| | |
21.08.2009 15:13 -
Kontrolka rezervního mnoství paliva / dojezd
|
1104748
|
|
divisl
|
Město: Brno, Auto: Ford Mondeo mk5, 2.0 TDCI AWD | Počet příspěvků: 111 |
|
|
Jsem si toho při koupi vozu neviml, resp. jetě jsem nikdy neměl tak málo benzínu v nádri, ale přijde mě divné, e při mnoství, které ukazuje palivoměr (obr. benzin) nesvítí kontolka rezervy.
Před nastartováním, při testech auta vak kontrolka svítí (obr. test).
Palubní počítač ukazuje na mnoství paliva dojezd 175 km.
Nemůe být třeba vadný kontakt plováku v nádri, nebo ta rafika padne jetě ní a kontrolka se rone ? (nemám moc odvahu to zkouet)
Dnes uz je rafika na nule a kontrolka pořád nesvítí.
Jsem si toho při koupi vozu neviml, resp. jetě jsem nikdy neměl tak málo benzínu v nádri, ale přijde mě divné, e při mnoství, které ukazuje palivoměr (obr. benzin) nesvítí kontolka rezervy.
Před nastartováním, při testech auta vak kontrolka svítí (obr. test).
Palubní počítač ukazuje na mnoství paliva dojezd 175 km.
Nemůe být třeba vadný kontakt plováku v nádri, nebo ta rafika padne jetě ní a kontrolka se rone ? (nemám moc odvahu to zkouet)
Dnes uz je rafika na nule a kontrolka pořád nesvítí.
Přílohy: Test.jpg ( 577619b ) - test benzin.jpg ( 663609b ) - benzin |
|
21.08.2009 15:47 -
Re: Kontrolka rezervního mnoství paliva / dojezd
|
1104764
|
|
Bery62
|
Město: Vlaim, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X | Počet příspěvků: 9 |
|
|
Pokud jezdím s citem, tak při rozsvícení kontrolky píe počítač dojezd jetě 150km ale jednou i 170km. Ale kdy moc neetřím tak se mi kontrolka rozsvítila a dojezd byl 60km. Průměr mám rozsvícená kontrolka a dojezd 100km. Počítači zatím věřím, nebo spotřeba dle počítače i nalité nafty souhlasí.
Pokud jezdím s citem, tak při rozsvícení kontrolky píe počítač dojezd jetě 150km ale jednou i 170km. Ale kdy moc neetřím tak se mi kontrolka rozsvítila a dojezd byl 60km. Průměr mám rozsvícená kontrolka a dojezd 100km. Počítači zatím věřím, nebo spotřeba dle počítače i nalité nafty souhlasí.
|
|
21.08.2009 16:18 -
|
1104770
|
|
tief
|
|
|
Neni nahodov rozsviecovanie kontrolky naprogramovatelny udaj ?
Neni nahodov rozsviecovanie kontrolky naprogramovatelny udaj ?
|
|
21.08.2009 18:45 -
|
1104794
|
|
jumep
|
|
|
to som nevidel nikde ... ked sa pojdem niekde hrat s tym pozrem ale mne sa kontrolka rozsvieti ked sa palicka dostane kusok na konec tej bodky ako mame na c5 1 - dojazd je pisany asi 100km, zalezi ale kde sa jazdi a jak sa slape na plyn
dokaze to pisat dojazd 150 a lepsim stupenim na plyn 50, takze moje odporucenie je - svietiaca kontrolka - tankovat
to som nevidel nikde ... ked sa pojdem niekde hrat s tym pozrem :) ale mne sa kontrolka rozsvieti ked sa palicka dostane kusok na konec tej bodky ako mame na c5 1 - dojazd je pisany asi 100km, zalezi ale kde sa jazdi a jak sa slape na plyn
dokaze to pisat dojazd 150 a lepsim stupenim na plyn 50, takze moje odporucenie je - svietiaca kontrolka - tankovat
|
|
21.08.2009 22:11 -
|
1104806
|
|
Mtorr
|
Město: Slatiňany, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive | Počet příspěvků: 23 |
|
|
Záleí jak mám těkou nohu nebo agresivní jízdu,při lehké noze mi můe ukazovat dojezd 120 km,při těké noze klidně 50 km.V kadém případě pokud mám vozidlo OK a rosvítí se mi kontrolka,jedu tankovat.
