| | |
01.07.2008 13:03 -
Tempomat - dodatečná montá
|
166893
|
|
zdenek1214
|
|
|
Ahoj kolegové, mám C5 1.6 HDI X, 16V r.v. 2005 a nemám tempomat. Kamarád co dělá v Peugeotu říká, e do Peugeotů dodatečně montují tempomat (páčka za cca 1600 Kč a dvě hodiny práce servisu) Máte s tím někdo zkuenosti u C5? Blíí se mi servisní interval a tak bych to zkusil nechat namontovat. Dík za reakce.
Ahoj kolegové, mám C5 1.6 HDI X, 16V r.v. 2005 a nemám tempomat. Kamarád co dělá v Peugeotu říká, e do Peugeotů dodatečně montují tempomat (páčka za cca 1600 Kč a dvě hodiny práce servisu) Máte s tím někdo zkuenosti u C5? Blíí se mi servisní interval a tak bych to zkusil nechat namontovat. Dík za reakce.
|
|
01.07.2008 17:41 -
Re: Tempomat - dodatečná montá
|
166894
|
|
krteček
|
|
|
podívej se na stránky fórum.citroeny.cz tam se to několikrát probíralo
podívej se na stránky fórum.citroeny.cz tam se to několikrát probíralo :)
|
|
01.07.2008 23:49 -
|
166895
|
|
zdenek1214
|
|
|
Nemůu se na ty stránky dostat. Kudy vede cestička? Kde se mám přihlásit?
Nemůu se na ty stránky dostat. Kudy vede cestička? Kde se mám přihlásit?
|
|
02.07.2008 08:24 -
|
166896
|
|
sservis
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 I 2.0i 16v X | Počet příspěvků: 43 |
|
|
Jde to, dělal jsem si to vloni na podzim, nic na tom není. Koupí u Peugeotů páčku na tempomat. Sundá si kryt pod volantem a páčku tam zleva pod páčkou na směrovky do připravené díry normálně nacvakne, má konektor, take u se nic nepropojuje. Zajede do Citroenu, kde Ti na počítači v menu povolování dají tempomat "ano" (není to přímo tempomat, ale tak nějak, hned jsme na to přili). No a pak se bude modlit, abys měl typ, který to převýká (jako já) a bude to fungovat nebo typ, který to nepřevýká (jako Komar) a zbude Ti páčka na památku.
Jde to, dělal jsem si to vloni na podzim, nic na tom není. Koupí u Peugeotů páčku na tempomat. Sundá si kryt pod volantem a páčku tam zleva pod páčkou na směrovky do připravené díry normálně nacvakne, má konektor, take u se nic nepropojuje. Zajede do Citroenu, kde Ti na počítači v menu povolování dají tempomat "ano" (není to přímo tempomat, ale tak nějak, hned jsme na to přili). No a pak se bude modlit, abys měl typ, který to převýká (jako já) a bude to fungovat nebo typ, který to nepřevýká (jako Komar) a zbude Ti páčka na památku.
|
|
02.07.2008 09:52 -
|
166897
|
|
tief
|
|
|
Pak este musi byt spinac na spojkovom pedali + dvojity spinac na brzdovom pedali ak si dobre spominam.
Pak este musi byt spinac na spojkovom pedali + dvojity spinac na brzdovom pedali ak si dobre spominam.
|
|
03.07.2008 22:01 -
|
166898
|
|
zdenek1214
|
|
|
A dají se ty spínače normálně najít? A kde jsou? Mám auto ve verzi X, tak nevím jak to dopadne. Budu teď mít servisní prohlídku, tak se hoi v servisu snad podívají. Nedá se to třeba zjistit podle VINu u zastoupení?
