| | |
25.02.2014 10:17 -
Re: Vyhřívání sedadel / C5 I, II
|
2671801
|
|
jumep
|
|
|
mne svieti stale ked je tam privadzana elektrika
mne svieti stale ked je tam privadzana elektrika
|
|
25.09.2014 11:10 -
|
2736627
|
|
Juras555
|
Město: Bučovice, Auto: Citroën C5 III (X7) 3.0 V6 HDi Tourer | Počet příspěvků: 166 |
|
|
Blizi se zima a vyhrivani by se uz obcas hodilo. Zacnu se tomu tedy po letni pauze opet venovat a potreboval bych, jestli nekdo nemate kompletni el. schema zapojeni toho vyhrevu?
Blizi se zima a vyhrivani by se uz obcas hodilo. Zacnu se tomu tedy po letni pauze opet venovat a potreboval bych, jestli nekdo nemate kompletni el. schema zapojeni toho vyhrevu?
|
|
17.10.2014 10:29 -
|
2742214
|
|
Juras555
|
Město: Bučovice, Auto: Citroën C5 III (X7) 3.0 V6 HDi Tourer | Počet příspěvků: 166 |
|
|
Kdy u se mi povedlo zmapovat zapojení toho vyhřívacího modulu tak to sem dám, třeba se to bude někomu hodit. Pouil jsem obrázek od BlueSeven tak snad mu to nebude vadit.
edý konektor:
Hlavní napájení - stálé napětí pokud auto nespí
Spínací napájení - objeví se napětí po nastartování motoru, tento vodič je v přívodním konektoru rozdvojen a druhý vede do spínače - regulátoru
Přívod od vypínače - mění se napětí podle pozice kolečka regulátoru
Kostra - je společná pro celý sedák, jedna část vede i do spínače
Zelený konektor:
edý a hnědý vodič - Přívod vyhřívací dečky sedáku
Snímač teploty - informace o teplotě pro termoregulaci
edý malý konektor:
dva černé vodiče - přívod vyhřívací dečky opěráku
Kdy u se mi povedlo zmapovat zapojení toho vyhřívacího modulu tak to sem dám, třeba se to bude někomu hodit. Pouil jsem obrázek od BlueSeven tak snad mu to nebude vadit.
edý konektor:
Hlavní napájení - stálé napětí pokud auto nespí
Spínací napájení - objeví se napětí po nastartování motoru, tento vodič je v přívodním konektoru rozdvojen a druhý vede do spínače - regulátoru
Přívod od vypínače - mění se napětí podle pozice kolečka regulátoru
Kostra - je společná pro celý sedák, jedna část vede i do spínače
Zelený konektor:
edý a hnědý vodič - Přívod vyhřívací dečky sedáku
Snímač teploty - informace o teplotě pro termoregulaci
edý malý konektor:
dva černé vodiče - přívod vyhřívací dečky opěráku
Přílohy: Zapojeni modulu vyhrevu.jpg ( 289403b ) - |
|
18.10.2014 00:27 -
|
2742381
|
|
Juras555
|
|
|
No mám tam uplně stejnej modul. vyhřívání sedáku i opěráku skutečně zajiuje jen ten jeden konektor se dvěma černými dráty, je to propojené, pokud se to někde přeruí, netopí nic. edý a hnědý v zeleném konektoru jsou jen propojka, schválně to zkus proměřit u spolujezdce bez zátěe a se zátěí sedačky.
No mám tam uplně stejnej modul. vyhřívání sedáku i opěráku skutečně zajiuje jen ten jeden konektor se dvěma černými dráty, je to propojené, pokud se to někde přeruí, netopí nic. edý a hnědý v zeleném konektoru jsou jen propojka, schválně to zkus proměřit u spolujezdce bez zátěe a se zátěí sedačky.
|
|
19.10.2014 23:22 -
|
2743343
|
|
Juras555
|
|
|
Musím uznat e má skutečně pravdu a dečky jsou oddělené.
Nechal jsem se zmást předchozími příspěvky, e je to propojené a kdy se s dečkou sedáku něco stane, netopí ani opěrák, co v tomto zapojení nebude pravda.
Jetě mě není jasný, jak tedy spolujedzcova sedačka pozná, e nesepne vyhřívání bez zátěe, to zkusím zjistit a to svoje vyhřívání opravím.
Původní příspěvek i obrázek jsem opravil, bylo to patně.
Musím uznat e má skutečně pravdu a dečky jsou oddělené.
Nechal jsem se zmást předchozími příspěvky, e je to propojené a kdy se s dečkou sedáku něco stane, netopí ani opěrák, co v tomto zapojení nebude pravda.
Jetě mě není jasný, jak tedy spolujedzcova sedačka pozná, e nesepne vyhřívání bez zátěe, to zkusím zjistit a to svoje vyhřívání opravím.
