| | |
16.12.2009 20:56 -
zlomená vnitřní klika dveří u řidiče
|
1429383
|
|
JirkaŘ
|
|
|
Tak se mi dnes v tom mrazu ( jen pouhých -6°C ) zlomila vnitřní klika dveří. Prostě jsem chtěl zevnitř otevřít si dveře, abych jetě dodatečně okrábal boční skla .... a pink ... u mi fičela k zemi .
Tady u Igoka .link. jsem se dozvěděl, jak tapec sundat, ale hned v tématu vidím, e je dobré to dělat, kdy je teplo... kadopádně moc se mi s tím čekat nechce. Stalo se něco podobného u někomu ? Kolik stojí taková klička ... koukám, e je to asi z hliníku.
Te jsem jetě udělal 2 fotky... jsou tady. .link.
Tak se mi dnes v tom mrazu ( jen pouhých -6°C ) zlomila vnitřní klika dveří. Prostě jsem chtěl zevnitř otevřít si dveře, abych jetě dodatečně okrábal boční skla .... a pink ... u mi fičela k zemi :-o .
Tady u Igoka http://www.c5club.cz/profiles/igok?kod=32&ids=igok&gal=42275872 jsem se dozvěděl, jak tapec sundat, ale hned v tématu vidím, e je dobré to dělat, kdy je teplo... kadopádně moc se mi s tím čekat nechce. Stalo se něco podobného u někomu ? Kolik stojí taková klička ... koukám, e je to asi z hliníku.
Te jsem jetě udělal 2 fotky... jsou tady. http://www.c5club.cz/profiles/Jirka%D8.html?kod=32&ids=Jirka%D8&gal=27864228
|
|
16.12.2009 20:57 -
Re: zlomená vnitřní klika dveří u řidiče
|
1429384
|
|
jumep
|
|
|
to je uplne bezna vec ... bohuzial
uz nemam ani nahradne ... skusim ako to pojde opravit, dam potom vedet ... (nejake rozumi okolo toho mam)
zatial si mozes trebars prehodit zadnu a prednu, su rovnake
to je uplne bezna vec ... bohuzial
uz nemam ani nahradne ... skusim ako to pojde opravit, dam potom vedet ... (nejake rozumi okolo toho mam)
zatial si mozes trebars prehodit zadnu a prednu, su rovnake
|
|
16.12.2009 21:05 -
|
1429385
|
|
JirkaŘ
|
|
|
Díky za rychlou odpověď. Aspoň jsem klidnějí, e nejsem sám. Má pravdu, e zřejmě je stejný přední díl se zadním. Take ne seenu, tak alespoň je mezi sebou vyměním. Chápu dobře, e musím sundat tapecírungy ze dveří, e ?
Jetě jsem do 1. příspěvku vloil odkaz na fotky.... V tom mrazu se mi do toho moc nechce... ale budu muset, leda, e by mi někdo stále otevíral dveře z venčí... se slovy "Račte vystoupit pane prezidente"
Díky za rychlou odpověď. Aspoň jsem klidnějí, e nejsem sám. :-(((( Má pravdu, e zřejmě je stejný přední díl se zadním. Take ne seenu, tak alespoň je mezi sebou vyměním. Chápu dobře, e musím sundat tapecírungy ze dveří, e ?
Jetě jsem do 1. příspěvku vloil odkaz na fotky.... V tom mrazu se mi do toho moc nechce... ale budu muset, leda, e by mi někdo stále otevíral dveře z venčí... se slovy "Račte vystoupit pane prezidente" :-d
|
|
16.12.2009 21:08 -
|
1429386
|
|
DOUFAK
|
|
|
Musí koupit v Citroenu kliku originál-myslím,e jinde ji těko seene a stojí 1300kč.Já jsem měnil u řidiče i u spolujezdce-postupně a myslím,e to není nijak náročné a moc tepla u toho nepotřebuje,neb se i trochu u toho zapotí.Tapecírunk dolu- sundat kliku v které jsou dva rouby.dalí vruty okolo reproduktorů,kryt jemně vytrhne,jemně drsným tahem vytrhá plastové cvoky ze dveří,které drí tap.k plechu dveří..Předtím odpojí káble repra a ovládání okna.Hliníková klika je na takové plastové desce jako celek a tak to i koupí - tu desku sám uvidí vyhákne z vodicího drátu a dá NOVOU.Pak obrácený postup.Nic náročného-to zvládne,no ale ne přímo na mrazu.
