| | |
06.09.2017 16:50 -
Re: Chladicí kapalina
|
3093802
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
no tak nejak nevim o co ti jde bud tam dolej G33 nebo to vylej a nalej G12..michat se nemuzou
pokud si nejsi jisty a nerozumis tomu navstiv servis kde ti urcite poradi ,zmeri a doleji co je potreba
no tak nejak nevim o co ti jde bud tam dolej G33 nebo to vylej a nalej G12..michat se nemuzou
pokud si nejsi jisty a nerozumis tomu navstiv servis kde ti urcite poradi ,zmeri a doleji co je potreba
|
|
06.09.2017 17:03 -
|
3093804
|
|
Sindy
|
Město: Nová Role, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v X | Počet příspěvků: 192 |
|
|
Mám tam tu bezbarvou z výroby a chci dolít, ale ne vodou a chci vědět čím můu.
U té G33 to píou tak, e se to dá vysvětlit dvěma způsoby.
Mám tam tu bezbarvou z výroby a chci dolít, ale ne vodou a chci vědět čím můu.
U té G33 to píou tak, e se to dá vysvětlit dvěma způsoby.
|
|
07.09.2017 04:56 -
|
3093871
|
|
Sindy
|
|
|
Dnes mi z citroeny.cz potvrdili, ze do puvodni bezbarve kapaliny lze dolit jejich originalni g33.
Dnes mi z citroeny.cz potvrdili, ze do puvodni bezbarve kapaliny lze dolit jejich originalni g33.
|
|
09.09.2017 09:35 -
|
3094106
|
|
Sindy
|
|
|
Tak u jí mám doma a probíhá test mimo auto ve skleničce smícháno s původní bezbarvou, přemraeno .... a zatím dobrý
.link.
Tak u jí mám doma a probíhá test mimo auto ve skleničce smícháno s původní bezbarvou, přemraeno .... a zatím dobrý :-d
http://www.citroeny.eu/chladici-kapaliny/originalni-nemrznouci-smes-citroen-peugeot-g33-2l-chladici-kapalina-psa-modrozelena-9735-k1.html
|
|
17.01.2018 19:31 -
|
3125073
|
|
cjeky
|
Město: Kladno, Auto: Citroën C5 II 3.0i 24v Exclusive | Počet příspěvků: 133 |
|
|
Měl bych prosbu na zkuenějí mechaniky.
Po prohlédnutí nádrky s chladící kapalinou jsem se rozhodl kapalinu vyměnit. V nádrce se nachází kapalina blíe nespecifikované barvy (viz příloha) . Teď neřeím kterou kapalinu do auta dát, budu proplachovat a původní byla údajně bílá, budu dávat originál G33. Jde mi ale o vyputění co největího mnoství vody. Nael jsem video kde na V6 mění chladič, take vypoutí vodu odpojením hadic v dolní části chladiče. Jene to bylo před faceliftem. Tady jsou vechny hadice v horní části, dole je jen vypoutěcí roub na chladiči.
Je někde jetě nějaká hadice, kterou lze co nejefektivneji vypustit vodu i z motoru?
Dále předpokládám e k naplnění soustavy bude stačit nějaký udělátko na zvýení hladiny v nádrce a odvzdunit přes 3 rouby (hadice k topení, těleso termostat a chladič). Nebo jsou jetě nějaké speciality u tohoto motoru na které si musím dát pozor, nebo nesmím opomenout?
Děkuji za odpověď
Měl bych prosbu na zkuenějí mechaniky.
Po prohlédnutí nádrky s chladící kapalinou jsem se rozhodl kapalinu vyměnit. V nádrce se nachází kapalina blíe nespecifikované barvy (viz příloha) . Teď neřeím kterou kapalinu do auta dát, budu proplachovat a původní byla údajně bílá, budu dávat originál G33. Jde mi ale o vyputění co největího mnoství vody. Nael jsem video kde na V6 mění chladič, take vypoutí vodu odpojením hadic v dolní části chladiče. Jene to bylo před faceliftem. Tady jsou vechny hadice v horní části, dole je jen vypoutěcí roub na chladiči.
Je někde jetě nějaká hadice, kterou lze co nejefektivneji vypustit vodu i z motoru?
