| | |
16.05.2014 10:34 -
Re: Tempomat - občas nefunguje
|
2696398
|
|
Yenya
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 7 |
|
|
jumep napsal(a): anomalia vo vykone motora
nieco neni 100%, ale neni to na hlasku o chybe
skus diagnostiku ci tam nebude nejaka poznamka
Diagnostika nic neukázala. Cituji technika: "to auto je a podezřele bezchybné". Podle mě je to mechanický problém. Ono se to i chová tak, e pokud lápnu na plyn, nechám motor v záběru, a pak zapnu tempomat, tak se bez problémů rozjede na poadovanou rychlost i pokud je o hodně vyí, ne právě jedu. Vypíná se akorát pokud má motor do záběru dostat sám. Čili bych tipoval na nějaký koncový spínač pedálu nebo něco takového, co se při uvedení motoru do záběru trochu pohne.
Diagnostika nic neukázala. Cituji technika: "to auto je a podezřele bezchybné". Podle mě je to mechanický problém. Ono se to i chová tak, e pokud lápnu na plyn, nechám motor v záběru, a pak zapnu tempomat, tak se bez problémů rozjede na poadovanou rychlost i pokud je o hodně vyí, ne právě jedu. Vypíná se akorát pokud má motor do záběru dostat sám. Čili bych tipoval na nějaký koncový spínač pedálu nebo něco takového, co se při uvedení motoru do záběru trochu pohne.
|
|
16.05.2014 14:53 -
|
2696483
|
|
Zbyňa
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX | Počet příspěvků: 459 |
|
|
Yenya napsal(a): Začal se mi chovat divně tempomat - byl jsem zvyklý na delích cestách se s ním rozjídět na dálnici třeba po konci rychlostního omezení - podrel jsem +, a tam naskákalo třeba o 30 km/h víc, auto se rozjelo a jelo. Včera se mi ale opakovaně stalo, e po podrení + (třeba i jen o dva kroky, čili o 10 km/h navíc) auto tak půl vteřiny a vteřinu zrychlovalo, a pak se tempomat vypnul - na displeji bylo OFF a auto jelo bez plynu. Kdy jsem stiskl boční tlačítko a znovu tempomat zapnul, stalo se toté. Kdy jsem ale poadované rychlosti dosáhl pedálem plynu a a pak zapnul tempomat, spolehlivě drel nastavenou rychlost. Jen zvyování hodnoty tempomatu o 1 km/h krátkými stisky + taky fungovalo, ale teda 30krát jsem neklikl. Setkali jste se s tím někdo?
Stává se mi občas něco podobného, vdy se to vyskytne, tak jak říká při častém rozjídění a zpomalování na tempomat. Rakousko , kde je v tunelu 100 a pak zase 130.. klasika. Ale a po delí době vdy. Funguje mi vypnout tempomat, vyřadit na neutrál, znovu zařadi 6, zapnout tempomat a pokračujeme... Příjde mi, jako by bal prostě nějak zblbnutej jenom.
Stává se mi občas něco podobného, vdy se to vyskytne, tak jak říká při častém rozjídění a zpomalování na tempomat. Rakousko , kde je v tunelu 100 a pak zase 130.. klasika. Ale a po delí době vdy. Funguje mi vypnout tempomat, vyřadit na neutrál, znovu zařadi 6, zapnout tempomat a pokračujeme... Příjde mi, jako by bal prostě nějak zblbnutej jenom.
|
|
16.05.2014 15:08 -
|
2696488
|
|
Yenya
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 7 |
|
|
Zbyňa napsal(a): Funguje mi vypnout tempomat, vyřadit na neutrál, znovu zařadi 6, zapnout tempomat a pokračujeme...
No tak to u jsme doma, ne? V manuálu píou, e tempomat funguje jen na 5. a 6. rychlostní stupeň. Take on si někde musí snímat, co je zrovna zařazeno. No a toto místo je myslím nejvíc rozpohybované přidáním plynu. Take tady bych hledal problém. Akorát nevím, kde takový snímač můe být. No, asi to nechám na servis.
