klima je kapanek komplikovanejsia :-)
|
|
24.08.2008 10:08 -
|
168263
|
|
horal
|
|
|
Pro igok : má pravdu, jsem osel, kdy jsem koupil auto, viděl jsem to tam, pak jsem na to zapomněl. Zítra to zkusím, někam jedu, uvidíme. Popletlo mne to, e pokud si pamatuji, chladilo to, i kdy jsem měl to tlačítko AUTO vypnuté, ale mohla to být setrvačnost toho výměnníku, který byl ochlazený z předchozího zamraení a stačilo trochu počkat, a se ohřeje. Jsem zvědavý - bylo by divné, kdyby nelo zapnout jen nasávání vzduchu bez vytápění, či chlazení. Uvidíme. Jo, a díky za pomoc a ochotu.
Pro igok : má pravdu, jsem osel, kdy jsem koupil auto, viděl jsem to tam, pak jsem na to zapomněl. Zítra to zkusím, někam jedu, uvidíme. Popletlo mne to, e pokud si pamatuji, chladilo to, i kdy jsem měl to tlačítko AUTO vypnuté, ale mohla to být setrvačnost toho výměnníku, který byl ochlazený z předchozího zamraení a stačilo trochu počkat, a se ohřeje. Jsem zvědavý - bylo by divné, kdyby nelo zapnout jen nasávání vzduchu bez vytápění, či chlazení. Uvidíme. Jo, a díky za pomoc a ochotu.
|
|
25.08.2008 13:38 -
|
168264
|
|
maóek
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X Break | Počet příspěvků: 38 |
|
|
kdy klimu vypnu, tedy nesvítí * tak bere auto vzduch zvenku a nechladí. Můe si ho dohřívat nastavením teploty na vyí ne je aktuální. Lze regulovat proudění vzduchu. Take pokud řeí foukání neupravovaného vzduchu dovnitř, nesmí svítit *. Pokud je venku teplo a stisknu AUTO, poutí se klima * (hvězdička ovládá kompresor). Pokud je venku mráz a pustím AUTO začne se vzduch přihřívat.
kdy klimu vypnu, tedy nesvítí * tak bere auto vzduch zvenku a nechladí. Můe si ho dohřívat nastavením teploty na vyí ne je aktuální. Lze regulovat proudění vzduchu. Take pokud řeí foukání neupravovaného vzduchu dovnitř, nesmí svítit *. Pokud je venku teplo a stisknu AUTO, poutí se klima * (hvězdička ovládá kompresor). Pokud je venku mráz a pustím AUTO začne se vzduch přihřívat.
|
|
07.05.2009 10:12 -
|
660671
|
|
Darja
|
|
|
Mě se nedávno stalo, e po nastartování se z topení ozývá klepání, jako kdyby na mě klapky klepaly do plastu. Děje se to jen ze začátku, v průběhu jízdy, kdyz změním teplotu, intenzitu nebo směr to u slyet není.
Řeit / neřeit??
Mě se nedávno stalo, e po nastartování se z topení ozývá klepání, jako kdyby na mě klapky klepaly do plastu. Děje se to jen ze začátku, v průběhu jízdy, kdyz změním teplotu, intenzitu nebo směr to u slyet není.
Řeit / neřeit??
