| | |
04.09.2015 21:59 -
Re: Ostřikovače světel / C5 II
|
2857517
|
|
Sectroid
|
Město: Ostrava, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 138k (100kW) Tourer | Počet příspěvků: 14 |
|
|
jumep: jak to myslí jdou dolů s nárazníkem? Dal jsem tu foto těch ostřiků jak jsem je povytáhl a je tam vidět, e jsou ty krytky nějak na ostřicích přicvaklé.
63zdenda: dík za upozornění, nějakou teorii jsem tu u pochytil na co si dát pozor
jumep: jak to myslí jdou dolů s nárazníkem? Dal jsem tu foto těch ostřiků jak jsem je povytáhl a je tam vidět, e jsou ty krytky nějak na ostřicích přicvaklé.
63zdenda: dík za upozornění, nějakou teorii jsem tu u pochytil na co si dát pozor :palec
|
|
04.09.2015 22:36 -
|
2857533
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Jumep asi říká, e celý ostřikovače jdou dolů s nárazníkem, tak se nemusí krytky sundávat.
Jumep asi říká, e celý ostřikovače jdou dolů s nárazníkem, tak se nemusí krytky sundávat.
|
|
05.09.2015 13:55 -
|
2857591
|
|
jumep
|
|
|
prosim neplette mu to tu, naraznik u x7 ide dole inac ako u 1 a 2.
prosim neplette mu to tu, naraznik u x7 ide dole inac ako u 1 a 2.
|
|
05.09.2015 14:50 -
|
2857603
|
|
Sectroid
|
Město: Ostrava, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 138k (100kW) Tourer | Počet příspěvků: 14 |
|
|
jumep: prosím tě, take nárazník musí dolů. Ok, a ty krytky tedy musím předem sundat nebo dou ty ostřikovače dolů zároveň s nárazníkem? V pondělí mám volno, tak bych to zhodil a nafotím
jumep: prosím tě, take nárazník musí dolů. Ok, a ty krytky tedy musím předem sundat nebo dou ty ostřikovače dolů zároveň s nárazníkem? V pondělí mám volno, tak bych to zhodil a nafotím ;-)
|
|
05.09.2015 16:00 -
|
2857622
|
|
jumep
|
|
|
v prvom rade ako hovorim, len skontroluj ten spoj na tom narazniku
ked pozres na ten obrazok, tak hadicky B idu z motorceka a spajaju sa spojkou 14 v narazniku
pri pravom svetle hore
ten druhy obrazok je pohlad do naraznika zvnutra, to miesto c je vlastne oznacene tie spojky
ked to tam rozpojis a fuknes do toho tak ti otvori trysku az kym teda nevyfukas vsetku vodu
a z opacnej strany ked streknes tak ti to musi tade vodu liat
ak neleje vodu, tak v prvom rade diagnostika a kontrola ci to neni vypnute
krytky ta nezaujimaju a ani celkovo naraznik netreba davat dole, staci len ten plast spod neho vytiahnut a mas pristup ku vsetkemu co potrebujes, ak chces menit motorcek
v prvom rade ako hovorim, len skontroluj ten spoj na tom narazniku
ked pozres na ten obrazok, tak hadicky B idu z motorceka a spajaju sa spojkou 14 v narazniku
pri pravom svetle hore
ten druhy obrazok je pohlad do naraznika zvnutra, to miesto c je vlastne oznacene tie spojky
ked to tam rozpojis a fuknes do toho tak ti otvori trysku az kym teda nevyfukas vsetku vodu
a z opacnej strany ked streknes tak ti to musi tade vodu liat
ak neleje vodu, tak v prvom rade diagnostika a kontrola ci to neni vypnute
krytky ta nezaujimaju a ani celkovo naraznik netreba davat dole, staci len ten plast spod neho vytiahnut a mas pristup ku vsetkemu co potrebujes, ak chces menit motorcek
Přílohy: 00071411.jpg ( 25384b ) - c5dm04kd.jpg ( 51494b ) - |
|
05.09.2015 22:49 -
|
2857820
|
|
Sectroid
|
|
|
jumep: Díky za info. Jak jsem ji napsal, v pondělí na to vlítnu. Nejprv kouknu na pojistku, pak tedy zespod zkusím sundat plasty a kouknout zespod a kdyby nic tak sundávám nárazník.