Jinak k té nejistotě mám palivo nebo nemám-vem si do kufru plný kanystr a uvidí.
Záleí jak mám těkou nohu nebo agresivní jízdu,při lehké noze mi můe ukazovat dojezd 120 km,při těké noze klidně 50 km.V kadém případě pokud mám vozidlo OK a rosvítí se mi kontrolka,jedu tankovat.
Jinak k té nejistotě mám palivo nebo nemám-vem si do kufru plný kanystr a uvidí.;-)
|
|
21.08.2009 22:12 -
|
1104807
|
|
jumep
|
|
|
nadrz ma 68l ... ked tam das 65l vies ze si bol na konci, inak auto ma z nejakeho dovodu nastavene ze ma nadrz 65l
nadrz ma 68l ... ked tam das 65l vies ze si bol na konci, inak auto ma z nejakeho dovodu nastavene ze ma nadrz 65l
|
|
21.08.2009 22:18 -
|
1104811
|
|
jumep
|
|
|
tos, to by som reklamoval uz .... a poslal kontrolu
tos, to by som reklamoval uz .... a poslal kontrolu
|
|
21.08.2009 22:21 -
|
1104812
|
|
Myák
|
Město: Tinov, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 174 |
|
|
Áaa, prostě tam u nejezdím. Stejně ta jejich nafta je hrozná sra...
Áaa, prostě tam u nejezdím. Stejně ta jejich nafta je hrozná sra...
|
|
21.08.2009 22:32 -
|
1104813
|
|
Ales
|
Město: Prachatice, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive Break | Počet příspěvků: 26 |
|
|
Mně se to rozsvěcuje, kdy je rafika na 3/4 první tečky na ukazateli paliva.
V návodu píou, e dojezd to vypočítává podle průměrné spotřeby za posledních 10 minut a pokud je tam míň ne 2 litry, ukáe to tři pomlčky.
Nedávno jsem ujel 95 km po rozsvícení a u pumpy mi to ukazovalo jetě 44 km. Při spotřebě 17-20ltr/100km dojezd letěl dolu jak blázen, při jízdě z kopce za 3-4ltr se dojezd snioval jen hodně pomalu a nebo i prodluoval.
Mně se to rozsvěcuje, kdy je rafika na 3/4 první tečky na ukazateli paliva.
V návodu píou, e dojezd to vypočítává podle průměrné spotřeby za posledních 10 minut a pokud je tam míň ne 2 litry, ukáe to tři pomlčky.
Nedávno jsem ujel 95 km po rozsvícení a u pumpy mi to ukazovalo jetě 44 km. Při spotřebě 17-20ltr/100km dojezd letěl dolu jak blázen, při jízdě z kopce za 3-4ltr se dojezd snioval jen hodně pomalu a nebo i prodluoval.
|
|
22.08.2009 08:30 -
|
1104816
|
|
bobertos
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive Break | Počet příspěvků: 6 |
|
|
To jsem se vracel v noci z moravy. U mirosovic se rozsvitila kontrolka a dojezd 150km a pred prahou byl 50km a spadlo to do tri pomlcek . A pak se mne podarilo na tri pomlcky ujet jeste 100km, ale s lehkou nohou po Praze a uz se mi nechtelo tankovat.
