| | |
03.08.2008 18:51 -
Plneni klimatizace
|
168112
|
|
spooky
|
Město: Beroun, Auto: | Počet příspěvků: 60 |
|
|
Tak jsem si dnes nechal znovu naplnit klimatizaci... odsalo to cca 550g plniva a 7 ml oleje. Docela jsme "pokecali" na tema "jak se to dela, ja jsem blbej" Nasel na jednotce zaznam o aute a podle jejich zaznamu by tam melo byt (ted nevim uplne presne) 650g plniva a (zase nevim uplne presne ale tusim ze) 130ml oleje. Nacez on mi povida ze mu technik co jim to servisuje rekl ze se plni max 30 ml. oleje ze ten pristroj ho nevysaje vsechnen a ze kdyz ho tam bude hodne ze to je spatne.. tak mi naplnil 27 ml oleje a 650g plniva. Protoze jsem lama tak by me zajimalo jestli s plnenim klimy nema nekdo zkusenost ale prijde mi to divny... kdyz se dela podtlakovej test ze by to vysalo vzduch a olej z chladice ne? Dokazu pochopit ze nikdy to neni uplne prazdny ale vymenit jen cca 1/5 resp. 1/4 oleje? Jak rikam jsem blondyna ale to by prece melo byt alespon polovina nebo ne?!
Tak jsem si dnes nechal znovu naplnit klimatizaci... odsalo to cca 550g plniva a 7 ml oleje. Docela jsme "pokecali" na tema "jak se to dela, ja jsem blbej" :) Nasel na jednotce zaznam o aute a podle jejich zaznamu by tam melo byt (ted nevim uplne presne) 650g plniva a (zase nevim uplne presne ale tusim ze) 130ml oleje. Nacez on mi povida ze mu technik co jim to servisuje rekl ze se plni max 30 ml. oleje ze ten pristroj ho nevysaje vsechnen a ze kdyz ho tam bude hodne ze to je spatne.. tak mi naplnil 27 ml oleje a 650g plniva. Protoze jsem lama tak by me zajimalo jestli s plnenim klimy nema nekdo zkusenost ale prijde mi to divny... kdyz se dela podtlakovej test ze by to vysalo vzduch a olej z chladice ne? Dokazu pochopit ze nikdy to neni uplne prazdny ale vymenit jen cca 1/5 resp. 1/4 oleje? Jak rikam jsem blondyna ale to by prece melo byt alespon polovina nebo ne?! :)
|
|
11.05.2009 10:53 -
Re: Plneni klimatizace
|
660742
|
|
Herulinka
|
Město: Nezvěstice, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X | Počet příspěvků: 197 |
|
|
Plnění mě taky čeká, nevím o tom vůbec, ale vůbec nic, take jestli máte někdo nějaké postřehy, sem s nimi
Plnění mě taky čeká, nevím o tom vůbec, ale vůbec nic, take jestli máte někdo nějaké postřehy, sem s nimi ;-)
|
|
11.05.2009 17:28 -
|
660771
|
|
číslo 5
|
|
|
jako první je potřeba prověřit těsnost sistému a pak plnit. u předchozího auta mi klimu naplnili a za týden chladivo uteklo tak jsem jel k "odborníkům" a oni mi řekli e jsem chtěl klimu naplnit né zkontrolovat těsnost. tak jsem jel jinam, jezdím k firmě Červený v Ústí nad Labem a naprostá spokojenost. je to o lidech někdo chce jen vydělat a někdo i vyřeit problém, tak přeji hodně těstí při výběru firmy.
jako první je potřeba prověřit těsnost sistému a pak plnit. u předchozího auta mi klimu naplnili a za týden chladivo uteklo tak jsem jel k "odborníkům" a oni mi řekli e jsem chtěl klimu naplnit né zkontrolovat těsnost. tak jsem jel jinam, jezdím k firmě Červený v Ústí nad Labem a naprostá spokojenost. je to o lidech někdo chce jen vydělat a někdo i vyřeit problém, tak přeji hodně těstí při výběru firmy.
|
|
25.06.2010 14:45 -
|
2349167
|
|
Lhota
|
Město: České Budějovice, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 39 |
|
|
Ahoj, nevíte někdo, jak je to s tím mnostvím náplní v klimě? Jde mi o C5 II 2.0HDi 2007. Díky Lhota
Ahoj, nevíte někdo, jak je to s tím mnostvím náplní :nevim v klimě? Jde mi o C5 II 2.0HDi 2007. Díky Lhota
|
|
25.06.2010 15:50 -
|
2349169
|
|
Lhota
|
Město: České Budějovice, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 39 |
|
|
A oleje?
Díky Lhota
A oleje? ;-)
Díky Lhota
|
|
25.06.2010 18:08 -
|
2349176
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
olej se do systemu NEDOPLNUJE
olej se do systemu NEDOPLNUJE
|
|
25.06.2010 18:17 -
|
2349177
|
|
jumep
|
|
|
olej sa v systeme meni, niekto to moze brat ako doplnenie
konec koncov je to tam v tom pdf dost rozpisane a kazdy kto robi tie klimatizacie by mal vedet co a ako
olej sa v systeme meni, niekto to moze brat ako doplnenie
konec koncov je to tam v tom pdf dost rozpisane a kazdy kto robi tie klimatizacie by mal vedet co a ako
|
|
25.06.2010 18:33 -
|
2349178
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
Z duvodu ze ho nelze vyseparovat vsechen ale jen asi 10% z obemu a to jen na specialnich zarizenich a
vzhledem k tomu ze klimu plnime dost dlouho a navic s prihlednutim k tomu ze jsem absolvoval dvoudeni skoleni systemu klimatizace v autech (povine pokud chces pracovat s klimatizaci a plyny do ni) ti musim Jumepe oponovat ,Olej se v systemu klimatizace NEMENI
Z duvodu ze ho nelze vyseparovat vsechen ale jen asi 10% z obemu a to jen na specialnich zarizenich a
vzhledem k tomu ze klimu plnime dost dlouho a navic s prihlednutim k tomu ze jsem absolvoval dvoudeni skoleni systemu klimatizace v autech (povine pokud chces pracovat s klimatizaci a plyny do ni) ti musim Jumepe oponovat ,Olej se v systemu klimatizace NEMENI
|
|
25.06.2010 19:16 -
|
2349179
|
|
tief
|
|
|
Dovolim si maly offtopic ( ked uz sa riesi olej do klimy ) mam uplne suchu vycistenu klimu v BX-e, kolko oleja sa dava do kompresora ? Nasiel som hodnotu 135g/ml. Nemate niekto po ruke nejaky chytry katalog ? Ja som to nenasiel priamo pre BX len pre kompresor Valeo.
