| | |
19.03.2015 13:10 -
Re: Okno pátých dveří / C5 I/II break
|
2799553
|
|
jumep
|
|
|
ten spinac nespina motor, ale dava len prikaz do bsi
ten spinac nespina motor, ale dava len prikaz do bsi
|
|
19.03.2015 13:16 -
|
2799562
|
|
63zdenda
|
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 2972 |
|
|
Jak píe Petr, odcházejí pouze mikrospínače, nebo se lámou dráty, jak potvrdit jednu, nebo druhou variantu tu napsal také, nic jiného tam neodchází.
Jak píe Petr, odcházejí pouze mikrospínače, nebo se lámou dráty, jak potvrdit jednu, nebo druhou variantu tu napsal také, nic jiného tam neodchází. ;-)
|
|
19.03.2015 15:34 -
|
2799607
|
|
Sindy
|
Město: Nová Role, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v X | Počet příspěvků: 192 |
|
|
Tak to vidím spíe na ten drát, který se někde potkává z kostrou, rozeberu a budu hledat, díky za rady.
Tak to vidím spíe na ten drát, který se někde potkává z kostrou, rozeberu a budu hledat, díky za rady.
|
|
19.03.2015 22:32 -
|
2799862
|
|
ivanivan
|
|
|
V Liberci mi nabízel spínač rozměrově originální, ale za cca 300. Zkusím zjistit, co je to zač.
Co bych chtěl za 45kč, kdy v Citroenu stojí 1000,-
V Liberci mi nabízel spínač rozměrově originální, ale za cca 300. Zkusím zjistit, co je to zač.
Co bych chtěl za 45kč, kdy v Citroenu stojí 1000,- ;-)
|
|
21.04.2015 13:01 -
|
2812992
|
|
scratcher
|
Město: Mělník, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 130 |
|
|
Potřebuju radu ohledně zadního okna. Najednou mi nějak začalo blbnout (opravil sem spínač v září a do teď nebyl problém). Děje se to e okno otevřu, zavřu a občas se stane e nechce auto zamknout centrál a kdy bych to okno chtěl otevřít tak u nejde. A za jízdy to pípá a hlásí otevřený okno. Tipoval bych to na ten spínač kterej to okno přimáčkne (a podle něj se asi ta jednotka řídí e je zavřený) ale na ten sem koukal (i rozebral) a vypadá OK. Neví někdo kde jetě hledat nebo čím to můe být? Chci jetě kouknout na ty kabely jestli náhodou není problém tam. díky
Potřebuju radu ohledně zadního okna. Najednou mi nějak začalo blbnout (opravil sem spínač v září a do teď nebyl problém). Děje se to e okno otevřu, zavřu a občas se stane e nechce auto zamknout centrál a kdy bych to okno chtěl otevřít tak u nejde. A za jízdy to pípá a hlásí otevřený okno. Tipoval bych to na ten spínač kterej to okno přimáčkne (a podle něj se asi ta jednotka řídí e je zavřený) ale na ten sem koukal (i rozebral) a vypadá OK. Neví někdo kde jetě hledat nebo čím to můe být? Chci jetě kouknout na ty kabely jestli náhodou není problém tam. díky
|
|
21.04.2015 13:34 -
|
2812995
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
To udělej. Tam asi bude ta zrada.
To udělej. Tam asi bude ta zrada.
|
|
21.04.2015 15:24 -
|
2813016
|
|
ivanivan
|
|
|
Jestli jdou ty kabely taky krkem, tak bych lovil tam .
Jestli jdou ty kabely taky krkem, tak bych lovil tam :palec .
|
|
21.04.2015 16:20 -
|
2813030
|
|
63zdenda
|
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 2972 |
|
|
Myslím, e tvůj odhad ohledně toho spínače co okno přimáčkne je správný, kdy jsem opravoval já, zapomněl jsem dát zpátky ten plast a chovalo se to naprosto stejně, jak popisuje, jestli ho tam má, prohlédl bych přívodní kabely k němu.