Původní příspěvek i obrázek jsem opravil, bylo to patně.
|
|
20.10.2014 17:46 -
|
2743646
|
|
BlueSeven
|
Město: Černovice, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive | Počet příspěvků: 613 |
|
|
Juras555 napsal(a): Nechal jsem se zmást předchozími příspěvky, e je to propojené a kdy se s dečkou sedáku něco stane, netopí ani opěrák, co v tomto zapojení nebude pravda.
Tak tohle je pravda, pokud praskne odporový drátek v opěráku netopí nic, to samé i v případě sedáku. Můe za to ta černá krabička na řízení vyhřívání. Mě se odporoučel opěrák, tak jsem tam dal klemu a jezdil jenom s funkčním sedákem.
Konečně jsem sehnal za sluný peníz starí trochz ooupaný sedák a opěrák s funkčním vyhřívání, tak snad o výkendu budu měnit
Tak tohle je pravda, pokud praskne odporový drátek v opěráku netopí nic, to samé i v případě sedáku. Můe za to ta černá krabička na řízení vyhřívání. Mě se odporoučel opěrák, tak jsem tam dal klemu a jezdil jenom s funkčním sedákem.
Konečně jsem sehnal za sluný peníz starí trochz ooupaný sedák a opěrák s funkčním vyhřívání, tak snad o výkendu budu měnit :-d
|
|
25.10.2014 15:49 -
|
2745055
|
|
BlueSeven
|
Město: Černovice, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive | Počet příspěvků: 613 |
|
|
Tak u jsem po výměně sedáku a opěráku a sedačka u zase vyhřívá
Vypadá to trochu jako pěst na oko, protoe ten sedák a opěrák jsou z modelu 2001 a u docela opotřebované, a ostatní sedačky vypadají jako nové, ale za to teplo to stojí .
Čistý čas asi 4 hodiny, sundat opěrák bylo docela peklo, nandat u el mnohem lépe.
Tak u jsem po výměně sedáku a opěráku a sedačka u zase vyhřívá :-d
Vypadá to trochu jako pěst na oko, protoe ten sedák a opěrák jsou z modelu 2001 a u docela opotřebované, a ostatní sedačky vypadají jako nové, ale za to teplo to stojí :palec.
Čistý čas asi 4 hodiny, sundat opěrák bylo docela peklo, nandat u el mnohem lépe.
|
|
05.04.2015 23:18 -
|
2806304
|
|
wizard
|
Město: Říčany, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V Exclusive Break | Počet příspěvků: 3 |
|
|
BlueSeven napsal(a): Tak tohle je pravda, pokud praskne odporový drátek v opěráku netopí nic, to samé i v případě sedáku. Můe za to ta černá krabička na řízení vyhřívání. Mě se odporoučel opěrák, tak jsem tam dal klemu a jezdil jenom s funkčním sedákem.
Mám stejný problém, přestalo mi fungovat vyhřívání sedačky řidiče...co mám kde propojit, aby třeba fungoval jen alespoň sedák nebo jen opěrák? Alespoň bych tak zjistil, v jaké části sedadla je chyba.
Díky
Mám stejný problém, přestalo mi fungovat vyhřívání sedačky řidiče...co mám kde propojit, aby třeba fungoval jen alespoň sedák nebo jen opěrák? Alespoň bych tak zjistil, v jaké části sedadla je chyba.
Díky
|
|
06.04.2015 13:00 -
|
2806438
|
|
jumep
|
|
|
moja skusenost je ze ked som nechal zapojeny len operak tak ten normalne hrial
cize ak nehreje nic, tak podla mna su obe prerusene
ale skusit to mozes, s kazdeho molitanu sedacky idu kable do krabicky, takze ked odpojis ten zo sedaku, tak by mal zostat hriat len operak
moja skusenost je ze ked som nechal zapojeny len operak tak ten normalne hrial
cize ak nehreje nic, tak podla mna su obe prerusene
ale skusit to mozes, s kazdeho molitanu sedacky idu kable do krabicky, takze ked odpojis ten zo sedaku, tak by mal zostat hriat len operak
|
|
09.04.2015 22:48 -
|
2807540
|
|
wizard
|
Město: Říčany, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V Exclusive Break | Počet příspěvků: 3 |
|
|
Tak jsem prolezl a proměřil tu funkční i nefunkční sedačku a problém bude asi v tom čidle teploty, které je pravděpodobně vadné. Na tom, co je v pořádku, se logicky stupňuje napětí podle stupně vyhřívání 1-3 od cca 6,5V do 8V. To vadné čidlo má stále sotva 1,5, take pravděpodobně to topení prostě nesepne.
Topné dečky jsou v pořádku, nepřeruené.
Netuíte někdo, jestli se to čidlo dá vyměnit, nebo alespoň sehnat? Kdyby se sehnalo, tak bych ho tam zkusil alespoň někam "zaoupnout", kdy u by to nelo rozdělat (co asi nepůjde...).
Díky
Tak jsem prolezl a proměřil tu funkční i nefunkční sedačku a problém bude asi v tom čidle teploty, které je pravděpodobně vadné. Na tom, co je v pořádku, se logicky stupňuje napětí podle stupně vyhřívání 1-3 od cca 6,5V do 8V. To vadné čidlo má stále sotva 1,5, take pravděpodobně to topení prostě nesepne.
