| | |
30.12.2009 21:21 -
Auto nazaregistrovalo tankování
|
1430113
|
|
Jindra
|
|
|
C5 2,2 HDi automat r.v. 2002. dnes mi ukazoval palubní počítač dojezd 40 Km a svítila kontrolka rezervy. Natankoval jsem na Shellce za 500 naftu, ale počítač ukazuje stále dojezd 40 km a svítí kontrolka. Netuím, jak je řeeno snímání obsahu nádre a jestli to můe být mechanický a nebo elektrický problém. Setkal se s tím ji někdo? Asi zkusím natankovat plnou, třeba se to pak rozchodí
C5 2,2 HDi automat r.v. 2002. dnes mi ukazoval palubní počítač dojezd 40 Km a svítila kontrolka rezervy. Natankoval jsem na Shellce za 500 naftu, ale počítač ukazuje stále dojezd 40 km a svítí kontrolka. Netuím, jak je řeeno snímání obsahu nádre a jestli to můe být mechanický a nebo elektrický problém. Setkal se s tím ji někdo? Asi zkusím natankovat plnou, třeba se to pak rozchodí :)
|
|
30.12.2009 21:30 -
Re: Auto nazaregistrovalo tankování
|
1430114
|
|
jumep
|
|
|
tak s tymto som sa nestretol, ale u tohto auta je najlepsie tankovat vzdy doplna a asi aj zajst na diagnostiku checknut ci ti registruje dobre zatvaranie nadrze (skontroluj si ci mas na vicku magnety z oboch stran).
Ak sa to nespravi, tak tazko povedat .. teda mna nejako viac nenapada, servis
tak s tymto som sa nestretol, ale u tohto auta je najlepsie tankovat vzdy doplna a asi aj zajst na diagnostiku checknut ci ti registruje dobre zatvaranie nadrze (skontroluj si ci mas na vicku magnety z oboch stran).
Ak sa to nespravi, tak tazko povedat .. teda mna nejako viac nenapada, servis
|
|
31.12.2009 01:21 -
|
1430115
|
|
Martin
|
Město: Vlaim, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX Break | Počet příspěvků: 297 |
|
|
Mně se nedávno stalo něco podobného. Při tankování vdy vytahuji klíč ze spínací skříňky, ale tehdy jsem jej tam nechal (nebyl jsem v autě sám). Po natankování plné nádre mi taky auto stále ukazovalo prázdnou nádr. Druhý den ráno u bylo ve v pořádku. Myslím si, e vdy po zapnutí klíčku si C5ka znovu zjistí stav nádre podle plováku. Ale jestli to tak skutečně je
Mně se nedávno stalo něco podobného. Při tankování vdy vytahuji klíč ze spínací skříňky, ale tehdy jsem jej tam nechal (nebyl jsem v autě sám). Po natankování plné nádre mi taky auto stále ukazovalo prázdnou nádr. Druhý den ráno u bylo ve v pořádku. Myslím si, e vdy po zapnutí klíčku si C5ka znovu zjistí stav nádre podle plováku. Ale jestli to tak skutečně je :nevim
|
|
31.12.2009 10:14 -
|
1430117
|
|
Darja
|
|
|
Kdy nezereagovalo, zkus tanknout jetě jednou, fakt jen cmrdnout pár litrů
Pokud si sama nepřeměří stav nádre, pak bych vsadila na plovák. C5 sama od sebe v nějakých intervalech fyzicky přeměří hladinu nádre,pokud se jí to nedaří, bude mít asi problém s plovákem, U jsem to jednouřeila s Autodiagem, jak tohle měření funguje, ten bude vědět.
Kdy nezereagovalo, zkus tanknout jetě jednou, fakt jen cmrdnout pár litrů :-)
Pokud si sama nepřeměří stav nádre, pak bych vsadila na plovák. C5 sama od sebe v nějakých intervalech fyzicky přeměří hladinu nádre,pokud se jí to nedaří, bude mít asi problém s plovákem, U jsem to jednouřeila s Autodiagem, jak tohle měření funguje, ten bude vědět.
|
|
31.12.2009 14:21 -
|
1430129
|
|
DOUFAK
|
|
|
Přesně tak,nadr jsi docela DOBŘE vycucl (já u bych z toho měl husí kůi) a plovák padl a na dno a krapet se "přichytil" a za 500kč nafty, není tak moc,cca 19l,aby to větí silou pozvedlo plovák,který se válí při dně.Jak říká Darja,vezmi znovu za 500 kč a má to tam vecko na ukazateli a nafta se neztratí...
