| | |
04.05.2015 18:31 -
Re: Tempomat - občas nefunguje
|
2817331
|
|
jumep
|
|
|
ano znamena to vymenit brzdovy spinac
ano znamena to vymenit brzdovy spinac
|
|
05.05.2015 16:56 -
|
2817629
|
|
jruze
|
|
|
Tohle sice vypadá na brz.spínač,ale u jsem se hodněkrát setkal e byla chyba ve spojkovém spínači. a brzdová světla klidně budou svítit - to je ta druhá část spínače.Zkontroluj projistotu oba.(mně se toto párkrát ukázalo také a byl patný kontakt na spojkovém) a hláka je samo stejná. (stačilo jen rozpojit a spojit)- u brzdového stačí zkontrolovak jestli správně sedí - někdy se o nej opře(zavadí nohou) a on se vychýlí.
Tohle sice vypadá na brz.spínač,ale u jsem se hodněkrát setkal e byla chyba ve spojkovém spínači.;-) a brzdová světla klidně budou svítit - to je ta druhá část spínače.Zkontroluj projistotu oba.(mně se toto párkrát ukázalo také a byl patný kontakt na spojkovém) a hláka je samo stejná. (stačilo jen rozpojit a spojit)- u brzdového stačí zkontrolovak jestli správně sedí - někdy se o nej opře(zavadí nohou) a on se vychýlí.
|
|
06.02.2016 18:59 -
|
2916473
|
|
BlueSeven
|
Město: Černovice, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive | Počet příspěvků: 613 |
|
|
BlueSeven napsal(a): Ahoj,
dnes při zapnutí tempomatu hláka "Speed system control faulty", tempomat nefunkční, ale auto nelo do nouzáku. Kouknul jsem do diag a tam hláka P1536.
Znamená to koupit nový brzdový spínač 4534 67?
Tak dnes opět hláka "Speed system control faulty" a v diag opět P1536. Minule jsem to opravil tak, e jsem povytáhl a opět zasunul tu zlatou část v brzdovém spínači. Teď u to nefunguje, take u budu muset koupit opravdu nový.
Otázka, k čemu je v té sadě 453467 ten kabelový svazek, potřebuji ho vůbec? Podle mě se tam nikam nedá dát Nestačil by jen spínač 453465 bez svazku? Rozdíl cen je propastný 550 / 187 Kč
Tak dnes opět hláka "Speed system control faulty" a v diag opět P1536. Minule jsem to opravil tak, e jsem povytáhl a opět zasunul tu zlatou část v brzdovém spínači. Teď u to nefunguje, take u budu muset koupit opravdu nový.
Otázka, k čemu je v té sadě 453467 ten kabelový svazek, potřebuji ho vůbec? Podle mě se tam nikam nedá dát:nevim Nestačil by jen spínač 453465 bez svazku? Rozdíl cen je propastný 550 / 187 Kč :-o
|
|
06.02.2016 19:51 -
|
2916493
|
|
jumep
|
|
|
kablik je odporovy kablik aby nehoreli tie kontakty v nom
neries to a kup normalne spinac
kablik je odporovy kablik aby nehoreli tie kontakty v nom
neries to a kup normalne spinac
|
|
08.02.2016 09:47 -
|
2917209
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
kablik si tam urcite dej,spinac pak budes mit navzdy (skoro)
kablik odporovy neni.jsou tam obycejne vodice,jsou ale jinak zapojene..v nekterych je ale i rezistor
kablik si tam urcite dej,spinac pak budes mit navzdy (skoro)
kablik odporovy neni.jsou tam obycejne vodice,jsou ale jinak zapojene..v nekterych je ale i rezistor
|
|
08.02.2016 10:35 -
|
2917227
|
|
jumep
|
|
|
ked ten spinac dal 8 rokov, nevidim dovod robit s toho kovbojku
co som cital tak by ten odpor tam mal byt vzdy a ma to mat vplyv ze sa to predlzi a netaha nejako ten spinac (aspon tak som to pochopil z toho popisu)
ked ten spinac dal 8 rokov, nevidim dovod robit s toho kovbojku
co som cital tak by ten odpor tam mal byt vzdy a ma to mat vplyv ze sa to predlzi a netaha nejako ten spinac (aspon tak som to pochopil z toho popisu)
|
|
09.02.2016 21:03 -
|
2917477
|
|
jruze
|
|
|
A Petře k čemu by tam byl odporovej drát kdy je to kenová záleitost? je tam rezistor a ví proč?
