| | |
08.11.2009 20:43 -
Re: Tempomat - občas nefunguje
|
1427843
|
|
Martin
|
Město: Vlaim, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX Break | Počet příspěvků: 297 |
|
|
Rozebranou páčku tempomatu jsem najde v mé galerii. Podle mne tam není co opravovat - alespoň v mém případě nebylo
Rozebranou páčku tempomatu jsem najde v mé galerii. Podle mne tam není co opravovat - alespoň v mém případě nebylo :-(
|
|
13.07.2010 16:20 -
Re: Nejde tempomat
|
2350189
|
|
quattrop
|
Město: Česká Bělá, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X Break | Počet příspěvků: 111 |
|
|
Tak uz mi taky nejde tempomat - zhruba pred mesicem zacal zlobit a ted uz nejde vubec. Podle hledani to bude nejspis spinac na plynu, brzde nebo samotna packa. Da se nejak jednoduse zjistit co z toho to je? Nebo musim na diagnostiku, pripadne zkouset menit =pokus/omyl- to se mi moc nechce
Tak uz mi taky nejde tempomat - zhruba pred mesicem zacal zlobit a ted uz nejde vubec. Podle hledani to bude nejspis spinac na plynu, brzde nebo samotna packa. Da se nejak jednoduse zjistit co z toho to je? Nebo musim na diagnostiku, pripadne zkouset menit =pokus/omyl- to se mi moc nechce :-p
|
|
13.07.2010 21:18 -
|
2350210
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
diagnostika je nejlepsii zpusob jak to proverit
diagnostika je nejlepsii zpusob jak to proverit
|
|
17.07.2010 13:34 -
|
2350341
|
|
quattrop
|
|
|
Tak me napadlo vyzkouset spinace pres baterku a zkousecku.Odpojil jsem konektory a zkusil samotne spinace na brzde. Cerveny po seslapnuti pedalu prestal vodit - rozpojil, takze to je asi ok. Ale ten druhy (bily) porad vodil i se seslapnutym pedalem i bez. Tipuju, ze ten by mel byt naopak normalne rozpojeny a seslapnutim sepnout, ne? Ze bych trefil hrebicek na hlavicku???
Podle service.citroen.com tam jsou spinace c. 4534-37 a 4534-52 (ten 52 by mel byt na spinani svetel a to mi funguje, takze jeto ten prvni?). Ja si ted zrovna nevybavuju na jestli mi blbnul ten vlevo/vpravo
Muzete mi prosim nekdo pisnout, jak se ten spinac vynda? Je to tam nejak zacvaknuty nebo nasroubovany?
Diky.
Tak me napadlo vyzkouset spinace pres baterku a zkousecku.Odpojil jsem konektory a zkusil samotne spinace na brzde. Cerveny po seslapnuti pedalu prestal vodit - rozpojil, takze to je asi ok. Ale ten druhy (bily) porad vodil i se seslapnutym pedalem i bez. Tipuju, ze ten by mel byt naopak normalne rozpojeny a seslapnutim sepnout, ne? Ze bych trefil hrebicek na hlavicku???
Podle service.citroen.com tam jsou spinace c. 4534-37 a 4534-52 (ten 52 by mel byt na spinani svetel a to mi funguje, takze jeto ten prvni?). Ja si ted zrovna nevybavuju na jestli mi blbnul ten vlevo/vpravo ;)
Muzete mi prosim nekdo pisnout, jak se ten spinac vynda? Je to tam nejak zacvaknuty nebo nasroubovany?
Diky.
|
|
19.07.2010 09:35 -
|
2350402
|
|
quattrop
|
|
|
Tak jinak. Bily spinac je na brzd. svetla a nefungoval, protoze jsem ho pri vytahovani konektoru povytahl a seslapovany pedal brzdy ho nemackal... A druhy (ten rozpinaci), mi fungoval. A to je tipuju ten na tempomat...takze chyba bude asi nekde jinde. Kazdopadne vcera zase po dobe tempomat fungoval, takze to koumani odlozim...
