| | |
23.01.2015 14:49 -
Re: Ostřikovače světel / C5 II
|
2778017
|
|
Miklásek
|
Město: Dolná Súča, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 BlueHDi 180k (133kW) Tourer | Počet příspěvků: 134 |
|
|
Tak som bol tie medzi nestriekačmi. Keďe som o ostrekovačoch svetiel nenaiel iné vlákno ako toto na C5 II iiel som tie po poistke F4 v motorovom priestore. Bola len 10A a bola v poriadku, tak som objednal motorček, vymenil a... nič Tak som začal prezera poistky ete raz a naiel som, akurát na pozícii F7. U to zase fičí, akurát to bola zbytočne drahá skúsenos
Tak som bol tie medzi nestriekačmi. Keďe som o ostrekovačoch svetiel nenaiel iné vlákno ako toto na C5 II iiel som tie po poistke F4 v motorovom priestore. Bola len 10A a bola v poriadku, tak som objednal motorček, vymenil a... nič :-(((( Tak som začal prezera poistky ete raz a naiel som, akurát na pozícii F7. U to zase fičí, akurát to bola zbytočne drahá skúsenos :-((((:-((((:-((((
|
|
23.01.2015 20:09 -
|
2778253
|
|
jumep
|
|
|
preco si mylis C5 1 s C5 2? (poistka)
kazdopadne asi nebola, poistka len tak pre nic za nic neodide, cize tomu motorceku podla mna nieco bolo a poistku by vyrazil zasa
preco si mylis C5 1 s C5 2? (poistka)
kazdopadne asi nebola, poistka len tak pre nic za nic neodide, cize tomu motorceku podla mna nieco bolo a poistku by vyrazil zasa
|
|
23.01.2015 21:54 -
|
2778492
|
|
Miklásek
|
Město: Dolná Súča, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 BlueHDi 180k (133kW) Tourer | Počet příspěvků: 134 |
|
|
No veď to, e C5 1 a 2 :/ Moja chyba. Ale aspoň som si konečne vyskúal ako sa zhadzuje nárazník A samozrejme, nechal som tam ten nový motorček
No veď to, e C5 1 a 2 :/ Moja chyba. Ale aspoň som si konečne vyskúal ako sa zhadzuje nárazník :D A samozrejme, nechal som tam ten nový motorček ;-)
|
|
30.01.2015 20:10 -
|
2780407
|
|
Buchta
|
Město: Praha 3, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 445 |
|
|
Jen krátkej dotaz, ostřikovače světel fungujou jak? Delím podrením?
Jen krátkej dotaz, ostřikovače světel fungujou jak? Delím podrením?
|
|
30.01.2015 20:18 -
|
2780412
|
|
Renegade01
|
Město: Nitra, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive | Počet příspěvků: 135 |
|
|
Ostrekovač funguje ak sú zapnuté svetlá... (Teda pri xenonoch určite) A je odcikolavane ... Na určite mnostvo strekov na sklo je jedno stretnutie na svetlá..
Ostrekovač funguje ak sú zapnuté svetlá... (Teda pri xenonoch určite) A je odcikolavane ... Na určite mnostvo strekov na sklo je jedno stretnutie na svetlá..
|
|
30.01.2015 21:09 -
|
2780419
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Pokud je zapnutý celodenní automatický svícení, tak jetě záleí na tom, jestli je tma. Za bílýho dne nestříká. Na délce zmáčknutí nezáleí. Prostě kdy po tmě ostřikuje sklo, tak se po tom spustí automaticky i ostřik světel.
Pokud je zapnutý celodenní automatický svícení, tak jetě záleí na tom, jestli je tma. Za bílýho dne nestříká. Na délce zmáčknutí nezáleí. Prostě kdy po tmě ostřikuje sklo, tak se po tom spustí automaticky i ostřik světel.
|
|
04.04.2015 18:46 -
|
2805634
|
|
BlueSeven
|
Město: Černovice, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive | Počet příspěvků: 613 |
|
|
Tak dnes vyměněn motorek ostřikovače světel. Chtělo to jetě vyndat gumové těsnění a pořádně ho vyčistit na poprvé to prosakovalo, na podruhé OK. Ale lepí by bylo asi nové. No je to prostě nádhera, jak můe něco takto zreznout , fotky v příloze.