Trysky jsem ručně vytahoval z nárazníku, měly dost velký odpor, nevěřím e bych dechem dokázal ty ostřikovače vysunout take foukat do toho zřejmě nebudu
Jen otázečka a u to máme komplet: co ty krytky a ostřiky, je třeba krytky demontovat předem nebo jdou celé ostřiky dolů zároveň s nárazníkem?
jumep: Díky za info. Jak jsem ji napsal, v pondělí na to vlítnu. Nejprv kouknu na pojistku, pak tedy zespod zkusím sundat plasty a kouknout zespod a kdyby nic tak sundávám nárazník.
Trysky jsem ručně vytahoval z nárazníku, měly dost velký odpor, nevěřím e bych dechem dokázal ty ostřikovače vysunout :-o take foukat do toho zřejmě nebudu :-))))
Jen otázečka a u to máme komplet: co ty krytky a ostřiky, je třeba krytky demontovat předem nebo jdou celé ostřiky dolů zároveň s nárazníkem? :-))
|
|
06.09.2015 12:47 -
|
2857887
|
|
jumep
|
|
|
nie, netreba nic demontovavat, odpoja sa hadicky, zhodia podblatniky, spravi specialny ohnuty drat na otocenie uchytov na narazniku, povoli sa spodny plast, odcvaknu konektory, a vytiahne sa z blatnika doboku a potom cely dopredu
nie, netreba nic demontovavat, odpoja sa hadicky, zhodia podblatniky, spravi specialny ohnuty drat na otocenie uchytov na narazniku, povoli sa spodny plast, odcvaknu konektory, a vytiahne sa z blatnika doboku a potom cely dopredu
|
|
06.09.2015 14:07 -
|
2857899
|
|
Sectroid
|
|
|
Ajajaj, asi to budu muset zvládnout bez té demontáe Pokud tam ta monost je, tak to skusím raději touto cestou
Ajajaj, asi to budu muset zvládnout bez té demontáe :-o Pokud tam ta monost je, tak to skusím raději touto cestou ;-)
|
|
07.09.2015 12:52 -
|
2858170
|
|
Buchta
|
Město: Praha 3, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 445 |
|
|
koukám, e to tu nějak zvrhlo z C5 II na C5 III
no nic, plánuju teda koupit toto: .link. kdo mi poradí kde a hlavně jakej konektor do toho patří, vím howno co to je kodováckej konektor Dám to pak k Paterovi, tak a to tam nějak nebastlej. Já to na chodníku dělat nebudu, navíc to spojím s výměnou zadních brzd.... díky
koukám, e to tu nějak zvrhlo z C5 II na C5 III :-))))
no nic, plánuju teda koupit toto: http://autozet.cz/vodni-cerpadlo-ostrikovace-cisteni-svetlometu/165884-meyle-313-067-0001-vodni-cerpadlo-ostrikovace-cisteni-svetlometu-4040074272022.html kdo mi poradí kde a hlavně jakej konektor do toho patří, vím howno co to je kodováckej konektor :nevim Dám to pak k Paterovi, tak a to tam nějak nebastlej. Já to na chodníku dělat nebudu, navíc to spojím s výměnou zadních brzd.... díky
|
|
07.09.2015 14:39 -
|
2858187
|
|
Sectroid
|
|
|
Buchta napsal(a): koukám, e to tu nějak zvrhlo z C5 II na C5 III
Ono je to tak troku má chyba, páč sem il celou dobu v přesvědčení, e mám C5 II a né C5 III
Ale kdy se to tu tak krásně rozjelo, nechtělo se mi u někde zakládat nové téma, navíc je to stále o ostřikovačích světel a C5 II a C5 III to mají docelá podobné a na nějaké vyjímky ( a e jich je )
Jinak není nic snaího ne to vzít sebou na vrakáč či do prodejny a konektor si odskouet aby ti tam pasoval
Ono je to tak troku má chyba, páč sem il celou dobu v přesvědčení, e mám C5 II a né C5 III :-))))
Ale kdy se to tu tak krásně rozjelo, nechtělo se mi u někde zakládat nové téma, navíc je to stále o ostřikovačích světel a C5 II a C5 III to mají docelá podobné a na nějaké vyjímky :-o ( a e jich je :-d:-d:-d )
