| | |
07.04.2011 09:56 -
Re: zlomená vnitřní klika dveří u řidiče
|
2382838
|
|
jumep
|
|
|
nebol by som si isty ze zostane nafurt, ale isto ta zosilena verzia vydrzi viac ....
aj tak mi nejde do hlavy co to je za zliatinu ked to hentak praskne
nebol by som si isty ze zostane nafurt, ale isto ta zosilena verzia vydrzi viac ....
aj tak mi nejde do hlavy co to je za zliatinu ked to hentak praskne
|
|
07.04.2011 10:34 -
|
2382841
|
|
jruze
|
|
|
Je to nějaký zinkal(nevím jak se to píe) A táhlo s tím má maličko něco společné : větinou praskají kdy musí kličku hodně vyklonit(dveře se otevřou a kdy je klička skoro nadoraz).Důvodem je podle mne to e nikdo nekopíruje rádius otáčení,ale tahá za ní.Kdy zkrátí táhlo(nebo koupí kratí) dveře se otevřou hned z kraje pohybu tak je klička méně namáhaná.Větina lidí kterým praskla museli před ulomením kličku vyklonit a na doraz ne se dveře otevřeli.Chce to občas promazat a jakmile se začne prodluovat potřebná dráha pohybu kličky k otevření dveří zkrátit táhlo(nebo koupit v citroenu kratí- já ho zkracuji).Chce to vymezit mrtví chod kličky tak aby otevírala dveře tak po centimetru . POUZE MÉ ZKUENOSTI.
Je to nějaký zinkal(nevím jak se to píe) A táhlo s tím má maličko něco společné : větinou praskají kdy musí kličku hodně vyklonit(dveře se otevřou a kdy je klička skoro nadoraz).Důvodem je podle mne to e nikdo nekopíruje rádius otáčení,ale tahá za ní.Kdy zkrátí táhlo(nebo koupí kratí) dveře se otevřou hned z kraje pohybu tak je klička méně namáhaná.Větina lidí kterým praskla museli před ulomením kličku vyklonit a na doraz ne se dveře otevřeli.Chce to občas promazat a jakmile se začne prodluovat potřebná dráha pohybu kličky k otevření dveří zkrátit táhlo(nebo koupit v citroenu kratí- já ho zkracuji).Chce to vymezit mrtví chod kličky tak aby otevírala dveře tak po centimetru . POUZE MÉ ZKUENOSTI.
|
|
07.04.2011 11:38 -
|
2382847
|
|
cit
|
|
|
Taky jsem měnil a protoe jezdím jen do citroenu, tak to stálo 1500 kč, dobrá cena.
Taky jsem měnil a protoe jezdím jen do citroenu, tak to stálo 1500 kč, dobrá cena.
|
|
07.04.2011 15:09 -
|
2382877
|
|
jumep
|
|
|
jruze: to by som uz pri niektorych ludoch nemal pravu klucku aj s polkou dveri .. kde tahaju miesto toho aby mierne drgli do dveri
pri tom ako som ich videl rozne popraskane neviem si domyslet cim to je, skor myslim ze nevhodnostou materialu ako tiahlami, a jasne ze ak je tiahlo kratsie a otvori sa zamok skor, nikto zan nebude tolko tahat ... ale mal som tu zlomenu aj taku kde som nahodil dobru a tiahlo zaberalo kratucko ...
jruze: to by som uz pri niektorych ludoch nemal pravu klucku aj s polkou dveri .. kde tahaju miesto toho aby mierne drgli do dveri :)
pri tom ako som ich videl rozne popraskane neviem si domyslet cim to je, skor myslim ze nevhodnostou materialu ako tiahlami, a jasne ze ak je tiahlo kratsie a otvori sa zamok skor, nikto zan nebude tolko tahat ... ale mal som tu zlomenu aj taku kde som nahodil dobru a tiahlo zaberalo kratucko ...