Při té příleitosti zkontrolováno čidlo hladiny - elektricky kaput. Dále svařeny packy na pravém xenonu, u se neklepe. A co mě překvapilo, jak jednoduché je sundat nárazník 15 roubů a jedno rozpojení kabelu. Po jeho nasazení zpět u tam nejsou takové mezery mezi díly
Tak dnes vyměněn motorek ostřikovače světel. Chtělo to jetě vyndat gumové těsnění a pořádně ho vyčistit na poprvé to prosakovalo, na podruhé OK. Ale lepí by bylo asi nové. No je to prostě nádhera, jak můe něco takto zreznout :nevim , fotky v příloze.
Při té příleitosti zkontrolováno čidlo hladiny - elektricky kaput. Dále svařeny packy na pravém xenonu, u se neklepe. A co mě překvapilo, jak jednoduché je sundat nárazník 15 roubů a jedno rozpojení kabelu. Po jeho nasazení zpět u tam nejsou takové mezery mezi díly :-d
Přílohy: motorek ostrikovace_2.jpg ( 145138b ) - motorek ostrikovace_4.jpg ( 89910b ) - motorek ostrikovace_5.jpg ( 137550b ) - motorek ostrikovace_6.jpg ( 147227b ) - motorek ostrikovace_7.jpg ( 143150b ) - |
|
06.04.2015 15:02 -
|
2806479
|
|
trinity102
|
Město: Semily, Auto: Peugeot 307 break | Počet příspěvků: 7 |
|
|
Taky mám asi stejný problém. Motorek zřejmě vyhnil. Nezkoueli jste někdo pouít z Octavie II
.link.
cena příznivá a na sluební Octavii stříká u 7let. Pravděpododobně bude mít jiný konektor, ale to by se dalo přizpůsobit
Taky mám asi stejný problém. Motorek zřejmě vyhnil. Nezkoueli jste někdo pouít z Octavie II
http://www.vtmcar.cz/vtmcar/eshop/1-1-SKODA/0/5/1169-Cerpadlo-ostrikovace-svetel-Skoda-Octavia-2
cena příznivá a na sluební Octavii stříká u 7let. Pravděpododobně bude mít jiný konektor, ale to by se dalo přizpůsobit
|
|
06.04.2015 21:01 -
|
2806709
|
|
vemda
|
Město: Třebíč, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive | Počet příspěvků: 113 |
|
|
Tak je potřeba zjistit u orginálního motorku průměr těla a nasávacího trnu čerpadla. Potom doufat e má shodný tlak s orginálním čerpadylkem.
Tak je potřeba zjistit u orginálního motorku průměr těla a nasávacího trnu čerpadla. Potom doufat e má shodný tlak s orginálním čerpadylkem.:nevim
|
|
06.04.2015 21:33 -
|
2806724
|
|
shodow
|
Město: Polná, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V Exclusive | Počet příspěvků: 25 |
|
|
Tady mají celkem sluné ceny .link.
Tady mají celkem sluné ceny http://citroeny.eu/2959-elektrosoucasti-a-elektronika
|
|
06.04.2015 22:35 -
|
2806741
|
|
vemda
|
Město: Třebíč, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive | Počet příspěvků: 113 |
|
|
No Trinity102 hledá náhradu, ale musím uznat 380kč. a 1390kč je rozdíl za relativně stejný čerpadylko. Tak při shodě hodnot čerpadylka jen vyměnit konektor. Je to látání, ale ekonomické. Mám v záloze shodné čerpadýlko od BMW. Také by mě bodly ty rozměry.
No Trinity;-)102 hledá náhradu, ale musím uznat 380kč. a 1390kč je rozdíl za relativně stejný čerpadylko. Tak při shodě hodnot čerpadylka jen vyměnit konektor. Je to látání, ale ekonomické. Mám v záloze shodné čerpadýlko od BMW. Také by mě bodly ty rozměry.;-)
|
|
07.04.2015 06:18 -
|
2806762
|
|
trinity102
|
|
|
Tak jsem to do Octavie objednal z Aukra za 299,- Za pokus to stojí. Výkonově to asi bude stejné (zásovuje vysouvače se čtyřma tryskama) no a rozměrově se snad to prolisu v té bandasce vejde. Poreferuju jak to dopadlo.
