| | |
28.05.2014 19:42 -
Re: Sklápění zpětných zrcátek
|
2700207
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Co to je, "ventilátor sání..asi vnitřního okruhu"?
Ventilátor je jen jeden. Spí bych ho nazval ventilátorem "foukání" ne sání. Ale to není podstatný. Směr foukání říděj klapky a to i přepínání mezi vnitřním a vnějím okruhem. Podstatný je, jestli si myslí, e je slyet ventilátor a nebo jestli opravdu běí a fouká to. Pokud to jen slyí a nefouká to, tak nejspí slyí něco jinýho. A to by mohl být třeba motorek v zrcátku.
Senzory v zrcátku jsou součástí těch motorků a dostane se k nim po vydloubnutí skla. Někde je tu popsáno, e se mají prostříkávat kontaktolem za soustavnýho pohybování motorkama tam a zpět. Tím se očistí kontakty a pak u to chodí.
Pokud je ve v pořádku, tak jetě musí zrcátka naučit, kam se mají po zařazení zpátečky natočit. A to tak, e přepne přepínač napravo, zařadí zpátečku a seřídí zrcátko ručně (tím kříovým ovladačem) do poadovaný polohy. Po vyřazení zpátečky by se mělo vrátit zpátky.
Co to je, "ventilátor sání..asi vnitřního okruhu"?
Ventilátor je jen jeden. Spí bych ho nazval ventilátorem "foukání" ne sání. Ale to není podstatný. Směr foukání říděj klapky a to i přepínání mezi vnitřním a vnějím okruhem. Podstatný je, jestli si myslí, e je slyet ventilátor a nebo jestli opravdu běí a fouká to. Pokud to jen slyí a nefouká to, tak nejspí slyí něco jinýho. A to by mohl být třeba motorek v zrcátku.
Senzory v zrcátku jsou součástí těch motorků a dostane se k nim po vydloubnutí skla. Někde je tu popsáno, e se mají prostříkávat kontaktolem za soustavnýho pohybování motorkama tam a zpět. Tím se očistí kontakty a pak u to chodí.
Pokud je ve v pořádku, tak jetě musí zrcátka naučit, kam se mají po zařazení zpátečky natočit. A to tak, e přepne přepínač napravo, zařadí zpátečku a seřídí zrcátko ručně (tím kříovým ovladačem) do poadovaný polohy. Po vyřazení zpátečky by se mělo vrátit zpátky.
|
|
29.05.2014 09:49 -
|
2700357
|
|
Shefik
|
Město: Dřísy, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive Break | Počet příspěvků: 19 |
|
|
Nespíná se ti náhodou vnitřní cirkulace vzduchu? Někde jsem to u viděl. To je proto, aby při couvání neel smrad z výfuku do kabiny
Nespíná se ti náhodou vnitřní cirkulace vzduchu? Někde jsem to u viděl. To je proto, aby při couvání neel smrad z výfuku do kabiny:nevim
|
|
29.05.2014 20:47 -
|
2700507
|
|
bartxm
|
|
|
nevidim zadnou spojitost mezi zrcatkem a ventilatorem,spis bych rekl ze se jen ventilator spustil na vyssi rychlost a doslo k tomu zrovna kdyz se zaradila zpatecka,jinak zrcatko se nastavuje normalne ovladacem?
nevidim zadnou spojitost mezi zrcatkem a ventilatorem,spis bych rekl ze se jen ventilator spustil na vyssi rychlost a doslo k tomu zrovna kdyz se zaradila zpatecka,jinak zrcatko se nastavuje normalne ovladacem?
|
|
02.12.2014 14:39 -
|
2760350
|
|
jumep
|
|
|
u c5 2 sa to nezrusi, len diagnostikou, ale vtedy sa zrusi aj manualne
trik ktory sa pouzva je ze ho das zaklopit a rucne ich vyklopis, ked to chces pouzit tak len tlacitkom raz
nevidim ale dovod na deaktivaciu
u c5 2 sa to nezrusi, len diagnostikou, ale vtedy sa zrusi aj manualne
trik ktory sa pouzva je ze ho das zaklopit a rucne ich vyklopis, ked to chces pouzit tak len tlacitkom raz
nevidim ale dovod na deaktivaciu
|
|
02.12.2014 15:58 -
|
2760369
|
|
Buchta
|
Město: Praha 3, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 445 |
|
|
já se neptal.... mě se to prostě zruilo jako na C5 I...... No valím dom, tak a bude pod barákem v autě teplo, zkusim je zas aktivovat......