|
|
07.04.2011 15:43 -
|
2382883
|
|
jruze
|
|
|
Jasně- je to patný materiál,výrobní vada(kontruktér má asi provize z náhradních dílů).Asi bychom mněli vozit jen něné pohlaví
Jasně- je to patný materiál,výrobní vada(kontruktér má asi provize z náhradních dílů).Asi bychom mněli vozit jen něné pohlaví :-))))
|
|
07.04.2011 18:32 -
|
2382902
|
|
Divous
|
|
|
Před týdnem mi rovně praskla kličku u řidiče (otvírání zlobilo ji delí dobu a hlavně kdy bylo teplo či jsem delí dobu topil v autě). Proto jsem zakoupil i nové - kratí táhlo. Při výměně jsem pak zjistil, e původní táhlo je stejně dlouhé-krátké jako nové. Take má klička prdla .... asi fakt únava nevhodného materiálu a konstrukčního řeení. A opravdu se jedná o slitinu zinku. Té to někdo nazývá hitlerovým kovem, kdy byl dostatek zinku a přidával se do různých slitin. A zinek je křehký. V Autoportu je klička za 1281,- do dvou dnů byla na skladě.
Před týdnem mi rovně praskla kličku u řidiče (otvírání zlobilo ji delí dobu a hlavně kdy bylo teplo či jsem delí dobu topil v autě). Proto jsem zakoupil i nové - kratí táhlo. Při výměně jsem pak zjistil, e původní táhlo je stejně dlouhé-krátké jako nové. Take má klička prdla .... asi fakt únava nevhodného materiálu a konstrukčního řeení. A opravdu se jedná o slitinu zinku. Té to někdo nazývá hitlerovým kovem, kdy byl dostatek zinku a přidával se do různých slitin. A zinek je křehký. V Autoportu je klička za 1281,- do dvou dnů byla na skladě.
|
|
07.04.2011 23:11 -
|
2382938
|
|
Jindra48
|
|
|
Tak jsem se dnes pokusil o provizorní opravu. Mimochodem ta má klička je zlomená přesně tak jako na fotce od "JirkaŘ" a ta u spolujezdce mi tak o 3 mm odstává, take u se těím ... Dle návodu na fóru jsem demontoval tapicírung, chvílemi jsem autora podezříval, e nějaký roubek nezdokumentoval, nakonec to byly jen ty plastové příchytky, některé mé snaení nepřeily . Ovem můj záměr přehodit zadní kliku na přední dveře nevyel, ten plastový díl je odliný v zobáčcích pro uchycení plastu na dveře. Samotná klička vypadá stejně, ale je nalisovaná na hřídeli spolu s "protikusem" a v domácích podmínkách se mi ji nepodařilo demontovat. Poradí mi někdo jak na to, na kterou stranu , aby nepraskl plastový díl ??
PS: ukázal jsem manelce jak elegantně otevřít dveře táhlem aby mohla ráno do práce ....
Tak jsem se dnes pokusil o provizorní opravu. Mimochodem ta má klička je zlomená přesně tak jako na fotce od "JirkaŘ" a ta u spolujezdce mi tak o 3 mm odstává, take u se těím ... Dle návodu na fóru jsem demontoval tapicírung, chvílemi jsem autora podezříval, e nějaký roubek nezdokumentoval, nakonec to byly jen ty plastové příchytky, některé mé snaení nepřeily :-(. Ovem můj záměr přehodit zadní kliku na přední dveře nevyel, ten plastový díl je odliný v zobáčcích pro uchycení plastu na dveře. Samotná klička vypadá stejně, ale je nalisovaná na hřídeli spolu s "protikusem" a v domácích podmínkách se mi ji nepodařilo demontovat. Poradí mi někdo jak na to, na kterou stranu , aby nepraskl plastový díl ??
PS: ukázal jsem manelce jak elegantně otevřít dveře táhlem aby mohla ráno do práce .... :-)
|
|
07.04.2011 23:30 -
|
2382941
|
|
jumep
|
|
|
ja otvorim okno, otvorim si zvonku a potom dialkovym okno zatvorim
ja otvorim okno, otvorim si zvonku a potom dialkovym okno zatvorim :)
|
|
08.04.2011 06:38 -
|
2382942
|
|
JirkaŘ
|
|
|
A mě otevírala dveře manelka ... do doby ne jsem vyměnil kliku (2 dny)
Bylo to moc příjemné, cítil jsem se jak pan President No a kdy jsem jel sám... tak jumep to u napsal jak otevřít.