To jsem se vracel v noci z moravy. U mirosovic se rozsvitila kontrolka a dojezd 150km a pred prahou byl 50km a spadlo to do tri pomlcek . A pak se mne podarilo na tri pomlcky ujet jeste 100km, ale s lehkou nohou po Praze a uz se mi nechtelo tankovat.:-p
|
|
22.08.2009 14:19 -
|
1104826
|
|
quattrop
|
Město: Česká Bělá, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X Break | Počet příspěvků: 111 |
|
|
Odjezd z Brna - ukazatel dojezdu 120km. V kopci na cca 170 kilometru D1 se rozsvítila kontrolka, v tu chvíli ukazatel dojezdu asi 96. Odtamtud s lehkou nohou ujeto dalích 70 km a ukazatel dojezdu byl na 50 km. Potom ujeto asi 12 km k benzínce, kdy to těsně před tankováním ukázalo ---. Do plna jsem pak natankoval tuím 67,2 litrů.
Odjezd z Brna - ukazatel dojezdu 120km. V kopci na cca 170 kilometru D1 se rozsvítila kontrolka, v tu chvíli ukazatel dojezdu asi 96. Odtamtud s lehkou nohou ujeto dalích 70 km a ukazatel dojezdu byl na 50 km. Potom ujeto asi 12 km k benzínce, kdy to těsně před tankováním ukázalo ---. Do plna jsem pak natankoval tuím 67,2 litrů.
|
|
22.08.2009 15:48 -
|
1104828
|
|
standa34
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX Break | Počet příspěvků: 107 |
|
|
Zatím cca dojezd 100km+-
Zatím cca dojezd 100km+-
|
|
22.08.2009 20:58 -
|
1104842
|
|
Ales
|
Město: Prachatice, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive Break | Počet příspěvků: 26 |
|
|
Ales napsal(a): Mně se to rozsvěcuje, kdy je rafika na 3/4 první tečky na ukazateli paliva. V návodu píou, e dojezd to vypočítává podle průměrné spotřeby za posledních 10 minut a pokud je tam míň ne 2 litry, ukáe to tři pomlčky. Nedávno jsem ujel 95 km po rozsvícení a u pumpy mi to ukazovalo jetě 44 km. Při spotřebě 17-20ltr/100km dojezd letěl dolu jak blázen, při jízdě z kopce za 3-4ltr se dojezd snioval jen hodně pomalu a nebo i prodluoval.
Teď jsem se díval na účet z pumpy po těch 95km s kontrolkou a vidím, e jsem natankoval do plný nádre jen 57,3 litru.
Mám dlouhodobě spotřebu asi 7.9ltr/100km take bych měl ujet jetě dalích víc ne 100 kiláků?!?!?!
200 km na rezervu je troku dost ne?
Mám troku strach to zkouet ject dokud to úplně nedojde abych něco nepodojil.
U se vám někomu stalo, e dola nafta úplně? Bylo to pak OK?
Mně se to rozsvěcuje, kdy je rafika na 3/4 první tečky na ukazateli paliva. V návodu píou, e dojezd to vypočítává podle průměrné spotřeby za posledních 10 minut a pokud je tam míň ne 2 litry, ukáe to tři pomlčky. Nedávno jsem ujel 95 km po rozsvícení a u pumpy mi to ukazovalo jetě 44 km. Při spotřebě 17-20ltr/100km dojezd letěl dolu jak blázen, při jízdě z kopce za 3-4ltr se dojezd snioval jen hodně pomalu a nebo i prodluoval.
Teď jsem se díval na účet z pumpy po těch 95km s kontrolkou a vidím, e jsem natankoval do plný nádre jen 57,3 litru.:-)
Mám dlouhodobě spotřebu asi 7.9ltr/100km take bych měl ujet jetě dalích víc ne 100 kiláků?!?!?!:nevim
200 km na rezervu je troku dost ne?:-o
Mám troku strach to zkouet ject dokud to úplně nedojde abych něco nepodojil.
U se vám někomu stalo, e dola nafta úplně? Bylo to pak OK?
|
|
22.08.2009 21:21 -
|
1104849
|
|
Růa
|
Město: Horaďovice, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X Break | Počet příspěvků: 281 |
|
|
Ales napsal(a): Teď jsem se díval na účet z pumpy po těch 95km s kontrolkou a vidím, e jsem natankoval do plný nádre jen 57,3 litru.