Myslím, e tvůj odhad ohledně toho spínače co okno přimáčkne je správný, kdy jsem opravoval já, zapomněl jsem dát zpátky ten plast a chovalo se to naprosto stejně, jak popisuje, jestli ho tam má, prohlédl bych přívodní kabely k němu. ;-)
|
|
21.04.2015 18:18 -
|
2813043
|
|
scratcher
|
Město: Mělník, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 130 |
|
|
Tak sem kabely prosel a jsou uplne v pohode (tahal sem za ne a zadnej se nehnul, tak asi zlomeny nejsou) , i u toho spinace jsou kabely OK, ty plasty sem sundal a dal zpatky tak uvidim, mozna ten spínač tam byl nějak blbě danej. Uvidím co to bude dělat Zkusil sem to otvírat a zamykat snad 30x a funguje to bez problému tak snad to tak bude dál - jinak budu muset hledat asi líp
Tak sem kabely prosel a jsou uplne v pohode (tahal sem za ne a zadnej se nehnul, tak asi zlomeny nejsou) , i u toho spinace jsou kabely OK, ty plasty sem sundal a dal zpatky tak uvidim, mozna ten spínač tam byl nějak blbě danej. Uvidím co to bude dělat :) Zkusil sem to otvírat a zamykat snad 30x a funguje to bez problému tak snad to tak bude dál - jinak budu muset hledat asi líp :)
|
|
21.04.2015 19:26 -
|
2813068
|
|
63zdenda
|
|
|
Tak to určitě byl patně nasazený ten plast, jak na něj nesedne ten spínač, hlásí to otevřené okno a nejde zamknout auto.
Tak to určitě byl patně nasazený ten plast, jak na něj nesedne ten spínač, hlásí to otevřené okno a nejde zamknout auto. ;-)
|
|
13.06.2015 16:16 -
|
2830709
|
|
Vitaeidel
|
Město: Tachov, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 79 |
|
|
Ahoj, dnes jsem řeil opravu okna na pátých dveřích, postupoval jsem podle návodu, ale nějak jsem neuspěl.
Na přívodu jsem nařízl buírku, lutý drát měl 5V, před mikrospínačem na konektoru má také 5V. Vyzkouel jsem propojit těch 5V s kostrou a nic se nestalo (údajně by měl zámek okna otevřít). Chci se jetě ujistit, jestli musí být při propojení toho + a - zmáčknutý ten vypínač, který signalizuje to otevřené okno, nebo je to jedno?
Ahoj, dnes jsem řeil opravu okna na pátých dveřích, postupoval jsem podle návodu, ale nějak jsem neuspěl.
Na přívodu jsem nařízl buírku, lutý drát měl 5V, před mikrospínačem na konektoru má také 5V. Vyzkouel jsem propojit těch 5V s kostrou a nic se nestalo (údajně by měl zámek okna otevřít). Chci se jetě ujistit, jestli musí být při propojení toho + a - zmáčknutý ten vypínač, který signalizuje to otevřené okno, nebo je to jedno?
|
|
13.06.2015 17:27 -
|
2830711
|
|
63zdenda
|
|
|
Kdy má v konektoru na jednom drátě + a nefunguje ti to, bude mít v háji mikrospínač, nebo jetě skus na ten + v konektoru dát dalí drát a krtnout s ním o ten druhý, kostru, nesmí to mít propojené pořád, ten mikrospínač funguje jako zvonek u dveří, zmáčkne, sepne, pustí, rozepne, pokud nebude fungovat, bude asi závada na tom zámku okna pod tapecírunkem.
Kdy má v konektoru na jednom drátě + a nefunguje ti to, bude mít v háji mikrospínač, nebo jetě skus na ten + v konektoru dát dalí drát a krtnout s ním o ten druhý, kostru, nesmí to mít propojené pořád, ten mikrospínač funguje jako zvonek u dveří, zmáčkne, sepne, pustí, rozepne, pokud nebude fungovat, bude asi závada na tom zámku okna pod tapecírunkem. ;-)
|
|
13.06.2015 19:37 -
|
2830736
|
|
jumep
|
|
|
pri facelifte musi byt zamacknuty spinac zatvoreneho okna, inac to nebude fungovat
pri facelifte musi byt zamacknuty spinac zatvoreneho okna, inac to nebude fungovat
|
|
13.06.2015 20:39 -
|
2830742
|
|
Vitaeidel
|
Město: Tachov, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 79 |
|
|
Tak jsem to byl teď jetě jednou vyzkouet a i kdy zamáčknu ten spínač, co hlídá zavření okna, nic se neděje...