No tak to u jsme doma, ne? V manuálu píou, e tempomat funguje jen na 5. a 6. rychlostní stupeň. Take on si někde musí snímat, co je zrovna zařazeno. No a toto místo je myslím nejvíc rozpohybované přidáním plynu. Take tady bych hledal problém. Akorát nevím, kde takový snímač můe být. No, asi to nechám na servis.
|
|
16.05.2014 15:56 -
|
2696501
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Tempomat funguje na 4 - 5 - 6 od rychlosti 40km/h vý.
Tempomat funguje na 4 - 5 - 6 od rychlosti 40km/h vý.
|
|
16.05.2014 17:43 -
|
2696550
|
|
Hanz 397
|
|
|
Yenya napsal(a): No tak to u jsme doma, ne? V manuálu píou, e tempomat funguje jen na 5. a 6. rychlostní stupeň. Take on si někde musí snímat, co je zrovna zařazeno. No a toto místo je myslím nejvíc rozpohybované přidáním plynu. Take tady bych hledal problém. Akorát nevím, kde takový snímač můe být. No, asi to nechám na servis.
"Snímá" to tak,e porovná aktuální rychlost,zatíení motoru a jeho otáčky. Podle toho pozná,co má zařazeno...
"Snímá" to tak,e porovná aktuální rychlost,zatíení motoru a jeho otáčky. Podle toho pozná,co má zařazeno...
|
|
18.05.2014 15:09 -
|
2697371
|
|
Frantiek
|
Město: Neratovice, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v Leader Break | Počet příspěvků: 7 |
|
|
Nefunguje mně omezovač rychlosti nelze nastavit max.rychlost hlásí servis,na diag.hlasí vadný pedál plynu.
Cena za opravu nový cca 5500,z vrakovitě 1500.
Nefunguje mně omezovač rychlosti nelze nastavit max.rychlost hlásí servis,na diag.hlasí vadný pedál plynu.
Cena za opravu nový cca 5500,z vrakovitě 1500.
|
|
18.05.2014 17:44 -
|
2697421
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Z vraku bych ho nebral. Leda e třeba momentálně nejsi solventní a počítá s tím, e tahle součástka nevydrí na věky a bude ho muset za chvíli kupovat znova.
Mě ho měnili před lety v Citroenu a stálo to 4.000,- Kč.
Z vraku bych ho nebral. Leda e třeba momentálně nejsi solventní a počítá s tím, e tahle součástka nevydrí na věky a bude ho muset za chvíli kupovat znova.
Mě ho měnili před lety v Citroenu a stálo to 4.000,- Kč.
|
|
06.07.2014 19:36 -
|
2712857
|
|
jumep
|
|
|
pedal sa nam nejako podarilo opravit, cize relativne by som to mohol spravit, ale neni to o tempomate
rozpoznavanie zaradeneho stupna je presne rychlost vs otacky
pedal sa nam nejako podarilo opravit, cize relativne by som to mohol spravit, ale neni to o tempomate
rozpoznavanie zaradeneho stupna je presne rychlost vs otacky
|
|
06.07.2014 20:08 -
|
2712861
|
|
Hanz 397
|
|
|
Mě taky občas vypne(hodí pauzu). Stačí zmáčknout právě tlačítko pause a jedeme dál. Občas to udělá 3x za 20km,pak to zase neudělá třeba týden... No a v chybách obdrená nesprávná hodnota rychlosti-aktuální rychlost 655km/h
Ale teď řeím jinej problém,tak na tohle se zaměřím,a budu pojízdnej...
4ivan # 2712866: Mě to hláku ádnou nehodí,jen se prostě pauzne...
Mě taky občas vypne(hodí pauzu). Stačí zmáčknout právě tlačítko pause a jedeme dál. Občas to udělá 3x za 20km,pak to zase neudělá třeba týden... No a v chybách obdrená nesprávná hodnota rychlosti-aktuální rychlost 655km/h :-d
Ale teď řeím jinej problém,tak na tohle se zaměřím,a budu pojízdnej...