A Petře k čemu by tam byl odporovej drát kdy je to kenová záleitost? je tam rezistor a ví proč?
|
|
09.02.2016 21:13 -
|
2917481
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
jumep napsal(a): myslis kena od barbie?
a dalsia vec, je to spinac, ziadna datova vec ...
odpor je tam na to aby tam nevznikali spice a neopekali kontakty, stale ale plati to co som povedal - pri tom ze to dalo 8 rokov a vymeni sa to za novy spinac tak to kludne vydrzi dalsich 8 rokov ...
ano CAN tam neni ,neni to datova komunikace,to je bez debat..ALE
nevidim jediny duvod "zapekani" kontaktu..vubec jsi nepochopil princip veci bohuzel
ano CAN tam neni ,neni to datova komunikace,to je bez debat..ALE
nevidim jediny duvod "zapekani" kontaktu..vubec jsi nepochopil princip veci bohuzel
|
|
09.02.2016 21:15 -
|
2917482
|
|
jumep
|
|
|
tak napis ako to tam je nech do buducna viem .... vsetci tu mudrujete ale nikto nikdy nepise co a ako a preco ....
co viem je to len sprosty kontaktovy spinac pre BSI a ECU motora
bud sa opekaju kontakty alebo sa sam zodere, neviem si predstavit zeby tam nieco viac bolo
tak napis ako to tam je nech do buducna viem .... vsetci tu mudrujete ale nikto nikdy nepise co a ako a preco ....
co viem je to len sprosty kontaktovy spinac pre BSI a ECU motora
bud sa opekaju kontakty alebo sa sam zodere, neviem si predstavit zeby tam nieco viac bolo
|
|
09.02.2016 21:29 -
|
2917489
|
|
autodiag
|
|
|
spinac neni silovy,proto nemuze dojit k opalovani kontaktu..neni to jako stare auta ktere spinali primo 42W ve svetlech
kdyz nefunkcni snimac rozeberes je cistej jak slovo bozi,vetsinou odejde mechanicky,vymacka se
rezistor a prehozeni kontaktu je tam spise proto protoze spinas kontaktem polovodic ktery ma na vstupu pullup a ty sepnutim ho uvedes do jineho logickeho stavu..ten vlozeny rezistor v kabelazi je tam v soucinosti vnitrniho pullupu..zjistilo se ze BSI ma obcas neutralni stav i po sepnuti a delalo to problemy a proto ten mezikus s rezistorem a prehozenymi vyvody ..pomuze privest vstup do toho pozadovaneho stavu
novejsi transgame BSI uz maji tohle osetrene a nepotrebuji tenhle zasah
je to i z bezpecnostniho hlediska hlavne pro auta vybavena tempomatem..pro to si urcite domyslis
spinac neni silovy,proto nemuze dojit k opalovani kontaktu..neni to jako stare auta ktere spinali primo 42W ve svetlech
kdyz nefunkcni snimac rozeberes je cistej jak slovo bozi,vetsinou odejde mechanicky,vymacka se
rezistor a prehozeni kontaktu je tam spise proto protoze spinas kontaktem polovodic ktery ma na vstupu pullup a ty sepnutim ho uvedes do jineho logickeho stavu..ten vlozeny rezistor v kabelazi je tam v soucinosti vnitrniho pullupu..zjistilo se ze BSI ma obcas neutralni stav i po sepnuti a delalo to problemy a proto ten mezikus s rezistorem a prehozenymi vyvody ..pomuze privest vstup do toho pozadovaneho stavu
novejsi transgame BSI uz maji tohle osetrene a nepotrebuji tenhle zasah
je to i z bezpecnostniho hlediska hlavne pro auta vybavena tempomatem..pro to si urcite domyslis
|
|
09.02.2016 21:38 -
|
2917491
|
|
jumep
|
|
|
OK, to dava zmysel, akurat som bral ten dratik ze je v nom len ten odpor
zodere sa to rovnako ako aj bez kabliku a bude to casom blbnut
inak toto stacilo napisat hned na zaciatku a vyhli by sme sa strane zbytocneho pisania o nicom, v tomto pripade berem s5, kablik ma vyznam (uz len pre zaujimavost si ho kupim a pokukam) - kazdopadne je na kazdeho rozhodnuti, fungovat to bude aj bez neho, s nim by to malo byt bezpecnejsie
(este opalovanie som bral skor z C5 1, kde tie kontakty boli ohorete a tiez to spina len kontak pre ECU a BSI, je pravda ze ziaden ten brzdovy spinac co som otvoril 4kontaktovy nebol nikdy opaleny, nikdy som sa nad tym nepozastavoval a vzdy to len vymenil)
OK, to dava zmysel, akurat som bral ten dratik ze je v nom len ten odpor
zodere sa to rovnako ako aj bez kabliku a bude to casom blbnut
inak toto stacilo napisat hned na zaciatku a vyhli by sme sa strane zbytocneho pisania o nicom, v tomto pripade berem s5, kablik ma vyznam (uz len pre zaujimavost si ho kupim a pokukam) - kazdopadne je na kazdeho rozhodnuti, fungovat to bude aj bez neho, s nim by to malo byt bezpecnejsie
(este opalovanie som bral skor z C5 1, kde tie kontakty boli ohorete a tiez to spina len kontak pre ECU a BSI, je pravda ze ziaden ten brzdovy spinac co som otvoril 4kontaktovy nebol nikdy opaleny, nikdy som sa nad tym nepozastavoval a vzdy to len vymenil)
|
|
09.02.2016 21:42 -
|
2917493
|
|
autodiag
|
|
|
a ja myslel ze to vis ale jen se ti ho nechce nikdy kupovat aby to bylo levnejsi...