Tak jinak. Bily spinac je na brzd. svetla a nefungoval, protoze jsem ho pri vytahovani konektoru povytahl a seslapovany pedal brzdy ho nemackal... :-p A druhy (ten rozpinaci), mi fungoval. A to je tipuju ten na tempomat...takze chyba bude asi nekde jinde. Kazdopadne vcera zase po dobe tempomat fungoval, takze to koumani odlozim... :-))
|
|
19.07.2010 13:33 -
|
2350422
|
|
jumep
|
|
|
mozes ho mat oprskany a nie vzdy funguje, diagnostika ti to povie
a este jeden je na spojke
a inak skus ten cerveny vytiahnut a otvorit, ak bude oprskany vymen ho (a doporucujem aj ten biely na svetla)
mozes ho mat oprskany a nie vzdy funguje, diagnostika ti to povie
a este jeden je na spojke
a inak skus ten cerveny vytiahnut a otvorit, ak bude oprskany vymen ho (a doporucujem aj ten biely na svetla)
|
|
20.04.2011 12:06 -
|
2385297
|
|
Citronek
|
Město: Havířov, Auto: Megane Grandtour 1.6 | Počet příspěvků: 384 |
|
|
ceka me vymena spinacu na brzd. pedalu, jelikoz tempomat nekdy nejde a musim lehce kopnout do brzdy ,spise ji lehce nadzvednout.I kdyz ji nadzvednu a drzi nahore (brzd. pedal) tak nekdy tempomat naskoci nekdy ne , takze je to zavada spinacu - vyhodila to i diagnostika...
po upresneni na obrazku je to:
cislo.8 obj.c.4534 52 (spinac brzd.svetel)
cislo.9. obj.c.4534 37 (spinac)
EDIT: otazka zni: jsou to tyto dva spinace ktere mam vymenit ?
ceka me vymena spinacu na brzd. pedalu, jelikoz tempomat nekdy nejde a musim lehce kopnout do brzdy ,spise ji lehce nadzvednout.I kdyz ji nadzvednu a drzi nahore (brzd. pedal) tak nekdy tempomat naskoci nekdy ne , takze je to zavada spinacu - vyhodila to i diagnostika...
po upresneni na obrazku je to:
cislo.8 obj.c.4534 52 (spinac brzd.svetel)
cislo.9. obj.c.4534 37 (spinac)
EDIT: otazka zni: jsou to tyto dva spinace ktere mam vymenit ?
Přílohy: brzd.pedal.jpg ( 76834b ) - |
|
20.04.2011 14:36 -
|
2385331
|
|
Citronek
|
Město: Havířov, Auto: Megane Grandtour 1.6 | Počet příspěvků: 384 |
|
|
odpovim si sam, podle citroen dealera ten druhy je udajne na spojku, nechapu ja k tomu prisli...az po chvili co jsem se dohadoval,ze to je brzdovy,ze tam jsou dva ( hledali podle VIN)
tak nakonec uznali,ze to jsou oba na brzde ale meni pouze 453452 (spinac brzd. svetel) ten druhy nemeni ale muzou ho objednat.... tak nevim jestli nekoupit zatim jen ten prvni a mozna ze to bude OK ???
odpovim si sam, podle citroen dealera ten druhy je udajne na spojku, nechapu ja k tomu prisli...az po chvili co jsem se dohadoval,ze to je brzdovy,ze tam jsou dva ( hledali podle VIN)
tak nakonec uznali,ze to jsou oba na brzde ale meni pouze 453452 (spinac brzd. svetel) ten druhy nemeni ale muzou ho objednat.... tak nevim jestli nekoupit zatim jen ten prvni a mozna ze to bude OK ???
|
|
20.04.2011 20:44 -
|
2385383
|
|
jumep
|
|
|
ako som ti uz pisal, vymen oba a budes mat pokoj
ten cerveny je tempomat a elektronika (napr. pri automate)
novy spinac je uz dvojity
biely, je na brzdove svetla, podla tej chyby ktora tam je, je to ten cerveny, ak by to bol ten biely (ktory oni menia) tak je chyba v BSI a myslim aj ABS jednotke, nielen redundancia
ps. uz sa mi par krat stalo ze len nebol dostatocne zasunuty, ale je potrebne si uvedomit ze auto ma skoro 10rokov a ten spinac ma narok byt zodraty / mat obhorete kontakty
ps2. biely je spinaci a cerveny rozpinaci
ps3. vidno ze autorizaci v UK su na tom snad horsie ako autorizaci u nas ....
ako som ti uz pisal, vymen oba a budes mat pokoj
ten cerveny je tempomat a elektronika (napr. pri automate)
novy spinac je uz dvojity
biely, je na brzdove svetla, podla tej chyby ktora tam je, je to ten cerveny, ak by to bol ten biely (ktory oni menia) tak je chyba v BSI a myslim aj ABS jednotke, nielen redundancia
ps. uz sa mi par krat stalo ze len nebol dostatocne zasunuty, ale je potrebne si uvedomit ze auto ma skoro 10rokov a ten spinac ma narok byt zodraty / mat obhorete kontakty
ps2. biely je spinaci a cerveny rozpinaci
ps3. vidno ze autorizaci v UK su na tom snad horsie ako autorizaci u nas ....
