| | |
20.12.2009 11:05 -
Ostřikovače světel / C5 II
|
1429571
|
|
Vaek66
|
Město: Nučice, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 64 |
|
|
Ahoj chlapci a chlapi,
tak mi dnes upadly plastové krytky na drácích ostřikovačů předních světel. Ulomily se jemné plastové dráčky a to jak na těch krytkách, tak na těch drácích ostřikovačů. Asi mráz A dokonce i praskly trubičky ostřikovačů. Roztrhla je zamrzlá tekutina .
Můete mi poradit jak to celé vyměnit? Nevím jak zajistit, aby ostřikovače zůstaly vysunuté a mohly se odmontovat a vyměnit.
Taky hledám vrakovitě, kde by je měly na prodej. Barva edá - metalíza.
PS: Moná lepí bude to celé vyřadit z provozu! Jaká na to máte názor?
Děkuji jem za radu.
Ahoj chlapci a chlapi,
tak mi dnes upadly plastové krytky na drácích ostřikovačů předních světel. Ulomily se jemné plastové dráčky a to jak na těch krytkách, tak na těch drácích ostřikovačů. Asi mráz :( A dokonce i praskly trubičky ostřikovačů. Roztrhla je zamrzlá tekutina :(.
Můete mi poradit jak to celé vyměnit? Nevím jak zajistit, aby ostřikovače zůstaly vysunuté a mohly se odmontovat a vyměnit.
Taky hledám vrakovitě, kde by je měly na prodej. Barva edá - metalíza.
PS: Moná lepí bude to celé vyřadit z provozu! Jaká na to máte názor?
Děkuji jem za radu.
|
|
20.12.2009 12:28 -
Re: Ostřikovače světel / C5 II
|
1429577
|
|
alx
|
Město: Hostovlice, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 204k (150kW) Tourer | Počet příspěvků: 1278 |
|
|
v kazdem pripade musis sundat naraznik. Potom by mel uz ke vsemu byt pristup. Jelikoz nemas uz ty krytku, bude sundani o poznani jednodussi
v kazdem pripade musis sundat naraznik. Potom by mel uz ke vsemu byt pristup. Jelikoz nemas uz ty krytku, bude sundani o poznani jednodussi ;)
|
|
20.12.2009 13:59 -
|
1429583
|
|
jumep
|
|
|
drobcovi v oficialnom servise ulomili krytky, kupoval nove + spray
co sa tyka tych vysuvnych mechanizmov, tu mas objednacie cisla + ceny slovenskeho citroenu
6438 P1 - vysuvny mechanizmus (drziak trysky) - 48.92
6438 P5 - prava tryska - 27.11E
6438 P6 - lava tryska - 27.11E
7414 JC - krytky - 7.79E
+ 20E zhruba bol spray
ak to vyradis z provozu (je to uz neviem presne ktora poistka v motorovom priestore) - mozes byt pokutovany za nefunkcne ostrekovace svetiel + nemal by si prejst cez STK, ostrekovace svetiel pri xenonoch su povinne rovnako ako elevacia
takze bud budes mat stastie a zozenes na vrakovisku (kde nevedia co za to pytat (obcas pytaju viac ako v ofic servise)) alebo to budes muset kupit takto
ak si tam mal zimnu zmes do -xy a ta ti zamrzla - chod to reklamovat a nech ti zaplatia aj nasledky zamrznutej nemrznucej zmesy - dost ludi tu teraz pise ake smejdy su tie nemrzky, ak sa to necha len tak, budu si z nas vyrobcovia robit dobry den donekonecna, ked nevedia garantovat to co vyrabaju - nech platia opravy (na dokazove konanie si vypytaj z hydrometeo ustavu ake teploty boli v mieste kde si sa zdrzoval v danom obdobi)
drobcovi v oficialnom servise ulomili krytky, kupoval nove + spray