A dají se ty spínače normálně najít? A kde jsou? Mám auto ve verzi X, tak nevím jak to dopadne. Budu teď mít servisní prohlídku, tak se hoi v servisu snad podívají. Nedá se to třeba zjistit podle VINu u zastoupení?
|
|
04.07.2008 11:55 -
|
166899
|
|
tief
|
|
|
to netusim, ale v servise by to mali na 100% vediet zistit ... ale ak som dobre pochopil tak vymena by nemala byt problem, priprava na to tam bude - skorej by som sa bal BSI-cka a zbytku elektroniky aby to zkousla ...
to netusim, ale v servise by to mali na 100% vediet zistit ... ale ak som dobre pochopil tak vymena by nemala byt problem, priprava na to tam bude - skorej by som sa bal BSI-cka a zbytku elektroniky aby to zkousla ...
|
|
13.11.2008 21:45 -
|
166900
|
|
zdenek1214
|
|
|
Tak jsem to risknul a nechal si nacvaknoutv Peugeotu páčku tempomatu a potom tam nastavovali SW pro P 407 a povedlo se. Chodí to. U facelitu tedy u verze II to prý musí umět kadé HDIčko. Je normální, e funguje jen na 4. a 5. rychlostní stupeň? JInak je to super a těím se na delí cestu - u zítra... Jinak náklady - páčka 1430,-- a ze známosti diagnostika 600,--. A to se vyplatí...
Tak jsem to risknul a nechal si nacvaknoutv Peugeotu páčku tempomatu a potom tam nastavovali SW pro P 407 a povedlo se. Chodí to. U facelitu tedy u verze II to prý musí umět kadé HDIčko. Je normální, e funguje jen na 4. a 5. rychlostní stupeň? JInak je to super a těím se na delí cestu - u zítra... Jinak náklady - páčka 1430,-- a ze známosti diagnostika 600,--. A to se vyplatí...
|
|
14.11.2008 18:05 -
|
166901
|
|
jumep
|
|
|
vypinace na pedaloch si daj dorobit ak nemas, spojka - 1x, brzda 2x (spinaci a rozpinaci) lebo sa ti moze stat ze dupnes na brzdu a tempomat ta bude pretlacat a rozbiehat, nato tam su, sice ho mozes vyradit na packe, ale v panike ked ti vybehne nejaka skodovka iduca 90 na dialnici do pruhu budes rad ked stupis na spravny pedal
vypinace na pedaloch si daj dorobit ak nemas, spojka - 1x, brzda 2x (spinaci a rozpinaci) lebo sa ti moze stat ze dupnes na brzdu a tempomat ta bude pretlacat a rozbiehat, nato tam su, sice ho mozes vyradit na packe, ale v panike ked ti vybehne nejaka skodovka iduca 90 na dialnici do pruhu budes rad ked stupis na spravny pedal
|
|
14.11.2008 18:15 -
|
166902
|
|
jumep
|
|
|
a este ta stranka je www.citroeny.cz/forum
a este ta stranka je www.citroeny.cz/forum
|
|
02.12.2008 20:37 -
|
166903
|
|
zdenek1214
|
|
|
C5 II pokud má motor HDI (jakýkoliv) má pry vdy vechny spínače na pedálech. Moje je má - vypne tempomat při selápnutí spojky, brzdy. Opravdu to jen chtělo nacvaknout páčku a nahrát SW a povolit jej v počítači. Vechno chodí jak má ale jen na 4 a 5 (mám pětikvalt) a od 40 km v hodině. Vservisu Citroen K. VAry (Minimo s.r.o.) se stím vůbec nehodlali zabývat, i kdy jsem to tam měl dvakrát. V Peugeotu v Sokolově (fa Drásta) to bylo za půl hodiny hotové. TAke kdo chcete, nechte si ho domontovat - je stejný pro citrony i paouty (4007). Já jsem maximálně spokojený.
C5 II pokud má motor HDI (jakýkoliv) má pry vdy vechny spínače na pedálech. Moje je má - vypne tempomat při selápnutí spojky, brzdy. Opravdu to jen chtělo nacvaknout páčku a nahrát SW a povolit jej v počítači. Vechno chodí jak má ale jen na 4 a 5 (mám pětikvalt) a od 40 km v hodině. Vservisu Citroen K. VAry (Minimo s.r.o.) se stím vůbec nehodlali zabývat, i kdy jsem to tam měl dvakrát. V Peugeotu v Sokolově (fa Drásta) to bylo za půl hodiny hotové. TAke kdo chcete, nechte si ho domontovat - je stejný pro citrony i paouty (4007). Já jsem maximálně spokojený.
|
|
13.12.2008 00:19 -
|
166904
|
|
Ctibor5
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X | Počet příspěvků: 15 |
|
|
Ja mam I 2,0 HDi a jsem objednanej ve stredu do orig servisu v Korytné na Praze 10 tak dam vedet jestli to slo a zakolik ... Predbezne to odhadly na 3h. Prace a cca 5000 Kč.