Moná se se při tankování nafta zpěnila a vyplo ti to tankovací pistoli. (proti pěnivosti se pouívají přísady, třaba VIF nebo podobná) Po chvilce by se ti tam velo třeba jetě víc.
Mně se kontrolka rozsvicuje těsně nad nulou palivoměru. Kolik se na to dá ujet jsem nezkouel, ale takhle nízký stav není obecně doporučován, protoe přebytečná nafta, která se vrací do nádre můe ten zbytek nafty zpěnit a palivové čerpadlo můe potom násat tuto pěnu ve které je vzduch a u jsou problémy. Vstřiky i čerpadlo common railu jsou naftou mazány a bez ní se velice opotřebovávají a jdou do kytek.
U těchto motorů si dej obzvlá pozor a ti nafta nedojde. Byly by z toho docela zbytečné problémy.
Moná se se při tankování nafta zpěnila a vyplo ti to tankovací pistoli. (proti pěnivosti se pouívají přísady, třaba VIF nebo podobná) Po chvilce by se ti tam velo třeba jetě víc.
Mně se kontrolka rozsvicuje těsně nad nulou palivoměru. Kolik se na to dá ujet jsem nezkouel, ale takhle nízký stav není obecně doporučován, protoe přebytečná nafta, která se vrací do nádre můe ten zbytek nafty zpěnit a palivové čerpadlo můe potom násat tuto pěnu ve které je vzduch a u jsou problémy. Vstřiky i čerpadlo common railu jsou naftou mazány a bez ní se velice opotřebovávají a jdou do kytek.
U těchto motorů si dej obzvlá pozor a ti nafta nedojde. Byly by z toho docela zbytečné problémy.
|
|
22.08.2009 21:47 -
|
1104856
|
|
Ales
|
|
|
Růa napsal(a): .....palivové čerpadlo můe potom násat tuto pěnu ve které je vzduch a u jsou problémy. Vstřiky i čerpadlo common railu jsou naftou mazány a bez ní se velice opotřebovávají a jdou do kytek. U těchto motorů si dej obzvlá pozor a ti nafta nedojde. Byly by z toho docela zbytečné problémy.
Normálně tankuju u před rozsvícením kontrolky, ale nechce se mi tankovat u malých pump, take někdy radi kus popojedu.
Známej jednou natankoval děsně výhodně někde u zastrčený pumpy v Praze a ke ví smůle plnou nádr a po pár km mu to chcíplo a v origo servise (kvůli záruce) to stálo děsný prachy. U je to dlouho a nepamatuju si přesně co to bylo, ale mluvil o něco vstřikách a čerpadle. Natěstí to pak nějak dostal z těch pumpařů, ale nerad bych něco takovýho zail. Jeden čas se o tom hodně psalo v novinách, e to pumpaři pajcujou kde-čím jak to jde. Teď jetě navíc ty biosloky asi taky nejsou úplně "motor-friendly", ale s tím asi nic neuděláme.
O tom VIFu u jsem slyel a plánuju ho někde nakoupit. Kde ho kupuje ty?
V nějakým testu co jsem četl vyel jako nejlepí, take do toho asi půjdu, nejen kvůli pěnivosti.
Kadopádně to nebudu s tím dojezdem zkouet.
.....palivové čerpadlo můe potom násat tuto pěnu ve které je vzduch a u jsou problémy. Vstřiky i čerpadlo common railu jsou naftou mazány a bez ní se velice opotřebovávají a jdou do kytek. U těchto motorů si dej obzvlá pozor a ti nafta nedojde. Byly by z toho docela zbytečné problémy.
Normálně tankuju u před rozsvícením kontrolky, ale nechce se mi tankovat u malých pump, take někdy radi kus popojedu.