Edit: Tak po nastartování zrcátka ly normálně čudlíkem sklopit a tím se aktivovaly. Ale pak pod barákem u se mi deaktivovat nepovedly. Zejtra je taky den.
já se neptal.... mě se to prostě zruilo jako na C5 I......:-o No valím dom, tak a bude pod barákem v autě teplo, zkusim je zas aktivovat......:nevim
Edit: Tak po nastartování zrcátka ly normálně čudlíkem sklopit a tím se aktivovaly. Ale pak pod barákem u se mi deaktivovat nepovedly. :-D Zejtra je taky den.;-)
|
|
02.12.2014 18:04 -
|
2760396
|
|
Buchta
|
Město: Praha 3, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 445 |
|
|
PAMe asi posrat ne, ráno sem to měl taky zamrzlý, teda jen levý. Tak se prostě otevřelo jen kam ho led pustil a zastavilo se, pak sem tím drobet zavrklal rukou a bylo to spravený Mi sakra nejde do hlavy jak sem to v poledne deaktivoval, KUA
PAMe asi posrat ne, ráno sem to měl taky zamrzlý, teda jen levý. Tak se prostě otevřelo jen kam ho led pustil a zastavilo se, pak sem tím drobet zavrklal rukou a bylo to spravený:-)))) Mi sakra nejde do hlavy jak sem to v poledne deaktivoval, KUA
|
|
02.12.2014 19:00 -
|
2760406
|
|
jumep
|
|
|
posrat asi ne, ked to nebude vladat pretocit, tak to neotvori/nezatvori
doraz otvorenia a zatvorenia je spraveny tak ze mechanicky doraz narazi v drahe a tym motor viacej neuvladze a vypne sa
posrat asi ne, ked to nebude vladat pretocit, tak to neotvori/nezatvori
doraz otvorenia a zatvorenia je spraveny tak ze mechanicky doraz narazi v drahe a tym motor viacej neuvladze a vypne sa
|
|
02.12.2014 21:04 -
|
2760473
|
|
63zdenda
|
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 2972 |
|
|
Také kadou zimu přemýlím o deaktivaci sklápění, jde o to, kdy ve slubě přes zimu auto stojí týden zamknuté na jednom místě, zasněí a hezky to zmrzne v té mezírce, odemknu auto, tak chudák motorek, kolikrát jsem musel hned zamknout, protoe jsem myslel, e se to celé urve. Je dost pracné to celé očistit, abych auto mohl bez pokození odemknout, jinak přes léto výborná věc, hlavně na parkoviti u obchoďáků, kde se jezdí s vozíky.
C5I to má vyřeené o mnoho líp, zrcátka se odklopí a teď přesně nevím jestli při zaplém zapalování, nebo a po nastartování, tam nehrozí pokození sklápění, je čas na vyčistění zmíněné mezery, která vznikne při sklopení zrcátek.
Také kadou zimu přemýlím o deaktivaci sklápění, jde o to, kdy ve slubě přes zimu auto stojí týden zamknuté na jednom místě, zasněí a hezky to zmrzne v té mezírce, odemknu auto, tak chudák motorek, kolikrát jsem musel hned zamknout, protoe jsem myslel, e se to celé urve. Je dost pracné to celé očistit, abych auto mohl bez pokození odemknout, jinak přes léto výborná věc, hlavně na parkoviti u obchoďáků, kde se jezdí s vozíky.
C5I to má vyřeené o mnoho líp, zrcátka se odklopí a teď přesně nevím jestli při zaplém zapalování, nebo a po nastartování, tam nehrozí pokození sklápění, je čas na vyčistění zmíněné mezery, která vznikne při sklopení zrcátek.
|
|
02.12.2014 21:08 -
|
2760475
|
|
Buchta
|
|
|
Mě příde, e to zastaví i o dřívějí překáku, jako třeba i tu námrazu, e ten motůrek nerve to zrcátko dokud se nespálí.... i dy si to moná tak i jumepe psal, ale mono jazyková bariera
Mě příde, e to zastaví i o dřívějí překáku, jako třeba i tu námrazu, e ten motůrek nerve to zrcátko dokud se nespálí.... i dy si to moná tak i jumepe psal, ale mono jazyková bariera ;-)
|
|
02.12.2014 21:30 -
|
2760484
|
|
63zdenda
|
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 2972 |
|
|
Kdy narazí na námrazu, jetě chvilku běí a pak vypne, aby se nespálil, já jsem měl u dorazu mení zmrazek, ten to přeskočilo a zůstalo odklopené a k čelnímu sklu, očistil jsem, ručně vrátil na doraz a ve fungovalo ok.