Ja mam I 2,0 HDi a jsem objednanej ve stredu do orig servisu v Korytné na Praze 10 tak dam vedet jestli to slo a zakolik ... Predbezne to odhadly na 3h. Prace a cca 5000 Kč.
|
|
13.12.2008 16:33 -
|
166905
|
|
Darja
|
|
|
Nojo, do citroenu V Korytech jezdim jen pro ND, ty ceny jsou mazec
Nojo, do citroenu V Korytech jezdim jen pro ND, ty ceny jsou mazec :-)
|
|
15.01.2009 11:39 -
|
386602
|
|
Ctibor5
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X | Počet příspěvků: 15 |
|
|
No tam me to prislo na 6500,- prej je to nejakej starsi tip a nechtela to prej skousnout ridici jednotna .... ale nakonec se podarilo ... akorat mi ten tenpomat funguje jen na 4. a 5. rychlost .... je to normalni nebo nejaka chybka .... a od te doby mi taky nejdou vypnout potkavaci světla .... dřív ly ... tak nevim ....
No tam me to prislo na 6500,- prej je to nejakej starsi tip a nechtela to prej skousnout ridici jednotna .... ale nakonec se podarilo ... akorat mi ten tenpomat funguje jen na 4. a 5. rychlost .... je to normalni nebo nejaka chybka .... a od te doby mi taky nejdou vypnout potkavaci světla .... dřív ly ... tak nevim ....:nevim
|
|
15.01.2009 20:06 -
|
386621
|
|
jumep
|
|
|
C5 2 je to normalne, nastavili ti denne svietenie
C5 2 je to normalne, nastavili ti denne svietenie
|
|
13.02.2009 18:53 -
|
387235
|
|
Krtek
|
Město: Seč Blovice, Auto: Citroen GSA 1984, Citroen C6 2008, SAAB 9-3 Cabrio 2.0t 2005 | Počet příspěvků: 125 |
|
|
Ty stzmně jsou normální mě to de taky od 4. st. vej a Jestli má omezovač rychlosti ten by měl jít na vechny.
Ty stzmně jsou normální mě to de taky od 4. st. vej a Jestli má omezovač rychlosti ten by měl jít na vechny.
|
|
13.03.2009 22:30 -
|
659266
|
|
zdenek1214
|
|
|
Tak mi začal tempomat trochu zlobit - občas vypdane - pípne a rozsvítí se lutá kontrolka "SERVICE" Kdy se vypne motor, vyndá klíček, nechá odpočinout, tak to zase chodí. Něqkdy to vydrí 500 km, jindy 5 km. A pojedu na servis nechám si natáhnout znovu SW k tempomatu. Máte stejné zkuennosti?
:-(((( Tak mi začal tempomat trochu zlobit - občas vypdane - pípne a rozsvítí se lutá kontrolka "SERVICE" Kdy se vypne motor, vyndá klíček, nechá odpočinout, tak to zase chodí. Něqkdy to vydrí 500 km, jindy 5 km. A pojedu na servis nechám si natáhnout znovu SW k tempomatu. Máte stejné zkuennosti?
|
|
13.03.2009 23:34 -
|
659267
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
spinac na spojce nebo na brzde
spinac na spojce nebo na brzde
|
|
24.05.2009 18:31 -
|
660994
|
|
WeissC5
|
Město: Dubňany, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 26 |
|
|
Neda se omezeni funkce tempomatu pouze na nejvyzsi stupne nejak obejit? Jezdit v obci 50 na ctverku je trapeni motoru a prepinat mezi tempomatem a omezovacem mi taky nepripada optimalni.
Neda se omezeni funkce tempomatu pouze na nejvyzsi stupne nejak obejit? Jezdit v obci 50 na ctverku je trapeni motoru a prepinat mezi tempomatem a omezovacem mi taky nepripada optimalni.
|
|
| |
|
|