| | |
17.01.2013 18:38 -
Re: Sklápění zpětných zrcátek
|
2539703
|
|
mravcek1
|
|
|
dnes som riesil ties prave zrkadlo, koli tomu ze neslo zklapanie(po nehode zamenene za obycajne).zohnal som original s buracky (35 ecok)ale farba bola odlisna na vsetkych plastoch,tak som sa dal do rozoberania oboch zrkadiel(naozaj treba cit a teplo,hroza to rozoberat!)jedine co som sa dost zapotil bolo demontovat ten klb na manualnom zrkadle,nakoniec som to odrezal a ten kryci plast vytiahol.Potom ma cvicil ten motorcek na zklapanie a zistil som ze na krycom plaste toho motorceka su dorazy bez ktoreho to nejde ako ma(cca 1hod).vsetky tie plasty som zamenil,poskladal a namontoval na dvere a ejha vsetko ide ako ma istA este by som chcel dodat ze obycajne zrkadlo ma iba 6kablikov a elektricke 12 kablikov!!to iba pre informaciu keby ste nevedeli ake mate a nemuseli by ste utekat na diagnostiku(staci dat dole tapacir dveri)
dnes som riesil ties prave zrkadlo, koli tomu ze neslo zklapanie(po nehode zamenene za obycajne).zohnal som original s buracky (35 ecok)ale farba bola odlisna na vsetkych plastoch,tak som sa dal do rozoberania oboch zrkadiel(naozaj treba cit a teplo,hroza to rozoberat!)jedine co som sa dost zapotil bolo demontovat ten klb na manualnom zrkadle,nakoniec som to odrezal a ten kryci plast vytiahol.Potom ma cvicil ten motorcek na zklapanie a zistil som ze na krycom plaste toho motorceka su dorazy bez ktoreho to nejde ako ma(cca 1hod).vsetky tie plasty som zamenil,poskladal a namontoval na dvere a ejha vsetko ide ako ma ist;-)A este by som chcel dodat ze obycajne zrkadlo ma iba 6kablikov a elektricke 12 kablikov!!to iba pre informaciu keby ste nevedeli ake mate a nemuseli by ste utekat na diagnostiku(staci dat dole tapacir dveri)
|
|
27.07.2013 16:18 -
|
2602576
|
|
loop1
|
Město: Zilina, Auto: Citroën C5 II 2.0i 16v Exclusive | Počet příspěvků: 19 |
|
|
Ahojte, presiel som si diskusiu ohladne elektricky sklapatelnych zrkadiel. V niekolkych prispevkoch bolo, ze je vhodne pohybove ustrojenstvo premazat - bud silikonovy olej alebo lepsie este je teflonovy sprej (ten je vraj vhodnejsi nakolko je to tzv. suche mazanie - nalepi sa prach a necistovy)
Tak som dnes kupil ten teflonovy sprej - len som sa uz nedocital, kde a ako "premazat" mechanizmus zrkadla. Viete mi poradit, co vsetko treba premazat - kam streknut sprej? Aby som zbytocne nestriekat sprej bez ucinku...
Co je potrebne napriklad zdemontovat a aky je pripadny postup? Vdaka za kazdu radu.
Ahojte, presiel som si diskusiu ohladne elektricky sklapatelnych zrkadiel. V niekolkych prispevkoch bolo, ze je vhodne pohybove ustrojenstvo premazat - bud silikonovy olej alebo lepsie este je teflonovy sprej (ten je vraj vhodnejsi nakolko je to tzv. suche mazanie - nalepi sa prach a necistovy)
Tak som dnes kupil ten teflonovy sprej - len som sa uz nedocital, kde a ako "premazat" mechanizmus zrkadla. Viete mi poradit, co vsetko treba premazat - kam streknut sprej? Aby som zbytocne nestriekat sprej bez ucinku...
Co je potrebne napriklad zdemontovat a aky je pripadny postup? Vdaka za kazdu radu.:palec
|
|
27.07.2013 19:32 -
|
2602670
|
|
jumep
|
|
|
sklopit zrkadla a na tu spodnu plochu pod nim a do tej dierky na nom trocha streknut
sklopit zrkadla a na tu spodnu plochu pod nim a do tej dierky na nom trocha streknut
|
|
27.07.2013 19:35 -
|
2602678
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Já to hodně prostříkal do tý mezery mezi pevnou a pohyblivou částí. Dírku jsem tam neviděl, ale asi to zateklo kam mělo, protoe u to 3 roky ani nevrzlo. Teklo mi to i kolem, ale hned jsem to utíral a nikde nezůstala ádná stopa.