co sa tyka tych vysuvnych mechanizmov, tu mas objednacie cisla + ceny slovenskeho citroenu
6438 P1 - vysuvny mechanizmus (drziak trysky) - 48.92
6438 P5 - prava tryska - 27.11E
6438 P6 - lava tryska - 27.11E
7414 JC - krytky - 7.79E
+ 20E zhruba bol spray
ak to vyradis z provozu (je to uz neviem presne ktora poistka v motorovom priestore) - mozes byt pokutovany za nefunkcne ostrekovace svetiel + nemal by si prejst cez STK, ostrekovace svetiel pri xenonoch su povinne rovnako ako elevacia
takze bud budes mat stastie a zozenes na vrakovisku (kde nevedia co za to pytat (obcas pytaju viac ako v ofic servise)) alebo to budes muset kupit takto
ak si tam mal zimnu zmes do -xy a ta ti zamrzla - chod to reklamovat a nech ti zaplatia aj nasledky zamrznutej nemrznucej zmesy - dost ludi tu teraz pise ake smejdy su tie nemrzky, ak sa to necha len tak, budu si z nas vyrobcovia robit dobry den donekonecna, ked nevedia garantovat to co vyrabaju - nech platia opravy (na dokazove konanie si vypytaj z hydrometeo ustavu ake teploty boli v mieste kde si sa zdrzoval v danom obdobi)
|
|
20.12.2009 17:44 -
|
1429593
|
|
Vaek66
|
Město: Nučice, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 64 |
|
|
to Jumep:
Ahoj a díky. To bylo první, kam jsem se podíval - na "http://service.citroen.com". Tam jsem si nael objednací čísla i ceny . Ale postup na výměnu je asi v placený sekci .
Teď u aspoň vím, e se musí sundat nárazník a mělo by to snad být přístupné .
Zítra zkusím vrakovitě v Chráanech a uvidím. Netuil jsem, e při xenonech jsou ostřikovače povinné. Take tím můj nápad s vyřazením padá.
Co se týká reklamace za pokození, tak s tím mám bohaté zkuenosti . V roce 2004 jsem reklamoval dětské boty za 800, které se po třech měsících rozpadly. Dal jsem to k soudu, trvalo to neuvěřitelných 5 let (minulý měsíc přilo konečné rozhodnutí), náklady na znalce, advokáta, soud atd... cca 12tisíc. Natěstí jsem vyhrál . Kdyby ne, byly by to hodně drahé dětské boty.
Tím chci říct - děkuji nechci. Ono dokazovat zda jsem kapalinu ředil či ne a kdoví co jsem s ní dělal, nebo nedělal, kolik bylo stupňů atd... to si fakt neumím představit. Ale chápu, e si s námi VÝROBCI ČEHOKOLIV dělají, co chtějí a pokud jim to dovolíme, dělat budou i nadále.
to Jumep:
Ahoj a díky. To bylo první, kam jsem se podíval - na "http://service.citroen.com". Tam jsem si nael objednací čísla :) i ceny :(. Ale postup na výměnu je asi v placený sekci :(.
Teď u aspoň vím, e se musí sundat nárazník a mělo by to snad být přístupné :palec.
Zítra zkusím vrakovitě v Chráanech a uvidím. Netuil jsem, e při xenonech jsou ostřikovače povinné. Take tím můj nápad s vyřazením padá.
Co se týká reklamace za pokození, tak s tím mám bohaté zkuenosti :-d. V roce 2004 jsem reklamoval dětské boty za 800, které se po třech měsících rozpadly. Dal jsem to k soudu, trvalo to neuvěřitelných 5 let (minulý měsíc přilo konečné rozhodnutí), náklady na znalce, advokáta, soud atd... cca 12tisíc. Natěstí jsem vyhrál :-). Kdyby ne, byly by to hodně drahé dětské boty.