Musí koupit v Citroenu kliku originál-myslím,e jinde ji těko seene a stojí 1300kč.Já jsem měnil u řidiče i u spolujezdce-postupně a myslím,e to není nijak náročné a moc tepla u toho nepotřebuje,neb se i trochu u toho zapotí.Tapecírunk dolu- sundat kliku v které jsou dva rouby.dalí vruty okolo reproduktorů,kryt jemně vytrhne,jemně drsným tahem vytrhá plastové cvoky ze dveří,které drí tap.k plechu dveří..Předtím odpojí káble repra a ovládání okna.Hliníková klika je na takové plastové desce jako celek a tak to i koupí - tu desku sám uvidí vyhákne z vodicího drátu a dá NOVOU.Pak obrácený postup.Nic náročného-to zvládne,no ale ne přímo na mrazu.
|
|
16.12.2009 21:08 -
|
1429387
|
|
jumep
|
|
|
tak otvoris okno a dvere
najdi si vykurnu garaz a tam to otvor ked sa to prehreje trocha
ano tapacirung musi dole
tak otvoris okno a dvere :)
najdi si vykurnu garaz a tam to otvor ked sa to prehreje trocha
ano tapacirung musi dole
|
|
16.12.2009 21:09 -
|
1429388
|
|
Mecho
|
|
|
kdy mi pole vin vozidla tak vam polu cenu kliky org dilu citroen
kdy mi pole vin vozidla tak vam polu cenu kliky org dilu citroen
|
|
16.12.2009 21:10 -
|
1429389
|
|
tezkac
|
Město: Kladno, Auto: Citroën C5 I 2.0i 16v X Break | Počet příspěvků: 189 |
|
|
koukám e to praská vem stejně
někde tu je kontakt na kolegu co to opravuje za velmi rozumný peníz, já ji mám od něj opravenou a drí....zkouel jsem to i svařovat, ale to ani náhodou
koukám e to praská vem stejně :-((((
někde tu je kontakt na kolegu co to opravuje za velmi rozumný peníz, já ji mám od něj opravenou a drí....zkouel jsem to i svařovat, ale to ani náhodou :-)
|
|
16.12.2009 21:10 -
|
1429390
|
|
jumep
|
|
|
doufak: z vrakacu zozenes (ja mam este 2 prave) a da sa to aj opravit, len hovorim,este som to nerobil, mam tu 3ks na pokus takze skusim a dam vedet
Mecho: vin ti je na dve veci, klucky su rovnake (maju rovnake pn) a to:
9143 H7 - lava - v SK 60E
doufak: z vrakacu zozenes (ja mam este 2 prave) a da sa to aj opravit, len hovorim,este som to nerobil, mam tu 3ks na pokus takze skusim a dam vedet
Mecho: vin ti je na dve veci, klucky su rovnake (maju rovnake pn) a to:
9143 H7 - lava - v SK 60E
|
|
16.12.2009 21:16 -
|
1429391
|
|
Darja
|
|
|
Ony se lámou pořád, ne jen kvůli počasí. Dveře C5 mají mizerná plastová táhla, ta se vychodí a je potřeba čas od času za kličku vzít silou. No a kličky to čas od času vzdají.
Monost je opravit si sám, tj zaletovat cínem 500W pájkou a nebo si to nechat udělat u tohoto pána: Josef Stacho, J.Fučíka 60/70, 79501 Rýmařov. (do balicku prihodte treba 100-200,-kc na energie,postovne,apod).
Ale nejdřív bych zkusila uivatele tomikm, ten to od něj má opravené a bude mít moná i email.