Dovolim si maly offtopic ( ked uz sa riesi olej do klimy ) mam uplne suchu vycistenu klimu v BX-e, kolko oleja sa dava do kompresora ? Nasiel som hodnotu 135g/ml. Nemate niekto po ruke nejaky chytry katalog ? Ja som to nenasiel priamo pre BX len pre kompresor Valeo.
|
|
25.06.2010 19:52 -
|
2349180
|
|
autodiag
|
|
|
co je to vycistena klima ?...olej zustava v kompresoru a pokud ho nekdo nevylil je tam porad
mnozstvi zalezi na typu kompresoru...my davame do noveho systemu (treba po havarii,starsi kompresor) cca 1,5-2,0 dcl
kdyz ho das hodne nebude to chladit,kdyz ho das min paradoxne se skoro nic nestane
Bacha novej kompresor uz svoji napln ma a stejne jako u doplnovani ci plneni klimatizace se nedoplnuje
co je to vycistena klima ?...olej zustava v kompresoru a pokud ho nekdo nevylil je tam porad :)
mnozstvi zalezi na typu kompresoru...my davame do noveho systemu (treba po havarii,starsi kompresor) cca 1,5-2,0 dcl
kdyz ho das hodne nebude to chladit,kdyz ho das min paradoxne se skoro nic nestane
Bacha novej kompresor uz svoji napln ma a stejne jako u doplnovani ci plneni klimatizace se nedoplnuje
|
|
25.06.2010 20:27 -
|
2349183
|
|
tief
|
|
|
klima demontovana a obsah vsetkeho bol vyliaty tzn je to prazdne
klima demontovana a obsah vsetkeho bol vyliaty :) tzn je to prazdne
|
|
25.06.2010 20:34 -
|
2349184
|
|
autodiag
|
|
|
dej mu 2 dcl
dej mu 2 dcl ;)
|
|
26.06.2010 00:17 -
|
2349195
|
|
kosta
|
Město: Mnichov, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X | Počet příspěvků: 22 |
|
|
No ja som si daval prednedavnom plnit klimu. A urcite mi tam plnil aj napln a aj olej.
No ja som si daval prednedavnom plnit klimu. A urcite mi tam plnil aj napln a aj olej.
|
|
26.06.2010 09:00 -
|
2349201
|
|
autodiag
|
|
|
pokud ti plnili klimu automatem se separatorem ,olej ti neplnili ale pouze vratili vyseparovane mnozstvi
pokud ti plnili klimu klasickou plnickou,z bomby nebo automatem bez separatoru a dali ti tam olej tak ti tam pridali mnozstvi navic
pokud ti plnili klimu automatem se separatorem ,olej ti neplnili ale pouze vratili vyseparovane mnozstvi
pokud ti plnili klimu klasickou plnickou,z bomby nebo automatem bez separatoru a dali ti tam olej tak ti tam pridali mnozstvi navic
|
|
26.03.2012 00:33 -
|
2462141
|
|
brutar
|
Město: Český Dub, Auto: Citroën C5 II 1.8i 16v X Break | Počet příspěvků: 56 |
|
|
Zdravím,
doporučili byste mi nějaký kvalitní servis Liberec, Jablonec, Turnov nebo Mladá Boleslav, kde mi zkontrolují klimatizaci a případně doplní za nějakou rozumnou cenu.
Díky za tipy.
Zdravím,
doporučili byste mi nějaký kvalitní servis Liberec, Jablonec, Turnov nebo Mladá Boleslav, kde mi zkontrolují klimatizaci a případně doplní za nějakou rozumnou cenu.
Díky za tipy.
|
|
26.03.2012 17:16 -
|
2462332
|
|
tomix
|
Město: Ceska lipa, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 232 |
|
|
Mlada Boleslav CITROEN MRKVICKA
Mlada Boleslav CITROEN MRKVICKA:palec
|
|
22.03.2019 10:47 -
Plnici ventil klimatizace
|
3212674
|
|
Thomson1
|
Město: Kladno, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X Break | Počet příspěvků: 38 |
|
|
Zdravím moná.mam hloupý dotaz ale nemůu najit napoutěcí ventil klimatizace. Kde ho najdu?
Díky Tomá
Zdravím moná.mam hloupý dotaz ale nemůu najit napoutěcí ventil klimatizace. Kde ho najdu?
Díky Tomá
|
|
26.03.2019 23:04 -
|
3213661
|
|
Thomson1
|
Město: Kladno, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X Break | Počet příspěvků: 38 |
|
|
Zdravím....to je umístěn tak hloupě? Větinou je na viditelném místě v horní části motorového prostoru....
Zdravím....to je umístěn tak hloupě? Větinou je na viditelném místě v horní části motorového prostoru....
|
|
| |
|
|