Tím chci říct - děkuji nechci. Ono dokazovat zda jsem kapalinu ředil či ne a kdoví co jsem s ní dělal, nebo nedělal, kolik bylo stupňů atd... to si fakt neumím představit. Ale chápu, e si s námi VÝROBCI ČEHOKOLIV dělají, co chtějí a pokud jim to dovolíme, dělat budou i nadále.
|
|
20.12.2009 18:12 -
|
1429595
|
|
jumep
|
|
|
postup, myslim ze to tam neni (mozem pozret)
ale zbytocne
das dole naraznik (sroby su v blatniku, celym prednym krajom a v strede (to pozres - uvidis) potom ho stiahnut dole (nezabudnut na tie pod kapotou hore)) odpojis kabel prednych detektorov prekazky (aka cuvacich senzorov) a odlozis ho
potom je to tam len jenoducho pricvaknute do svetla, vycvaknes, das dole hadicu a mas to dole .. neni co riesit, jednoduche, samozrejme nerobit pri tychto teplotach, plasty su sice kvalitne ale toto asi neznesu
nacvaknes nove, zapojis hadicu, otestujes a nahodis narznik, nezabudni na zapojenie kablu
postup, myslim ze to tam neni (mozem pozret)
ale zbytocne
das dole naraznik (sroby su v blatniku, celym prednym krajom a v strede (to pozres - uvidis) potom ho stiahnut dole (nezabudnut na tie pod kapotou hore)) odpojis kabel prednych detektorov prekazky (aka cuvacich senzorov) a odlozis ho :)
potom je to tam len jenoducho pricvaknute do svetla, vycvaknes, das dole hadicu a mas to dole .. neni co riesit, jednoduche, samozrejme nerobit pri tychto teplotach, plasty su sice kvalitne ale toto asi neznesu :)
nacvaknes nove, zapojis hadicu, otestujes a nahodis narznik, nezabudni na zapojenie kablu :)
|
|
20.12.2009 21:16 -
|
1429614
|
|
Luki_C5
|
Město: Holeov, Auto: C6 2.7 HDI Exclusive | Počet příspěvků: 971 |
|
|
Bych se na to ted v takove kose vyprdl sundavat naraznik, aby si neudelal vic skody nez uzitku. Koupil bych sadu krytek zhruba za tech 250,- nastrikal a nacvakl na naraznik. Kdyz koupis nove tak maji i packy na zacvaknuti na ostrikovat i packy na zacvaknuti do narazniku pro auta co nemaji ostrikovace. V lete bych to resil dal.
Bych se na to ted v takove kose vyprdl sundavat naraznik, aby si neudelal vic skody nez uzitku. Koupil bych sadu krytek zhruba za tech 250,- nastrikal a nacvakl na naraznik. Kdyz koupis nove tak maji i packy na zacvaknuti na ostrikovat i packy na zacvaknuti do narazniku pro auta co nemaji ostrikovace. V lete bych to resil dal. :palec
|
|
26.12.2009 14:07 -
|
1429853
|
|
Vaek66
|
|
|
to Luki:
Ano, sundavat nic zatím nebudu. Vyřeil jsem to tak, e jsem vyndal pojistku na čerpadlo předních ostřikovačů. Tím jsem je vyřadil . A krytky jsem zatím provizorně přilopil. Ptal jsem se v Citroenu, tak krytky stříknou za 1.500,- .
A bude teplo, začnu to řeit. Jetě by mne zajímalo: Nevíte proč jsou ostřikovače povinné při xenonech? Jaký to má důvod, nebo smysl?
to Luki:
Ano, sundavat nic zatím nebudu. Vyřeil jsem to tak, e jsem vyndal pojistku na čerpadlo předních ostřikovačů. Tím jsem je vyřadil :-). A krytky jsem zatím provizorně přilopil. Ptal jsem se v Citroenu, tak krytky stříknou za 1.500,- :-(.
A bude teplo, začnu to řeit. Jetě by mne zajímalo: Nevíte proč jsou ostřikovače povinné při xenonech? Jaký to má důvod, nebo smysl?
|
|
26.12.2009 16:14 -
|
1429854
|
|
Darja
|
|
|
Odnes to nějakýmu lakýrovi, foukne to za pár kaček.