Dále předpokládám e k naplnění soustavy bude stačit nějaký udělátko na zvýení hladiny v nádrce a odvzdunit přes 3 rouby (hadice k topení, těleso termostat a chladič). Nebo jsou jetě nějaké speciality u tohoto motoru na které si musím dát pozor, nebo nesmím opomenout?
Děkuji za odpověď
Přílohy: IMG_20180112_172114.jpg ( 2866099b ) - |
|
17.01.2018 19:51 -
|
3125079
|
|
jumep
|
|
|
tak chladic je jasne ze na vypustaku
hadicu z automatu a hrubu z vystupu zboku
a potom by tam mal byt vypustaci srob (19)
a asi aj tak by bolo dobre to preplachnut cistou vodou
tak chladic je jasne ze na vypustaku
hadicu z automatu a hrubu z vystupu zboku
a potom by tam mal byt vypustaci srob (19)
a asi aj tak by bolo dobre to preplachnut cistou vodou
Přílohy: 00067923.jpg ( 77203b ) - |
|
17.01.2018 23:40 -
|
3125147
|
|
cjeky
|
Město: Kladno, Auto: Citroën C5 II 3.0i 24v Exclusive | Počet příspěvků: 133 |
|
|
Děkuji za odpověď.
Proplachovat to čistou vodou budu určitě, moná i raději vícekrát. Mě lo hlavně o to dostat co nejvíce toho sajrajtu ven ale i vzhledem k tomu e nová G33 u je naředěná, tak i aby se jetě více neředila zbylou vodou co se nepodaří vypustit.
Snad pak nebude problém to celé odvzdunit kdy se to takhle moc vypustí.
Děkuji za odpověď.
Proplachovat to čistou vodou budu určitě, moná i raději vícekrát. Mě lo hlavně o to dostat co nejvíce toho sajrajtu ven ale i vzhledem k tomu e nová G33 u je naředěná, tak i aby se jetě více neředila zbylou vodou co se nepodaří vypustit.
Snad pak nebude problém to celé odvzdunit kdy se to takhle moc vypustí.
|
|
20.10.2018 13:00 -
|
3185812
|
|
Charllie2
|
|
|
Zdravím, nikde jsem nenael zde v topicu (moná jsem přehlédl) jaké mnoství se lije do C5 2,7Hdi r.v.2008. Taky tam mám něco naloutlého a do hněda zbarvenou náplň.
Díky za info.
Zdravím, nikde jsem nenael zde v topicu (moná jsem přehlédl) jaké mnoství se lije do C5 2,7Hdi r.v.2008. Taky tam mám něco naloutlého a do hněda zbarvenou náplň.
Díky za info.
|
|
20.10.2018 22:05 -
|
3185870
|
|
Robert
|
Město: Horní Holetín, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 204k (150kW) Tourer | Počet příspěvků: 52 |
|
|
Tak pánové a dámy nevím, ale asi nám frantíci nedávají do aut jen to nejlepí. Běně se setkávám s kapalinami smrdícími jako močka i stejné hnědé barvy. Moná namítnete, e do toho někdo přimíchal něco nemísitelného, ale potkal jsem se s tím u mnohokrát a na poměrně nových autech, které jezdili jen do značkového servisu. Dávno proto neřeím originální nemrznoucí směsi, ale vude měním za G12+, do svého budu dávat G13 (jsou mu 4 roky a je v tom stejně smrdutá směs). Zatím co se u francouzů setkávám často se zkaenou nemrzkou, na kodovkách se s tímhle nepotkávám. Máte pro to vysvětlení?
Tak pánové a dámy nevím, ale asi nám frantíci nedávají do aut jen to nejlepí. Běně se setkávám s kapalinami smrdícími jako močka i stejné hnědé barvy. Moná namítnete, e do toho někdo přimíchal něco nemísitelného, ale potkal jsem se s tím u mnohokrát a na poměrně nových autech, které jezdili jen do značkového servisu. Dávno proto neřeím originální nemrznoucí směsi, ale vude měním za G12+, do svého budu dávat G13 (jsou mu 4 roky a je v tom stejně smrdutá směs). Zatím co se u francouzů setkávám často se zkaenou nemrzkou, na kodovkách se s tímhle nepotkávám. Máte pro to vysvětlení?