Topné dečky jsou v pořádku, nepřeruené.
Netuíte někdo, jestli se to čidlo dá vyměnit, nebo alespoň sehnat? Kdyby se sehnalo, tak bych ho tam zkusil alespoň někam "zaoupnout", kdy u by to nelo rozdělat (co asi nepůjde...).
Díky ;-)
|
|
05.12.2015 16:05 -
|
2894773
|
|
ivanivan
|
|
|
Topí mi stále sedačka spolujezdce (po zapnutí), i kdy není zatíená. Neměla by bez spolujezdce vypnout? Díky za rady
Topí mi stále sedačka spolujezdce (po zapnutí), i kdy není zatíená. Neměla by bez spolujezdce vypnout? Díky za rady
|
|
05.12.2015 16:13 -
|
2894779
|
|
63zdenda
|
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 2972 |
|
|
Mám to úplně stejně, myslím e kdy zapne. hřeje, kdy vypne. nehřeje a je jedno, jestli tam někdo sedí, nebo ne, zatíení má pouze vliv na upozornění nezapnutých pásů.
Mám to úplně stejně, myslím e kdy zapne. hřeje, kdy vypne. nehřeje a je jedno, jestli tam někdo sedí, nebo ne, zatíení má pouze vliv na upozornění nezapnutých pásů. ;-)
|
|
05.12.2015 17:11 -
|
2894795
|
|
BlueSeven
|
|
|
Moná je to dle výbavy, mě netopí ani jedna pokud na ní nikdo nesedí. U řidiče zátěák není, ale po rozjetí začne topit. U spolujezdce asi něco bude, protoe kdy jedu a je zapnutá, tak netopí
Moná je to dle výbavy, mě netopí ani jedna pokud na ní nikdo nesedí. U řidiče zátěák není, ale po rozjetí začne topit. U spolujezdce asi něco bude, protoe kdy jedu a je zapnutá, tak netopí :nevim
|
|
05.12.2015 18:29 -
|
2894818
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Jsou tam zátěáky a nemá to topit, ale ty zátěáky jsou jen takový plíky, na který stačí jednou ikovně třeba kleknout kolenem a u nefungujou.
EDIT: Jetě doplním, e samozřejmě je zátěák jen na sedadle spolujezdce. U řidiče by to bylo nejspí zbytečný.
Jsou tam zátěáky a nemá to topit, ale ty zátěáky jsou jen takový plíky, na který stačí jednou ikovně třeba kleknout kolenem a u nefungujou. ;-)
EDIT: Jetě doplním, e samozřejmě je zátěák jen na sedadle spolujezdce. U řidiče by to bylo nejspí zbytečný. :-))
|
|
22.11.2016 09:37 -
|
3014478
|
|
ivanivan
|
|
|
Ani u jedné C5II mi nehřeje řidičova sedačka. Místo sloitých oprav jsem koupil vyhřívaný potah s karbonovými vlokami (na celý sedák, ne jen podsedák). Drí na sedačce a super hřeje. Momentálně v globusu za 900. Jen koda, e není výběr barev k interiéru.
Ani u jedné C5II mi nehřeje řidičova sedačka. Místo sloitých oprav jsem koupil vyhřívaný potah s karbonovými vlokami (na celý sedák, ne jen podsedák). Drí na sedačce a super hřeje. Momentálně v globusu za 900. Jen koda, e není výběr barev k interiéru.
Přílohy: P_20161122_114923.jpg ( 652296b ) - obal |
|
22.11.2016 18:55 -
|
3014599
|
|
fousek
|
|
|
Taky nefunguje. Link bych taky uvital na neco rozumneho...
Taky nefunguje. Link bych taky uvital na neco rozumneho...
|
|
09.10.2017 20:00 -
|
3100614
|
|
cjeky
|
Město: Kladno, Auto: Citroën C5 II 3.0i 24v Exclusive | Počet příspěvků: 133 |
|
|
Dobrý večer. Měl bych prosbu o pomoc. Momentálně je problém u C5 II, je naprosto opačný, ne který se tu větinou řeí. A to takový, e vyhřívání sedadla řidiče naopak neustále topí. A to tím stylem, e topí i v čase kdy motor neběí, či dokonce auto je zavřené a zamčené. Nemá prosím někdo radu čím by to mohlo být a jak to vyřeit? Případně alespoň dočasně vyřadit sedačku z provozu. Za kadou radu budu vděčný.
Děkuji
Dobrý večer. Měl bych prosbu o pomoc. Momentálně je problém u C5 II, je naprosto opačný, ne který se tu větinou řeí. A to takový, e vyhřívání sedadla řidiče naopak neustále topí. A to tím stylem, e topí i v čase kdy motor neběí, či dokonce auto je zavřené a zamčené. Nemá prosím někdo radu čím by to mohlo být a jak to vyřeit? Případně alespoň dočasně vyřadit sedačku z provozu. Za kadou radu budu vděčný.
Děkuji
|
|
| |
|
|