Ony se lámou pořád, ne jen kvůli počasí. Dveře C5 mají mizerná plastová táhla, ta se vychodí a je potřeba čas od času za kličku vzít silou. No a kličky to čas od času vzdají.
Monost je opravit si sám, tj zaletovat cínem 500W pájkou a nebo si to nechat udělat u tohoto pána: Josef Stacho, J.Fučíka 60/70, 79501 Rýmařov. (do balicku prihodte treba 100-200,-kc na energie,postovne,apod).
Ale nejdřív bych zkusila uivatele tomikm, ten to od něj má opravené a bude mít moná i email.
|
|
16.12.2009 21:18 -
|
1429392
|
|
DOUFAK
|
|
|
1300 kč za pitomou kliku - kus hliníku a jetě k tomu ne moc dobře vymylenou co se týče výdre - neboj se já jsem taky nadával na tu cenu.Ale říkám Citroen Karlovy Vary cena kliky s plastem 1300 kč
1300 kč za pitomou kliku - kus hliníku a jetě k tomu ne moc dobře vymylenou co se týče výdre - neboj se já jsem taky nadával na tu cenu.Ale říkám Citroen Karlovy Vary cena kliky s plastem 1300 kč:-(:-((((:-(
|
|
16.12.2009 21:30 -
|
1429394
|
|
Darja
|
|
|
No, já se minulý týden ptala paní, co má na starosti ND Citroënu, proč často kazivé díly mají třeba vysokou cenu, i kdy jich musí být velký odběr.
Bohuel tohle není v kompetenci Citroënu ČR, ale má to na svědomí FR. To se otočit na západ a fňukat tím směrem.
No, já se minulý týden ptala paní, co má na starosti ND Citroënu, proč často kazivé díly mají třeba vysokou cenu, i kdy jich musí být velký odběr.
Bohuel tohle není v kompetenci Citroënu ČR, ale má to na svědomí FR. To se otočit na západ a fňukat tím směrem.:nevim
|
|
16.12.2009 21:47 -
|
1429395
|
|
DOUFAK
|
|
|
Ono to zase není tak horké.Já jsem C5 koupil Nový a denně jezdí u přes 6 let jako taxi,take námáhanost klik dveří v tomto případě je řekl bych extrémně vysoká a kličky ty nejvíc namáhané tj.spolujezdec u řidiče a kliku řidiče,tak jsem je měnil po 5 letech.Není to počasím ale patnou,slabou konstrukcí v tom oném ohybu.A pak já si nemůu dovolit shánět kliky po vrákáčích,nebo dokonce jezdit bez nich,stát kvůli tomu,nebo mít olámané kliky.To u kvůli prestii. A mám dojem,e je Citroen dokonce měl ihned na skladě,take jsem ani nečekal,zaplatil a el.
Ono to zase není tak horké.Já jsem C5 koupil Nový a denně jezdí u přes 6 let jako taxi,take námáhanost klik dveří v tomto případě je řekl bych extrémně vysoká a kličky ty nejvíc namáhané tj.spolujezdec u řidiče a kliku řidiče,tak jsem je měnil po 5 letech.Není to počasím ale patnou,slabou konstrukcí v tom oném ohybu.A pak já si nemůu dovolit shánět kliky po vrákáčích,nebo dokonce jezdit bez nich,stát kvůli tomu,nebo mít olámané kliky.To u kvůli prestii. A mám dojem,e je Citroen dokonce měl ihned na skladě,take jsem ani nečekal,zaplatil a el.;-)
|
|
16.12.2009 21:56 -
|
1429397
|
|
Darja
|
|
|
ten plast má stejnou barvu vude
ten plast má stejnou barvu vude
|
|
16.12.2009 21:58 -
|
1429398
|
|
jumep
|
|
|
poffa, nepamatas, plast ti prisiel inej farby, lebo je vzdy rovnaky uz po novom (potom si si ho prehadzoval)
edit: keby to bolo tak ze VIN na farbu, tak sa bez zadania VIN objavi nepreberne mnozstvo farebnych kombinacii, ale nie - iba EDÁ LION
poffa, nepamatas, plast ti prisiel inej farby, lebo je vzdy rovnaky uz po novom (potom si si ho prehadzoval)
edit: keby to bolo tak ze VIN na farbu, tak sa bez zadania VIN objavi nepreberne mnozstvo farebnych kombinacii, ale nie - iba EDÁ LION
|
|
16.12.2009 22:02 -
|
1429399
|
|
Darja
|
|
|
Tady ten kousek je u vojenskou edí a tady, to je nemoderní myí ocelová eď... (znalí pochopí)
Tady ten kousek je u vojenskou edí a tady, to je nemoderní myí ocelová eď... (znalí pochopí)
|
|
18.12.2009 11:37 -
|
1429474
|
|
JirkaŘ
|
|
|
Take mám nový díl doma. Včera jsem jej objednal v Orlovském Meteorcaru a dnes ráno volali, e u ho mají skladem. Cena byla 1310 kč. V galérii je vidět fotky dílu a také změny, které ve výrobě doznal. Je vidět, e se poučili a oproti původnímu dílu je v místě namáhání zesílen. Více uvidíte zde : .link.