|
|
20.10.2018 23:44 -
|
3185880
|
|
jumep
|
|
|
ja co sa s tym stretam tak to smrdi hrozne, ale v papieroch pisu ze sa tomu ma merat PH a az ked je to zmenene tak to menit
neviem co to tam zacali davat, ale zjavne to bude nieco eco super friendly ...
ja co sa s tym stretam tak to smrdi hrozne, ale v papieroch pisu ze sa tomu ma merat PH a az ked je to zmenene tak to menit
neviem co to tam zacali davat, ale zjavne to bude nieco eco super friendly ...
|
|
21.10.2018 09:58 -
|
3185892
|
|
jruze
|
|
|
Já dámám origo zelenou z ciroenu (v 20L barelech) = nekazí se,nesmrdí.
Já dámám origo zelenou z ciroenu (v 20L barelech) = nekazí se,nesmrdí.;-)
|
|
21.10.2018 15:19 -
|
3185905
|
|
Robert
|
Město: Horní Holetín, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 204k (150kW) Tourer | Počet příspěvků: 52 |
|
|
V tom případě mne zajímá, proč tam origo tmavě zelenou nelijí v prvovýrobě. Důvod, proč jak sobě, tak svým zákazníkům plním G12+ a v poslední době G13 je prostý.Je tím naplněná kadá kodovka a WV kterých tu jezdí mnoho. Kdy je potřeba doplnit, nechá se nemrzka tohoto druhu koupit kdykoliv a na kadé čerpací stanici a nehrozí smíchání s něčím, co se popere.
V tom případě mne zajímá, proč tam origo tmavě zelenou nelijí v prvovýrobě. Důvod, proč jak sobě, tak svým zákazníkům plním G12+ a v poslední době G13 je prostý.Je tím naplněná kadá kodovka a WV kterých tu jezdí mnoho. Kdy je potřeba doplnit, nechá se nemrzka tohoto druhu koupit kdykoliv a na kadé čerpací stanici a nehrozí smíchání s něčím, co se popere.
|
|
22.10.2018 22:59 -
|
3186137
|
|
luta
|
|
|
zde bylo pěkné srovnání chlad. kapalin a norem výrobců v pdf. .link.
Jediný zásadní rozdíl byl, e PSA norma poaduje molybdenany zatímco VW normy ne.
Jinak taky mám G12 protoe mi ji tam nalil servis, tak v tom pokračuju.
zde bylo pěkné srovnání chlad. kapalin a norem výrobců v pdf. http://www.reotrib.cz/wp-content/uploads/skolil.pdf
Jediný zásadní rozdíl byl, e PSA norma poaduje molybdenany zatímco VW normy ne.
Jinak taky mám G12 protoe mi ji tam nalil servis, tak v tom pokračuju.
|
|
16.04.2019 09:30 -
|
3217048
|
|
vlkr
|
Město: Dub nad Moravou, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 204 |
|
|
Dobrý den,
nikde nemůu dopátrat kolik litrů chladicí kapaliny patří do motoru RHH.
Neporadíte?
Předem díky!
vlkr
Dobrý den,
nikde nemůu dopátrat kolik litrů chladicí kapaliny patří do motoru RHH.
Neporadíte?
Předem díky!
vlkr
|
|
05.08.2019 13:29 -
|
3232793
|
|
LadesFCB
|
Město: Pňovice, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) | Počet příspěvků: 52 |
|
|
Zdravím, jsem z toho blázen. Mám Citroen C5 2.0HDI, r.v. 2004, 80kW. Potřebuju vyměnit před zimou chladící kapalinu. Bohuel nevím co tam předchozí majitel dával. Kadopádně barva je červená nebo růová (taková vyblutá u ). Take podle barvy tam budu lít G12. 100% to před nalitím nové propláchnu čistou destilkou (pro jistotu). Ale přemýlím jakou tam dát. Jestli je to celkem jedno jakou G12 nebo ne. Zatím jsem vybral tyhle dvě:
.link.
.link.