Já to hodně prostříkal do tý mezery mezi pevnou a pohyblivou částí. Dírku jsem tam neviděl, ale asi to zateklo kam mělo, protoe u to 3 roky ani nevrzlo. Teklo mi to i kolem, ale hned jsem to utíral a nikde nezůstala ádná stopa.
|
|
27.07.2013 21:15 -
|
2602779
|
|
loop1
|
Město: Zilina, Auto: Citroën C5 II 2.0i 16v Exclusive | Počet příspěvků: 19 |
|
|
Dakujem za rady Zajtra vyskusam!
Dnes rano:
Nastriekany teflonovy sprej podla navodu vyssie - niekolko krat (cca 10x) som ich sklopil a rozklopil. A idu skvele! Plynuly pohyb, tichsie, bez zadrhelov! Super. Vdaka za pomoc. PS: Ten sprej som nasledne este pouzil na klucky dverí a pani dverí a zámkov. Vsetko ide hladsie a lepsie! Super vynalez.
Dakujem za rady :-) Zajtra vyskusam!
Dnes rano:
Nastriekany teflonovy sprej podla navodu vyssie - niekolko krat (cca 10x) som ich sklopil a rozklopil. A idu skvele! Plynuly pohyb, tichsie, bez zadrhelov! Super. Vdaka za pomoc. PS: Ten sprej som nasledne este pouzil na klucky dverí a pani dverí a zámkov. Vsetko ide hladsie a lepsie! Super vynalez.
|
|
23.01.2014 15:48 -
|
2661427
|
|
Hagrid_cZ
|
Město: Liberec, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 43 |
|
|
Ahoj,
dnes jsem si deaktivoval sklápění zrcátek. Deaktivaci jsem chtěl kvůli zamykání/odemykání v mrazech. Chtěl bych se jen zeptat zda není moné deaktivovat pouze funkci sklápění pří zamčení/odemčení auta, ale aby byla zachována monost sklopit zrcátka pomocí tlačítka na dveřích?
Ahoj,
dnes jsem si deaktivoval sklápění zrcátek. Deaktivaci jsem chtěl kvůli zamykání/odemykání v mrazech. Chtěl bych se jen zeptat zda není moné deaktivovat pouze funkci sklápění pří zamčení/odemčení auta, ale aby byla zachována monost sklopit zrcátka pomocí tlačítka na dveřích?
|
|
23.01.2014 16:43 -
|
2661431
|
|
mravcek1
|
|
|
Hagrid_cZ napsal(a): Ahoj,
dnes jsem si deaktivoval sklápění zrcátek. Deaktivaci jsem chtěl kvůli zamykání/odemykání v mrazech. Chtěl bych se jen zeptat zda není moné deaktivovat pouze funkci sklápění pří zamčení/odemčení auta, ale aby byla zachována monost sklopit zrcátka pomocí tlačítka na dveřích? prosim ta a naco to deaktyvovat?staci dat tlacitko spatnych do strednej polohy a zamknut dialkovym,zrkadala sa slopia a potom len manualne ich dat do povodnej polohy .nechat ich tak stale a auto si mysli ze su sklopene a tym padom nieje sklopenie oktivovane.opatovne sklopenie zas aktyvujes prepnutim tlacitka na ovladanie okien
prosim ta a naco to deaktyvovat?staci dat tlacitko spatnych do strednej polohy a zamknut dialkovym,zrkadala sa slopia a potom len manualne ich dat do povodnej polohy .nechat ich tak stale a auto si mysli ze su sklopene a tym padom nieje sklopenie oktivovane.opatovne sklopenie zas aktyvujes prepnutim tlacitka na ovladanie okien
|
|
23.01.2014 21:10 -
|
2661547
|
|
Hagrid_cZ
|
Město: Liberec, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 43 |
|
|
Ale to platí jen pro C5 1 ne?
Ale to platí jen pro C5 1 ne?