Jinak není nic snaího ne to vzít sebou na vrakáč či do prodejny a konektor si odskouet aby ti tam pasoval ;)
|
|
09.09.2015 07:13 -
|
2859076
|
|
gull
|
|
|
Buchta napsal(a): koukám, e to tu nějak zvrhlo z C5 II na C5 III
no nic, plánuju teda koupit toto: .link. kdo mi poradí kde a hlavně jakej konektor do toho patří, vím howno co to je kodováckej konektor Dám to pak k Paterovi, tak a to tam nějak nebastlej. Já to na chodníku dělat nebudu, navíc to spojím s výměnou zadních brzd.... díky
Já jsem si nějaký 2pin konektor objednal, ale nakonec to nebyl on, take opravdu jedině na vrakáč s čerpadlem a odzkouet, nebo nějaký servis. Já jsem nakonec jen sundal starý konektor, nasadil svorky a nasunul přímo na piny. Ve jsem pak zapatlal silikonem. Nic elegantního ale funguje
Já jsem si nějaký 2pin konektor objednal, ale nakonec to nebyl on, take opravdu jedině na vrakáč s čerpadlem a odzkouet, nebo nějaký servis. Já jsem nakonec jen sundal starý konektor, nasadil svorky a nasunul přímo na piny. Ve jsem pak zapatlal silikonem. Nic elegantního ale funguje:palec
|
|
09.09.2015 07:33 -
|
2859080
|
|
Buchta
|
Město: Praha 3, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 445 |
|
|
no já se domluvím s Paterou, věřím, e pro elektrikáře to nakonec nebude problém.
no já se domluvím s Paterou, věřím, e pro elektrikáře to nakonec nebude problém. :palec
|
|
17.09.2015 14:45 -
|
2863446
|
|
foliino
|
Město: Bakov nad Jizerou, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0i 16V 143k (103kW) Tourer | Počet příspěvků: 3 |
|
|
Krásný den , měla bych takovou prosbičku nefunguje nám morotek. Zmáčknu páčku na ostřikování a motorek se nesepne. Nevíte někdo co stím ? Děkuji
Krásný den , měla bych takovou prosbičku nefunguje nám morotek. Zmáčknu páčku na ostřikování a motorek se nesepne. Nevíte někdo co stím ? Děkuji
|
|
28.09.2015 20:28 -
|
2867543
|
|
eisy811
|
Město: , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 809 |
|
|
Este par dotazov k tym ostrekom na X7...
Nasiel som tie ostrekovace, za rozumnu cenu, tak zajtra budem tam volat, lebo dostupnost treba overit telefonicky, asi to bude francuzska vyroba (Seim). Co som pozaral, tak za ne na allegru, ebay, alien a pod. pytaju horibilne sumy, to by ma za to nenapadlo dat, radsej by som tam dobastlil koncernove, co sa daju kupit za cca 30 a krytky za drobne...
Ale k veci.
Krytky, na nejakom ruskom (uz neviem kde to bolo, neulozil som si stranku) fore si niekto dorabal ostriky a tam pisal, ze krytky nemusel kupovat, kedze pouzil tie zaslepky. Mam tomu rozumiet tak, ze krytka ostrekovaca a zaslepka je ten isty kus? Prekladal som to cez prekladac, takze trosku to bolo pomrvene, ale v zozname co kupoval, tak tie krytky tam nemal (cidlo taktiez neriesil).
Este par dotazov k tym ostrekom na X7...
Nasiel som tie ostrekovace, za rozumnu cenu, tak zajtra budem tam volat, lebo dostupnost treba overit telefonicky, asi to bude francuzska vyroba (Seim). Co som pozaral, tak za ne na allegru, ebay, alien a pod. pytaju horibilne sumy, to by ma za to nenapadlo dat, radsej by som tam dobastlil koncernove, co sa daju kupit za cca 30 a krytky za drobne...