Mohli by jste mi prosím poradit jakou kapalinu vybrat? Zatím se mi spí líbí ta od Totalu. díky
Zdravím, jsem z toho blázen. Mám Citroen C5 2.0HDI, r.v. 2004, 80kW. Potřebuju vyměnit před zimou chladící kapalinu. Bohuel nevím co tam předchozí majitel dával. Kadopádně barva je červená nebo růová (taková vyblutá u :D ). Take podle barvy tam budu lít G12. 100% to před nalitím nové propláchnu čistou destilkou (pro jistotu). Ale přemýlím jakou tam dát. Jestli je to celkem jedno jakou G12 nebo ne. Zatím jsem vybral tyhle dvě:
https://www.citroeny.eu/chladici-kapaliny/nemrznouci-chladici-kapalina-g12-1litr-cervena.html
https://www.citroeny.eu/chladici-kapaliny/total-glacelf-auto-supra-1litr-chladici-kapalina-cervena-172765.html
Mohli by jste mi prosím poradit jakou kapalinu vybrat? Zatím se mi spí líbí ta od Totalu. díky :-)
|
|
05.08.2019 13:55 -
|
3232799
|
|
PATaMAT
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 1300 |
|
|
jen bych zkopíroval doporučení Totalu - Citroenu u té Glacelf Auto Supra ...
"" Pokud je ve vozech Citroen Peugeot u pouita červená chladící kapalina (u motorů PSA není originální) lze pouít pro dolévání. Z výroby bývá červená kapalina pouitá pouze u motorů cizích výrobců, např, v modelech Citroën C1, Peugeot 107 nebo Citroën Jumper a Peugeot Boxer.
Nikdy nemíchejte chladící kapaliny různých barev! ""
Citroen prostě ty růofky nedává ... Origo má modrozelenou nebo čirou .
Chápu Roberta, se zakazníkama je potí a neví co tam kdo naleje kdy doleje ... Něco jiného je moje vlastní auto na které nikdo jiný neáhne
.link.
jen bych zkopíroval doporučení Totalu - Citroenu u té Glacelf Auto Supra ...
"" Pokud je ve vozech Citroen Peugeot u pouita červená chladící kapalina (u motorů PSA není originální) lze pouít pro dolévání. Z výroby bývá červená kapalina pouitá pouze u motorů cizích výrobců, např, v modelech Citroën C1, Peugeot 107 nebo Citroën Jumper a Peugeot Boxer.
Nikdy nemíchejte chladící kapaliny různých barev! ""
;-)
Citroen prostě ty růofky nedává ... Origo má modrozelenou nebo čirou .
Chápu Roberta, se zakazníkama je potí a neví co tam kdo naleje kdy doleje ... Něco jiného je moje vlastní auto na které nikdo jiný neáhne ;-)
https://www.citroeny.eu/chladici-kapaliny/originalni-nemrznouci-smes-citroen-peugeot-g33-5l-na-35-c-chladici-kapalina-psa-modrozelena-9735k0-glysantin-g33.html
;-)
|
|
26.01.2021 15:21 -
|
3298296
|
|
Limak
|
Město: Viglas, Auto: Citroën C5 III (X7) 1.6 HDi 16V 110k (80kW) Tourer | Počet příspěvků: 134 |
|
|
zdravim kolegovia tak aj ja som sa dal do vymeny chladiacej kvapaliny... nasiel som na nete ze tam ide cca 6.2-6.4L tak parada... ale vytieklo mi len cca 3L.... zvisok ostal v motore????samoyrejme viecko som na vrchu odkrutil...
zdravim kolegovia tak aj ja som sa dal do vymeny chladiacej kvapaliny... nasiel som na nete ze tam ide cca 6.2-6.4L tak parada... ale vytieklo mi len cca 3L.... zvisok ostal v motore????:nevimsamoyrejme viecko som na vrchu odkrutil...:nevim
|
|
26.01.2021 16:29 -
|
3298317
|
|
Carlík
|
Město: Prostějov, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 256 |
|
|
To je celkem normalni stav, neco zustane v motoru a neco ve vymeniku topeni a taky neco v trubkach. Ja z 11.5 litru dostal ven cca 6 litru u RHH 2.0HDi 120kW. Pokud to chces mit poradne je dobre to delat v lete, kdyz je teplo, ja to osobne na svych autech delam, ze to jak je teplo a nehrozi mrazy vypustim, naleju destilku, tyden treba pojezdim, zase vyleju, zase destilku, projedu to, vyleju a uz davam mix destilka nemrzka a davam modrozelenou uz. Pac jsem nazoru, ze kdyby bylo nekdy treba nouzove dolivat tak tu cirou PSA na benzince nekoupim, kdezto modrozelenou ano.