|
|
23.01.2014 21:22 -
|
2661549
|
|
jumep
|
|
|
ano, to plati len pri c5 1, ale vsetko je to tu minimalne raz popisane
diagnostikou v c5 2, ale len vypnes kompletnu funkciu, aj s tlacitkom, dany popis co tu je, je funkcny a netreba nic viac
ano, to plati len pri c5 1, ale vsetko je to tu minimalne raz popisane
diagnostikou v c5 2, ale len vypnes kompletnu funkciu, aj s tlacitkom, dany popis co tu je, je funkcny a netreba nic viac
|
|
02.02.2014 19:24 -
|
2664189
|
|
bartxm
|
|
|
Panove prosim vas o radu,cetl jsem snad vt tomhle tematu vsechny prispevky ale asi s mojim problemem se tu nesetkal nikdo zena ma C5 prvni generace a tak nejak to auto davam postupne do nejake vybavy asi jako moje xm ze zacatku,nicmene jsem predelal z druheho auta sklapeci zrcatka i s motorkama pro okna ve kterych je ridici jednotka ke sklapeni,pripojovaci kabelaz je obsazena plne tudiz zadny drat nechybi,a presto se mi nedari sklapeni zrcatek uvest do chodu,v lexii jsem tu funkci nenasel vubec,nebo spis nenasel jak ji aktivovat,pridrzenim tlacitka to nereaguje,prosim prosim o pomoc pratele a kamaradi
Panove prosim vas o radu,cetl jsem snad vt tomhle tematu vsechny prispevky ale asi s mojim problemem se tu nesetkal nikdo :-( zena ma C5 prvni generace a tak nejak to auto davam postupne do nejake vybavy asi jako moje xm ze zacatku,nicmene jsem predelal z druheho auta sklapeci zrcatka i s motorkama pro okna ve kterych je ridici jednotka ke sklapeni,pripojovaci kabelaz je obsazena plne tudiz zadny drat nechybi,a presto se mi nedari sklapeni zrcatek uvest do chodu,v lexii jsem tu funkci nenasel vubec,nebo spis nenasel jak ji aktivovat,pridrzenim tlacitka to nereaguje,prosim prosim o pomoc pratele a kamaradi :-)
|
|
02.02.2014 19:37 -
|
2664206
|
|
vseved
|
Město: Mratín, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) Tourer | Počet příspěvků: 636 |
|
|
Pokud tam nebyla sklápěcí zrcátka původně a dal jsi je tam dodatečně, tak bude muset také vyměnit centrální ovládání na dveřích řidiče.
Pokud tam nebyla sklápěcí zrcátka původně a dal jsi je tam dodatečně, tak bude muset také vyměnit centrální ovládání na dveřích řidiče.
|
|
02.02.2014 19:48 -
|
2664228
|
|
bartxm
|
|
|
to jsem vymenil,mas na mysli ten ovladaci panel ktery ma funkci sklopeni zrcatek ne jen prepnuti P/L uz jsem z toho trochu tumpachovej,me jeste nepadlo jestli to nema treba zvlast pojistku nekde :-/ ale uz jsem vazne v koncich,v lexii to nemuzu nikde najit jak to aktivovat a kdyz jsem volal do citroenu tak ze to nikdy nedelali ze oni taky nevi
to jsem vymenil,mas na mysli ten ovladaci panel ktery ma funkci sklopeni zrcatek ne jen prepnuti P/L uz jsem z toho trochu tumpachovej,me jeste nepadlo jestli to nema treba zvlast pojistku nekde :-/ ale uz jsem vazne v koncich,v lexii to nemuzu nikde najit jak to aktivovat a kdyz jsem volal do citroenu tak ze to nikdy nedelali ze oni taky nevi
|
|
02.02.2014 19:52 -
|
2664229
|
|
vseved
|
Město: Mratín, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) Tourer | Počet příspěvků: 636 |
|
|
V diag. se u C5 I dá povolit, zakázat ale i testnout.
V diag. se u C5 I dá povolit, zakázat ale i testnout.
|
|
02.02.2014 19:53 -
|
2664231
|
|
bartxm
|
|
|
a nevis prosim kde bych to nasel? Uz jsem nad tim stravil dve odpoledne a zacina me to stvat
a nevis prosim kde bych to nasel? Uz jsem nad tim stravil dve odpoledne a zacina me to stvat :-(
|
|
02.02.2014 20:06 -
|
2664237
|
|
vseved
|
|
|
Zkus: .link.
C5 uzivatelsky manual(od 2001) tam je to popsáno.
Zkus: http://www.c5club.cz/clanky/ke-stazeni/manualy/servisni-manualy-a-dokumentace-ke-stazeni#.Uu6Wl6Fx5wB
C5 uzivatelsky manual(od 2001) tam je to popsáno.
|
|
02.02.2014 20:14 -
|
2664239
|
|
bartxm
|
|
|
Mikra napsal(a): Tohle jsi udělal?
ano,tohle jsem udelal,i se zapnutym zapalovanim,i bez ne,v zamcenem aute,v odemcenem aute ,proste vselijak a ani h...
ano,tohle jsem udelal,i se zapnutym zapalovanim,i bez ne,v zamcenem aute,v odemcenem aute ,proste vselijak a ani h...
|
|
| |
|
|