|
|
19.04.2010 13:00 -
|
2342806
|
|
kokoumes
|
Město: Brandýsek , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) | Počet příspěvků: 111 |
|
|
Je nějaký zaručený způsob jak poznat e klimatizace běí správně? mě se zdá e mi to moc nechladí, ale pořád si nejsem jistý, protoe jsem někde slyel e hodně záleí na venkovní teplotě
Je nějaký zaručený způsob jak poznat e klimatizace běí správně? mě se zdá e mi to moc nechladí, ale pořád si nejsem jistý, protoe jsem někde slyel e hodně záleí na venkovní teplotě
|
|
19.04.2010 13:47 -
|
2342819
|
|
tief
|
|
|
Ked nastavis klimu na 16 a svieti ti * ( resp. nesvieti ECO ) tak musi ist ist s palubky studeny vzduch ... Ked nejde tak klima funguje slabo/zle. Samozrejme skusat ked je vonku resp. v aute viac ako 16' zeano
Ked nastavis klimu na 16 a svieti ti * ( resp. nesvieti ECO ) tak musi ist ist s palubky studeny vzduch ... Ked nejde tak klima funguje slabo/zle. Samozrejme skusat ked je vonku resp. v aute viac ako 16' zeano :)
|
|
19.04.2010 14:52 -
|
2342830
|
|
jruze
|
|
|
kokoumes napsal(a): Je nějaký zaručený způsob jak poznat e klimatizace běí správně? mě se zdá e mi to moc nechladí, ale pořád si nejsem jistý, protoe jsem někde slyel e hodně záleí na venkovní teplotě
Nastav regulaci na nejnií hodnotu,nebo zmačkni hvězdičku a pokud svítí je seplá klima.Otevři kapotu podívej se na klima kompresor(musí se točit řemenice(né jen venkovní část,ale celá) z kompresoru vedou dvě trubky- jedna je studená a druhá bude horká(někdy a moc tak se nespal). Pokud to je tak tak funguje-teoreticky by nízký stav náplně(chladiva) nemněl dovolit sepnutí.-stav kompresoru ale pozná jen jestli ti bude foukat dost chladný vzduch z průduchů(nejlépe napřed pořádně zatopit a potom sníit teplotu.V autě jsou čidla,která se budou snait v autě sníit teplotu za pomoci klima.(auto s hvězdičkou)
Nastav regulaci na nejnií hodnotu,nebo zmačkni hvězdičku a pokud svítí je seplá klima.Otevři kapotu podívej se na klima kompresor(musí se točit řemenice(né jen venkovní část,ale celá) z kompresoru vedou dvě trubky- jedna je studená a druhá bude horká(někdy a moc tak se nespal). Pokud to je tak tak funguje-teoreticky by nízký stav náplně(chladiva) nemněl dovolit sepnutí.-stav kompresoru ale pozná jen jestli ti bude foukat dost chladný vzduch z průduchů(nejlépe napřed pořádně zatopit a potom sníit teplotu.V autě jsou čidla,která se budou snait v autě sníit teplotu za pomoci klima.(auto s hvězdičkou)
|
|
19.04.2010 15:08 -
|
2342831
|
|
kokoumes
|
Město: Brandýsek , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) | Počet příspěvků: 111 |
|
|
Snad dnes u bude dost teplo abych to mohl vyzkouet. Zatím se mi zdá, e buď nejede vubec nebo jen málo . Je taky poznat při sepnutí kompresoru úbytek výkonu motoru za jízdy?
Snad dnes u bude dost teplo abych to mohl vyzkouet. Zatím se mi zdá, e buď nejede vubec nebo jen málo :-( . Je taky poznat při sepnutí kompresoru úbytek výkonu motoru za jízdy?
|
|
20.04.2010 09:46 -
|
2342957
|
|
kokoumes
|
|
|
Tak klima mi evidentne neklimuje neíte namkolik zhruba vyjde tlakovaní a plnení?
Tak klima mi evidentne neklimuje :-( neíte namkolik zhruba vyjde tlakovaní a plnení?
|
|
20.04.2010 10:55 -
|
2342965
|
|
fanda C5
|
Město: Most, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X | Počet příspěvků: 77 |
|
|
V Barumu to stojí 1200- 1500 kč, podle toho kolik tam plní, trvá to asi hodinu.Loni jsem to dělal.
V Barumu to stojí 1200- 1500 kč, podle toho kolik tam plní, trvá to asi hodinu.Loni jsem to dělal.
|
|
20.04.2010 11:37 -
|
2342970
|
|
jumep
|
|
|
hlavne si nakaz kontrolu tesnosti systemu, oni su schopny to naplnit a ked to utece ti povedat ze sak si nechcel kontrolu systemu
ich nenapadne ze ked to utieklo ma to zjavnu pricinu
hlavne si nakaz kontrolu tesnosti systemu, oni su schopny to naplnit a ked to utece ti povedat ze sak si nechcel kontrolu systemu
ich nenapadne ze ked to utieklo ma to zjavnu pricinu
|
|
20.04.2010 12:00 -
|
2342972
|
|
Martin
|
Město: Vlaim, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX Break | Počet příspěvků: 297 |
|
|
Kdy jsem byl před lety v Barumu s Xantií, tak mi po připojení na plničku hned řekli, e to nepůjde, protoe klima netěsní. Prý si plnička nejprve zkontroluje udrení tlaku a potom teprve doplní/vymění chladivo. Ale raději se zeptej.
Kdy jsem byl před lety v Barumu s Xantií, tak mi po připojení na plničku hned řekli, e to nepůjde, protoe klima netěsní. Prý si plnička nejprve zkontroluje udrení tlaku a potom teprve doplní/vymění chladivo. Ale raději se zeptej.
|
|
| |
|
|