Tak jsem to do Octavie objednal z Aukra za 299,- Za pokus to stojí. Výkonově to asi bude stejné (zásovuje vysouvače se čtyřma tryskama) no a rozměrově se snad to prolisu v té bandasce vejde. Poreferuju jak to dopadlo.
|
|
09.04.2015 06:29 -
|
2807303
|
|
trinity102
|
|
|
Tak čerpadlo včera přilo. Rozměrově stejné, jen má silněí trubičku na hadičku (Octavie má hadičku napojenou přes nacvakávací holendr jako palivové čerpadlo) ale hadička na to vleze. Ze staréhočerpadla jsem vyřízl konektor, na tovém jsem plast konektoru seízl na délku pinů a na ně naletoval piny z původního čerpadla. Celé jsem to vyplnil tavným lepidlem a nasadil ten vyříznutý plast konektoru. Pin č. 2 je u obou čerpadel +. Pak u jen nacpat do nádobky, zapojit hadičku a kabel a "heuréka, stříká". Na rozdíl od původního čerpadla má to nové otvor pod motorkem aby mohla prolínající kapalina vytéct a nezničila motorek, take doufám, e u ho měnit nebudu muset. Kdybych měl čas, sehnal bych holendr na hadičku a origo konektor od Octavie, ale takhle to taky funguje. Take u ádná drahá a mizerná čerpadla od PSA.
Tak čerpadlo včera přilo. Rozměrově stejné, jen má silněí trubičku na hadičku (Octavie má hadičku napojenou přes nacvakávací holendr jako palivové čerpadlo) ale hadička na to vleze. Ze staréhočerpadla jsem vyřízl konektor, na tovém jsem plast konektoru seízl na délku pinů a na ně naletoval piny z původního čerpadla. Celé jsem to vyplnil tavným lepidlem a nasadil ten vyříznutý plast konektoru. Pin č. 2 je u obou čerpadel +. Pak u jen nacpat do nádobky, zapojit hadičku a kabel a "heuréka, stříká". Na rozdíl od původního čerpadla má to nové otvor pod motorkem aby mohla prolínající kapalina vytéct a nezničila motorek, take doufám, e u ho měnit nebudu muset. Kdybych měl čas, sehnal bych holendr na hadičku a origo konektor od Octavie, ale takhle to taky funguje. Take u ádná drahá a mizerná čerpadla od PSA.
Přílohy: WP_20150408_17_14_20_Pro 1.jpg ( 100591b ) - WP_20150408_17_14_32_Pro1.jpg ( 77835b ) - |
|
19.05.2015 08:07 -
|
2822975
|
|
gull
|
|
|
Tak díky trinity za úsporu na čerpadlu. Tak jsem pouil octávkové sice jsem sehnal za 500, ale i tak úspora. Objednal jsem i holendr a konektor, ale ten byl nakonec patný, tak jsem drátky napojil přes malé svorky a celé to zasilikonoval. V podstatě mi odpadlo jen řezání plastu. Zároveň jsem vyměnil i čerpadlo na sklo, které mi taky odelo. V podstatě jednoduchá záleitost, která se mi protáhla na 3hodiny díky zarezlým roubům nárazníku pod kapotou. Brzo mě to čeká sundávání nárazníku zase protoe jsem si asi pohnul s čidlem kapaliny, páč mi to teď stále hlásí nedostatek, ale to je offtop.
Take jetě jednou díky.
Tak díky trinity za úsporu na čerpadlu. Tak jsem pouil octávkové sice jsem sehnal za 500, ale i tak úspora. Objednal jsem i holendr a konektor, ale ten byl nakonec patný, tak jsem drátky napojil přes malé svorky a celé to zasilikonoval. V podstatě mi odpadlo jen řezání plastu. Zároveň jsem vyměnil i čerpadlo na sklo, které mi taky odelo. V podstatě jednoduchá záleitost, která se mi protáhla na 3hodiny díky zarezlým roubům nárazníku pod kapotou. Brzo mě to čeká sundávání nárazníku zase protoe jsem si asi pohnul s čidlem kapaliny, páč mi to teď stále hlásí nedostatek:-(, ale to je offtop.