Take mám nový díl doma. Včera jsem jej objednal v Orlovském Meteorcaru a dnes ráno volali, e u ho mají skladem. Cena byla 1310 kč. V galérii je vidět fotky dílu a také změny, které ve výrobě doznal. Je vidět, e se poučili a oproti původnímu dílu je v místě namáhání zesílen. Více uvidíte zde : http://www.c5club.cz/profiles/Jirka%D8.html?kod=32&ids=Jirka%D8&gal=27864228
|
|
22.12.2009 09:58 -
|
1429662
|
|
JirkaŘ
|
|
|
Hurá ! Nový díl je u ve voze.. montá jsem provedl raději v garái od známého. Byla to práce asi na půl hodiny.
Starý díl je jetě (pokud někoho zajímá KDE to praská) vyfocený zde : .link.
Tímto chci poděkovat Igokovi (Igorovi) za jeho fotky, které mě vedly v postupu demontáe čalounění dveří. Bez přípravy bych určitě tápal. Jediný zádrhel se mi nakonec vyskytl při opětovném nasazování čalounění. Myslel jsem, e je ve u na svém místě, tapec byl ve spodní části nacvakaný do dveří, ale vrchní strana odstávala. Pro nasazení vybrání v podobě obráceného U ( u okenní lity) bylo potřeba vycvaknout přední krytku z druhé strany zrcátka. Pak u to nasadit lo a rámeček lícoval s klikou...
Hurá ! Nový díl je u ve voze.. montá jsem provedl raději v garái od známého. Byla to práce asi na půl hodiny.
Starý díl je jetě (pokud někoho zajímá KDE to praská) vyfocený zde : http://www.c5club.cz/graphics/dynamic/14996820_2770135464b308803a3ae5.jpg
Tímto chci poděkovat Igokovi (Igorovi) za jeho fotky, které mě vedly v postupu demontáe čalounění dveří. Bez přípravy bych určitě tápal. Jediný zádrhel se mi nakonec vyskytl při opětovném nasazování čalounění. Myslel jsem, e je ve u na svém místě, tapec byl ve spodní části nacvakaný do dveří, ale vrchní strana odstávala. Pro nasazení vybrání v podobě obráceného U ( u okenní lity) bylo potřeba vycvaknout přední krytku z druhé strany zrcátka. Pak u to nasadit lo a rámeček lícoval s klikou...
|
|
22.12.2009 17:58 -
|
1429677
|
|
DOUFAK
|
|
|
Jsi ikovný a je to prasklé přesně tam jako u mě (kliky u jsem měnil 2) - tvuj čas je takřka rekordní a jen ta cena je ílená.Apropo - u nás v K.Varech jsme LEVNĚJÍ o 10kč a to potěí...
Jsi ikovný a je to prasklé přesně tam jako u mě (kliky u jsem měnil 2) - tvuj čas je takřka rekordní a jen ta cena je ílená.Apropo - u nás v K.Varech jsme LEVNĚJÍ o 10kč a to potěí...:-)) :-d
|
|
| |
|
|