A mě otevírala dveře manelka :-)))) ... do doby ne jsem vyměnil kliku (2 dny) :-d
Bylo to moc příjemné, cítil jsem se jak pan President :-)) No a kdy jsem jel sám... tak jumep to u napsal jak otevřít.
|
|
08.04.2011 07:46 -
|
2382943
|
|
Jindra48
|
|
|
To: jumep - přesně tak si otevírala dveře ne jsem sundal čalounění i s ovládáním oken, teď u zbývá jen to táhlo Prosím psal jsi tu, e ty kličky letuje, jak je sundává z toho plastu, má na to nějaký fígl? Nevím, zda je to pouze nalisované na hřídeli nebo jsou tam nějaká osazení atd. Prosím poraď ...
To: jumep - přesně tak si otevírala dveře ne jsem sundal čalounění i s ovládáním oken, teď u zbývá jen to táhlo :-) Prosím psal jsi tu, e ty kličky letuje, jak je sundává z toho plastu, má na to nějaký fígl? Nevím, zda je to pouze nalisované na hřídeli nebo jsou tam nějaká osazení atd. Prosím poraď ... :nevim:nevim
|
|
08.04.2011 09:33 -
|
2382947
|
|
jumep
|
|
|
ano, ta hriadelka je len nalisovana, najprv do jednej strany vyklepem hriadelku aby som sundal to zavazie a potom do strany kde je to zavazie vyklepem samotnu hriadelku uplne von, ona sa po ucitom bode da vytiahnut aj rukou
robit to nad nejakou co najpresnejsou dierou
ano, ta hriadelka je len nalisovana, najprv do jednej strany vyklepem hriadelku aby som sundal to zavazie a potom do strany kde je to zavazie vyklepem samotnu hriadelku uplne von, ona sa po ucitom bode da vytiahnut aj rukou
robit to nad nejakou co najpresnejsou dierou
|
|
10.04.2011 17:21 -
|
2383344
|
|
Jindra48
|
|
|
Tak klika opravena - slepena. Dle popisu od "jumep" se mi to rozdělat nepodařilo, nela vyklepnout a měl jsem strach e zruím i ten plast. Tak jsem koupil dvojslokový epoxidový tmel vhodný pro lepení hliníku (35Kč) a slepil kliku, poté jsem do toho vybrání vloil výztuhy, ucvahnuté kousky roubků a celé zalil tím epoxidem. Do třetice jsem jetě přidal jednu výztuhu a vyplnil tím tmelem celý roh na té klice. Po 24 hodínách montá a zatím se zdá, e by to mohlo dret. Jo koupil jsem za 21 Kč nové táhlo, fakt je kratí a funguje to zatím dobře. Uvidíme jak dlouho. Jindra
Tak klika opravena - slepena. Dle popisu od "jumep" se mi to rozdělat nepodařilo, nela vyklepnout a měl jsem strach e zruím i ten plast. Tak jsem koupil dvojslokový epoxidový tmel vhodný pro lepení hliníku (35Kč) a slepil kliku, poté jsem do toho vybrání vloil výztuhy, ucvahnuté kousky roubků a celé zalil tím epoxidem. Do třetice jsem jetě přidal jednu výztuhu a vyplnil tím tmelem celý roh na té klice. Po 24 hodínách montá a zatím se zdá, e by to mohlo dret. Jo koupil jsem za 21 Kč nové táhlo, fakt je kratí a funguje to zatím dobře. Uvidíme jak dlouho. Jindra
|
|
17.04.2011 23:16 -
|
2384704
|
|
troll
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX | Počet příspěvků: 269 |
|
|
Ahoj, take poté co mi také praskla klika u řidiče jsem si sehnal jinou, ale provedl jsem preventivní opatření na vech dveřích - zkrácní táhel. vzadu je to jednoduché, stačí shodit tapecí a navléknout táhlo a na druhý ohyb. Vepředu jsem táhla zkrátil naohýbáním viz foto. funguje perfektně, kliky zabírají u před polovinou chodu.
Ahoj, take poté co mi také praskla klika u řidiče jsem si sehnal jinou, ale provedl jsem preventivní opatření na vech dveřích - zkrácní táhel. vzadu je to jednoduché, stačí shodit tapecí a navléknout táhlo a na druhý ohyb. Vepředu jsem táhla zkrátil naohýbáním viz foto. funguje perfektně, kliky zabírají u před polovinou chodu.