Kdy narazí na námrazu, jetě chvilku běí a pak vypne, aby se nespálil, já jsem měl u dorazu mení zmrazek, ten to přeskočilo a zůstalo odklopené a k čelnímu sklu, očistil jsem, ručně vrátil na doraz a ve fungovalo ok.
|
|
02.12.2014 21:33 -
|
2760485
|
|
jumep
|
|
|
nehori nic, rovnako aj ked sa rozklopia este sa dotlacaju, tam sa fakt neni coho obavat
nehori nic, rovnako aj ked sa rozklopia este sa dotlacaju, tam sa fakt neni coho obavat
|
|
02.12.2014 23:50 -
|
2760498
|
|
robo
|
Město: Piestany, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) | Počet příspěvků: 1083 |
|
|
som teraz v londyne, ale sledujem internet aka kalamitka je na cz/sk pomedzi, co teda spravia tie zrkadla ked je tam lad? tie motorky vypne prudova ochrana? na X7 by ma to zaujimalo. jak sa to sa u x7 deaktivovat okrem diagnostky a toho rucneho sposobu ?
som teraz v londyne, ale sledujem internet aka kalamitka je na cz/sk pomedzi, co teda spravia tie zrkadla ked je tam lad? tie motorky vypne prudova ochrana? na X7 by ma to zaujimalo. jak sa to sa u x7 deaktivovat okrem diagnostky a toho rucneho sposobu ?
|
|
03.12.2014 00:47 -
|
2760502
|
|
jumep
|
|
|
na x7 len diagnostika a kazdopadne tam tie zrkadla su uplne inac, tam snad ani nehrozi toto zamrznutie tym ze su na tenkej nozicke
na x7 len diagnostika a kazdopadne tam tie zrkadla su uplne inac, tam snad ani nehrozi toto zamrznutie tym ze su na tenkej nozicke
|
|
03.12.2014 07:05 -
|
2760506
|
|
Juras555
|
Město: Bučovice, Auto: Citroën C5 III (X7) 3.0 V6 HDi Tourer | Počet příspěvků: 166 |
|
|
Take me se to pos.... Díky asi 1cm vrstvě ledu se neodklopili, take jsem to očistil jak lo a ručně narovnal. Zrcátko řidiče normálně zase zaskočilo a funguje, ale spolujezdcovo je teď uplně volné jako by tam něco ruplo. Kdy dám sklopit nebo odklopit tak motorek jede asi minutu, ale zrcátko se ani nehne. Je tu někde návod, jak to rozebrat, nebo nevíte co s tím? Zatím jsem tu funkci sklápění deaktivoval a zrcátko zajistil páskou.
Take me se to pos.... Díky asi 1cm vrstvě ledu se neodklopili, take jsem to očistil jak lo a ručně narovnal. Zrcátko řidiče normálně zase zaskočilo a funguje, ale spolujezdcovo je teď uplně volné jako by tam něco ruplo. Kdy dám sklopit nebo odklopit tak motorek jede asi minutu, ale zrcátko se ani nehne. Je tu někde návod, jak to rozebrat, nebo nevíte co s tím? Zatím jsem tu funkci sklápění deaktivoval a zrcátko zajistil páskou.
|
|
03.12.2014 09:05 -
|
2760573
|
|
gull
|
|
|
Souhlasim s tim, ze na zimu bych radeji nesklapel, v pondeli jsem poprve vyzkousel trik se zaklopenim a nasilnym otevrenim, sice jsem se lehce bal abych neco neurval, ale je to v klidu. Vcera jsem za to byl vdecny, kdyz jsem mel auto obalene v ledu, nemusel jsem s nima laborovat. Akorat jsem byl mirne prekvapen, kdyz jsem pri pokusu vystelovani zrcatka slysel zaklapnuti a sklapeni je opet v provozu. Takze ted s zenou najdeme neutralni pozici zrcatek a opet z neutralizuju.
Souhlasim s tim, ze na zimu bych radeji nesklapel, v pondeli jsem poprve vyzkousel trik se zaklopenim a nasilnym otevrenim, sice jsem se lehce bal abych neco neurval, ale je to v klidu. Vcera jsem za to byl vdecny, kdyz jsem mel auto obalene v ledu, nemusel jsem s nima laborovat. Akorat jsem byl mirne prekvapen, kdyz jsem pri pokusu vystelovani zrcatka slysel zaklapnuti a sklapeni je opet v provozu. Takze ted s zenou najdeme neutralni pozici zrcatek a opet z neutralizuju.:palec
|
|
| |
|
|