To je celkem normalni stav, neco zustane v motoru a neco ve vymeniku topeni a taky neco v trubkach. Ja z 11.5 litru dostal ven cca 6 litru u RHH 2.0HDi 120kW. Pokud to chces mit poradne je dobre to delat v lete, kdyz je teplo, ja to osobne na svych autech delam, ze to jak je teplo a nehrozi mrazy vypustim, naleju destilku, tyden treba pojezdim, zase vyleju, zase destilku, projedu to, vyleju a uz davam mix destilka nemrzka a davam modrozelenou uz. Pac jsem nazoru, ze kdyby bylo nekdy treba nouzove dolivat tak tu cirou PSA na benzince nekoupim, kdezto modrozelenou ano.
|
|
26.01.2021 17:49 -
|
3298342
|
|
Tony_Z
|
Město: Okr. Kladno, Auto: C5 III (X7) Tourer 2.2HDi 125Kw (4HT, 2009); C5 I 2.0HDi 80Kw (RHZ, 2002) | Počet příspěvků: 519 |
|
|
Carlík napsal(a): To je celkem normalni stav, neco zustane v motoru a neco ve vymeniku topeni a taky neco v trubkach. Ja z 11.5 litru dostal ven cca 6 litru u RHH 2.0HDi 120kW. Pokud to chces mit poradne je dobre to delat v lete, kdyz je teplo, ja to osobne na svych autech delam, ze to jak je teplo a nehrozi mrazy vypustim, naleju destilku, tyden treba pojezdim, zase vyleju, zase destilku, projedu to, vyleju a uz davam mix destilka nemrzka a davam modrozelenou uz. Pac jsem nazoru, ze kdyby bylo nekdy treba nouzove dolivat tak tu cirou PSA na benzince nekoupim, kdezto modrozelenou ano.
Jsi si jistý, e tou modrozelenou dělá dobře? Nebylo by lepí, které specifikaci odpovídá tomu, co tam má mít a nalévat podle toho?
V příloze takové drobné info. Vím, e to není PSA značení, ale věřím, e to překousnete.
Edit: Jinak já si do auta leji tohle. Bezbarvé to není a věřím, e to tam patří. .link.
A hned u toho je psáno, e to odpovídá specifikaci G12/G12+, kterou koupí kdekoliv. Tak v případě nutnosti bych koupil cokoliv, co odpovídá G12-G13 a nalil to tam. Dle tabulky kompatibility, by to mělo být OK.
Ale lít tam prehistorickou nemrzku G11? No nevím...
Jsi si jistý, e tou modrozelenou dělá dobře? Nebylo by lepí, které specifikaci odpovídá tomu, co tam má mít a nalévat podle toho?
V příloze takové drobné info. Vím, e to není PSA značení, ale věřím, e to překousnete. :-))
Edit: Jinak já si do auta leji tohle. Bezbarvé to není a věřím, e to tam patří. https://oleje-pema.cz/zbozi/chladici-kapalina-total-glacelf-auto-supra-1l_70771?gclid=Cj0KCQiAmL-ABhDFARIsAKywVaczWdWriCF2cluYlOBCn-LhWkJ-DbRmcCp3j7iFxyagScESPfamNbsaAkkqEALw_wcB
A hned u toho je psáno, e to odpovídá specifikaci G12/G12+, kterou koupí kdekoliv. Tak v případě nutnosti bych koupil cokoliv, co odpovídá G12-G13 a nalil to tam. Dle tabulky kompatibility, by to mělo být OK.
Ale lít tam prehistorickou nemrzku G11? No nevím...
Přílohy: 5824a3b054b38_Msitelnostnemrznoucch.jpg.aae172dbb140b4cd9ebaf788e1729fcc.jpg ( 45506b ) - |
|
26.01.2021 18:06 -
|
3298365
|
|
jumep
|
|
|
ked pojdes do citroenu a kupis original flasku, je na nej G11
nemrzku treba menit s rozvodmi, vtedy ide vodna pumpa dole a vytecie skoro vsetko
na bloku je inak vypustaci srob
ked pojdes do citroenu a kupis original flasku, je na nej G11
nemrzku treba menit s rozvodmi, vtedy ide vodna pumpa dole a vytecie skoro vsetko
na bloku je inak vypustaci srob
|
|
| |
|
|