Přílohy: tahlo zadni zamek.jpg ( 544950b ) - tahlo predni zamek.jpg ( 831202b ) - |
|
17.04.2011 23:37 -
|
2384718
|
|
jumep
|
|
|
tak som to dnes pofotil, kvalita je dost blba, tos, mobil ...
popis k tomu
najst si spravnu tycku - priemer
preklepnut to tak aby sa dalo to zavazie stiahnut (tak do polovice toho zavazia, potom to rukou ide dole)
otocit a vyklepnut, skoci to potom samo a potom len vytiahnut, snad tie foto k niecomu budu
este link ku fotkam:
.link.
tak som to dnes pofotil, kvalita je dost blba, tos, mobil ...
popis k tomu
najst si spravnu tycku - priemer
preklepnut to tak aby sa dalo to zavazie stiahnut (tak do polovice toho zavazia, potom to rukou ide dole)
otocit a vyklepnut, skoci to potom samo a potom len vytiahnut, snad tie foto k niecomu budu
este link ku fotkam:
http://www.c5club.cz/profiles/jumep.html?kod=32&ids=jumep&gal=3263129#pc
|
|
13.07.2011 11:58 -
|
2401475
|
|
Zefek
|
Město: Město, Auto: Citroën C5 I 1.8 16v X | Počet příspěvků: 2 |
|
|
Dneska jsem tohle taky řeil. Ne přímo zlomenou kliku, ale dveře nely otevírat. Po rozebrání jsem nezjistil ádný výrazný problém a jen se mi zdálo, jako by táhlo bylo dlouhé. Kdy jsem kliku vyklonil a pak jsem jetě potáhl za táhlo tak se dveře otevřely. Přemýlel jsem nad zkrácením táhla, ale nakonec jsem to vyřeil vloením malé matičky do otvoru v klice, ve kterém je uchyceno táhlo.
Dveře prostě přestaly jít otevírat a musely se otevírat z venku. Zajímalo by mě, co se tam natáhlo, protoe táhlo je hliníkové, v zámku je sice v plastu, ale ten je v eleze. Snad e by se protáhlo oko v klice. Ale to se mi taky moc nezdálo.
Dneska jsem tohle taky řeil. Ne přímo zlomenou kliku, ale dveře nely otevírat. Po rozebrání jsem nezjistil ádný výrazný problém a jen se mi zdálo, jako by táhlo bylo dlouhé. Kdy jsem kliku vyklonil a pak jsem jetě potáhl za táhlo tak se dveře otevřely. Přemýlel jsem nad zkrácením táhla, ale nakonec jsem to vyřeil vloením malé matičky do otvoru v klice, ve kterém je uchyceno táhlo.
Dveře prostě přestaly jít otevírat a musely se otevírat z venku. Zajímalo by mě, co se tam natáhlo, protoe táhlo je hliníkové, v zámku je sice v plastu, ale ten je v eleze. Snad e by se protáhlo oko v klice. Ale to se mi taky moc nezdálo.
|
|
13.07.2011 12:12 -
|
2401476
|
|
amirinda
|
Město: Planá, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX | Počet příspěvků: 439 |
|
|
já jsem zkrátil táhlo a bylo ve O.K.
já jsem zkrátil táhlo a bylo ve O.K.
|
|
13.07.2011 15:45 -
|
2401485
|
|
jumep
|
|
|
daju sa kupit nove tiahla za par drobnych (objednacie cisla su tu niekde vo fore), ktore su o 5mm kratsie
tato chyba bola pozorovana a riesena este v zaruke vymenou tiahel - u vela aut ale nedoriesene (jedno z nich je aj tvoj pripad)
daju sa kupit nove tiahla za par drobnych (objednacie cisla su tu niekde vo fore), ktore su o 5mm kratsie
tato chyba bola pozorovana a riesena este v zaruke vymenou tiahel - u vela aut ale nedoriesene (jedno z nich je aj tvoj pripad)
|
|
13.07.2011 18:39 -
|
2401504
|
|
troll
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX | Počet příspěvků: 269 |
|
|
no já teda zkracoval o víc ne 5mm ale zkrácení táhel pomohlo. teď to chodí dobře
no já teda zkracoval o víc ne 5mm ale zkrácení táhel pomohlo. teď to chodí dobře
|
|
| |
|
|