Přesně tak,nadr jsi docela DOBŘE vycucl (já u bych z toho měl husí kůi) a plovák padl a na dno a krapet se "přichytil" a za 500kč nafty, není tak moc,cca 19l,aby to větí silou pozvedlo plovák,který se válí při dně.Jak říká Darja,vezmi znovu za 500 kč a má to tam vecko na ukazateli a nafta se neztratí... :-p
|
|
17.09.2013 14:01 -
|
2619690
|
|
63zdenda
|
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 2972 |
|
|
Tak po koupi tohoto vozu jsme s manelkou jeli na pumpu dotankovat,při popojídění ke stojanu,ne jsem stačil vypnout motor,ena druhým klíčem odemkla nádr a spustila tankování,e auto nezaregistrovalo tankování jsem zjistil a doma při parkování na zahradě,při mé tehdejí nevědomosti o tomto jevu,jsem zkouel zamknout,odemknout nastartovat v intervalech po půl hodinách,stále nic,kdy jsem se u chystal zajet na reklamaci k pumpě,napadla mě spásná mylenka,vzít 5litrů do kanystru a dolít,okamitě po provedení úkonu ručička palivoměru po nastartování vystřelila správnym směrem a upravil se i dojezd,po přečtení návodu jsem poučil sebe i manelku,to je moje zkuenost s odstraněním závady po tankování,jetě by mě zajímalo,jak by se ke mě zachovala obsluha oné pumpy při reklamaci.
Tak po koupi tohoto vozu jsme s manelkou jeli na pumpu dotankovat,při popojídění ke stojanu,ne jsem stačil vypnout motor,ena druhým klíčem odemkla nádr a spustila tankování,e auto nezaregistrovalo tankování jsem zjistil a doma při parkování na zahradě,při mé tehdejí nevědomosti o tomto jevu,jsem zkouel zamknout,odemknout nastartovat v intervalech po půl hodinách,stále nic,kdy jsem se u chystal zajet na reklamaci k pumpě,napadla mě spásná mylenka,vzít 5litrů do kanystru a dolít,okamitě po provedení úkonu ručička palivoměru po nastartování vystřelila správnym směrem a upravil se i dojezd,po přečtení návodu jsem poučil sebe i manelku,to je moje zkuenost s odstraněním závady po tankování,jetě by mě zajímalo,jak by se ke mě zachovala obsluha oné pumpy při reklamaci.:nevim
|
|
17.09.2013 16:24 -
|
2619695
|
|
jruze
|
|
|
63zdenda napsal(a): Tak po koupi tohoto vozu jsme s manelkou jeli na pumpu dotankovat,při popojídění ke stojanu,ne jsem stačil vypnout motor,ena druhým klíčem odemkla nádr a spustila tankování,e auto nezaregistrovalo tankování jsem zjistil a doma při parkování na zahradě,při mé tehdejí nevědomosti o tomto jevu,jsem zkouel zamknout,odemknout nastartovat v intervalech po půl hodinách,stále nic,kdy jsem se u chystal zajet na reklamaci k pumpě,napadla mě spásná mylenka,vzít 5litrů do kanystru a dolít,okamitě po provedení úkonu ručička palivoměru po nastartování vystřelila správnym směrem a upravil se i dojezd,po přečtení návodu jsem poučil sebe i manelku,to je moje zkuenost s odstraněním závady po tankování,jetě by mě zajímalo,jak by se ke mě zachovala obsluha oné pumpy při reklamaci.
No kdyby jsi se nehnul od pumpy a měl přídavnou nádr(aby se ti tam vlezlo znovu X litrů) tak by si na obsluhu asi mohl udělat podvod - logické je e kdy má auto obsah nádre 60l tak by se do ní víc nedostalo a mohl by si docílit opětovné natankování z jiného stojanu,ale mám za to e by obsluha zkusila stojan a pokud by z něj teklo palivo tak by tě asi poslala do ....
No kdyby jsi se nehnul od pumpy a měl přídavnou nádr(aby se ti tam vlezlo znovu X litrů) tak by si na obsluhu asi mohl udělat podvod - logické je e kdy má auto obsah nádre 60l tak by se do ní víc nedostalo a mohl by si docílit opětovné natankování z jiného stojanu,ale mám za to e by obsluha zkusila stojan a pokud by z něj teklo palivo tak by tě asi poslala do ....
|
|
| |
|
|