Má na to třeba vliv, e se auto po dobu, co jsem na něm dělal, přeplo do ekonomického módu? Nechal jsem otevřené dveře u řidiče, aby mi "neusnulo". Zatím to vypadá na servo, co hýbe zámkem...
Tak jsem to byl teď jetě jednou vyzkouet a i kdy zamáčknu ten spínač, co hlídá zavření okna, nic se neděje...
Má na to třeba vliv, e se auto po dobu, co jsem na něm dělal, přeplo do ekonomického módu? Nechal jsem otevřené dveře u řidiče, aby mi "neusnulo". Zatím to vypadá na servo, co hýbe zámkem... :-((((
|
|
13.06.2015 20:43 -
|
2830743
|
|
63zdenda
|
|
|
Myslel jsem, e je řeč o mikrospínači.
Samozřejmě má Petr pravdu, jako vdy, tento spínač musí bít zamáčknutý, pokud tam má ten plastový kryt, zavře okno, bude vdy zamáčknutý a bude fungovat, jednou jsem ho při opravě zapomněl dát zpět a hledal jsem závadu otevření okna pěkně dlouho, kdy jsem na to přiel, vrátil, tak ve fungovalo jak má.
U mne ho otevřu i kdyby auto stálo půl dne, to samé páté dveře.
Myslel jsem, e je řeč o mikrospínači.:-))
Samozřejmě má Petr pravdu, jako vdy, tento spínač musí bít zamáčknutý, pokud tam má ten plastový kryt, zavře okno, bude vdy zamáčknutý a bude fungovat, jednou jsem ho při opravě zapomněl dát zpět a hledal jsem závadu otevření okna pěkně dlouho, kdy jsem na to přiel, vrátil, tak ve fungovalo jak má. ;-)
U mne ho otevřu i kdyby auto stálo půl dne, to samé páté dveře.
|
|
13.06.2015 20:44 -
|
2830744
|
|
jumep
|
|
|
nikdy som tam nemal nic ine, len kontakty na tom okne (mal som uz aj pripad ked kostra bola prerusena k tomu spinacu)
nikdy som tam nemal nic ine, len kontakty na tom okne (mal som uz aj pripad ked kostra bola prerusena k tomu spinacu)
|
|
13.06.2015 20:48 -
|
2830745
|
|
Vitaeidel
|
|
|
Tak kostra je v pořádku, to jsem proměřil. Jetě mě napadlo zkusit dát zkouečku do toho konektoru, co vede do serva zámku a zkusit to zase propojit, jestli to dostane od BSI impulz, aby odemkl. Tam u by mělo jít 12V ?
Tak kostra je v pořádku, to jsem proměřil. Jetě mě napadlo zkusit dát zkouečku do toho konektoru, co vede do serva zámku a zkusit to zase propojit, jestli to dostane od BSI impulz, aby odemkl. Tam u by mělo jít 12V ?
|
|
04.07.2015 16:17 -
|
2837214
|
|
Vitaeidel
|
|
|
Tak jsem dnes zkouel přes diagnostiku okno pátých dveří otevřít a normálně to lo. Servo zámku je tedy OK.
Tak teď opravdu nechápu, kde můe být zakopaný pes... Na konektoru před mikrospínačem mám 5V, (ověřeno zkouečkou při propojení obou vodičů v konektoru) a jakmile ty dva vodiče na okamik propojím, nic se neděje... Zkouel jsem i kostru odjinud, ale pořád nic... Nedělám něco patně? Díky za rady.
Tak jsem dnes zkouel přes diagnostiku okno pátých dveří otevřít a normálně to lo. Servo zámku je tedy OK.
Tak teď opravdu nechápu, kde můe být zakopaný pes... :nevim Na konektoru před mikrospínačem mám 5V, (ověřeno zkouečkou při propojení obou vodičů v konektoru) a jakmile ty dva vodiče na okamik propojím, nic se neděje... Zkouel jsem i kostru odjinud, ale pořád nic... Nedělám něco patně? Díky za rady.
|
|
| |
|
|