hold vyvojove zmeny...
v kabelazi jsou normalni .75 vodice , jen jeden jse prehozeny a s zeistorem ve smrstovacce
a ja myslel ze to vis ale jen se ti ho nechce nikdy kupovat aby to bylo levnejsi...
hold vyvojove zmeny...
v kabelazi jsou normalni .75 vodice , jen jeden jse prehozeny a s zeistorem ve smrstovacce
|
|
09.02.2016 21:45 -
|
2917495
|
|
jumep
|
|
|
nie, cena nikdy nehrala rolu - to je kazdeho zakaznika rozhodnutie ci to da alebo neda
ked bol kablik tak som ho nikdy neskumal, len strcil, videl som tam ten odpor a myslel len ze je tam na to iste ako relativne odporove draty na ziarovku - toto je uz skor na CHAT, podstatna info bola povedana
nie, cena nikdy nehrala rolu - to je kazdeho zakaznika rozhodnutie ci to da alebo neda
ked bol kablik tak som ho nikdy neskumal, len strcil, videl som tam ten odpor a myslel len ze je tam na to iste ako relativne odporove draty na ziarovku - toto je uz skor na CHAT, podstatna info bola povedana
|
|
09.02.2016 21:48 -
|
2917497
|
|
autodiag
|
|
|
zarovka je silovej spotrebic kde tecou proudy radove 3A...u spinace tece radove 10-20mA
zarovka je silovej spotrebic kde tecou proudy radove 3A...u spinace tece radove 10-20mA
|
|
09.02.2016 22:14 -
|
2917507
|
|
BlueSeven
|
Město: Černovice, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive | Počet příspěvků: 613 |
|
|
Koupil jsem bez kabliku, kdyby to bylo nějak extra o bezpečnosti, je na to svolávačka
Koupil jsem bez kabliku, kdyby to bylo nějak extra o bezpečnosti, je na to svolávačka ;-)
|
|
09.02.2016 22:19 -
|
2917508
|
|
autodiag
|
|
|
na nektere modely svolavacka byla je to tak dva,tri roky..v peugeotu na nektere modely spinac zvlast nekoupis..s tou bezpecnosti je to extrem samozdrejme,mysleno spis v souvyslosti s tempomatem
na nektere modely svolavacka byla je to tak dva,tri roky..v peugeotu na nektere modely spinac zvlast nekoupis..s tou bezpecnosti je to extrem samozdrejme,mysleno spis v souvyslosti s tempomatem
|
|
10.02.2016 08:03 -
|
2917526
|
|
jruze
|
|
|
Mám tu asi tři klapky - počáteční příznaky byly občas nefunkční tempomat (dost často se stávalo e po znovu nečtení polohy klapky bylo ve OK) a končilo to závadou napřed přechodné následně trvalou - po výměně klapky ve OK.(kdy jí otevře a prohlédne si ozubení bude ve dvou místech vidět vymačkané zuby(teké jsem protestoval názoru mého kolegy - přesvědčil mne - no zkuenost je skuenost- v tom je síla praxe), poloha EGR je to samé i ten to dovede (také mne sere e měl-má pravdu - kdy ho elektronicky upravil byl klid - vrátil do origo stavu a problém opět.) - no člověk se pořád učí
Příčin můe být samo víc i ten spínač (a klidně jen ten spínač)- je to nejmení zlo.
Mám tu asi tři klapky - počáteční příznaky byly občas nefunkční tempomat (dost často se stávalo e po znovu nečtení polohy klapky bylo ve OK) a končilo to závadou napřed přechodné následně trvalou - po výměně klapky ve OK.(kdy jí otevře a prohlédne si ozubení bude ve dvou místech vidět vymačkané zuby(teké jsem protestoval názoru mého kolegy - přesvědčil mne - no zkuenost je skuenost- v tom je síla praxe), poloha EGR je to samé i ten to dovede (také mne sere e měl-má pravdu - kdy ho elektronicky upravil byl klid - vrátil do origo stavu a problém opět.) - no člověk se pořád učí:palec
Příčin můe být samo víc i ten spínač (a klidně jen ten spínač)- je to nejmení zlo.
|
|
| |
|
|