4ivan # 2712866: Mě to hláku ádnou nehodí,jen se prostě pauzne...
|
|
06.07.2014 20:17 -
|
2712866
|
|
Ivan.pr
|
Město: Jihlava, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 168 |
|
|
mám to stejný jak Hanz - někdy mi to hází chybu a za pár kilometrů u zase maká normlně - souvislosti jsem zatím ádné nenael
mám to stejný jak Hanz - někdy mi to hází chybu a za pár kilometrů u zase maká normlně - souvislosti jsem zatím ádné nenael
|
|
06.07.2014 22:22 -
|
2712905
|
|
jruze
|
|
|
Tak to vás lituji - bude se to mooooc dobře hledat - tohle vypadá na problém kontaktu(v podstatě kdekoli ,nebo softu.) - pokud by se někde v motorvce nejlépe uloila jakákoli chyba by to bylo jednoduí.
Tak to vás lituji - bude se to mooooc dobře hledat - tohle vypadá na problém kontaktu(v podstatě kdekoli :nevim,nebo softu.) - pokud by se někde v motorvce nejlépe uloila jakákoli chyba by to bylo jednoduí.
|
|
20.04.2015 20:12 -
|
2812739
|
|
sgt
|
Město: Skalité, Auto: Citroen Grand C4 SpaceTourer 2.0 BlueHDi 160 EAT8 SHINE | Počet příspěvků: 718 |
|
|
C5 II Break, 2.0 HDi manual.
Poz zapnuti tempomatu hlasi "Chyba tempomat", omedzovač nehlási iadnu chybu
- test páčky OK
- test brzdového pedálu: primárny spínač reaguje, sekundárny spínač stále "neaktívny"
Predpokladám, e je to tým spínačom, len som trochu prekvapený, e sa tu spomínajú červený a biely a e C5 II má u len jeden. Problém je, e pri brzde je zelený konektor
BTW: Diagnostika ete ukazuje uhol natočenia volantu vo forme 3xxxxx°, ale to predpokladám e sa dá napravi kalibráciou. Alebo to má tie vplyv na zapnutie tempomatu?
C5 II Break, 2.0 HDi manual.
- test páčky OK
- test brzdového pedálu: primárny spínač reaguje, sekundárny spínač stále "neaktívny"
Predpokladám, e je to tým spínačom, len som trochu prekvapený, e sa tu spomínajú červený a biely a e C5 II má u len jeden. Problém je, e pri brzde je zelený konektor :nevim
BTW: Diagnostika ete ukazuje uhol natočenia volantu vo forme 3xxxxx°, ale to predpokladám e sa dá napravi kalibráciou. Alebo to má tie vplyv na zapnutie tempomatu?
|
|
20.04.2015 20:20 -
|
2812743
|
|
jruze
|
|
|
sgt napsal(a): C5 II Break, 2.0 HDi manual.
- test páčky OK
Predpokladám, e je to tým spínačom, len som trochu prekvapený, e sa tu spomínajú červený a biely a e C5 II má u len jeden. Problém je, e pri brzde je zelený konektor
Záleí co je v tom za program - některým vadí jakákoli chyba a některý funguje i s chybama , ten brz. spínač asi ano,co spojkovej? ten má na to také vliv a větinou i chyba v motorovce.
Záleí co je v tom za program - některým vadí jakákoli chyba a některý funguje i s chybama , ten brz. spínač asi ano,co spojkovej? ten má na to také vliv a větinou i chyba v motorovce.;-)
|
|
20.04.2015 21:43 -
|
2812806
|
|
jumep
|
|
|
brzdovy spinac na C5 2 odchadza uplne bezne, citroen k nemu predava nejaky odporovy drat aby tolko netrpel, pri cene 10e a vydrzi 4-5 rokov to neriesim, vymenim a hotovo
ten spinac je 4kontaktny a je to dvojspinac, uz aj c5 1 to tak mali od 2003 nejako (a predpokladam tiez ze ti nejde 3tie brzdove svetlo)
co sa tyka uhlu volantu, ten na to vplyv nema a kym nehlasi chybu tak neviem co riesis
obcas to ukazuje stupne nie od 0 - nepamatam si, neriesim kym neni problem (ze to hlasi perovanie je normalny bug, ked pouzivas diagnostiku, mal by si to vediet - ma to dokonca v popise)
brzdovy spinac na C5 2 odchadza uplne bezne, citroen k nemu predava nejaky odporovy drat aby tolko netrpel, pri cene 10e a vydrzi 4-5 rokov to neriesim, vymenim a hotovo
ten spinac je 4kontaktny a je to dvojspinac, uz aj c5 1 to tak mali od 2003 nejako (a predpokladam tiez ze ti nejde 3tie brzdove svetlo)
co sa tyka uhlu volantu, ten na to vplyv nema a kym nehlasi chybu tak neviem co riesis
obcas to ukazuje stupne nie od 0 - nepamatam si, neriesim kym neni problem (ze to hlasi perovanie je normalny bug, ked pouzivas diagnostiku, mal by si to vediet - ma to dokonca v popise)
|
|
20.04.2015 22:34 -
|
2812832
|
|
jruze
|
|
|
Jetě je rozdíl v barvě konektoru brz. spínače co vím zelený a bílý(dvouspínač) rozdílná barva nepasuje na konektor.pokud je to manuál tak vyřadí tempomat i spínač spojky a nebo chyba v comu eventuálně v páčce(mám tu jednu co si z ničeho nic sepne přidávání rychlosti a přitom v testu OK)- nevím jestli páčka nebo com,ale po výměně páčky OK.