Ale k veci.
Krytky, na nejakom ruskom (uz neviem kde to bolo, neulozil som si stranku) fore si niekto dorabal ostriky a tam pisal, ze krytky nemusel kupovat, kedze pouzil tie zaslepky. Mam tomu rozumiet tak, ze krytka ostrekovaca a zaslepka je ten isty kus? Prekladal som to cez prekladac, takze trosku to bolo pomrvene, ale v zozname co kupoval, tak tie krytky tam nemal (cidlo taktiez neriesil).
|
|
28.09.2015 20:34 -
|
2867553
|
|
jumep
|
|
|
ano je to relativne ten isty kus, len zo zaslepky potom musis odstranit tie zacvakavacie blbosti
ano je to relativne ten isty kus, len zo zaslepky potom musis odstranit tie zacvakavacie blbosti
|
|
28.09.2015 20:39 -
|
2867559
|
|
eisy811
|
Město: , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 809 |
|
|
Ty musis byt vsade
Diiik, moc si ma teraz potesil
Takze nemusim do Citroenu, nemusim to kupovat za tu kapitalisticky nekrestansku cenu a nemusim lakovat...
Este tak zohnat tu org. nadrzku, alebo zvacsenie zbastlim podomacky ...
Ty musis byt vsade :-)))):-)))):-))))
Diiik, moc si ma teraz potesil :palec
Takze nemusim do Citroenu, nemusim to kupovat za tu kapitalisticky nekrestansku cenu a nemusim lakovat...
Este tak zohnat tu org. nadrzku, alebo zvacsenie zbastlim podomacky ...
|
|
28.09.2015 20:42 -
|
2867563
|
|
jruze
|
|
|
A nejsou náhodou ty trysky shodné s C5 I a II ? No ale těmi to nekončí je to asi ječtě o celé nádobce,čerpadle,jestli to bude podporovat elektronika atd... U X7 u spousta věcí není jenom tak - tam je moměrně dost specifická elektronika a nemusí to podporovat,příprava nevím jestli je atd...
A nejsou náhodou ty trysky shodné s C5 I a II ? No ale těmi to nekončí je to asi ječtě o celé nádobce,čerpadle,jestli to bude podporovat elektronika atd... U X7 u spousta věcí není jenom tak - tam je moměrně dost specifická elektronika:nevim a nemusí to podporovat,příprava nevím jestli je atd...
|
|
28.09.2015 20:48 -
|
2867590
|
|
jumep
|
|
|
nie, tryska tam je uz ina, najlepsie je neviem ako u X7 ale na C6 sa robi v CZ
nie, tryska tam je uz ina, najlepsie je neviem ako u X7 ale na C6 sa robi v CZ
|
|
28.09.2015 20:52 -
|
2867599
|
|
eisy811
|
|
|
Upresnim. Ja som tam ostreky mal (mam xenony), avsak po nedobrzdeni sa tam hodil novy naraznik, no s ostrekami sa nik uz nezapodieval. Takze to chcem dat k povodnemu funkcnemu stavu. Akurat si uz nepamatam aku tam mam nadrzku, ci malu alebo velku...
Upresnim. Ja som tam ostreky mal (mam xenony), avsak po nedobrzdeni sa tam hodil novy naraznik, no s ostrekami sa nik uz nezapodieval. Takze to chcem dat k povodnemu funkcnemu stavu. Akurat si uz nepamatam aku tam mam nadrzku, ci malu alebo velku...
|
|
12.10.2015 22:33 -
|
2873783
|
|
eisy811
|
|
|
Podla fotiek tie nadrzky ostrekov vyzeraju velkostou rovnake (akurat snad je rozdiel iba v tom prelise pre cerpadlo)? Alebo je tam rozdiel v objeme? Pre auta s xenonamy a bez?
Podla fotiek tie nadrzky ostrekov vyzeraju velkostou rovnake (akurat snad je rozdiel iba v tom prelise pre cerpadlo)? Alebo je tam rozdiel v objeme? Pre auta s xenonamy a bez?
|
|
| |
|
|