Proč ostřiky? Xenony mají 3x větí světelný tok, ne obyčejné árovky, zároveň potřebují čirou optiku a i parabolu právě pro xenony (proto odsuzuju idioty s dobastlenýma xenonama, jsou to blbci) a pokud má přední světlo zasrané, xenon se rozpytluje jinak.
Tudí si ostřiky zase pěkne zprovozni, a protijedoucí z tebe nemají radost.
Odnes to nějakýmu lakýrovi, foukne to za pár kaček.
Proč ostřiky? Xenony mají 3x větí světelný tok, ne obyčejné árovky, zároveň potřebují čirou optiku a i parabolu právě pro xenony (proto odsuzuju idioty s dobastlenýma xenonama, jsou to blbci) a pokud má přední světlo zasrané, xenon se rozpytluje jinak.
Tudí si ostřiky zase pěkne zprovozni, a protijedoucí z tebe nemají radost.
|
|
26.12.2009 16:34 -
|
1429857
|
|
jumep
|
|
|
Ako som pisal, spraye (farba a lak) vysli origo v citroene myslim na 20E (drobec to moze upresnit) a este ti zostane aj rezerva na pripadne ine opravy. A streknut to nemas problem aj sam
Ako som pisal, spraye (farba a lak) vysli origo v citroene myslim na 20E (drobec to moze upresnit) a este ti zostane aj rezerva na pripadne ine opravy. A streknut to nemas problem aj sam
|
|
26.12.2009 22:38 -
|
1429885
|
|
drobec
|
Město: Bratislava, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX | Počet příspěvků: 214 |
|
|
napis kod tvojej farby.. mne ostalo este dost
napis kod tvojej farby.. mne ostalo este dost :)
|
|
01.01.2010 20:14 -
|
1430172
|
|
Vaek66
|
|
|
to Darja:
Ano, ano, ostřikovače si zprovozním. Světla zatím udruji čisté ručně . Sám nemám rád, kdy mě někdo "oslepí" patně seřízenejma světlama.
to drobec:
tak barva je edá metalíza (číslo nevím kde najdu) Asi někde na nějákém títku v autě. Ale na .link. je napsáno "LAK EDÝ ORAGEUX".
to Darja:
Ano, ano, ostřikovače si zprovozním. Světla zatím udruji čisté ručně :). Sám nemám rád, kdy mě někdo "oslepí" patně seřízenejma světlama.
to drobec:
tak barva je edá metalíza (číslo nevím kde najdu) :( Asi někde na nějákém títku v autě. Ale na http://service.citroen.com je napsáno "LAK EDÝ ORAGEUX".
|
|
01.01.2010 20:21 -
|
1430175
|
|
jumep
|
|
|
tak to je presne ta co ma drobec
takze potrebujes uz len krytky
tak to je presne ta co ma drobec :)
takze potrebujes uz len krytky
|
|
02.01.2010 20:46 -
|
1430238
|
|
Vaek66
|
|
|
to drobec:
tak čísel tam je.... 2006; 3506; 1120; 0935 a písmena SF. Ve napsané pod sebou. Ale co je číslo barvy fakt nevím.
A co ta barva? Jak se domluvíme? Odprodá zbytek?
to drobec:
tak čísel tam je.... 2006; 3506; 1120; 0935 a písmena SF. Ve napsané pod sebou. Ale co je číslo barvy fakt nevím.
A co ta barva? Jak se domluvíme? Odprodá zbytek?
|
|
10.01.2010 17:44 -
|
1430572
|
|
Vaek66
|
|
|
Ahoj vichni,
tak u jsem dal dohromady krytky a trysky (7414JC a 6438P6). Pravé i levé. Ale mám prasklý levý drák potrubí. Je prasklý podélně a kdy se vysune při ostřiku ven, tak voda valí bokem. Z druhý strany je na něj připejněna hadička z nádrky, take si myslím, e by to mělo jít někde zadem ven. Celáten vysunovací bazmek je schovaný někde pod světlem v prostoru v motoru. Je tam nějáké péro, které ho táhne dovnitř (ostřijovače zavřené), a vypadá to, jako by se tam ta trubka nasouvala zezadu. Ale nikde tam není místo a hlavně je tam u samé "elezo". Fakt nevím jak ho vyndat. Co s tím?