|
|
26.04.2011 10:24 -
|
2386391
|
|
smailik27
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Break | Počet příspěvků: 3 |
|
|
Zdravím,
chtěl bych se zeptat zda němá někdo podobné zkuenosti s tempomatem. Standartně mi funguje na 4. a 5.rychlostní stupeň, ale jen do 90 km/h jakmile překročím tuto rychlost tempomat se vypne a nasledně ji během jízdy nejsem schopen aktivovat. Musím zastavit, vypnout klíček a pak zase znovu funguje, ale opět pouze jen do cca 90 km/h.
Zdravím,
chtěl bych se zeptat zda němá někdo podobné zkuenosti s tempomatem. Standartně mi funguje na 4. a 5.rychlostní stupeň, ale jen do 90 km/h jakmile překročím tuto rychlost tempomat se vypne a nasledně ji během jízdy nejsem schopen aktivovat. Musím zastavit, vypnout klíček a pak zase znovu funguje, ale opět pouze jen do cca 90 km/h.
|
|
26.04.2011 10:29 -
|
2386392
|
|
tief
|
|
|
rozsviti se servis ?
rozsviti se servis ?
|
|
26.04.2011 13:40 -
|
2386450
|
|
jumep
|
|
|
diagnostiku odporucam a odtial sa pohnut dalej, moze byt od spinaca, cez pedal atd.
diagnostiku odporucam a odtial sa pohnut dalej, moze byt od spinaca, cez pedal atd.
|
|
26.04.2011 14:08 -
|
2386455
|
|
jruze
|
|
|
Zkus po zapnutí tempomatu zrychlovat přes 90km/h tlačítkem + na páčce tempomatu jestli se vypne a co to nahlásí za chybu-pokud to něco nahlásí.
Zkus po zapnutí tempomatu zrychlovat přes 90km/h tlačítkem + na páčce tempomatu jestli se vypne a co to nahlásí za chybu-pokud to něco nahlásí.
|
|
26.04.2011 15:28 -
|
2386459
|
|
smailik27
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Break | Počet příspěvků: 3 |
|
|
Servis se nerozsvítí. Zkouel jsem plynule tl.+ zvyovat a na těch 90-ti to vypne a ani se nic nenahlásí na display. Diagnostiku určitě vyzkouím a pak se uvidí.
Servis se nerozsvítí. Zkouel jsem plynule tl.+ zvyovat a na těch 90-ti to vypne a ani se nic nenahlásí na display. Diagnostiku určitě vyzkouím a pak se uvidí.
|
|
16.09.2011 17:09 -
|
2414288
|
|
Poffa
|
Město: Spiská Belá, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 282 |
|
|
U to tu niekto vyrieil ja nemoem prej cez 150 s tempomatom hned ho vypne
U to tu niekto vyrieil ja nemoem prej cez 150 s tempomatom hned ho vypne:-((((
|
|
16.09.2011 17:34 -
|
2414289
|
|
jumep
|
|
|
ano, musis tam dojst nohou a potom ho zapnut
ano, musis tam dojst nohou a potom ho zapnut
|
|
16.09.2011 17:38 -
|
2414290
|
|
Poffa
|
Město: Spiská Belá, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 282 |
|
|
No neviem pred troma mesicmi som skúal pedál verzus tempomat a pedál dal 180 a tempomat 200 vtedy to ete fungovalo.
No neviem pred troma mesicmi som skúal pedál verzus tempomat a pedál dal 180 a tempomat 200 vtedy to ete fungovalo.
|
|
16.09.2011 17:55 -
|
2414292
|
|
jumep
|
|
|
a to tam na vychode mate povolene viac ako 130?
pedal musi dat rovnako ako tempomat ... tempomat po presiahnuti nejakeho casoveho useku ked drzis + automaticky deaktivuje - z bezpecnostneho dovodu, ak stlacis este raz, zasa pojde
ps. pedal, skus nastavit plynove lanko ....
a to tam na vychode mate povolene viac ako 130? :)
pedal musi dat rovnako ako tempomat ... tempomat po presiahnuti nejakeho casoveho useku ked drzis + automaticky deaktivuje - z bezpecnostneho dovodu, ak stlacis este raz, zasa pojde
ps. pedal, skus nastavit plynove lanko ....
|
|
| |
|
|