Take jetě jednou díky.:palec
|
|
25.06.2015 11:53 -
|
2834410
|
|
kutnohorak
|
Město: Kutná Hora, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 88 |
|
|
moná blbá otázka, ale mají vechny oktavie stejné čerpadlo? Případně na který model to bylo. Mají je označené 1U2,1Z3,5E3 . Je tohlo to, které jste pouili .link.
moná blbá otázka, ale mají vechny oktavie stejné čerpadlo? Případně na který model to bylo. Mají je označené 1U2,1Z3,5E3 . Je tohlo to, které jste pouili http://autozet.cz/830072-skoda-octavia-combi-1u5-2-0-vodni-cerpadlo-ostrikovace-cisteni-svetlometu
|
|
26.06.2015 06:26 -
|
2834547
|
|
trinity102
|
|
|
Pouil jsem čerpadlo z Octavie II, ale podle čísla dílu by měly být stejné pro celý koncern VW. Asi jako má Citroen stejné s Peugeotem a Renaultem. To podle linku by mělo být ono.
Pouil jsem čerpadlo z Octavie II, ale podle čísla dílu by měly být stejné pro celý koncern VW. Asi jako má Citroen stejné s Peugeotem a Renaultem. To podle linku by mělo být ono.
|
|
26.06.2015 10:16 -
|
2834578
|
|
gull
|
|
|
Jo to je ono, melo by to byt rv do 2010.
Jo to je ono, melo by to byt rv do 2010.
|
|
13.07.2015 19:16 -
|
2840305
|
|
eisy811
|
Město: , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 809 |
|
|
Blba otazka, ale...
Kde je ta pozicia F4??? V prirucke som to nenasiel, zrovna tak ani na dekli od poistiek a ani pri poistkach to neni popisane...
Dik.
Blba otazka, ale...
Kde je ta pozicia F4??? V prirucke som to nenasiel, zrovna tak ani na dekli od poistiek a ani pri poistkach to neni popisane...
Dik.
|
|
13.07.2015 19:32 -
|
2840320
|
|
Luki_C5
|
Město: Holeov, Auto: C6 2.7 HDI Exclusive | Počet příspěvků: 971 |
|
|
Je to na pojistkove skrince v motoru BSM. Mela by to byt zelenozluta fosforova pojistka. Pokud se tedy bavime o pozici pojistky na ostrik svetel na pozici F4
Je to na pojistkove skrince v motoru BSM. Mela by to byt zelenozluta fosforova pojistka. Pokud se tedy bavime o pozici pojistky na ostrik svetel na pozici F4 :-)
|
|
13.07.2015 20:39 -
|
2840435
|
|
eisy811
|
Město: , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 809 |
|
|
Hmmm, moj prvy Citroen, BSM mi nic nehovori, avsak predpokladam, ze sa jedna o poistky hned nad akumulatorom, pod tym velkym deklom. Prezrel som vsetky a nic. Svetla (bi-xenon) neostrekuje. Ano, svetla boli zapnute (manualne) a aj svetelny senzor som skusal prikrit. Ostrekoval som snad 20-30x sklo a nic. Avsak sa mi zda, ze od nadrzky sa ozyva cerpadlo na svetla, kedze je ho pocut este chvilku po tom, co sa skonci ostrek skla.
Hmmm, moj prvy Citroen, BSM mi nic nehovori, avsak predpokladam, ze sa jedna o poistky hned nad akumulatorom, pod tym velkym deklom. Prezrel som vsetky a nic. Svetla (bi-xenon) neostrekuje. Ano, svetla boli zapnute (manualne) a aj svetelny senzor som skusal prikrit. Ostrekoval som snad 20-30x sklo a nic. Avsak sa mi zda, ze od nadrzky sa ozyva cerpadlo na svetla, kedze je ho pocut este chvilku po tom, co sa skonci ostrek skla.
|
|
| |
|
|