Děkuji. Vaek
Ahoj vichni,
tak u jsem dal dohromady krytky a trysky (7414JC a 6438P6). Pravé i levé. Ale mám prasklý levý drák potrubí. Je prasklý podélně a kdy se vysune při ostřiku ven, tak voda valí bokem. Z druhý strany je na něj připejněna hadička z nádrky, take si myslím, e by to mělo jít někde zadem ven. Celáten vysunovací bazmek je schovaný někde pod světlem v prostoru v motoru. Je tam nějáké péro, které ho táhne dovnitř (ostřijovače zavřené), a vypadá to, jako by se tam ta trubka nasouvala zezadu. Ale nikde tam není místo a hlavně je tam u samé "elezo". Fakt nevím jak ho vyndat. Co s tím?
Děkuji. Vaek
|
|
18.01.2010 20:02 -
|
1802495
|
|
Vaek66
|
|
|
To jste opravdu jetě nikdo neměnil drák ostřikovačů předních světel? Koukám, e budu první .
To jste opravdu jetě nikdo neměnil drák ostřikovačů předních světel? Koukám, e budu první :palec.
|
|
18.01.2010 20:11 -
|
1802496
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
vyndas to smerem dopredu jakmile sundas naraznik
vyndas to smerem dopredu jakmile sundas naraznik
|
|
18.01.2010 20:12 -
|
1802497
|
|
jumep
|
|
|
ja som to len rozoberal, drziak bol sucastou svetla + to co som ti pisal - 6438 P1 - vysuvny mechanizmus (drziak trysky) , ten je tam ako celok v tom svetle upevneny a do neho ide hadica, ak mas aj ten prasknuty, musis ho vymenit, ja ostrekovace svetiel nemam, pisem len to co si pamatam ako to je
ja som to len rozoberal, drziak bol sucastou svetla + to co som ti pisal - 6438 P1 - vysuvny mechanizmus (drziak trysky) , ten je tam ako celok v tom svetle upevneny a do neho ide hadica, ak mas aj ten prasknuty, musis ho vymenit, ja ostrekovace svetiel nemam, pisem len to co si pamatam ako to je
|
|
22.02.2010 19:58 -
|
1804896
|
|
divisl
|
Město: Brno, Auto: Ford Mondeo mk5, 2.0 TDCI AWD | Počet příspěvků: 111 |
|
|
Zdarvím, vím e ostřikovače předních světlometů fungují jen při ručně zapnutých světlech, ale má na funkci vliv i světelné čidlo na palubce ?
Nedokáu si vybavit, zdali ostřikovače svělometů stříkají za světla. Pokud ovem mají stříkat i za světla tak se na těch mejch něco pokazilo.
Nevíte někdo má to nějakou pojistku a začnu od toho nejjednoduího ? Naposled jsem je viděl stříkat, jak byla nedávno ta straná zima cca -20 st.
Je moné e by porucha souvisela třeba s jejich zamrznutím nebo tak něco ?
LD
Zdarvím, vím e ostřikovače předních světlometů fungují jen při ručně zapnutých světlech, ale má na funkci vliv i světelné čidlo na palubce ?
Nedokáu si vybavit, zdali ostřikovače svělometů stříkají za světla. Pokud ovem mají stříkat i za světla tak se na těch mejch něco pokazilo.
Nevíte někdo má to nějakou pojistku a začnu od toho nejjednoduího ? Naposled jsem je viděl stříkat, jak byla nedávno ta straná zima cca -20 st.
Je moné e by porucha souvisela třeba s jejich zamrznutím nebo tak něco ?
LD
|
|
22.02.2010 19:59 -
|
1804897
|
|
jumep
|
|