Jetě je rozdíl v barvě konektoru brz. spínače co vím zelený a bílý(dvouspínač) rozdílná barva nepasuje na konektor.pokud je to manuál tak vyřadí tempomat i spínač spojky a nebo chyba v comu eventuálně v páčce(mám tu jednu co si z ničeho nic sepne přidávání rychlosti a přitom v testu OK)- nevím jestli páčka nebo com,ale po výměně páčky OK.
|
|
21.04.2015 21:30 -
|
2813099
|
|
jumep
|
|
|
tak potom tam bol ten odporovy zazrak uz domontovany, kludne zapoj napriamo
a tym btw som teraz uplne mimo co si myslel (obmedzovac na 99% je vzdy spinac na plynovom pedali zly)
tak potom tam bol ten odporovy zazrak uz domontovany, kludne zapoj napriamo
a tym btw som teraz uplne mimo co si myslel (obmedzovac na 99% je vzdy spinac na plynovom pedali zly)
|
|
21.04.2015 21:37 -
|
2813101
|
|
sgt
|
Město: Skalité, Auto: Citroen Grand C4 SpaceTourer 2.0 BlueHDi 160 EAT8 SHINE | Počet příspěvků: 718 |
|
|
Keďe teraz funguje tempomat aj brzdové svetlá, nechám to tam. Ak to bude blbnú, vyhodím to.
Inak tempomat pekne funguje: pauzovanie, +|-, preruenie brzdou aj spojkou.
S tým obmedzovačom asi má pravdu, akurát som dočítal diskusiu o obmedzovači. Ak nezabudnem, pozriem do na diag. Len prečo to háde debilnú hláku o chybe tempomatu? Ten kto robil preklad asi nemal vetkých 5 pokope
Keďe teraz funguje tempomat aj brzdové svetlá, nechám to tam. Ak to bude blbnú, vyhodím to.
Inak tempomat pekne funguje: pauzovanie, +|-, preruenie brzdou aj spojkou.
S tým obmedzovačom asi má pravdu, akurát som dočítal diskusiu o obmedzovači. Ak nezabudnem, pozriem do na diag. Len prečo to háde debilnú hláku o chybe tempomatu? Ten kto robil preklad asi nemal vetkých 5 pokope :-o
|
|
21.04.2015 21:39 -
|
2813102
|
|
jumep
|
|
|
jaj, preklad ... to uz nekomentujem
a s tym obmedzovacom mi potom napis sz
jaj, preklad ... to uz nekomentujem :)
a s tym obmedzovacom mi potom napis sz
|
|
04.05.2015 16:14 -
|
2817271
|
|
BlueSeven
|
Město: Černovice, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive | Počet příspěvků: 613 |
|
|
Ahoj,
dnes při zapnutí tempomatu hláka "Speed system control faulty", tempomat nefunkční, ale auto nelo do nouzáku. Kouknul jsem do diag a tam hláka P1536.
Znamená to koupit nový brzdový spínač 4534 67?
Ahoj,
dnes při zapnutí tempomatu hláka "Speed system control faulty", tempomat nefunkční, ale auto nelo do nouzáku. Kouknul jsem do diag a tam hláka P1536.
Znamená to koupit nový brzdový spínač 4534 67?:nevim
Přílohy: P1536.jpg ( 43852b ) - |
|
| |
|
|