Známej jednou natankoval děsně výhodně někde u zastrčený pumpy v Praze a ke ví smůle plnou nádr a po pár km mu to chcíplo :-(((( a v origo servise (kvůli záruce) to stálo děsný prachy. U je to dlouho a nepamatuju si přesně co to bylo, ale mluvil o něco vstřikách a čerpadle. Natěstí to pak nějak dostal z těch pumpařů, ale nerad bych něco takovýho zail. Jeden čas se o tom hodně psalo v novinách, e to pumpaři pajcujou kde-čím jak to jde. Teď jetě navíc ty biosloky asi taky nejsou úplně "motor-friendly", ale s tím asi nic neuděláme.
O tom VIFu u jsem slyel a plánuju ho někde nakoupit. Kde ho kupuje ty?
V nějakým testu co jsem četl vyel jako nejlepí, take do toho asi půjdu, nejen kvůli pěnivosti.
Kadopádně to nebudu s tím dojezdem zkouet.
|
|
23.08.2009 11:16 -
|
1104878
|
|
divisl
|
Město: Brno, Auto: Ford Mondeo mk5, 2.0 TDCI AWD | Počet příspěvků: 111 |
|
|
Nakonec jsem vymekl a natakoval jsem, pocitac ukazoval dojezd 130 km a palivomer na nule, kontrolka se nerozla. Tak nevim no asi to proste indikovat nebude a ja budu proste vcas tankovat. Jeste jedna otazka, indikuje palubni pocitac to, ze je malo paliva podobne jako nizkou hladinu kapaliny v ostrikovacich ? Spousta auto to dela tak chci byt trosku v obraze.
Dik LD
Nakonec jsem vymekl a natakoval jsem, pocitac ukazoval dojezd 130 km a palivomer na nule, kontrolka se nerozla. Tak nevim no asi to proste indikovat nebude a ja budu proste vcas tankovat. Jeste jedna otazka, indikuje palubni pocitac to, ze je malo paliva podobne jako nizkou hladinu kapaliny v ostrikovacich ? Spousta auto to dela tak chci byt trosku v obraze.
Dik LD
|
|
23.08.2009 11:30 -
|
1104880
|
|
igok
|
Město: Pezinok, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) | Počet příspěvků: 517 |
|
|
mne palubny pocitac ukazuje len dojazd. Kontrolka sa mi rozsvecuje, v zavislosti od aktualnej spotreby, pri dojazde cca medzi 80 az 100 km. Dojazd mi prestane ukazovat priblizne pri 50km, potom si uz ratam kilometre sam ale vacsinou do 20km uz natankujem. Vtedy sa mi do nadrze zmesti aj 66 l .
mne palubny pocitac ukazuje len dojazd. Kontrolka sa mi rozsvecuje, v zavislosti od aktualnej spotreby, pri dojazde cca medzi 80 az 100 km. Dojazd mi prestane ukazovat priblizne pri 50km, potom si uz ratam kilometre sam ale vacsinou do 20km uz natankujem. Vtedy sa mi do nadrze zmesti aj 66 l :).
|
|
23.08.2009 12:06 -
|
1104884
|
|
jumep
|
|
|
display vypise FUEL LEVEL LOW ale zaroven zacne svietit aj kontrolka. Moze byt ze mas zle nastavenu velkost nadze ak ti to nezapina ... zajdi za niekym nech ti to pozre pripadne ...
display vypise FUEL LEVEL LOW ale zaroven zacne svietit aj kontrolka. Moze byt ze mas zle nastavenu velkost nadze ak ti to nezapina ... zajdi za niekym nech ti to pozre pripadne ...
|
|
23.08.2009 13:54 -
|
1104889
|
|
igok
|
Město: Pezinok, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) | Počet příspěvků: 517 |
|
|
jj, na toto som zabudol "display vypise FUEL LEVEL LOW"
jj, na toto som zabudol "display vypise FUEL LEVEL LOW" ;-)
|
|
| |
|
|